Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Assassin’s Creed Mirage Preview: Μαγικό ταξίδι στη Βαγδάτη (videos)

*
Ένα από τα παιχνίδια που πρωταγωνίστησαν στο Ubisoft Forward 2023 ήταν και το Assassin’s Creed Mirage και καταφέραμε να μάθουμε πολλές και ενδιαφέρουσες πληροφορίες. Σε μια ειδική παρουσίαση που παρακολουθήσαμε, οι Sarah Beulieu (Narrative Director) και Benjamin Potts (Animation Director) της Ubisoft Bordeaux μίλησαν για το νέο μέρος της σειράς. Η βασική ομάδα ανάπτυξης του Assassin’s Creed Mirage ιδρύθηκε το 2017 και απαριθμεί αυτή τη στιγμή πάνω από 400 εργαζομένους, έχοντας δουλέψει σε διάφορα σημαντικά IPs της γαλλικής εταιρείας, όπως τα Assassin’s Creed, Ghost Recon και Far Cry.

Για το νέο παιχνίδι, συνεργάζονται μαζί της άλλα 11 Ubisoft studios από όλο τον κόσμο όπως αυτά σε Μόντρεαλ, Κεμπέκ, Βελιγράδι, Μονπελιέ, Κίεβο, Βουκουρέστι, Σανγκάη, Σιγκαπούρη και Φιλιππίνες. Συνολικά, πάνω από 500 developers έχουν εμπλακεί στο project και ο πρώτος βασικός πυλώνας του Mirage είναι η επιστροφή στις ρίζες, δηλαδή στο κομμάτι του παρκούρ, της stealth προσέγγισης και των εκτελέσεων, αλλά και η εκμετάλλευση των σημερινών τεχνολογιών απεικόνισης. Οι παίκτες θα ταξιδέψουν στην Μέση Ανατολή (εκεί που ξεκίνησαν όλα) και στη Βαγδάτη του 9ου Αιώνα. Το μέγεθος της πόλης θα είναι αντίστοιχο αυτού του Παρισιού και της Κωνσταντινούπολης από τα προηγούμενα games και ο Basim θα μπορεί να τη διασχίσει από τις οροφές των κτιρίων ή τους δρόμους και τα στενά.


Η αφήγηση θα παίζει και εδώ μεγάλο ρόλο και ο Basim θα προσπαθήσει αρχικά να μάθει ποιος είναι, τι κρύβει το παρελθόν του και στη συνέχεια να εξελιχθεί σε έναν μεγάλο και τρανό Assassin. Οι εφιάλτες του θα τον κυνηγούν συνεχώς μέχρι να βρει το σκοπό του, δημιουργώντας συνεχώς και νέα ερωτήματα. Η Βαγδάτη βρίσκεται σε μια κομβική στιγμή της ιστορίας της και η επανάσταση απέναντι στην διαφθορά έχει ξεκινήσει, αλλάζοντας τις ζωές των πάντων. Οι παιδικοί φίλοι του Basim, όπως η Nehal, οι υπόλοιποι Hidden Ones όπως οι Roshan και Fuladh, αλλά και γνωστές φιγούρες όπως ο επικεφαλής της Zanj, Ali Ibn Muhammad, θα εμπλακούν με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο στην ιστορία του.



Η ομάδα ανάπτυξης τόνισε αρκετές φορές ότι το παρκούρ θα παίζει σημαντικό ρόλο στο Assassin’s Creed Mirage και πως θα είναι ο βασικός τρόπος κίνησης μέσα στην πόλη και έχει εξελιχθεί ώστε να είναι προσιτός ακόμη και σε παίκτες που ο μηχανισμός τους είναι λιγότερο οικείος. Και το stealth θα παίζει, εννοείται, σημαντικό ρόλο, προσφέροντας πάντα εναλλακτική προσέγγιση σε μια αποστολή. Το σύστημα εντοπισμού των NPCs έχει σχεδιαστεί από την αρχή, όπως και οι αντιδράσεις της τεχνητής νοημοσύνης που τους καθοδηγεί. Το animation των εκτελέσεων έχει φτιαχτεί κι αυτό από τη βάση του, φτιάχνοντας μια εμπειρία που είναι δύσκολη και ταυτόχρονα προσφέρει σημαντικές επιβραβεύσεις.

Πέραν του blade και του dagger, ο Basim θα έχει στη διάθεσή του και αρκετά εργαλεία και gadgets που θα τον βοηθούν να ολοκληρώνει τις εκτελέσεις και μετά να εξαφανίζεται. Σε αυτά περιλαμβάνονται οι βόμβες καπνού που προκαλούν σύγχυση, τα εκρηκτικά βελάκια που ναρκώνουν τους εχθρούς και τα στιλέτα που τους βγάζουν εκτός μάχης. Συνολικά, θα υπάρχουν πέντε τέτοια εργαλεία με πολλαπλές επιλογές και δυνατότητες αναβάθμισης. H μάχη σώμα-με-σώμα παρουσιάζεται από την Ubisoft ως η τελευταία εναλλακτική λύση και αυτή που θα είναι χρήσιμη στον παίκτη όταν αποτύχει η απόπειρα χρήσης του stealth. Ως εκ τούτου, έχουν δημιουργηθεί νέα animations, combos, parries και τελειωτικές κινήσεις για τον πρωταγωνιστή.



Στο πλαίσιο του gameplay video που παρουσιάστηκε, είδαμε πολλούς από τους μηχανισμούς που περιγράφονται και παραπάνω, συν την προσέγγιση μέσω του αετού-βοηθού του ήρωα, του Enkidu. Εκεί, σε μια περίπτωση προσέγγισης ενός παλατιού, ο αετός δέχεται πυρά από το έδαφος και ο Basim καταλαβαίνει ότι πρέπει πρώτα να εκτελέσει τον σκοπευτή, να απελευθερώσει τον αετό από την πτήση πάνω από την περιοχή ενδιαφέροντος και στη συνέχεια να κάνει τη σάρωση.

To Assassin’s Creed Mirage θα κυκλοφορήσει στις 12 Οκτωβρίου σε PC (Epic Games Store, Luna, Ubisoft+), PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series S/X και η Ubisoft ανακοίνωσε πως η βασική έκδοση (Standard Edition) θα πωλείται σε χαμηλότερη τιμή και συγκεκριμένα στα €50 για τις old και current gen κονσόλες. Η Deluxe Edition που θα περιλαμβάνει ένα deluxe pack με ingame περιεχόμενο εμπνευσμένο από το Prince of Persia, ένα ψηφιακό artbook και ένα ψηφιακό soundtrack και θα πωλείται στα €60. Τέλος, για όσους κάνουν προ-παραγγελία θα προσφέρεται δωρεάν το The Forty Thieves quest που σχετίζεται με τον Αλί Μπαμπά και τους 40 Κλέφτες.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Ubisoft Bordeaux

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    Ubisoft

  • ΔΙΑΝΟΜΗ

    CD Media

  • PEGI

    18+

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*