Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Resident Evil 4 Hands On Preview

*
Η Capcom συνεχίζει τα remakes της σειράς Resident Evil, με την αναβίωση του σημαντικότερου τίτλου της. Το Resident Evil 4 του 2005, δεν είναι απλά το σπουδαιότερο κεφάλαιο του franchise, αλλά και ένα από τα καλύτερα videogames που έχουν κυκλοφορήσει γενικά, μέχρι και σήμερα.



Το 2020 κυκλοφόρησε το remake του Resident Evil 3. Παρόλο που, ως remake, κατάφερε να προσαρμόσει έναν τίτλο του 1999 σε μια αρκετά πιο μοντέρνα εποχή, εντέλει απογοήτευσε λόγω της μικρής διάρκειάς του, μα και λόγω απουσίας συγκεκριμένων χαρακτηριστικών του original game. Η Capcom είχε τουλάχιστον τρία χρόνια περιθώριο για να μην επαναλάβει τα ίδια λάθη. Το remake του Resident Evil 4 αναμένεται πιο πιστό στο πρωτότυπο περιεχόμενο συγκριτικά με τα remakes που προηγήθηκαν, ενώ θα είναι και σημαντικά μεγαλύτερο από αυτά.

Πρωταγωνιστής είναι ο Αμερικανός πράκτορας Leon Scott Kennedy, που ταξιδεύει σε ένα ισπανικό χωριό για να διασώσει την Ashley Graham, κόρη του Προέδρου των Η.Π.Α.. Εκεί θα βρεθεί αντιμέτωπος με τους Los Illuminados, τα μέλη μιας παγανιστικής θρησκείας που λατρεύει το εγκεφαλικό παράσιτο Plagas. Το Plagas χειραγωγεί τις κινήσεις του θύματός του, προσκολλώντας στο νευρικό του σύστημα. Εκτός από αυτούς, στο χωριό ζουν και μανιακοί αγρότες που δε διστάζουν να προκαλέσουν το χάος με κάθε εμφάνιση του Leon. Όλοι τους είναι μολυσμένοι με το Plagas και, φυσικά,  ακολουθούν πιστά τους Los Illuminados.



Εμείς παίξαμε το πρώτο μισάωρο του remake του Resident Evil 4 και στη συνέχεια σας μεταφέρουμε τις εντυπώσεις μας. Ο τίτλος θα κυκλοφορήσει στις 24 Μαρτίου 2023, για PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X, Xbox Series S και PC.



Ξεκινώντας, παίζουμε με τον Leon, αμέσως μόλις φτάσει στο ισπανικό χωριό όπου λέγεται πως εντοπίστηκε η απαχθείσα κόρη του Αμερικανού Προέδρου. Με οπτική τρίτου προσώπου και την κάμερα σε θέση over-the-shoulder, νιώθουμε αμέσως τα οφέλη της μετάβασης του Resident Evil 4 στη σημερινή εποχή. Ο Leon κινείται πιο ομαλά και ρεαλιστικά. Το οπτικό μας πεδίο γεμίζει με πολύ περισσότερη λεπτομέρεια, αποτελούμενη από υψηλής ανάλυσης textures που σχεδιάστηκαν από το μηδέν, εμφανώς καλύτερα από τους προκατόχους του συγκεκριμένου remake.



Η επικρατούσα ατμόσφαιρα είναι σκοτεινότερη, θυμίζοντας περισσότερο ένα σημερινό – μοντέρνο horror game, διατηρώντας όμως την πλειοψηφία των τοποθεσιών του πρωτότυπου αυτούσια. Κοράκια μας τρομάζουν, πετώντας και φωνάζοντας ξαφνικά, άμα τα πλησιάσουμε επικίνδυνα. Ο αέρας προσθέτει τον δικό του δυσοίωνο τόνο στο σύνολο, κάνοντας τα φύλλα να πετάνε γύρω από τον Leon. Οι φωνές των χωριατών ενώ πλησιάσουμε κατοικημένη περιοχή, ή κάποιο σπίτι, μας προετοιμάζουν για τα σκηνικά φρίκης που έπονται.

Καθώς πλησιάζουμε ένα σκηνικό σαν και αυτό για πρώτη φορά, σε μια πλατεία όπου θα πρωτο-αντικρίσουμε τις φρικαλεότητες του Plagas, οι χωριάτες θα μας ξαφνιάσουν, περικυκλώνοντάς μας στα στενά σοκάκια της περιοχής. Τη δεύτερη φορά, αναγκαζόμαστε να ψάξουμε πιθανές εξόδους, χρησιμοποιώντας πιο πολύ τη stealthy στάση του Leon. Θα σκοτώσουμε ορισμένους από αυτούς χωρίς να γίνουμε αντιληπτοί. Θα βρούμε χρήσιμες προμήθειες και, κυρίως, σφαίρες. Και τότε, όταν είμαστε έτοιμοι, θα παλέψουμε με ολόκληρα κύματα από αυτούς, ενόσω προσπαθούμε να τους ξεφύγουμε με κάθε μέσο – ακόμα και σκαρφαλώνοντας σε ταράτσες.



Η εμπειρία μας με το remake του Resident Evil 4 μας άφησε με τις καλύτερες εντυπώσεις: πρόκειται για έναν κλασικά αγαπημένο τίτλο, ο οποίος επανέρχεται αναβαθμισμένος “μέχρι το κόκαλο”. Τα γραφικά του είναι πανέμορφα και σαφώς ανώτερα από το remake του Resident Evil 3 (όπως και η ζοφερή του ατμόσφαιρα), ενώ το sound design ανεβάζει το επίπεδο κατά ένα σκαλοπάτι από μόνο του. Το gameplay του είναι γνώριμο, αλλά και εύκολο στην εκμάθηση για όσους παίζουν για πρώτη φορά. Μάλιστα, φέρει διακριτικές βελτιώσεις που κάνουν τον χειρισμό του Leon καλύτερο, αλλά και μια υπόθεση… ευκολότερη σε σχέση με το παρελθόν.  Όσο για τον τεχνικό του τομέα, χαιρόμαστε που δεν έχουμε το παραμικρό παράπονο. Ο τίτλος τρέχει άψογα στα 60fps, χωρίς εμφανή θέματα.



Τα δείγματα που έχουμε έως τώρα για το remake του Resident Evil 4, μας κάνουν να περιμένουμε την κυκλοφορία του με αγωνία. Ανανεώνουμε λοιπόν το ραντεβού μας για τον Μάρτιο. 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Capcom

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    Capcom

  • ΔΙΑΝΟΜΗ

    CD Media

  • PEGI

    18+

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*