Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Ε3 2019: Watch Dogs Legion Hands On Preview

*
Το Watch Dogs είναι παράδειγμα προς αποφυγή και φαίνεται πως η Ubisoft πήρε το μήνυμα ενόψει Watch Dogs Legion. Δοκιμάσαμε λοιπόν το παιχνίδι στην E3 2019 και οι εντυπώσεις μας είναι πως πρόκειται για μια καλή προσπάθεια, ωστόσο θα πρέπει για άλλη μια φορά να κρατάμε μικρό καλάθι. Ας εξηγήσουμε…



Η παρουσίαση του παιχνιδιού δεν επεφύλασσε κάτι που δεν είχε διαρρεύσει. Βρισκόμαστε σε ένα δυστοπικό Λονδίνο μετά το Brexit, όπου και ο παίκτης προσπαθεί να στήσει μια δύναμη αντίστασης. Το DedSec γίνεται λοιπόν ο πυρήνας αυτής της ομάδας ανθρώπων και είναι πλέον στο χέρι μας να ελέγξουμε τους πάντες, αφού τους προσεγγίσουμε και με μια σειρά ενεργειών καταφέρουμε να τους κάνουμε recruit στην ομάδα μας. Ξεκινήσαμε σε ένα μπαρ, όπου και «σαρώσαμε» έναν πρώην αθλητή MMA. Φάνηκε ιδανική περίπτωση για να μπει στην ομάδα μας, μιας και θέλαμε να ακολουθήσουμε μια πιο επιθετική τακτική στις επόμενες αποστολές. Αφού πήραμε τις πρώτες πληροφορίες με το smartphone μας, κάναμε μια πρώτη ομιλία. Στο menu που μας προσφέρεται, αρχίζουν να εμφανίζονται κάποιες παραπάνω πληροφορίες, μέσα στις οποίες βρίσκεται τόσο η στάση του χαρακτήρα απέναντι στο DedSec, όσο και η καθημερινότητά του και τρόποι που θα μπορούσαμε να τον βοηθήσουμε. Στην περίπτωσή μας, ο χαρακτήρας είχε να αντιμετωπίσει μια δύσκολη κατάσταση με ένα θείο του που έρχεται αντιμέτωπος με το κράτος. Αναλάβαμε λοιπόν να τον βοηθήσουμε για να μπορέσουμε να τον φέρουμε με το μέρος μας. Είδαμε το πρόγραμμά του, μάθαμε που συχνάζει ο θείος του, συναντήσαμε τον κατήγορο, καταστρέψαμε τα αποδεικτικά στοιχεία (κατά του θείου) και τον ενημερώσαμε. Στην πορεία (και μετά από κάποια κουβέντα), ο χαρακτήρας ήταν ήδη μέλος της ομάδας μας και μπορούσαμε να τον επιλέξουμε.



Με αυτόν τον τρόπο, το Watch Dogs Legion επιτρέπει στον παίκτη να βάλει στην ομάδα του κάποια νέα μέλη. Δεν είναι πάντα εύκολο, μιας και κάποιοι χαρακτήρες μπορεί να είναι αρνητικά προδιατεθειμένοι απέναντι στο DedSec. Οι επιλογές είναι εκεί έξω πάντως. Το Λονδίνο δείχνει πανέμορφο, είτε αποφασίσει κανείς να το διασχίσει με τα πόδια, είτε με αυτοκίνητο. Είναι μεν σε πιο compact μορφή, αλλά τα σημαντικότερα σημεία είναι εκεί, έστω και για μερικά πλάνα. Το Κοινοβούλιο, ο Τάμεσης, το London Eye, όλα έχουν «παντρευτεί» τέλεια με αυτήν την εικόνα ενός μελλοντικού Λονδίνου που αντιμετωπίζει αρκετά προβλήματα. Και το σημαντικότερο: το μετρό. Με τη χρήση του υπόγειου σιδηροδρομικού δικτύου, μπορείτε να μετακινηθείτε εύκολα κοντά στους στόχους σας, στη λογική της τηλεμεταφοράς.



