Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Gamescom 2023: Alan Wake 2 Preview

*
Κατά τη διάρκεια της πρώτης μέρας της Gamescom 2023, είχαμε την ευκαιρία να μάθουμε περισσότερα για το πολυ-αναμενόμενο Alan Wake 2. Παρευρεθήκαμε σε μια αρκετά κλειστή παρουσίαση του καινούργιου τίτλου της Remedy, η οποία δεν έλαβε χώρα στο εκθεσιακό Koelnmesse, όπως η ίδια η Gamescom, αλλά σε έναν πολύ, μα πάρα πολύ μικρότερο χώρο. Ο κινηματογράφος Lichtspiele Kalk, που βρίσκεται λίγα μόλις χιλιόμετρα μακριά από το επίκεντρο της μεγαλύτερης έκθεσης gaming παγκοσμίως, απεδείχθη ο ιδανικός χώρος για το survival horror sequel, αφού δημιούργησε την ιδανικότερη ατμόσφαιρα γι’ αυτό που επρόκειτο να παρακολουθήσουμε.



Η παρουσίαση ξεκίνησε με ένα cinematic, με τον Alan Wake σε νυχτερινή τηλεοπτική εκπομπή, όπου εμφανίστηκε στο πλαίσιο της προώθησης του καινούργιου του μυθιστορήματος. Μόνο που, ο ίδιος δε θυμάται να το έγραψε ποτέ. Το κοινό γελά και ο παρουσιαστής αντιμετωπίζει ψύχραιμα την κατάσταση, θυμίζοντας πως ο πρωταγωνιστής του βιβλίου είναι ένας συγγραφέας χωρίς καμία ανάμνηση από τη συγγραφή του νεότερου μυθιστορήματός του. Το Alan Wake 2 δίνει μεγαλύτερη έμφαση στο κομμάτι του τρόμου σε σχέση με τον προκάτοχό του, κι αυτό το cinematic λειτούργησε ως μια πολύ καλή εισαγωγή στο πλαίσιο του ψυχολογικού θρίλερ που το διακατέχει.



Προτού προχωρήσουμε, πρέπει να πούμε δύο λόγια παραπάνω για την τηλεοπτική εκπομπή που προαναφέραμε. Η εκπομπή λέγεται In Between With Mr. Door. Ο Mr. Door είναι ένας χαρακτήρας που ακούσαμε για πρώτη φορά σε έναν άλλο τίτλο της Remedy, το Control του 2019. Η αναφορά στο όνομά του έγινε από τον Dylan Faden, ο οποίος είπε πως τον έχει συναντήσει στα όνειρά του και πως ο Mr. Door του επιβεβαίωσε την ύπαρξη του multiverse, ένα αχανές σύμπλεγμα κόσμων που συνδέονται μεταξύ τους με πολλούς και διάφορους τρόπους. Η εμφάνισή του αυτή στο cinematic του Alan Wake 2 ανοίγει νέους ορίζοντες για τα IPs του φιλανδικού στούντιο, μια και αποτελεί το πρώτο έκδηλο γεφύρωμα των κόσμων τους. Εκτός αυτού, το concept του multiverse και της… επιστήμης των ονείρων φαίνεται πως θα παίξει πολύ σημαντικό ρόλο σε ολόκληρη την ιστορία του Alan Wake 2.



Αμέσως μετά την προβολή του cinematic, σειρά είχε ένα gameplay video με διάρκεια περίπου 40 λεπτά. Παρακολουθήσαμε τον Alan να παλεύει με σκιές, σε έναν κόσμο ονειρικό και λαβυρινθώδη, προσπαθώντας να βρει διέξοδο από έναν εφιάλτη που δεν μπορεί καλά καλά να κατανοήσει. Έχοντας να αντιμετωπίσει τις μυστηριώδεις φιγούρες με τη βοήθεια ενός φακού (απαραίτητου για την αντιμετώπιση των σκιών) και ενός περίστροφου, επιχειρεί να γράψει ο ίδιος την εξέλιξη της ιστορίας του ονείρου όπου έχει φυλακιστεί, καταλήγοντας να ζει μια από τις σκοτεινότερες πλοκές που θα μπορούσε να σκαρφιστεί ο νους του. Ο τρόπος με τον οποίο αποφασίζει να γράψει τη συνέχεια του εφιάλτη του, δημιουργεί έναν αρκετά ενδιαφέροντα μηχανισμό που φέρνει πολλές δυνατότητες στα χέρια του παίκτη. Κι αυτό γιατί όταν βρίσκεται σε αδιέξοδο, ή σε σημεία που απλά νιώθει στάσιμος, αλλάζει την πλοκή, μεταμορφώνοντας άρδην το τοπίο που τον περιβάλλει σε κάτι πολύ διαφορετικό. Κι αυτό δίνει χώρο για εξερεύνηση και πειραματισμό, παρόλο που πρόκειται για έναν αρκετά γραμμικό τίτλο, με έμφαση στην αφήγηση.



