Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Οδοιπορικό στη Βαρσοβία για χάρη του Hearthstone The Witchwood

*
Η Blizzard φαίνεται να παίρνει στα σοβαρά την απήχηση που έχει στην Ελλάδα. Ειδικά όσον αφορά στο World of Warcraft και το Hearthstone, τους δύο πιο επιτυχημένους τίτλους της αυτή τη στιγμή στην αγορά μας. Ήταν λοιπόν χαρά μας που λάβαμε την πρόσκληση να ταξιδέψουμε μέχρι τη Βαρσοβία για χάρη του Hearthstone: The Witchwood. Το ταξίδι ξεκίνησε από το διεθνή αερολιμένα «Ελευθέριος Βενιζέλος» την προηγούμενη Τετάρτη, στις 18 Απριλίου, και μετά από τη σύντομη πτήση φτάσαμε στο αεροδρόμιο Chopin της Βαρσοβίας. Από εκεί ένα αυτοκίνητο της Blizzard μάς οδήγησε στο ξενοδοχείο στο κέντρο της πόλης. Η πρώτη μέρα ήταν ελεύθερη οπότε είχαμε το χρόνο να κάνουμε μια μικρή βόλτα (15 χιλιόμετρα έγραψε το app για την απόσταση που καλύψαμε) στην πρωτεύουσα της Πολωνίας.



Το επόμενο πρωινό ξεκινήσαμε αρκετά νωρίς από το ξενοδοχείο και περπατήσαμε τη μικρή απόσταση που είχαμε να διανύσουμε μέχρι τον ειδικά διαμορφωμένο χώρο όπου θα λάμβανε χώρα η εκδήλωση. Ένα μικρό tavern στο πρότυπα του Hearthstone είχε στηθεί από την Blizzard με ψεύτικα μεν αλλά απίστευτα αληθοφανή τζάκια, προβιές διασκορπισμένες στα καθίσματα και διάσπαρτα potions και coins στους πάγκους. Είχαμε την ευκαιρία να πιούμε μόλις δύο cappuccino μπας και ξυπνήσουμε πριν ξεκινήσει η παρουσίαση του The Witchwood. Την παρουσίαση έκαναν οι Dave Kosak, Lead Mission Designer και Mike Donais, Principal Game Designer. Αφού ξεκίνησαν με τα πολύ βασικά σε περίπτωση που κάποιος δεν είχε πρότερη επαφή με το Hearthstone, φτάσαμε να μας μιλήσουν για το The Witchwood.



Το The Witchwood βασίστηκε κυρίως στις τρομακτικές ιστορίες που συνηθίζουν να μοιράζονται οι φίλοι τα βράδια γύρω από τη φωτιά. Δίπλα στην πόλη του Gilneas, η μάγισσα Hagatha έχει διαστρεβλώσει τα πλάσματα του δάσους, εξ ου και “Witchwood”. Τα τέρατα λοιπόν επιτίθενται στην πόλη αλλά οι κάτοικοι του Gilneas έχουν την κατάρα να μετατρέπονται σε λυκανθρώπους οπότε το λέτε και λίγο unlucky. Κυνηγοί από το Gilneas επιτίθενται στο Witchwood, τα τέρατα επιτίθενται στην πόλη και εμείς έχουμε την ευκαιρία να δούμε αυτήν τη μάχη μέσω μια νέας ομάδας καρτών. Μερικές από τις νέες κάρτες του The Witchwood έχουν και νέα keywords, το Echo και το Rush. Οι κάρτες με το Echo μπορούν να χρησιμοποιηθούν παραπάνω από μία φορά σε ένα γύρο, αρκεί ο παίκτης να έχει αρκετά mana crystals. Το Rush, από την άλλη, είναι μια παραλλαγή του Charge αλλά τουλάχιστον πιο ευχάριστη όταν την βρίσκετε απέναντί σας. Οι κάρτες με Rush μπορούν να επιτεθούν κατά το γύρο που χρησιμοποιήθηκαν αλλά μόνο ενάντια σε αντίπαλα minions. Πέρα όμως από keywords είδαμε εν δράσει και τις νέες κάρτες των Worgen. Όταν ο παίκτης τραβήξει μια κάρτα Worgen τότε εκείνη αλλάζει μορφή σε κάθε γύρο που είναι στο χέρι του παίκτη, από άνθρωπο σε Worgen και εναλλάξ. Τα στατιστικά της κάρτας αλλάζουν, η εικόνα της κάρτας αλλάζει κ.τ.λ. Τέλος δεν θα μπορούσε να λείψουν από την παρουσίαση οι νέες κάρτες legendary. Έγινε αναφορά στην Tess Greymame, στην κάρτα που θα δίνεται δωρεάν σε όλους του παίκτες με το που κάνουν login στο Hearthstone, πριν οι developers μάς δείξουν και τις πιο ιδιαίτερες προσθήκες. Τόσο ο Genn Greymane αλλά και η Baku the Mooneater ενδυναμώνουν το Heroic Power του παίκτη αρκεί στο deck του να υπάρχουν μόνο κάρτες με ζυγό ή μονό κόστος αντιστοίχως.



