Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Animal Crossing: New Horizons - Happy Home Paradise DLC Review

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Nintendo

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    Nintendo

  • ΔΙΑΝΟΜΗ

    CD Media

  • PEGI

    3+

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
*
Αξίζει να ασχοληθείτε και να αγοράσετε το Animal Crossing: New Horizons - Happy Home Paradise; Η απάντηση στο review του Παναγιώτη Πετρόπουλου.

Πέρασαν 20 μήνες από το ντεμπούτο του Animal Crossing: New Horizons και η Nintendo ενισχύει τον τίτλο με το Happy Home Paradise DLC. Το καινούργιο περιεχόμενο του παιχνιδιού που έδωσε… νόημα στην καραντίνα εκατομμυρίων παικτών κατά τη διάρκεια των παγκόσμιων καραντινών το 2020 επαναφέρει το χαρακτηριστικό gameplay του Animal Crossing: Happy Home Designer που κυκλοφόρησε για το Nintendo 3DS το 2015. Οι παίκτες αναλαμβάνουν να φτιάξουν σπίτια που θα καλύπτουν τις διαφορετικές ανάγκες διάφορων ζώων κατά τη διάρκεια των διακοπών τους σε ένα ολοκαίνουριο σύμπλεγμα νησιών.  Το ζήτημα στην προκειμένη λοιπόν είναι αν με αυτόν τον τρόπο θα καταφέρει να αναζωπυρώσει το ενδιαφέρον όσων έχουν αφήσει πλέον πίσω τους τον νεότερο τίτλο της σειράς. Διότι όσοι εξακολουθούν να επιστρέφουν για τα καθημερινά τους Nook Miles θα τιμήσουν σίγουρα όλα όσα έχει να τους προσφέρει.


Το New Horizons μέχρι και σήμερα
Αυτοί οι 20 μήνες κύλησαν εξαιρετικά καλά για το New Horizons. Οι παίκτες μπορούν να δημιουργήσουν το δικό τους νησί βάση της αρεσκείας τους - εφόσον φυσικά επενδύσουν τον απαραίτητο χρόνο – και στη συνέχεια να δεχτούν προσκεκλημένους ή να επισκεφθούν οι ίδιοι ένα άλλο νησί online. Σε αυτό λοιπόν το κομμάτι αναφερόμαστε όταν λέμε πως τα πράγματα πήγαν καλά για τον τίτλο καθώς αυτήν τη στιγμή υπάρχουν χιλιάδες εξαιρετικά σχεδιασμένα νησιά που δείχνουν πόση έμπνευση έχει υπάρξει από μεριάς παικτών και ως εκ τούτου υπάρχει τεράστιο περιεχόμενο προς εξερεύνηση. Ακόμα και όσοι πιάσουν τώρα το παιχνίδι στα χέρια τους για πρώτη φορά θα αντιληφθούν τα οφέλη από το πέρασμα του χρόνου χάρη στα επιπρόσθετα αντικείμενα που υπάρχουν και εμπλουτίζουν τη συνολική εμπειρία μαζί του και φυσικά θα μπορούν να ταξιδέψουν σε άπειρα νησιά ώστε να αντλήσουν ιδέες από τη διακόσμηση των υπόλοιπων παικτών.



Η γνωστή και μη εξαιρετέα φόρμουλα της σειράς δηλώνει παρούσα και μάλιστα στα καλύτερά της. Οι παίκτες ξεκινούν με την αποστολή να δημιουργήσουν ένα πλήρως κατοικήσιμο νησί εκμεταλλευόμενοι τους φυσικούς του πόρους. Θα συλλέξουν πέτρες, ξύλα, φυτά. Πράγματα απαραίτητα για τη δημιουργία σπιτιών. Θα μαζέψουν επίσης απολιθώματα, έντομα και ψάρια για να γεμίσουν το μουσείο του νησιού – τη φυσική εγκυκλοπαίδεια της περιοχής όπου μπορεί κανείς να θαυμάσει τα ευρήματά του περιποιημένα σε βιτρίνες μαζί με τις απαραίτητες πληροφορίες για κάθε ένα από τα εκθέματα. Ο περισσότερος χρόνος όμως θα αφιερωθεί στην εύρεση των αντικειμένων που θα μεταμορφωθούν σε ιδιαίτερα διακοσμητικά αντικείμενα (από βάζα έως… αγάλματα) για να κοσμήσουν τους ανοιχτούς χώρους του νησιού. Οποιοσδήποτε έχει στο βιογραφικό του απασχόληση με παιχνίδι της σειράς γνωρίζει πως ακόμα και οι 200 ώρες παιχνιδιού μπορεί να μην είναι αρκετές, ανάλογα πάντα με τη φιλοδοξία του κάθε παίκτη σχετικά με το δημιούργημα που θέλει να επιδείξει online.  



Δεν είναι λίγοι βέβαια όσοι γοητεύονται από τα όσα προσφέρονται από το εν λόγω παιχνίδι, αλλά αποφεύγουν να βουτήξουν στον κόσμο του λόγω του απεριόριστου grind που προϋποθέτει η οποιαδήποτε πρόοδος μέσα του. Αυτό ακριβώς το κομμάτι έρχεται να καλύψει το Happy Home Paradise DLC. Επιχειρεί να δώσει στον παίκτη όλα τα εργαλεία μονομιάς, επιτρέποντάς του να δημιουργήσει όλα όσα φαντάζεται δίχως την ανάγκη να οργώνει ένα και μόνο νησί πολλές φορές ημερησίως ώστε να πάρει στα χέρια του όσα χρειάζονται για να υλοποιήσει την επόμενη επιθυμία του.

