Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Gamescom 2023: Lies of P Hands On Preview

*
Η δίψα που έχουν οι fans του Bloodborne για ένα sequel παραμένει ανικανοποίητη, όμως το Lies of P δείχνει να πλησιάζει όσο κανένας άλλος τίτλος το gameplay και την ατμόσφαιρα που δημιούργησε η FromSoftware. Μια από τις βασικές διαφορές μεταξύ των δύο είναι το setting, που από βικτωριανό και gothic μετατρέπεται σε Belle Époque αλά teslapunk. Η ιστορία βασίζεται στο κλασικό παραμύθι του Pinocchio, ο οποίος εδώ έρχεται αντιμέτωπος με μαριονέτες – androids, στην προσπάθειά του να βρει τον δημιουργό του, τον Geppetto. Η διαδρομή του μέσα από την πόλη Krat, με τις παρανοϊκές μαριονέτες που καταστρέφουν τα πάντα, θα έχει πολλή εξερεύνηση, πολλές μάχες και τους αναμενόμενα πολλούς θανάτους που θα περίμενε κανείς από ένα αυθεντικό soulslike action RPG.



Η επονομαζόμενη Ωραία Εποχή της ευρωπαϊκής ιστορίας, με τη μοναδική αρχιτεκτονική και τις χαρακτηριστικές ενδυμασίες της, είναι η κύρια έμπνευση πίσω από τον κόσμο της Krat. Ήταν μια εποχή με ισχυρή τεχνολογική ανάπτυξη κι αυτό αποδίδεται από τους αποκλειστικά ρομποτικούς εχθρούς της πόλης που, σε πολλές περιπτώσεις, μας απευθύνονται με χιούμορ για να ενισχύσουν την παραμυθένια χροιά, της σκοτεινής ατμόσφαιρας που κυριαρχεί. Σειρήνες παίζουν μουσική του 19ου αιώνα και, ενίοτε, απειλητικές ατάκες με ένα διεστραμμένα χαιρέκακο ύφος. Στάχτες από τις φωτιές που ξεκινούν οι μαριονέτες γεμίζουν το οπτικό μας πεδίο σε κάθε εξωτερικό χώρο, ενώ στους εσωτερικούς βρίσκουμε γυαλιστερά δάπεδα που αντανακλούν πανέμορφα το φως και τις σιλουέτες. Η έμφαση στη λεπτομέρεια μας βρήκε γοητευμένους και το αίσθημα που μας άφησε ως εμπειρία το Lies of P καταφέρνει να αποστασιοποιηθεί από το Bloodborne και να αφήσει τη δική του μοναδική επίγευση.



Στο demo που δοκιμάσαμε στην Gamescom 2023, παίξαμε με τον Pinocchio σε ιδιαίτερα ανεβασμένο level και με μια μεγάλη λίστα από όπλα ξεκλείδωτη. Στην πρώτη βόλτα στα σοκάκια της Krat, ο Pinocchio φάνηκε να ανταποκρίνεται άψογα στις εντολές που του δίναμε, όντας γρήγορος και ευλύγιστος, ενώ όταν ήρθαμε αντιμέτωποι με τις πρώτες μαριονέτες, δοκιμάσαμε επιτέλους και το σύστημα μάχης του. Ο συνδυασμός των light και των heavy επιθέσεων, με το parrying και το dodging στην άμυνα εκτελούνται με γρήγορα animations που διατηρούν έναν ταχύ ρυθμό κατά τη διάρκεια της μάχης. Θυμίζει πολύ το Bloodborne, αν και εδώ οι μάχες μοιάζουν πιο χορογραφημένες κι αυτό επηρεάζει το gameplay. Oι απλοί εχθροί τείνουν να έχουν πιο σύνθετα combos επιθέσεων, αλλά και μεγαλύτερα παραθυράκια για να τους επιτεθούμε. Εκτός αυτών, το αριστερό χέρι του Pinocchio είναι μηχανικό και μπορεί να μετατραπεί σε grappling hook για να τραβά κοντά του εχθρούς, ή να ενσωματώσει μια πλειάδα όπλων που θα εμβαθύνουν το playstyle μας. Οι πιθανοί συνδυασμοί όπλων και skins προσφέρουν ένα πλούσιο customization, το οποίο μπορεί να μας κάνει να ξεχάσουμε πως παίζουμε με προκαθορισμένο χαρακτήρα.



Σχεδόν κάθε περιοχή είναι γεμάτη με πληροφορίες για τη μυθολογία του παιχνιδιού. Υπάρχουν αρκετοί διάλογοι, μυστήριες καρναβαλικές αφίσες στους τοίχους και αντικείμενα για looting που κρύβουν χρήσιμες πληροφορίες. NPCs κρύβονται σε σκιερά μέρη, ζητώντας μας χάρες. Ένας όχι ιδιαίτερα έμπιστος κύριος μας ζήτησε να βρούμε το πτώμα της γυναίκας του, ώστε να του φέρουμε πολύτιμα αντικείμενά της για να τη θυμάται. Και εννοείται πως ο δρόμος προς το σημείο στο οποίο βρίσκεται το πτώμα, είναι γεμάτος από μαριονέτες. Πέραν τούτου, στον περιορισμένο χρόνο μας με τον τίτλο δεν είδαμε ικανοποιητική ποικιλία εχθρών, όμως στο τελικό προϊόν θα μπορούσε να ισχύει και το αντίθετο. Πάντως, το build που δοκιμάσαμε ήταν σε πολύ καλή κατάσταση, με ελάχιστα διακριτικά frame drops. Πράγμα λογικό, μια και είμαστε κοντά στην κυκλοφορία του.



Το Lies of P είναι ένα πολύ δυνατό soulslike action RPG με το δικό του στυλ αφήγησης, τη δική του ατμόσφαιρα και το δικό του εύρος στο customisation. Τα επίπεδα δυσκολίας του δε φτάνουν σε καμία περίπτωση αυτά του Bloodborne, ή των Dark Souls games. Παρόλα αυτά είναι αρκετά απαιτητικό, όμως η έξυπνη χρήση του inventory και η κατάλληλη τακτική στη μάχη κάνουν την κατάσταση αισθητά ευκολότερη. Ακριβώς τότε, γίνεται άκρως απολαυστικό. Ανυπομονούμε για περισσότερο. 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Neowiz

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    Neowiz

  • PEGI

    16+

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
  • Lies of P
    • 16+ pegi 16+
      • 0 RATING
        ΧΡΗΣΤΩΝ (0)
      • ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
    ΕΠΙΣΗΜΟ SITE https://www.liesofp.com/en-us/ FOLLOWERS 0 ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ
  • 8.5

    ENTERNITY SCORE
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*