Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

SoulCalibur VI Gamescom 2018 Preview

*
Είδαμε το SoulCalibur VI σε ειδική παρουσίαση στο πλαίσιο της Gamescom 2018. Διαβάστε τις εντυπώσεις μας από το αναλυτικό preview που ετοιμάσαμε.

Δεν ξέρουμε πώς το καταφέραμε αυτό, αλλά παρότι ήμασταν στην πρώτη πρώτη παρουσίαση της Bandai Namco για την Gamescom, λίγοι ήταν οι συνάδελφοι με μια κάποια προϊστορία με το Soul Calibur. Φάνηκε από την ανάταση των χεριών σε σχετικό ερώτημα παραγωγού του παιχνιδιού. Αν όμως έκανε σε εμάς εντύπωση η παρουσίαση, ίσως είναι ακόμη πιθανότερο να έκανε στους υπολοίπους, ακριβώς επειδή δεν έχουν συνηθίσει να έχουν τη σειρά στην άκρη του μυαλού τους.




Η Bandai Namco είχε ήδη ανακοινώσει ένα story mode για το Soul Calibur VI, που δεν είναι και περίεργο αφού πάντα υπάρχει τέτοιο στη σειρά πια. Ωστόσο στο Soul Calibur VI θα βρίσκουμε και δεύτερο story mode με την ονομασία Libra Of Soul. Σε αντίθεση με το βασικό mode, εδώ ο παίκτης φτιάχνει το χαρακτήρα του όπως νομίζει, αντί να χρησιμοποιεί από τους έτοιμους. 16 διαφορετικές φυλές θα υπάρχουν για να επιλέξετε, με την πλειοψηφία αυτών να προσφέρουν τη δυνατότητα και συγκεκριμένου φύλου. Η εταιρεία στάθηκε στις δυνατότητες που προσφέρονται στη δημιουργία χαρακτήρα, δηλαδή στη δυνατότητα καθορισμού ύψους, σωματότυπου, στιλ μάχης, όπλου, όλα με πολλές επιλογές που πληθαίνουν με την πρόοδο του παίκτη στο παιχνίδι. Ένας λόγος που θεωρείται λογικό να καταπιαστεί κανείς με το Libra Of Soul αφού ξεμπερδέψει με το κυρίως πιάτο είναι πως θα έχουν αυγατίσει οι διαθέσιμες επιλογές για τη δημιουργία χαρακτήρα.



Στην πορεία σε αυτό το mode τα λέμε με τον Zasalamel, ο οποίος εξασφαλίζει εργαλεία και πληροφορίες για εμάς. Η ομάδα υπόσχεται δυναμικούς διαλόγους με τον παίκτη να επιλέγει πώς απαντά σε καθετί, καθώς προχωρά και, φυσικά, ξεκλειδώνει πληροφορίες, σχηματίζει συμμαχίες και πολλά ακόμη.  Η αλήθεια είναι πως η δήλωση ότι η ομάδα δανείζεται στοιχεία από RPG μπορεί να είναι ειλικρινής, τεχνικώς αληθής και λόγος ανησυχίας ταυτόχρονα. Και να μην πάει κάτι καλά σε αυτό το μέτωπο, τα πράγματα ακούγονται πιο γήινα ως προς τις διάφορες αποστολές, με την καθεμιά να έχει τις δικές της προϋποθέσεις, συνθήκες και ιδιαιτερότητες. Θα υπάρχει και διέξοδος στα δύσκολα όπως μαθαίνουμε. Αν μια αναμέτρηση αποδειχθεί δύσκολη για τον παίκτη, ίσως λόγο επιπέδου, ίσως λόγω συνθηκών για τις οποίες ο χαρακτήρας που έχει φτιαχτεί δεν είναι ιδανικός, υπάρχει το περιθώριο πρόσληψης μισθοφόρου με υψηλότερο επίπεδο για να βγάλει το φίδι από την τρύπα. Προφανώς αυτό σημαίνει ότι αλλάζουν χέρια (εικονικά μόνο ελπίζουμε) χρήματα σε τέτοια περίπτωση. Το ότι εμφανίζεται μισθοφόρος δεν σημαίνει πως μένουμε θεατές στη μάχη που ακολουθεί. Ο έλεγχος παραμένει στα χέρια του παίκτη.  Θα έχει ενδιαφέρον, στην τελική έκδοση προφανώς, να δούμε τη διαχείριση της δυναμικής αυτής, τι σημαίνει για το πώς λειτουργεί ο χαρακτήρας που έχει στα χέρια του ο παίκτης και τι αλλάζει ενδεχομένως στην τεχνητή νοημοσύνη που αντιμετωπίζει.



Ποια η σχέση του Libra Of Soul με το βασικό story mode όμως, το Chronicles Of The Soul; Χαρακτήρες του τελευταίου κάνουν την εμφάνισή τους στο πρώτο, η βασική διαφορά είναι στη δομή όμως. Στο Chronicles Of The Soul η εξέλιξη είναι γραμμική, συγκεκριμένη, προκαθορισμένη ενώ το Libra Of Soul θα είναι κάτι σαν Choose Your Own Adventure όπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε. Η προτελευταία πληροφορία που μοιράστηκε η εταιρεία μαζί μας είναι πως φυσικά και θα υπάρχουν online lobbies με χωρητικότητα 8 ατόμων τη φορά, δύο να παίζουν και τους άλλους να περιμένουν τη σειρά τους κ.λπ. Η τελευταία όμως πληροφορία ήταν εκείνη που φάνηκε να αφήνει πικρή γεύση σε φίλους της σειράς, αφού ανακοινώθηκε ουσιαστικά πως η Tira δεν θα περιλαμβάνεται στο κανονικό ρόστερ αλλά θα διατίθεται, από την πρώτη μέρα κυκλοφορίας, ως DLC. Αυτό είναι θέμα που θίξαμε αργότερα σε σχετική συνέντευξη, η οποία, φυσικά έπεται.



Πάντως, δραμάτων περί ρόστερ εξαιρουμένων, η ομάδα φαίνεται αποφασισμένη να περιλάβει όσο περισσότερο περιεχόμενο μπορεί στο Soul Calibur VI, με τη φιλοδοξία να απασχολήσει τον παίκτη η νέα αυτή κυκλοφορία στη σειρά για όσο μεγαλύτερο διάστημα γίνεται. Ακόμη και αν δεν παίζει κόντρα σε άλλους, online ή offline.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Bandai Namco

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    Bandai Namco Entertainment

  • ΔΙΑΝΟΜΗ

    BNE Hellas

  • PEGI

    16+

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
  • SoulCalibur VI
    • 16+ pegi 16+
      • 0 RATING
        ΧΡΗΣΤΩΝ (0)
      • ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
    ΕΠΙΣΗΜΟ SITE https://www.bandainamcoent.com/ FOLLOWERS 0 ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ
  • 8

    ENTERNITY SCORE
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*