Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Ancient Amuletor Review

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    TIGAMES

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    TIGAMES

  • PEGI

    12+

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
*
To Ancient Amulator αποτελεί κλασική περίπτωση αγοράς σε περίοδο εκπτώσεων. Πρόκειται για τίτλο VR που δεν στηρίζεται σε κάποιο γνωστό franchise, χωρίς γνώριμους χαρακτήρες από ταινίες ή άλλα μέσα και χωρίς να έχει πίσω του διθυραμβικές κριτικές. Οπότε, ο μοναδικός τρόπος να πέσει το μάτι του υποψήφιου αγοραστή πάνω του είναι να το δει στη φανταχτερή λίστα σε εκπτωτική περίοδο στο PS Store.



Αυτό που προσπαθεί να προσφέρει, είναι εμπειρία VR με πολλές επιρροές από άλλα genres και βιντεοπαιχνίδια. Λίγο Tower Defense, λίγο VR shooting και με οπτικό «μαρινάρισμα» το οποίο μεταδίδει αισθητική Overwatch. Πίσω από τα καρτουνίστικα και χιουμοριστικά γραφικά, κρύβονται 3+1 χαρακτήρες οι οποίοι καλούνται να υπερασπιστούν τους πύργους/κρυστάλλους και τη βάση τους από διάφορες ορδές εχθρών. Πέρα από ένα ταπεινό tutorial, το Ancient Amulator δεν προσφέρει κάποιο είδος σεναρίου και ιστορίες και ο παίκτης μπορεί να ξεκινήσει απευθείας με τις μάχες.
Τα γραφικά και ο χειρισμός είναι δύο τομείς που δεν θα αφήσουν τους παίκτες με το στόμα ανοιχτό, αλλά κρίνονται ως αρκετά καλοί. Αν και άκρως υποκειμενικό, ο τίτλος δεν κουράζει καθόλου και η αισθητική του είναι αρκετά όμορφη στο μάτι. Ο χειρισμός των διαφορετικών ηρώων και classes απαιτεί τη χρήση των PS Move, η οποία είναι απροβλημάτιστη, ακόμη και όταν ανεβαίνει ο βαθμός δυσκολίας. Ο συγκεκριμένος τομέας είναι αρκετά σημαντικός, αφού για την αντιμετώπιση απαιτητικών εχθρικών ορδών απαιτείται χειρισμός με καλή ανταπόκριση στις έντονες κινήσεις. Ο χρήστης μπορεί να κινηθεί από τον έναν κρύσταλλο στον άλλον με teleport, κοιτώντας το σημείο στο οποίο θέλει να πάει και πατώντας το κατάλληλο κουμπί. Ανάλογα με το χαρακτήρα που επιλέχθηκε, ο παίκτης μπορεί με το τόξο, τα διπλά πιστόλια ή το μαγικό του ραβδί να επιτεθεί στα minions και να τα αποτρέψει από το να κατεδαφίσουν τους κρυστάλλους. Οι ορδές των εχθρών προσπαθούν να καταστρέψουν τους πύργους με τους κρυστάλλους ώστε να εισχωρήσουν στη βάση του παίκτη (αν μπορεί να θεωρηθεί βάση ο τελευταίος κρύσταλλος). Αν κατεδαφιστεί ο τελευταίος κρύσταλλος, game over.



Ο πιο εύκολος και προσβάσιμος χαρακτήρας είναι η κοπέλα με τα δύο πιστόλια. Ο χειρισμός τους είναι απολαυστικός, με τον παίκτη να νιώθει σαν πιστολέρο και την ανταπόκριση των PS Move Controllers να είναι εξαιρετική. Με τη συγκεκριμένη ηρωίδα, ο τερματισμός του παιχνιδιού είναι μακράν ο πιο εύκολος και σίγουρα και πιο διασκεδαστικός, με την ειδική της επίθεση να προσφέρει κάποια δευτερόλεπτα απεριόριστων πυροβολισμών χωρίς να χρειάζεται reload. Ακόμα και στις δύο τελικές πίστες με τα boss fights, οι παίκτες δεν θα συναντήσουν ιδιαίτερες δυσκολίες, εφόσον δεν αυξήσουν πολύ το βαθμό δυσκολίας. Από κοντά και η ηρωίδα με το τόξο, η οποία στηρίζεται σε λίγο πιο πολύπλοκη κίνηση εξομοίωσης τοξοβολίας, με τους παίκτες να χρειάζεται ενδεχομένως να ιδρώσουν (κυριολεκτικά) τη φανέλα στα υψηλότερα επίπεδα δυσκολίας. Σίγουρα σε solo mode είναι πιο απαιτητικό, μιας και υπάρχει  πιο αργός ρυθμός βολών. Βέβαια δεν συγκρίνεται με τους υπόλοιπους δύο ήρωες, αν και ο τελευταίος που απαιτεί unlocking μέσω της ολοκλήρωσης των levels, δεν πιάνεται ως κανονικός ήρωας. Ο μάγος βασίζεται σε μαγικές σφαίρες ενέργειας και σ’ ένα μεγάλο ξόρκι πάγου, τα οποία ακούγονται εντυπωσιακά, αλλά στην πράξη θα δυσκολέψουν και τους πιο έμπειρους παίκτες. Ο ρυθμός επιθέσεων είναι αργός και ενδεχομένως να αποτρέψει τα όποια σχέδια ολοκλήρωσης main campaign με τον εν λόγω χαρακτήρα. Ακόμη χειρότερα είναι τα πράγματα με το μαριονετίστα, έναν ήρωα με καθαρά υποστηρικτικό ρόλο, ο οποίος στήνει κουτιά/mini towers. Έξυπνος μηχανισμός στο μάτι και στη πράξη, αλλά για solo.



