Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Age of Empires III: Definitive Edition Review

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Big Huge Games

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    Xbox Game Studios

  • ΔΙΑΝΟΜΗ

    Microsoft Hellas

  • PEGI

    16+

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
*
Αξίζει να ασχοληθείτε με το Age of Empires III: Definitive Edition; Η απάντηση στο review μας!

Η Microsoft έχει ανακοινώσει από το 2017 την κυκλοφορία ενός τέταρτου μέρους, της πάλαι ποτέ κυρίαρχης σειράς των παιχνιδιών Age Of Empires. Και αν για τους νέους, το παραπάνω όνομα δεν λέει και πολλά, είμαστε σίγουροι πως οι παλαιότεροι gamers ένιωσαν ένα ρίγος να τους διαπερνά με την ανακοίνωση του. Δεν υπάρχει λοιπόν καλύτερος τρόπος από την κυκλοφορία των Definitive Editions, του πρώτου, του δεύτερου μα και τώρα του τρίτου κατά σειρά μέρους, προκειμένου να θυμηθούν οι παλιοί μα και να μάθουν οι νεότεροι. Για αυτόν τον λόγο το Age Of Empires III: Definitive Edition, καλεί πρωταρχικά τους παίκτες να επιλέξουν μεταξύ του παλιού, κλασικού UI ή του νέου που θα κάνει τα πράγματα ευκολότερα. Ειδικότερα για τους νεοεισαχθέντες στη σειρά. Αξίζει να σημειώσουμε πως εμείς βρήκαμε τη χρυσή τομή σε μια μίξη μεταξύ παλαιού και νέου UI, ωστόσο εκτιμάται δεόντως η ύπαρξη λεπτομερούς παραμετροποίησης, προκειμένου να φέρει ο καθένας στα μέτρα του τις επιλογές μα και τις πληροφορίες που θέλει να βλέπει στην οθόνη του.




Όσα χρόνια και αν περάσουν όμως, ο πυρήνας ενός RTS είτε για καλό είτε για κακό, παραμένει αναλλοίωτος. Το campaign λειτουργεί άψογα ως ένα μακροσκελές και υπερβολικά λεπτομερές tutorial, προκειμένου να μάθουν οι νέοι, αλλά και να θυμηθούν οι παλαιότεροι το σημαντικότερο τομέα στο Age Of Empires, το micromanagement. Τον τρόπο, δηλαδή, με τον οποίο τα resources θα χρησιμοποιηθούν πιο αποτελεσματικά, προκειμένου ο παίκτης να εξελίξει τον  πολιτισμό του με το πέρας του χρόνου. Εκεί οι παίκτες καλούνται να μάθουν τις συντομεύσεις του πληκτρολογίου έτσι ώστε να επιλέγουν γρήγορα τους κατοίκους που βρίσκονται επί της οθόνης και να τους στείλουν επί τω έργω, έτσι ώστε να υπάρχει όσο το δυνατόν λιγότερη απώλεια χρόνου. Φυσικά το ίδιο ισχύει και για τα κτήρια, καθώς αναλόγως της εκάστοτε φυλής, αλλά και της στρατηγικής που έχει ο κάθε παίκτης στο μυαλό του, μπορεί να βρει χρήση σε οτιδήποτε. Σε αντίθεση δε με τα δύο προηγούμενα μέρη της σειράς, εδώ οι μητροπόλεις κάθε άλλο παρά διακοσμητικές είναι. Ο ρόλος τους είναι να στέλνουν προς την αποικία μας, είτε προμήθειες είτε κατοίκους, είτε στρατιωτικές ενισχύσεις. Οι ενισχύσεις αυτές επιλέγονται από τους ίδιους τους παίκτες, μέσω ενός deck. Ανάλογα το είδος της ενίσχυσης, κάθε κάρτα μπορεί να χρησιμοποιηθεί μία ή περισσότερες φορές. Στο Definitive Edition έχουν προστεθεί ακόμα περισσότερες κάρτες σε σχέση με το παρελθόν, συνεπώς και περισσότερες στρατηγικές που δίνονται ως πιθανά μονοπάτια προς τους παίκτες. Εξυπακούεται πως η πολύωρη ενασχόληση με έναν λαό, ανοίγει το δρόμο προς τη σωστότερη χρήση των εν λόγω ενισχύσεων.



