Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Marvel’s Spider-Man 2 Hands On Preview: Όσο πιο blockbusterικό γίνεται (video)

*
Ταξιδέψαμε στο Λονδίνο, παίξαμε το Marvel’s Spider-Man 2 και αυτές είναι οι εντυπώσεις μας. Το νέο μέρος της δημοφιλούς σειράς έρχεται με σημαντικές αλλαγές στο περιεχόμενο και το gameplay. Οι ήρωες Spider-Man, Peter Parker και Miles Morales συμμετέχουν σε μια νέα περιπέτεια γεμάτη δράση, άλματα και μάχες με το έγκλημα, με στόχο να σώσουν την πόλη, αλλά και αυτούς που αγαπούν.



Ο πυρήνας του gameplay παραμένει σταθερός, αλλά η επιρροή του symbiote έρχεται να περιπλέξει τα πράγματα. Οι ήρωες δείχνουν επηρεασμένοι από αυτήν την εξέλιξη, αλλάζουν συμπεριφορά και ταυτόχρονα γίνονται πιο ισχυροί. Γι’ αυτό και ο τίτλος αν και φαινομενικά έχει δυσκολέψει ως προς την αντιμετώπιση ακόμη και των πιο απλών εχθρών (που συνήθως έρχονται κατά κύματα), δίνει πάντα ευκολίες στις μάχες με τις πιο ισχυρές επιθέσεις που καλύπτουν αρκετούς κακούς ταυτόχρονα. Οι κινήσεις αυτές εκτελούνται για τον Peter (symbiote abilities) και για τον Miles (bio-electric venom powers) με το πάτημα του L1 και των πλήκτρων εντολών, ενώ στο με το αντίστοιχο συνδυασμό R1 και πλήκτρων χρησιμοποιούνται διάφορα gadgets.



Το παιχνίδι φέρνει στη μάχη μεγάλους και γνωστούς κακούς από το σύμπαν του Spider-Man, όπως οι Venom, Kraven the Hunter, Lizard και άλλοι, ενώ οι παίκτες θα έχουν τη δυνατότητα να ταξιδέψουν σε δύο νέες περιοχές, το Brooklyn και το Queens, με αρκετά διαφορετική γεωγραφία, χαμηλότερα κτίρια, απλά σπίτια (αντί για τις πολυκατοικίες του Manhattan) κτλ.



Η Insomniac Games εφαρμόζει κι εδώ το δέσιμο των σκηνών δράσης με το καθαρό gameplay, καθώς μετά από κάθε σεκάνς, ο έλεγχος περνάει στα χέρια του παίκτη. Πέραν των μαχών, κινηθήκαμε σε στενούς διαδρόμους γεμάτους ενέργεια που έπρεπε να αποφύγουμε, λύσαμε γρίφους και κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε ορδές εχθρών που μας ανάγκασαν να χρησιμοποιήσουμε αρκετές φορές και το μηχανισμό του heal. Τα οπτικά εφέ είναι εξαιρετικά και το αποτέλεσμα στην οθόνη θυμίζει κάτι από Mission Impossible με όλες τις εκρήξεις και την έντονη εναλλαγή της εικόνας λόγω της δράσης. Τεχνικά, το κομμάτι που είδαμε έδειχνε σχεδόν τέλειο, χωρίς frame drops και με γρήγορες σεκάνς χωρίς να παρουσιάζονται κολλήματα, αλλά σίγουρα δεν μπορούν να βγουν γενικότερα συμπεράσματα από αυτό το μικρό κομμάτι της δράσης που ήρθαμε σε επαφή για τη γενικότερη εικόνα του τίτλου.



Πέραν των μαχών, ανακαλύψαμε και τη δυνατότητα της στολής των δύο ηρώων να δίνει ώθηση στον αέρα με ένα μηχανισμό που θυμίζει φτερά. Οι δύο πρωταγωνιστές μπορούν να πετάξουν για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και να κρατηθούν στον αέρα χωρίς να χρησιμοποιούν ιστό, ενώ σε διάφορα σημεία της πόλης υπάρχουν και ρεύματα αέρα που θα τους βοηθήσουν είτε να κινηθούν ταχύτερα είτε και να αποκτήσουν απότομα μεγαλύτερο ύψος. Με τον ίδιο τρόπο, τους βοηθάει και να κυνηγήσουν ιπτάμενα ρομποτοειδή για να τα παρακολουθήσουν εν πτήσει για να αντλήσουν δεδομένα που χρειάζονται.



Ο χάρτης είναι τεράστιος και γεμάτος αποστολές και η πόλη μοιάζει πιο ζωντανή από ποτέ. Εγκλήματα γίνονται συνεχώς, ενώ πολλά είναι και τα αντικείμενα που θα κληθεί να συλλέξει ο παίκτης. Όλα αυτά είτε χρησιμοποιούνται στη συνέχεια, είτε ξεκλειδώνουν αναβαθμίσεις για το skill tree.  Τέλος, για τις μάχες με τα bosses, δεν έχουμε να πούμε και πολλά. Στην μία που μπορέσαμε να ζήσουμε, αφήσαμε το χειριστήριο στο τέλος νομίζοντας ότι έχουμε βγει από κάποια κινηματογραφική αίθουσα. Περισσότερα, στις 20 Οκτωβρίου, όταν και το Marvel’s Spider-Man 2 θα βγει στην κυκλοφορία, αποκλειστικά για το PS5.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Insomniac Games

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    Sony (SIE)

  • ΔΙΑΝΟΜΗ

    Sony

  • PEGI

    16+

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*