Στη συνέχεια, η παρουσίαση πέρασε στο νέο single-player mission του Hearthstone, το Monster Hunt. Αν έχετε δοκιμάσει το Dungeon Run του Kobolds & Catacombs τότε έχετε μια πρώτη ιδέα για το τι γίνεται στο Monster Hunt. Ο παίκτης μπορεί να διαλέξει έναν από τους 4 monster hunters με τον καθένα να έχει ειδικά abilities που θα τον βοηθήσουν να επιβιώσει στο κυνήγι του. Ο κυνηγός θα μπει στο Witchwood αναζητώντας τα χνάρια της Hagatha και θα πολεμήσει μια σειρά από διαφορετικά bosses που θα βρεθούν στο διάβα του. Με κάθε νίκη ο παίκτης θα μπορεί να ενδυναμώνει το deck του συγκεντρώνοντας νέες κάρτες και ειδικά buffs για τον κάθε κυνηγό. Πέρα όμως από τα ιδιαίτερα κόλπα που έχει ο κάθε κυνηγός, καθένας από τους 4 έχει και μια αντίστοιχη νέμεση, ένα μοναδικό boss που μόνο εκείνος θα βρει στο τέλος της διαδρομής του.
Καλό θα ήταν για τον παίκτη να παίξει το Monster Hunt με όλους τους κυνηγούς καθώς ο κάθε κυνηγός δίνει και ένα quest που χαρίζει στον παίκτη και από ένα Witchwood card pack. Και αφού με τα κόπων και βασάνων οι παίκτες καταφέρουν να ολοκληρώσουν το Monster Hunt και με τους 4 κυνηγούς, μόνο και μόνο τότε θα έχουν την ευκαιρία να αντιμετωπίσουν το μεγάλο κακό της υπόθεσης, την ίδια την μάγισσα του δάσους, την Hagatha. Μάλιστα ενάντια στην Hagatha, ο παίκτης θα έχει και τους 4 κυνηγούς στη διάθεσή του ως κάρτες που όταν τις χρησιμοποιεί αντικαθιστούν τον προηγούμενο κυνηγό και με κάθε τράμπα να προσθέτει και αντίστοιχες κάρτες στο deck αλλά και να αντικαθιστά το Hero Power.



Μετά το τέλος της παρουσίασης ασχοληθήκαμε με τον τρίτο καφέ και όταν η κοπέλα στην μπάρα μάς κοίταξε περίεργα την ενημερώσαμε πως αν της κάνει εντύπωση η ποσότητα καφεΐνης που ρουφάμε μάλλον είναι τυχερή που στο διάβα της δεν βρήκε ποτέ τον αρχισυντάκτη του Enternity. Έχοντας πλέον ξυπνήσει πλήρως, μεταβήκαμε στο χώρο με τα τραπεζάκια που μας περίμεναν tablets με το Hearthstone εγκατεστημένο και με όλες τις κάρτες του expansion διαθέσιμες. Αφού λοιπόν παίξαμε φάπες με το συνάδελφο από την Ουγγαρία, για την ακρίβεια πιο πολλές φάγαμε παρά μοιράσαμε, ήρθε η ώρα και της συνέντευξης με τον Mike Donais. Με τον Mike είχαμε και μια από τις πιο απολαυστικές κουβέντες που μέχρι στιγμής έχουμε κάνει με developer της Blizzard. Ως Principal Game Designer ο Mike έχει βαθιά κατανόηση του παιχνιδιού και αντιλαμβάνεται ακριβώς τις ανάγκες, τους μηχανισμούς και τις ιδιαιτερότητές. Μετά το πέρας των συνεντεύξεων ο Mike ήρθε μια βόλτα προς τα τραπεζάκια και πέρασε την ώρα του παίζοντας μαζί μας Hearthstone ενώ ταυτόχρονα μας μιλούσε για τις διαφορετικές ικανότητες και πιθανότητες των decks που χρησιμοποιούσαμε. Εμείς τουλάχιστον, πέρα από τη συνέντευξη, τον στριμώξαμε και στον μπουφέ όταν ήρθε η ώρα του φαγητού και μοιράστηκε μαζί μας τις αναμνήσεις που έχει από την Ελλάδα όταν παλιότερα είχε έρθει μια βόλτα από τη Μύκονο. Αφού τον παροτρύναμε να μας ξαναεπισκεφτεί, τον αφήσαμε να φάει με την ησυχία του ο άνθρωπος ώστε και εμείς με τη σειρά μας να κολατσίσουμε. Όπως πάντα, η Blizzard δεν χάνει την ευκαιρία να κάνει την τσαχπινιά της σε κάτι τέτοιες περιπτώσεις. Ο μπουφές είχε πιάτα από το βιβλίο μαγειρικής με συνταγές του Hearthstone, με λιχουδιές από τα in-game φαγητά του παιχνιδιού. Ακόμα όμως και στα πιάτα που δεν περιλαμβάνονταν στο βιβλίο, η Blizzard έδωσε ονόματα επηρεασμένα από το παιχνίδι.



Από το συγκεκριμένο χώρο μάς παρέλαβε ξανά το αυτοκίνητο της Blizzard για να μας πάει μέχρι το αεροδρόμιο της Βαρσοβίας για την επιστροφή μας στην Ελλάδα. Επιστρέφοντας με υπέροχες εντυπώσεις από τη φιλοξενία, με φωτογραφίες από το event αλλά και με βότκες, το λιγότερο που μπορούσαμε να κάνουμε ήταν να μοιραστούμε με σας όλες τις εμπειρίες μας από το ταξίδι. Εκτός από τη βότκα. Αυτήν την τελειώσαμε όσο γράφαμε το παρόν κείμενο. Μην ξεχάσετε, αν δεν το έχετε κάνει ήδη, να μπείτε στο Hearthstone για να παραλάβετε τη νέα κάρτα legendary καθώς και μερικά δωρεάν πακέτα του Witchwood κερασμένα από την Blizzard. Όσον αφορά στο Monster Hunt, το νέο mode θα είναι διαθέσιμο στις 26 Απριλίου. Καλό κυνήγι!

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Blizzard Entertainment

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    Blizzard Entertainment

  • ΔΙΑΝΟΜΗ

    AVE

  • PEGI

    12+

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*