Οι βελτιώσεις στη γραφική απεικόνιση του Age Of Empires III βοηθούν τον τίτλο να δείχνει πιο φρέσκος από ότι πραγματικά είναι. Αυτό οφείλεται καθαρά στο γεγονός πως ο αριθμός των πολυγώνων σε ανθρώπους, κτίρια και αντικείμενα έχει αυξηθεί σημαντικά. Δεν θα γινόταν και αλλιώς, μιας οι αναλύσεις έχουν ανέβει κατά πολύ σε σχέση με το 2005, με το Definitive Edition να υποστηρίζει μέχρι και ανάλυση 4K. Η μεγαλύτερη λεπτομέρεια στα μοντέλα ανοίγει το δρόμο και για πιο ρεαλιστική απεικόνιση των σκιάσεων και κατά συνέπεια των φωτισμών.  Επιπλέον, αν κάτι ξεχωρίζει από μακριά είναι το ίχνος που επιτέλους αφήνουν οι κινήσεις των πλοίων στην θάλασσα. Τα ρετουσαρισμενα cutscenes αλλά και οι μειωμένοι χρόνοι φορτώματος αποτελούν το κερασάκι στη τούρτα, το ίδιο και το βελτιωμένο και πλήρως παραμετροποιήσιμο UI στο οποίο αναφερθήκαμε αρχικά. Είναι κρίμα που οι βελτιώσεις μένουν στο οπτικό κομμάτι του παιχνιδιού βέβαια. Μια πιο προσεκτική ματιά στο pathfinding των μονάδων και, ειδικότερα, στην αισχρή κίνηση των πλοίων, φανερώνει την ηλικία του πρωτότυπου κώδικα. Τουλάχιστον διατηρεί την αυθεντικότητα του Age Of Empires III και, ελπίζουμε η Relic Entertainment να προσφέρει πραγματικές αλλαγές στο επερχόμενο τέταρτο μέρος της σειράς.



Το Age Of Empires III: Definitive Edition φέρνει επιπλέον game modes, οπως τα Historical Battles που καλούνται να ζωντανέψουν ιστορικές μάχες του παρελθόντος. Υπάρχουν και τα challenges του mode Art Of War που όπως και στο Age Of Empires II: Definitive Edition καλείται να διδάξει στους παίκτες ακόμα περισσότερες στρατηγικές για τους λαούς του παιχνιδιού. Επιπροσθέτως, έχουμε την προσθήκη δύο νέων πολιτισμών, των Ίνκας και των Σουηδών, που προσθέτουν ακόμα περισσότερη ποικιλία ως προς τις επιλογές των παικτών.



Καταλήγοντας, το Age Of Empires III: Definitive Edition παραμένει μια πολύ ελκυστική κυκλοφορία για τους νέους στη σειρά. Ιδανικά θα θέλαμε αντί για τη προσθήκη δύο νέων πολιτισμών να βλέπαμε πιο ουσιαστικές βελτιώσεις, όπως το pathfinding των μονάδων ή την βελτίωση της κίνησης των πλοίων στη θάλασσα. Αυτές οι αλλαγές βέβαια δεν θα στέκονταν ικανές να αλλάξουν τη γνώμη των παλαιότερων παικτών για τον τίτλο, οι οποίοι πάντα θα προτιμούν το λίγο πιο περίπλοκο δεύτερο μέρος, όμως ακόμα και έτσι αποτελεί έναν σωστό εκσυγχρονισμό του Age Of Empires III. 

7

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ opencritic.com
ΘΕΤΙΚΑ
  • Βελτιωμένα γραφικά που δίνουν φρέσκια εικόνα -οπτικά- στον τίτλο
  • Δυνατότητα για λεπτομερή παραμετροποίηση του UI
  • Σωστός εκσυγχρονισμός του Age of Empires III
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Χωρούσαν περισσότερες βελτιώσεις, κυρίως στο AI
  • Η κίνηση των μονάδων και ειδικότερα των πλοίων αναπόφευκτα φανερώνουν την ηλικία του τίτλου
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*