Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Resident Evil 4 Preview

*
Η Capcom μάς έδωσε την ευκαιρία να δούμε περισσότερο gameplay από το επερχόμενο remake του Resident Evil 4, μέσα από ένα hands-off preview.

Η παρουσίαση περιελάμβανε ένα κομμάτι από το 4ο κεφάλαιο του τίτλου, με τον Leon Kennedy στην αναζήτηση ενός κλειδιού, που δίνει πρόσβαση σε μια εκκλησία. Στην προσπάθειά του να το εντοπίσει, εξερευνά διάφορα σημεία του σκοτεινού ισπανικού χωριού, που διακατέχεται από μια ζοφερή ατμόσφαιρα και πολλή, μα πάρα πολλή υγρασία. Ο σχεδιασμός ολόκληρου του κόσμου του παιχνιδιού από την αρχή προχώρησε με έμφαση στη λεπτομέρεια, γεγονός που μας αποσπά την προσοχή αρκετά συχνά. Περιοχές που φέρονται ως ρημαγμένες καταφέρνουν να φαίνονται όμορφες, ενώ τα βράδια οι δρόμοι φωτίζονται από πυρσούς, το φως των οποίων αντανακλά στο νωπό πλακόστρωτο. Με βάση τα όσα έχουμε δει έως τώρα, το remake του Resident Evil 4 κερδίσει τόσο σε ατμόσφαιρα, όσο και σε παρουσίαση.


@4timesp Μερικά νέα πλάνα από το #ResidentEvil4 και μια παρουσίαση της #Capcom που είδα πρόσφατα. Το περιμένετε; Είχατε παίξει το πρωτότυπο; #gaming #tiktokgaming #videogames #residentevil #pavlospapapavlou ♬ original sound - PavlosP


Στα βασικά του gameplay, παρακολουθώντας καθώς ο Leon αντιμετώπιζε ορδές από μολυσμένους με Las Plagas και μέλη των Los Illuminados, μάθαμε ορισμένα από τα καινούργια χαρακτηριστικά του. Ένας τρόπος αντιμετώπισης των εχθρών και ειδικά όταν χρειάζεται να κερδίσουμε χρόνο, είναι το να στοχεύσουμε στα πόδια τους. Αυτό θα μας δώσει λίγα, μα πολύτιμα δευτερόλεπτα για να τους αποτελειώσουμε, ή για να τους ξεφύγουμε. Στην περίπτωση που βρισκόμαστε σε μάχη με Ganado, ύστερα από ορισμένα χτυπήματα το παράσιτο που φέρει, ξεπροβάλει και εκτελεί επιθέσεις με μυτερά πλοκάμια. Αντίπαλες επιθέσεις όπως αυτές, μπορούν να μπλοκαριστούν με το μαχαίρι του Leon, κάτι που του δίνει και πλεονέκτημα στη συνέχεια της αντιπαράθεσης. Επιπλέον, μπορούμε να πυροβολήσουμε τυχόν όπλα ή εκρηκτικά που κρατούν στα χέρια τους οι εχθροί που συναντάμε.



Όσο περισσότερο προχωράμε στην ιστορία του τίτλου, τόσο περισσότερα αντικείμενα γίνονται διαθέσιμα στον Merchant, μεταξύ των οποίων και εξαρτήματα για την αναβάθμιση των όπλων μας. Ένας γρήγορος τρόπος να συλλέξουμε χρήματα, είναι η πώληση θησαυρών που βρίσκουμε στο χωριό. Οι θησαυροί μπορούν να συνδυαστούν, ανεβάζοντας την αξία τους κατακόρυφα. Για παράδειγμα, μια χρυσή μάσκα προσώπου μπορεί να διακοσμηθεί με πολύτιμους λίθους και στη συνέχεια να πουληθεί. Εκτός αυτών, καθώς ανακαλύπτουμε νέα σημεία του χάρτη εντοπίζουμε και σημειώματα που, στην ουσία, ζητούν χάρες (side quests) με αντάλλαγμα Spinels. Όποιο και αν είναι το task που μας απασχολεί, η εξερεύνηση γίνεται κομματάκι ευκολότερη με τη βάρκα, που μας βοηθά να ανακαλύψουμε διάφορα αθέατα κομμάτια της λίμνης του χωριού και, πιθανότατα, περισσότερους θησαυρούς. Στο δεύτερο μισό του preview παρακολουθήσαμε την επίθεση του Leon και της Ashley στο Salazar Castle. Έτσι πήραμε μια γεύση από το stealth του Resident Evil 4. Καθώς οι δύο χαρακτήρες διεισδύουν στο κάστρο, υπάρχει διαρκείς διάλογος και σχολιασμός των όσων συμβαίνουν, ενώ ο Leon εκμεταλλεύεται εκρηκτικά βαρέλια για να εξοντώσει εχθρούς από μακριά. Σε αυτό το σημείο είδαμε και πολλές διαφορετικές εκδοχές του Las Plagas, αλλά και όπλα διάφορων τύπων να χρησιμοποιούνται ανάλογα με την περίσταση. Μεταξύ άλλων, ο Leon χρησιμοποιεί sniper και… κανόνι.



Όσο πολεμάμε τους μολυσμένους, θα πρέπει να προστατεύουμε και την Ashley από εχθρούς που επιχειρούν να την απαγάγουν, κάτι που μπορεί να διαταράξει τη ροή μιας μάχης και να μας κάνει να αλλάξουμε τις προτεραιότητές μας ακαριαία. Μπορεί η Ashley να μοιάζει παντελώς αβοήθητη στις μάχες, όμως μας βοηθά με το ξεκλείδωμα εισόδων (μερικές φορές). Στα βάθη του κάστρου συναντάμε κελιά φυλακής, εργαλεία βασανισμού και αίματα, ακούμε ανατριχιαστικές φωνές από το υπερπέραν και ερχόμαστε πρόσωπο με πρόσωπο με ένα Garrador. Τα Garradors είναι τεράστια και παντοδύναμα, όμως είναι τυφλά και γι’ αυτό βασίζονται αποκλειστικά και μόνο στην ακοή, οπότε και το πλάνο αντιμετώπισής τους προσαρμόζεται σε πιο stealthy μονοπάτια. Οι επιθέσεις του σηκώνουν parry με το μαχαίρι, μα τυχόν λάθη δε συγχωρούνται εύκολα.



Η παρουσίαση ολοκληρώθηκε με τη μάχη του Leon ενάντια στον Jack Krauser. Σε αντίθεση με το original game, όπου αντιμετωπίζουμε το συγκεκριμένο boss με την εκτέλεση εντολών που εμφανίζονται στην οθόνη, εδώ θα πρέπει να παίξουμε την μάχη κανονικά. Ο Krauser έχει ένα μοναδικό moveset, που απαιτεί σωστή διαχείριση άμυνας και αντεπίθεσης, καλά αντανακλαστικά και πολλή συγκέντρωση. Φυσικά, υπάρχει voice acting καθ΄ όλη τη διάρκεια του boss fight.



Μετά από ένα ακόμα ενθαρρυντικό δείγμα από το αναμενόμενο remake του Resident Evil 4 – το remake του ίσως καλύτερου τίτλου ολόκληρου του franchise, περιμένουμε το τελικό αποτέλεσμα με αισιοδοξία.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Capcom

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    Capcom

  • ΔΙΑΝΟΜΗ

    CD Media

  • PEGI

    18+

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*