Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Gamescom 2023: Warhammer 40.000 Space Marine II Hands On Preview

*
Οι πρώτες εντυπώσεις από την προσπάθεια της Saber Interactive να δημιουργήσει ένα αξιόλογο sequel είναι αρκετά θετικές και ό,τι θα έλπιζε κάθε fan της σειράς να δει στο Warhammer 40.000 Space Marine II.

Για τους fans του Warhammer 40.000, η ανακοίνωση του Space Marine II είναι ένα σημαντικό γεγονός και όχι άδικα. Το αρχικό Warhammer 40.000: Space Marine αποτελεί ένα cult classic για τους fans του σύμπαντος, με τη Relic Entertainment να προσφέρει μια εμπειρία πέρα από τα συνηθισμένα. Το studio πίσω από την θρυλική σειρά RTS, Dawn of War δημιούργησε ένα third-person shooter hack-n-slash που αγαπήθηκε από το κοινό και ήλπιζε να δει μια συνέχεια. Με την αναμονή για τη μεγάλη κυκλοφορία του Warhammer 40.000: Space Marine II, το Enternity.gr είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει το παιχνίδι της Saber Interactive και να μεταφέρει τις πρώτες εντυπώσεις του. Το διαθέσιμο build που δοκιμάσαμε, μεταφέρει τον Lieutenant Titus και τη διμοιρία του στον πλανήτη Kadaku που έχουν ως αποστολή μαζί με τις δυνάμεις των Astra Militarum να υπερασπιστούν μια στρατιωτική βάση από την εισβολή των Tyranids. Ο Lieutenant Titus εξοπλισμένος με ένα Combat Knife, τρία Frag Grenades, δύο Health Injectors, ένα Bolt Pistol και ένα Bolt Rifle ορμά στη μάχη για να αντιμετωπίσει διάφορες μονάδες των Tyranids, όπως Τermagants, Warriors και Zoanthropes.




Με το sequel η Saber Interactive έχει ως στόχο να προσφέρει μια ανανεωμένη εμπειρία στο τεχνικό κομμάτι, διατηρώντας το ίδιο gameplay με το αρχικό Space Marine. Οι πρώτες αλλαγές που γίνονται άμεσα αντιληπτές είναι στο User Interface, με τη ζωή και την ασπίδα να είναι πάνω αριστερά και κάτω στη μέση να είναι τα όπλα, η ειδική ικανότητα και τα Frag Grenades, ενώ στα δεξιά βρίσκονται τα Health Injectors. Ο τεχνικός τομέας του Warhammer 40.000: Space Marine II δείχνει υπέροχος σε κάθε περιοχή. Η στρατιωτική βάση και ο βάλτος που θα εξερευνήσουν οι παίκτες είναι γεμάτος Tyranids, με αρκετές λεπτομέρειες στα συντρίμμια και στα διαλυμένα σώματα που είναι πεσμένα στο πεδίο της μάχης. Αντίστοιχα, και τα μοντέλα των χαρακτήρων διαθέτουν αρκετές λεπτομέρειες που τονίζουν τις πανοπλίες των Ultra Marines ακόμα και όταν βάφονται με το αίμα των Tyranids. Σε κάθε σύγκρουση οι παίκτες μπορούν να εκτελέσουν επιθέσεις melee, να αμυνθούν καθώς και να ρίξουν βολές έχοντας την επιλογή να εστιάσουν για μεγαλύτερη ακρίβεια. Το σύστημα μάχης εμπλουτίζεται με τα executions, με τον Lieutenant Titus να διαμελίζει τους ετοιμοθάνατους εχθρούς ανακτώντας ζωή, ενώ η ειδική ικανότητα του Righteous Fury ενισχύει τις επιθέσεις προσφέροντας επιπλέον ζωή με κάθε χτύπημα. Τα executions λειτουργούν επίσης και κατά την άμυνα στην περίπτωση των Τermagants, με τον Titus να δίνει τη χαριστική βολή σε οποίον τολμήσει να του επιτεθεί.



Το οπλοστάσιο του Lieutenant Titus αυξάνεται στην πορεία με όπλα όπως το Heavy Bolt Pistol, το Auto Bolt Rifle και το Bolt Carbine, ενώ αυτά που ξεχώρισαν ιδιαίτερα είναι τα Heavy Bolter και Meltagun. Το Heavy Bolter είναι το βαρύ πυροβολικό του παιχνιδιού για κοντινές ή μακρινές αποστάσεις, που είναι ικανό να αφανίσει ορδές από Τermagant και Warriors. Το Meltagun, από την άλλη πλευρά είναι χρήσιμο περισσότερο σε κοντινές αποστάσεις, με την πύρινη λαίλαπα που εξαπολύει να ισοπεδώνει τα πάντα στο πέρασμα της. Τα όπλα melee είναι σχετικά περιορισμένα, με τις επιλογές να είναι το Combat Knife και το εμβληματικό Chainsword. Η Saber Interactive έχει δώσει την απαραίτητη προσοχή στο σύστημα μάχης, με κάθε κίνηση να είναι ρευστή και να προσφέρει τον απόλυτο έλεγχο στους παίκτες.



Η χρήση του Xbox Controller για το χειρισμό λειτουργεί εξαιρετικά στην καθοδήγηση του χαρακτήρα και στις μάχες. Το mapping είναι βολικό με το Xbox Controller. Οι σκανδάλες LB και RB λειτουργούν ως Parry και Light/Heavy Attacks για τις επιθέσεις melee, ενώ τα LT και RT για το στόχο και ρίψη βολών.
Παρά τη μικρή διάρκεια της αποστολής, οι πρώτες εντυπώσεις από την προσπάθεια της Saber Interactive να δημιουργήσει ένα αξιόλογο sequel είναι αρκετά θετικές και ό,τι θα έλπιζε κάθε fan της σειράς. Το gameplay είναι οικείο, χαοτικό και απολαυστικό και ο τεχνικός τομέας δίνει μια νέα πνοή σε σχέση με τον προκάτοχο του. To Warhammer 40,000: Space Marine II αναμένεται να κυκλοφορήσει για PlayStation 5, Xbox Series X, Xbox Series S και PC (Steam).

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*