Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Bayonetta Origins: Cereza and the Lost Demon Hands On Preview

*
Το Bayonetta Origins: Cereza and the Lost Demon αποκαλύφθηκε στο πλαίσιο των The Game Awards 2022. Ως τότε υπήρχε απλά ως "αναφορά" στο Bayonetta 3 και όσοι είχαν κατορθώσει να ξεκλειδώσουν το Old Picture Book είχαν την ευκαιρία να ασχοληθούν με ένα σύντομο teaser, δίχως οι περισσότεροι να είναι υποψιασμένοι για αυτό που επρόκειτο να ακολουθήσει.



Το παιχνίδι ξετυλίγει το κουβάρι της ιστορίας της δημοφιλούς Umbra Witch από πολύ νεαρή ηλικία. Η μητέρα της, επίσης μάγισσα, φυλακίστηκε επειδή τόλμησε να ερωτευτεί και να γεννήσει το παιδί ενός Lumen Sage. Έτσι λοιπόν, η πρωταγωνίστρια κατέληξε υπό την προστασία της Morgna, που ανέλαβε την εκπαίδευση της Cereza. Όμως η τελευταία δεν έχει ξεχασει τη μητέρα της και ούτε πρόκειται. Μάλιστα θα κάνει τα πάντα για να τη γλιτώσει από την αιώνια φυλακή της και για τον λόγο αυτό έχει υποσχεθεί στον εαυτό της μια μέρα να γίνει το ίδιο δυνατή.



Δεν φτάνουν οι εφιάλτες με τη μητέρα της, στα όνειρά της έρχεται να προστεθεί η παρουσία ενός μυστηριώδους νέου. Αυτός της λέει πως θα πρέπει να πρέπει να μπει στο δάσος Avalon και να ακολουθήσει τα χνάρια του Λευκού Λύκου. Αυτός θα την οδηγήσει σε τέσσερα Elemental Cores και αν η Bayonetta τα καταστρέψει, τότε θα καταστεί πανίσχυρη. Έτσι λοιπόν, ένα βράδυ με πανσέληνο, ξεφεύγει από την εποπτεία της Morgana και έχοντας στην αγκαλία την πάνινη κούκλα της που έχει ονομάσει Cheshire, ξεκινάει για την πρώτη της μεγάλη περιπέτεια.



Το δάσος είναι γεμάτο κινδύνους. Οι κάτοικοί του μόνο φιλικοί δεν είναι. Με την πρώτη ευκαιρία θα προσπαθήσουν να βγάλουν από τη μέση τη Cereza. Όμως αυτή, έχοντας στο DNA της μαγικές ικανότητες, άθελά της, θα καταφέρει να καλέσει ένα δαίμονα, που θα κυριεύσει το σώμα του Cheshire, αποκτώντας με αυτόν τον τρόπο υπόσταση. Αμέσως θα δείξει ότι είναι πανίσχυρος και κατά κάποιον τρόπο αυτό οφείλεται στον μαγικό δεσμό που δημιουργείται άμεσα ανάμεσα στη μικρή εκπαιδευόμενη μάγισσα και τον δαίμονα. Η συνεργασία ανάμεσά τους είναι ο βασικός πυλώνας του gameplay. Το παιχνίδι χαρακτηρίζεται επίσημα ως single player, όμως πολύ εύκολα μετατρέπεται σε two player, καθώς Cerezza και Cheshire ενεργούν λαμβάνοντας εντολές από ξεχωριστό Joy-Con, η πρώτη από το αριστερό και ο δεύτερος από το δεξί. Σε περίπτωση που αποφασίσετε να παίξετε μόνος, η δυσκολία του συγχρονισμού των κινήσεων θα είναι κάτι που θα σας συντροφεύσει ακόμα και σε προχωρημένο στάδιο.



 Όσοι πίστεψαν, με βάση τα όσα είδαν από το trailer πως πρόκειται για ένα παραμυθάκι, θα διαψευστούν πολύ γρήγορα. Ο κόσμος ναι μεν δείχνει παραμυθένιος, όμως τα εμπόδια και οι καταστάσεις που θα βιώσουν οι δύο πρωταγωνιστές μόνο σε κάτι τέτοιο δεν παραπέμπουν. Το δάσος Avalon είναι γεμάτο μυστήρια, περίπλοκο δεν χαρίζεται σε κανέναν. Ανταμείβει όμως τους τολμηρούς, τους ικανούς και όσους έχουν στο αίμα τους την εξερεύνηση. Οι δοκιμασίες θα δυσκολεύουν συνεχώς, όμως οι δυνάμεις του ντουέτου θα αυξάνονται σταδιακά, επιτρέποντας του να επιβιώνει με όσο το δυνατό λιγότερο "πόνο". Τόσο ο Cheshire, όσο και η Cereza έχουν το δικό σους skill tree, με νέες ικανότητες να ξεκλειδώνουν χρησιμοποιώντας ειδικά αντικείμενα, την ανάλυση των οποίων κρατάμε για το review. Επιπλέον, δεν λείπει ένα, όχι εκτεταμένο, αλλά γεμάτο με όλα τα απαραίτητα, σύστημα crafting, για την παρασκευή μαγικών φίλτρων. Ιδιαίτερη αναφορά θα θέλαμε να κάνουμε στα Tír na nÓg. Η λογική τους μοιάζει με αυτή των Shrines του The Legend of Zelda: Breath of the Wild. Αυτό που αλλάζει είναι ο μανδύας. Και εδώ θα κληθείτε να λύσετε περιβαλλοντικούς γρίφους, να αποφύγετε εμπόδια, να παλέψετε με πιο ισχυρούς εχθρούς. Ακόμα και κάποιοι από τους ήχους είναι ακριβώς ίδιοι. Στο τέλος κάθε Tír na nÓg υπάρχει ένα σεντούκι, με το περιεχόμενό του να βοηθάει στην αύξηση της ζωής της Bayonetta.



Για τις ανάγκες του preview είχαμε την ευκαιρία να ασχοληθούμε ως ένα συγκεκριμένο κεφάλαιο, με κάποιους περιορισμούς ως προς το περιεχόμενο που μπορούμε να καλύψουμε στο παρόν κείμενο. Δεν θα επεκταθούμε πολύ, θα κρατήσουμε τον κυριότερο όγκο των πληροφοριών (δεν είναι και λίγες) για το review. Θέλουμε όμως να διατηρήσουμε ως τότε ζωντανό το ενδιαφέρον σας, λέγοντας ότι θα πρέπει να ετοιμαστείτε για μια περιπέτεια που πολύ δύσκολα έχετε φανταστεί με βάση τα πλάνα που έχει δημοσιοποιήσει ως τη στιγμή αυτή η Nintendo.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    PlatinumGames

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    Nintendo

  • ΔΙΑΝΟΜΗ

    CD Media

  • PEGI

    12+

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*