Οι ήρωες στο παιχνίδι έχουν classes, οι οποίες βοηθούν στα των αποστολών. Ο Infiltrator για παράδειγμα έχει μεγαλύτερη άνεση με τα gadgets και το hacking, ενώ χρησιμοποιεί και τα σχετικά perks για να τα βγάζει πέρα με αντιπάλους χωρίς να ρίχνεται στη μάχη με τα χέρια. Ο Hacker έχει μια ρομποτική αράχνη που μπορεί να μπει από τους αεραγωγούς, να hackάρει υπολογιστές, αλλά και να επιτεθεί σε αντιπάλους. Από την άλλη, o Enforcer εστιάζει περισσότερο στη μάχη και σίγουρα θα χρειαστεί να τον προτιμήσετε όταν έχετε αποφασίσει να μπείτε και…να κάνετε θόρυβο. Αφήνοντας αυτά, μπήκαμε στην ουσία και αναλάβαμε μια αποστολή να μπούμε στα γραφεία μιας μυστικής υπηρεσίας. Ξεκινήσαμε με την ηλικιωμένη κυρία που παρουσιάστηκε στο trailer του E3 2019 Ubisoft Briefing, ωστόσο οι αρκετοί φρουροί και οι πολλές κάμερες, σε συνδυασμό με τις αργές κινήσεις της ηρωίδας, μας έδωσαν άμεσα αφορμή να αλλάξουμε σε έναν χαρακτήρα με πιο αθλητικό σωματότυπο και ευκολία κινήσεων και αντιμετώπισης εχθρών. Ξεκινήσαμε με stealth, εξοντώσαμε τους πρώτους 4-5 φρουρούς, κάναμε ένα σχετικό hack σε έναν υπολογιστή, μας εντόπισε ένας αντίπαλος, αλλά αφού είχαμε αυτό που θέλαμε, απλά τρέξαμε. Και το κυνηγητό συνεχίστηκε και εκτός κτιρίου, με οχήματα στους πολυσύχναστους δρόμους της πόλης.



Θα θυμούνται οι περισσότεροι, ότι στο πρώτο παιχνίδι υπήρχε η δυνατότητα για hacking στα φανάρια, έτσι ώστε να ρυθμίζονται κατάλληλα σε έναν αγώνα διαφυγής. Κάτι τέτοιο είναι σχεδόν αδύνατο λόγω της δομής της πόλης, ωστόσο η Ubisoft έχει φροντίσει να μπορείτε να ορίσετε κάποια μέλη της ομάδας σας να σας βοηθούν από απόσταση. Αν πχ. ζητήσετε βοήθεια από κάποιον με έμφαση στο hacking, θα μπορεί απομακρυσμένα να ρυθμίζει κατάλληλα τα φανάρια για εσάς, έτσι ώστε να μπορείτε να αποφύγετε πιο εύκολα από αυτούς που σας κυνηγούν.



Βάζοντας κάτω τα δεδομένα, το παιχνίδι πατάει αρκετά στο πρώτο μέρος της σειράς. Το Λονδίνο είναι σίγουρα μια διαφορετική (και αρκετά πιο σύνθετη τοποθεσία), η επιλογή hacking κάθε χαρακτήρα και ενσωμάτωσής του στην ομάδα μας δείχνει πιο εντυπωσιακή απ’ ότι είναι στην πραγματικότητα (μιας και μιλάμε απλά για μια σειρά παραμέτρων που γεννιούνται random), ωστόσο η Ubisoft θα πρέπει να είναι αρκετά πιο προσεκτική. Το πείραμα του hype πέτυχε με το πρώτο Watch Dogs, ωστόσο το παιχνίδι πνίγηκε -δυστυχώς- στην φιλοδοξία του. Ευελπιστούμε πως το Watch Dogs Legion δεν θα έχει την ίδια τύχη, ωστόσο λόγω του περιορισμένου χρονικού διαστήματος που είχαμε τη δυνατότητα να έχουμε επαφή μαζί του, τα συμπεράσματα που μπορούν να βγουν είναι ελάχιστα.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*