Η ατμόσφαιρα και η ροή του Alan Wake 2 μας κράτησε σε μια (θετικά) παράξενη ψυχολογική ένταση και σε εγρήγορση, παρόλο που τον περισσότερο χρόνο κυριαρχούσε η ηρεμία, συνοδευόμενη από τους ήχους της βροχής στους εξωτερικούς χώρους, ή από τον θόρυβο των βημάτων του Alan όταν μάταια προσπαθούσε να βρει διαφυγή από έναν υπόγειο λαβύρινθο με σιδηροδρομικές γραμμές. Οι μονόλογοί του, που λειτούργησαν ως μια εσωτερική αναζήτηση, αλλά και ως μια προσπάθεια αλλαγής του ρου της ιστορίας ταυτόχρονα, μας συνεπήραν και μας έφεραν ένα βήμα πιο κοντά στην ταραγμένη ψυχοσύνθεσή του. Το όλο χτίσιμο αυτού του κόσμου μπορεί πολύ εύκολα να γίνει τροφή για σκέψη, για τα δικά μας όνειρα, για το νόημά τους και για το αν, τελικά, μπορούμε ποτέ να τα ελέγξουμε.



Τα γραφικά του τίτλου μας άφησαν έκπληκτους και πολύ γρήγορα νιώσαμε πως όντως παρακολουθούμε ταινία, μια και βρισκόμασταν σε κινηματογραφική αίθουσα και δη μικρού μεγέθους. Η στροφή της Remedy προς ένα σημαντικά σκοτεινότερο και σαφώς ωριμότερο sequel μας άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις, κάνοντάς μας να ξεχάσουμε – έστω και για λίγο – την ύπαρξη προηγούμενου παιχνιδιού. Μόλις ολοκληρώθηκε η προβολή του gameplay video, ακολούθησε ένα Q&A με τον σεναριογράφο Sam Lake (Max Payne, Control) και τον game director Kyle Rowley (Cyberpunk 2077, Quantum Break), που μας έκανε σοφότερους σε ορισμένα επιπλέον πράγματα σχετικά με το Alan Wake 2.



Η έμπνευση πίσω από το νέο κεφάλαιο του Alan Wake αντλείται από μυθιστορήματα του Stephen King, την ταινία Midsommar, τη σειρά Twin Peaks, τα έργα των αδελφών Ethan και Joel Coen (No Country for Old Men, The Big Lebowski) και από σχεδόν οτιδήποτε έχει να κάνει με noir. Καθώς πρόκειται για τίτλο που στηρίζεται πολύ στην ιστορία και την αφήγηση, θα υπάρχουν διάφορα χαρακτηριστικά προσβασιμότητας που, μεταξύ άλλων, θα απευθύνονται σε όσους παίκτες δεν έχουν εμπειρία με το shooting, ώστε να τον απολαύσουν έτσι κι αλλιώς. Επίσης, ο κόσμος του θα περιέχει τοποθεσίες τύπου hubs – ασφαλείς ζώνες όπου θα γίνεται και αποθήκευση της προόδου του παίκτη. Τέλος, σύμφωνα με τον Rowley, η βασική διαφορά στην προσωπικότητα του Alan σε σχέση με τον προηγούμενο τίτλο, είναι το γεγονός ότι τότε ήταν τρομαγμένος, μα… cool, ενώ τώρα είναι απλά τρομαγμένος.



Το Alan Wake 2 θα κυκλοφορήσει στις 27 Οκτωβρίου 2023 για PlayStation 5, Xbox Series X, Xbox Series S και PC. Πλέον ανυπομονούμε όσο ποτέ άλλοτε, μια και θέλουμε να ζήσουμε από πρώτο χέρι αυτό το ανατριχιαστικό fever dream που δημιούργησαν οι Lake και Rowley. 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Alan Wake 2
    • 18+ pegi 18+
      • 0 RATING
        ΧΡΗΣΤΩΝ (0)
      • ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
    ΕΠΙΣΗΜΟ SITE https://www.alanwake.com/ FOLLOWERS 0 ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ
  • 9

    ENTERNITY SCORE
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*