Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Dead Island 2 Hands On Preview

*
Το Dead Island 2 φιλοδοξεί να συνεχίσει στα βήματα του προκατόχου του, εξελίσσοντας όμως σε κάθε βαθμό τα στοιχεία που του δόθηκαν. Τις προηγούμενες ημέρες είχαμε την ευκαιρία να πάρουμε μια πρώτη γεύση από το άκρως αναμενόμενο sequel της σειράς Dead Island, το οποίο αποτέλεσε μια πολύ σημαντική και στα όρια του καλτ, κυκλοφορία στις αρχές της δεκαετίας του 2010.



Η επιστροφή της σειράς, μετά τις μετριότητες που είδαμε στα spin-offs που ακολούθησαν γίνεται με αρκετές δυσκολίες, καθώς η ομάδα της Techland που βρισκόταν πίσω από το αρχικό παιχνίδι, στράφηκε σε άλλα projects, με την Deep Silver που είχε τα εμπορικά δικαιώματα του παιχνιδιού να ψάχνει κάποιο διαφορετικό studio για να συνεχίσει τη σειρά. Μετά από αλλεπάλληλες προσπάθειες και καθυστερήσεις που έφτασαν κοντά στη δεκαετία, η ομάδα της Dambuster Studios που ανήκει στην αυστριακή εταιρεία, ανέλαβε την δημιουργία του Dead Island 2, δώδεκα ολόκληρα χρόνια μετά την κυκλοφορία του αρχικού τίτλου.



Ήδη από τα πρώτα δευτερόλεπτα οι αλλαγές είναι εμφανής. Ο εξωτικός προορισμός της πρώτης κυκλοφορίας έχει αντικατασταθεί από το κατεστραμμένο Los Angeles, ενώ η κατάσταση είναι σαφώς πιο ελεγχόμενη από το απόλυτο χάος της αντίστοιχης έναρξης. Οι ήρωες παραμένουν αρκετοί στον αριθμό, ενώ πολλαπλές είναι οι αλλαγές και στο σύστημα μάχης, παρά το γεγονός ότι στην βάση του μιλάμε και πάλι για ένα καθαρό FPS. Οι συγκρίσεις είναι ασταμάτητες, όμως το μεγαλύτερο κομμάτι που αξίζει αναφοράς από το preview που είδαμε ήταν το crafting, ένα εντελώς νέο σύστημα που κάνει την εμφάνισή του στο παιχνίδι. Παρότι δεν ήταν εφικτό να ξεδιπλωθεί ολόκληρο στον κώδικα που παίξαμε, η ποικιλία είναι τεράστια και χρειάζεται πολλή προσοχή καθώς τα όπλα που θα δημιουργηθούν πρέπει να ταιριάζουν τόσο στον ήρωα που θα τα κρατάει, όσο και στον τύπο των εχθρικών ζόμπι που θα έχει απέναντι του.



Είναι σαφές ότι στο κομμάτι έχει πέσει η περισσότερη δουλειά από την δημιουργική ομάδα και η πλήρης απεικόνιση του αλλά και η εξέλιξη του κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, θα αποτελεί κατά πάσα πιθανότητα, το πιο ενδιαφέρον στοιχείο του νέου τίτλου. Φυσικά, η ιστορία είναι συνεπής με την αφηγηματική μέθοδο του προκατόχου του ενώ οι μηχανισμοί ενός ανοιχτού κόσμου προσφέρουν ακόμη και στην ομάδα της Dambuster Studios, πολλαπλά εφόδια σχολιασμού της ζωής πριν τα ζόμπι. Στις περίπου έξι ώρες που διαρκεί ο κώδικας, η ροή ήταν ευχάριστη και οι διαθέσιμες αποστολές σίγουρα αποτελούν μια πολύ καλή εισαγωγή στον τίτλο, έχοντας φυσικά και τα τεχνικά προβλήματα που πάντοτε διανθίζουν την εμπειρία ενός τέτοιου build.



Με την ελπίδα και τις διαβεβαιώσεις των ανθρώπων της Dambuster πως αυτά τα προβλήματα θα έχουν επιλυθεί μέχρι την κυκλοφορία, οι προσδοκίες για το Dead Island 2 είναι αρκετά υψηλές, παρά τα προβλήματα που υπήρξαν στη γένεση του τίτλου. Σε ένα είδος παιχνιδιών με πολλαπλές παραλλαγές, πόσω μάλλον  σε μια σειρά με υψηλό ζενίθ και χαμηλό ναδίρ, η εφευρετικότητα κι η δημιουργικότητα είναι ζητήματα που φυσικά δεν μπόρεσαν να διευθετηθούν σε ένα preview και θα χρειαστεί να περιμένουμε μέχρι το λανσάρισμά του.



Ευτυχώς, αυτό δεν αργεί, καθώς στα τέλη Απριλίου και πιο συγκεκριμένα στις 21 του μηνός, το Dead Island 2 αναμένεται να κάνει την εμφάνιση του στις προθήκες τόσο των κανονικών, όσο και σε αυτές των ψηφιακών καταστημάτων. Θυμίζουμε ότι θα κυκλοφορήσει σε κονσόλες της νέας (PS5, Xbox Series), αλλά και της προηγούμενης γενιάς (PS4, Xbox One), όπως επίσης και σε υπολογιστές. 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Dambuster Studios

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    Deep Silver

  • ΔΙΑΝΟΜΗ

    Enarxis

  • PEGI

    18+

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
  • Dead Island 2
    • 18+ pegi 18+
      • 0 RATING
        ΧΡΗΣΤΩΝ (0)
      • ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
    ΕΠΙΣΗΜΟ SITE https://deadisland.com/ FOLLOWERS 3 ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ
  • 7

    ENTERNITY SCORE
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*