Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Gamescom 2023: Little Nightmares III Preview

*
Είδαμε στην Gamescom 2023 ένα extended demo του Little Nightmares III και μαγευτήκαμε...

Η Tarsier Studios που δημιούργησε τα πρώτα δύο Little Nightmares αποφάσισε να μη συνεχίσει με τη σειρά, κάτι που ανακοίνωσε στον απόηχο της εξαγοράς της από την Embracer Group. Η Bandai Namco από τη μεριά της αρνήθηκε να αφήσει πίσω ένα franchise που θεωρεί πως έχει τεράστιες δυνατότητες, γι’ αυτό και το εμπιστεύτηκε στα χέρια της Supermassive Games (The Quarry, The Dark Pictures Anthology). Το βρετανικό στούντιο μόνο ξένο δεν είναι στη σειρά, αφού ήταν υπεύθυνο για την Enhanced Edition του Little Nightmares 2, που έφερε τον τίτλο πιο κοντά στα τεχνικά standards των κονσόλων νέας γενιάς. Έτσι, το Little Nightmares III είναι γεγονός και ανακοινώθηκε επίσημα στο πλαίσιο του Opening Night Live της Gamescom 2023. Ήταν μάλιστα μια από τις ελάχιστες ανακοινώσεις νέων τίτλων του show, ενώ τις μέρες που ακολούθησαν υπήρξε παρουσίαση του gameplay για τα μέσα, από την Bandai Namco.




Οι νέοι πρωταγωνιστές του Little Nightmares III είναι δύο παιδιά που ονομάζονται Low και Alone. Ένας σπασμένος καθρέφτης τους οδηγεί στο Nowhere, όπου ένα γιγαντιαίο μωρό - που αναφέρθηκε απλά ως Monster Baby - μετέτρεψε μια παραδεισένια πόλη σε μια ερημική κόλαση που πλέον ονομάζεται Necropolis. Τώρα οι δυο τους πρέπει να πλοηγηθούν στους διαφορετικούς κόσμους του Nowhere χωρίς να τους βρει το Monster Baby, ώστε να ανακαλύψουν το μυστήριο πίσω από την πόλη φάντασμα. Η διαφορά του art direction σε σχέση με τους προηγούμενους τίτλους είναι το πρώτο πράγμα που μας έκανε εντύπωση, με το φως της ημέρας και την ομίχλη να δημιουργούν μια πολύ διαφορετική, μα εξίσου δυσοίωνη ατμόσφαιρα, ενώ φαίνεται πως θα υπάρχουν και αρκετά περισσότεροι ανοιχτοί χώροι. Το αίσθημα του φόβου της ενδεχόμενης ξαφνικής εμφάνισης του Monster Baby από το πουθενά – ακόμα και γκρεμίζοντας τοίχους με τα χέρια του, δίνει έναν ελκυστικά σκοτεινό παλμό που ταιριάζει γάντι στο ύφος και τη νοοτροπία του Little Nightmares.



Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης παρακολουθήσαμε περίπου 15 λεπτά από το gameplay του Little Nightmares III, το οποίο είναι ξεκάθαρα σχεδιασμένο για co-op. Αν και μέχρι στιγμής το co-op έχει επιβεβαιωθεί μόνο για online, η προσθήκη του local θα πρέπει να θεωρείται λίγο πολύ βέβαιη, μια και είναι ολοφάνερο πως δεν υπάρχει ανάγκη για split screen. Ανεξαρτήτως αυτού, ο τίτλος μπορεί να παιχτεί εξ’ ολοκλήρου και ως single player, με τον δεύτερο χαρακτήρα να ελέγχεται από το AI, όμως η εμπειρία θα είναι σίγουρα πολύ καλύτερη με τη βοήθεια ενός δεύτερου παίκτη. Οι δύο χαρακτήρες θα πρέπει να συνεργαστούν, χρησιμοποιώντας τα εργαλεία που έχουν στη διάθεσή τους: ο ένας χρησιμοποιεί ένα γαλλικό κλειδί για να ξεκλειδώσει πόρτες ή για να γκρεμίσει τοίχους και εμπόδια και ο άλλος ένα τόξο για να εκτοξεύει βέλη σε εχθρούς ή σε μηχανισμούς. Το όλο σχέδιο θυμίζει It Takes Two, όμως με σημαντικά πιο σκοτεινή ατμόσφαιρα και μια τρομακτική απειλή, ακατάπαυστα στο κατόπι μας.



Το demo που παρακολουθήσαμε μας παρουσίασε μόλις ένα από τα πολλά ανατριχιαστικά τοπία του Little Nightmares III, όμως αυτό ήταν αρκετό για να νιώσουμε τη χαρακτηριστική μουντάδα που καθιέρωσε το franchise. Φαίνεται πως η συνέχεια της σειράς αποτελεί ένα εύκολο στοίχημα για τη Supermassive Games, η οποία έχει κατανοήσει το concept του IP στο έπακρο και πειραματίζεται παραδίδοντας κάτι διαφορετικό, μα συνάμα γνώριμο και μαγευτικό. Με τον τρόπο του. Το κομμάτι του co-op θα παίξει τεράστιο ρόλο στον αντίκτυπο του τίτλου, όχι μόνο επειδή φέρεται ως το δυνατότερο χαρακτηριστικό του, αλλά και λόγω της φυσικής εξέλιξης που δείχνει να έχει η σειρά πάνω στον συγκεκριμένο τομέα, παιχνίδι με παιχνίδι. Όσο για τα υπόλοιπα, θα τα δούμε εν καιρώ. Οπτικά δείχνει πανέμορφο, αν και κάποια τεχνικά θέματα ήταν αναμενόμενο να υπάρχουν. Κι αυτό γιατί ο τίτλος είναι προγραμματισμένος για κυκλοφορία το 2024, οπότε έχει δρόμο ακόμα. Αναπτύσσεται για PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X, Xbox Series S, Xbox One, Nintendo Switch και PC.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*