Μία πιστολέρο, μία τοξότρια, ένας μάγος και το supportive class του μαριονετίστα σε περιβάλλον tower defense/horde mode. Πόσο ωραίο ακούγεται αυτό σε multiplayer; Η απάντηση είναι ότι ακούγεται άκρως ελκυστικό και κάτι τέτοιο θα ήταν ακόμη καλύτερο, αν μπορούσαμε να το δοκιμάσουμε κιόλας. Είναι λυπηρό, αλλά μετά από κάμποσες εβδομάδες, δεν μπορέσαμε να τεστάρουμε το online play, γιατί πολύ απλά δεν βρισκόταν κανείς online. Yπάρχει πρόβλημα στο matchmaking; Έχει περάσει σε τέτοιο βαθμό η μπογιά του Ancient Amulator που κανείς δεν ασχολείται πλέον; Άγνωστο, αλλά με τις παρακάτω συνθήκες είναι πρακτικά αδύνατο να ολοκληρωθούν τα επίπεδα στους υψηλότερους βαθμούς δυσκολίας. Χρειάζεται ομαδική δουλειά και αυτήν τη στιγμή κάτι τέτοιο γίνεται μόνο αν συνεννοηθεί κανείς με το γείτονά του ή με έναν μακρινό ξάδερφο ο οποίος τυγχάνει να έχει PS4, PSVR και τον εν λόγω τίτλο, ώστε να συνδεθεί την ίδια στιγμή με εσάς. Και δυστυχώς, αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ένα παιχνίδι με αρκετά καλό VR gameplay, με οπτικοακουστικό τομέα που δεν προκαλεί ναυτία ακόμα και μετά από πολλές ώρες και με γενικότερα διασκεδαστική εμπειρία κρίνεται «λίγο». Τέσσερα επίπεδα, δύο boss fights και τέσσερα επίπεδα δυσκολίας που δεν μπορούν να ολοκληρωθούν. Το Ancient Amulator ολοκληρώνεται σε 2-3 ώρες και το πολυπόθητο online play, που θα έδινε μία ανάσα, δεν είναι προσβάσιμο λόγω έλλειψης ενδιαφέροντος. Το αστείο είναι μάλιστα ότι η εταιρεία πρέπει να το πίστευε το εν λόγω εγχείρημα, μιας και κυκλοφόρησε δύο DLC με έξτρα περιεχόμενο και από έναν νέο ήρωα.



Παρά την απογοητευτική του κατάσταση σε online mode και συνολική διάρκεια, αν πετύχετε το Ancient Amulator σε εκπτώσεις, ενδεχομένως μαζί και με κάποιο DLC, αξίζει να του ρίξετε μια ματιά και να του δώσετε ευκαιρία. Έχει στοιχεία που θα κάνουν τους παίκτες να περάσουν για λίγες ώρες πολύ καλά και δίνει και ένα λόγο παραπάνω για να να αξιοποιηθούν τα PS Move controllers και το PSVR με ουσιαστικό τρόπο. 

6

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ opencritic.com
ΘΕΤΙΚΑ
  • Διασκεδαστικός ρυθμός
  • Πάρα πολύ καλή χρήση των PS Move controllers
  • Απολαυστική εμπειρία VR
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Μικρή διάρκεια
  • Παντελώς broken σύστημα με τους ήρωες σε solo mode
  • Για την ώρα το online mode δε λειτουργεί
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*