Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

As Dusk Falls Preview

*
Τις προηγούμενες μέρες βρεθήκαμε ως προσκεκλημένοι σε μια online παρουσίαση που διοργάνωσε το ανεξάρτητο στούντιο INTERIOR/NIGHT, υπεύθυνο για την κυκλοφορία του As Dusk Falls σε PC μέσω Steam και σε Xbox, το 2022. Παρακάτω, καταγράφουμε το περιεχόμενο της παρουσίασης. Το θέμα της παρουσίασης, ήταν το As Dusk Falls που θα κυκλοφορήσει στις 7 Μαρτίου σε PlayStation 5, PlayStation 4 και σε PC μέσω Epic Games Store και GOG.



Η INTERIOR/NIGHT σκέφτεται το λανσάρισμα και στο Nintendo Switch, αλλά προς το παρόν δεν έχει ξεκινήσει να κάνει κάποια κίνηση. Σε ερώτηση που έγινε για κυκλοφορία στο Netflix, η CEO της εταιρείας απάντησε πως η πλατφόρμα του Netflix χρησιμοποιεί πολύ διαφορετική τεχνολογία για να μπορέσουν να μεταφέρουν το παιχνίδι εκεί, αλλά αν ποτέ υποστηριχθεί Cloud Streaming, το βλέπουν σαν ένα εξαιρετικό σενάριο να προσθέσουν τον τίτλο και στο Netflix. Θα υπάρξει και φυσική έκδοση για το PlayStation 5, την Άνοιξη του 2024. Θα περιλαμβάνει μια αφίσα, το μαύρο βιβλίο του πρωταγωνιστή Dante με τα αληθινά περιεχόμενα του από το παιχνίδι και φυσικά το Blu-ray για την εγκατάσταση.



Πριν συνεχίσουμε όμως, για όσους δεν γνωρίζουν, το As Dusk Falls είναι είναι ένα διαδραστικό δράμα, το οποίο παίζεται σε στατικές σκηνές και cutscenes, με τον παίκτη να λαμβάνει επιλογές και να καθορίζει την συνέχεια (και φυσικά το τέλος) της ιστορίας. Στο παιχνίδι, εξερευνώνται οι ζωές δύο οικογενειών σε μια μικρή πόλη της Arizona. Κατά την ιστορία, ο παίκτης έρχεται αντιμέτωπος με πολλά σοβαρά θέματα, όπως τοξικότητα μέσα στην οικογένεια, προβλήματα γάμου, κατάθλιψη, μετατραυματικό στρες και άλλα πολλά. Το As Dusk Falls χωρίζεται σε έξι κεφάλαια. Κάθε απόφαση των παικτών έχει άμεσες ή έμμεσες συνέπειες στην ιστορία και ανάλογα με την πορεία που θα επιλεχθεί, υπάρχουν πολλαπλά διαφορετικά endings. Δεν υπάρχει η έννοια του “Game Over”. Ότι απόφαση και να παρθεί, η ιστορία θα συνεχίσει με τα δεδομένα που δίνει ο παίκτης. Η διήγηση δεν διακόπτεται ποτέ.



To As Dusk Falls υποστηρίζει ήδη local και online multiplayer για μέχρι οκτώ παίκτες. Μπορεί να παιχτεί πολύ εύκολα και από άτομα τα οποία δεν έχουν καμία επαφή με τα video games, επειδή υπάρχει companion app το οποίο μπορεί να κατεβεί σε smartphone και να λειτουργήσει ως “χειριστήριο”. Επιπλέον, υποστηρίζεται Twitch mode, για να αλληλοεπιδρά ο Streamer με το κοινό του κατά την διάρκεια του gameplay. Ο τίτλος γνώρισε την παγκόσμια αναγνώριση των παικτών, κερδίζοντας το βραβείο BAFTA Game of the Year στην κατηγορία Games for Impact, ενώ ήταν υποψήφιο και στις κατηγορίες accessibility και best debut game. Η ομάδα ανάπτυξης INTERIOR/NIGHT, δηλώνει περήφανα πως όλοι οι designers και η CEO, είναι γυναίκες. Η Caroline Marchal, η οποία πραγματοποίησε την παρουσίαση, είναι CEO και δημιουργική σκηνοθέτης του As Dusk Falls.



Η νέα έκδοση του παιχνιδιού, θα περιλαμβάνει αποκλειστικές δυνατότητες για το PlayStation 5, όπως haptic feedback και touchpad controls. Δεν θα υποστηρίζεται η δυνατότητα game help. Επιπλέον, οι δυνατότητες που θα υποστηρίζονται στο PlayStation 5 για το DualSense, δεν θα μεταφερθούν σε PC για όσους παίζουν με το ασύρματο controller της. Ο τίτλος θα υποστηρίζει περιγραφή ήχου για τυφλούς σε όλες τις εκδόσεις, καθώς και crossplay μεταξύ PlayStation και PC ή Xbox και PC. Δυστυχώς, οι χρήστες του PlayStation δεν θα μπορούν να παίξουν με χρήστες του Xbox.



Η Caroline Marchal, έκλεισε την παρουσίαση απαντώντας σε ερωτήσεις των προσκεκλημένων, κατά τις οποίες επιβεβαιώθηκε η ύπαρξη Platinum Trophy για την έκδοση του PlayStation. Ένα playthrough του παιχνιδιού διαρκεί περίπου 6 ώρες, αλλά για την “πλατίνα” θα χρειαστεί να ξεκλειδωθούν όλα τα διαφορετικά endings, οπότε η διάρκεια θα είναι περίπου 12-18 ώρες για αυτούς που θέλουν να δουν τα πάντα. Μεγάλη βοήθεια σε αυτό είναι το “explore mode” το οποίο θα σας επιτρέπει να επιλέγετε chapters μετά τον τερματισμό και να παίζετε από εκείνο το σημείο και μετά. Δεν χρειάζεται να ξεκινήσετε καινούργιο παιχνίδι για να φτάσετε σε διαφορετικό τέλος.



Η ομάδα ανάπτυξης ανέφερε πως της πήρε περίπου 6-8 μήνες να ολοκληρώσει την έκδοση για PlayStation 5 και να μεταφέρει τις νέες αλλαγές σε όλες τις πλατφόρμες. Το As Dusk Falls σίγουρα είναι ένα από τα πιο ξεχωριστά indie games που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια και ανυπομονούμε να το απολαύσουμε και στις νέες πλατφόρμες, ή στις παλιές με τις νέες δυνατότητες! Απολαύστε και το trailer της νέας έκδοσης το οποίο προβλήθηκε τον Δεκέμβριο του 2023.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Interior Night

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    Serenity Forge

  • PEGI

    18+

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
  • As Dusk Falls
    • 18+ pegi 18+
      • 0 RATING
        ΧΡΗΣΤΩΝ (0)
      • ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
    ΕΠΙΣΗΜΟ SITE https://www.asduskfalls.com/ FOLLOWERS 0 ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ
  • 8

    ENTERNITY SCORE
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*