Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Gamescom 2023: Party Animals Hands On Preview

*
Εδώ και αρκετά χρόνια, Party Animals ακούμε και Party Animals δε βλέπουμε. Με εξαίρεση τα πολλά videos που έκαναν τον γύρο του διαδικτύου, ύστερα από την περιορισμένη διάθεση ενός demo πολύ καιρό πριν, το συγκεκριμένο multiplayer brawler / party game έχει υποστεί αλλεπάλληλες καθυστερήσεις, όμως τώρα είναι επιτέλους έτοιμο να κυκλοφορήσει και μάλιστα σύντομα. Μπορεί με μια πρόχειρη ματιά να θυμίσει το Fall Guys και μάλιστα δικαιολογημένα, όμως το βέβαιο είναι πως δεν πρόκειται για κάποια φθηνή κόπια του. Απόδειξη είναι το γεγονός ότι ανακοινώθηκε για πρώτη φορά τον Σεπτέμβριο του 2019, δηλαδή έναν μήνα μετά την αρχική παρουσίαση του Fall Guys, όπως και η αβίαστη αποδοχή του κοινού στα videos που προαναφέραμε.

Η βασική διαφορά του με το Fall Guys είναι η υποστήριξη split-screen για έως και 4 παίκτες, με τη δυνατότητα online παιχνιδιού μεταξύ 8 ατόμων. Πρακτικά λοιπόν διαφέρει πολύ περισσότερο, μια και δεν πρόκειται για κανενός είδους battle royale game, αλλά αντίθετα αποτελεί ένα… καθαρόαιμο physics party game που, είτε θα ενώσει μια παρέα, είτε θα την γκρεμίσει ολοσχερώς. Στη δική μας δοκιμή με τον τίτλο, παίξαμε με εκπροσώπους άλλων μέσων του εξωτερικού και με developers της Recreate Games, η οποία είναι υπεύθυνη για την ανάπτυξή του και αποτελεί κομμάτι της publisher Source Technology. Στη μισή ώρα που είχαμε διαθέσιμη με τον τίτλο, δοκιμάσαμε δύο διαφορετικά levels.


Στο πρώτο χωριστήκαμε σε 4 ομάδες των δύο ατόμων, παίζοντας πάνω σε μια πλατφόρμα, με στόχο να εκτοπίσουμε τους εχθρούς μας και να μείνουμε τελευταίοι πάνω της. Στη διάθεσή μας είχαμε random αντικείμενα που εμφανίζονταν σε τυχαία σημεία της πλατφόρμας - όπως σφυριά και βεντούζες - ενώ όσοι έπεφταν από αυτή, μπορούσαν να στοχεύουν τους υπόλοιπους με άλλα αντικείμενα - μεταξύ των οποίων και μια… τσιπούρα - για να τους οδηγήσουν και αυτούς στην ήττα. Εκτός από το να εκμεταλλευτούμε τα αντικείμενα, μπορούσαμε να σπρώξουμε ή και να γρονθοκοπήσουμε τους αντιπάλους μας, ώστε να τους ρίξουμε στο κενό και να πάρουμε τη νίκη.

Στο δεύτερο παίξαμε ποδόσφαιρο, χωρισμένοι σε δύο ομάδες των 4 ατόμων. Δίχως αντικείμενα, σε αντίθεση δηλαδή με το προηγούμενο mini-game, μπορούσαμε απλώς να σπρώξουμε και να χτυπήσουμε την μπάλα ή τους εχθρούς μας, ώστε να σκοράρουμε, σε ένα ματς όπου κερδίζει όποιος φτάσει πρώτος τα τρία τέρματα. Στην προκειμένη περίπτωση έγινε ολοφάνερο το γεγονός πως, κανονικά, χρειάζεται μια κάποια στρατηγική μεταξύ συμμάχων, μια και εμείς (ως άγνωστοι μεταξύ μας) τρέχαμε μανιωδώς προς την μπάλα, χωρίς κάποιον να αμύνεται  με το να περιμένει μπροστά από τη δική μας εστία. Παρόλα αυτά… κερδίσαμε την αντίπαλη ομάδα, αν και στο τέλος όλοι αισθάνθηκαν νικητές από την όλη εμπειρία.

Τα δύο mini-games που δοκιμάσαμε ήταν πολύ διαφορετικά μεταξύ τους, όμως είχαν μερικά κοινά χαρακτηριστικά: βασίζονταν στα physics του τίτλου, στην πονηριά των χαρακτήρων του και στο ανελέητο χάος που επικρατεί στην προσπάθεια του κάθε παίκτη να αποσπάσει τη νίκη. Με τον τεχνικό τομέα να λειτουργεί σχεδόν αψεγάδιαστα και με το game design να δημιουργεί τις καταλληλότερες των προϋποθέσεων για ένα απόλυτα διασκεδαστικό και ξεκαρδιστικό παιχνίδι, το Party Animals θέτει άνετα μια γερή υποψηφιότητα για ένα από τα καλύτερα party games που έχουμε δει τα τελευταία (αρκετά) χρόνια, γενικά. Το αβίαστο χιούμορ του, που ξεκινά από τις γελοίες ενδυμασίες των ζώων – πρωταγωνιστών του και που δηλώνει αδιάκοπα το παρόν μέχρι και το τέλος του κάθε mini-game, όταν και όλοι οι χαρακτήρες συνωστίζονται για μια αναμνηστική φωτογραφία, ρίχνοντας ξύλο ο ένας στον άλλο, είναι αυτό που θα κερδίσει την παρέα και που θα δημιουργήσει έναν απόλυτα ψυχαγωγικό παλμό για πολλές ώρες.



Ξέρουμε πως όσα είδαμε, είναι ένα μικροσκοπικό δείγμα σε σχέση με το τελικό και πλήρες προϊόν. Ευτυχώς δε μένει πολύς καιρός μέχρι να διαπιστώσουμε το αν τα παραπάνω ανταποκρίνονται στη μεγαλύτερη κλίμακα ολόκληρου του Party Animals. Ο τίτλος θα κυκλοφορήσει στις 20 Σεπτεμβρίου 2023 για Xbox Series X, Xbox Series S, Xbox One και PC και, έως τότε, θα επανέλθουμε για να αναλύσουμε τα πάντα και με κάθε λεπτομέρεια. 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Recreate Games

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    Recreate Games

  • PEGI

    12+

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
  • Party Animals
    • 12+ pegi 12+
      • 0 RATING
        ΧΡΗΣΤΩΝ (0)
      • ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
    ΕΠΙΣΗΜΟ SITE https://partyanimals.com/ FOLLOWERS 0 ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ
  • 7

    ENTERNITY SCORE
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*