Happy Home – ένας πραγματικός παράδεισος (στα γρήγορα)
Αφού εγκαταστήσουμε το Happy Home Paradise DLC, με την επίσκεψή μας στο αεροδρόμιο του νησιού ενημερωνόμαστε για εκείνο το νέο σύμπλεγμα νησιών που αναζητά διακοσμητή σπιτιών για πελάτες που επιθυμούν να κάνουν τις διακοπές τους εκεί. Έτσι βρισκόμαστε στη θέση να αναλάβουμε το νέο πόστο που προκύπτει και αποκτάμε αφεντικό, την Lottie, έναν από τους καινούργιους χαρακτήρες του παιχνιδιού. Η Lottie δεν είναι Tom Nook, είναι μια ψυχρή προϊστάμενη που δεν ξεγελά κανέναν με το τυπικό της χαμόγελο (σε έχουμε συνηθίσει πλέον Animal Crossing). Η υπεύθυνη του… πρακτορείου με τα σπίτια για τις διακοπές των ζώων θα μας γνωρίσει τους συναδέλφους μας και θα μας ενημερώσει για τα καθήκοντά μας ζητώντας συνεχώς να μάθει πως πάνε τα πράγματα. Οι παίκτες που έχουν ασχοληθεί με το Happy Home Designer θα τη θυμούνται σίγουρα.



Τα καθήκοντά μας είναι πολύ συγκεκριμένα. Μιλάμε με πελάτες, ενημερωνόμαστε για το πώς φαντάζονται το ιδανικό σπίτι διακοπών τους και σπεύδουμε να υλοποιήσουμε τις επιθυμίες τους. Το πρώτο πράγμα που κάνουμε είναι να διαλέξουμε το καλύτερο σημείο για το στήσιμο του σπιτιού τσεκάροντας τον χάρτη των νησιών. Κάθε σημείο έχει τη δική του ενδεικτική ώρα μέσα στη μέρα, αλλά και τη δική του – ξανά ενδεικτική – περίοδο. Αμφότερα μπορούν να αλλάξουν όποτε το θελήσουμε εμείς. Κάθε ώρα της ημέρας φέρνει και κάτι διαφορετικό στο σκηνικό της τοποθεσίας που έχουμε επιλέξει. Όπως συμβαίνει και με την αλλαγή στην περίοδο. Το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό κάνει αισθητή τη μεγαλύτερη ελευθερία που δίνεται στους παίκτες καθώς χάρη σ’ αυτό είναι διαθέσιμος ο χειμώνας, η άνοιξη, το καλοκαίρι και το φθινόπωρο ανά πάσα στιγμή και όχι ανάλογα με την εποχή που διανύουμε στον πραγματικό κόσμο.



Σειρά έχει το κυρίως πιάτο, ή αλλιώς η διακόσμηση. Εδώ ο παίκτης έχει την ευχέρεια να τοποθετήσει όπου θέλει (εξωτερικά του σπιτιού, αλλά και – προφανώς – εντός) όσα αντικείμενα επιθυμεί. Κάθε πελάτης απαιτεί συγκεκριμένα αντικείμενα, όμως σε κάθε περίπτωση ο παίκτης μπορεί να ξεπεράσει το ελάχιστο απαιτούμενο και να δημιουργήσει τον χώρο της αρεσκείας του. Ακόμα και στην περίπτωση που κάποιος θέλει να γεμίσει τον τόπο με άχρηστα αντικείμενα σε σημείο που να μην μπορεί κανείς να περπατήσει ανάμεσά τους, μπορεί πολύ εύκολα να το κάνει. Εφόσον χρησιμοποιήσει τα αντικείμενα που θέλει οπωσδήποτε ο πελάτης το project θα εγκριθεί τόσο από τον ίδιο, όσο και από τη Lottie, το αφεντικό. Στο τέλος ξεκινά το παιχνίδι με το photo mode. Έχοντας την ικανότητα να διαλέξουμε το ντύσιμο του πελάτη μας, αλλά και την επιλογή έκφρασης συναισθημάτων του χαρακτήρα μας, απαθανατίζουμε το αποτέλεσμα και το αποθηκεύουμε / αναρτούμε ώστε να το επιδείξουμε περήφανα, όπως του αρμόζει. Κάθε διακόσμηση που ολοκληρώνεται επιβραβεύει με Poki. Το νέο σύμπλεγμα νησιών δεν έχει το νόμισμα που έχουμε συνηθίσει να χρησιμοποιούμε σε τίτλους της σειράς, τα Bells. Τα Poki επίσης δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο νησί μας όταν επιστρέψουμε από τη δουλειά, πράγμα που σημαίνει πως μπορούν να εξαργυρωθούν μόνο σε αντικείμενα που θα βρούμε στην καινούργια περιοχή του DLC. Διόλου κακός ο συγκεκριμένος περιορισμός καθώς ο νέος τόπος που ανακαλύπτουμε διαθέτει ορισμένα ιδιαίτερα αντικείμενα. Αντικείμενα που εμπλουτίζουν το παιχνίδι και άρα το ίδιο μας το νησί, αλλά και αντικείμενα που μαρτυρούν το γεγονός ότι ο developer του τίτλου ρίχνει κλεφτές ματιές στις επιθυμίες της κοινότητας των παικτών του παιχνιδιού (ναι μόνιμη σκάλα, κοιτάζουμε προς το μέρος σου).



Όσο ο παίκτης ικανοποιεί τις επιθυμίες των πελατών, τόσο ξεκλειδώνονται περισσότερα χαρακτηριστικά όπως επιπλέον κτίρια (σχολεία, εστιατόρια και καφετέριες, νοσοκομεία, καταστήματα) ή μεγαλύτερες κλάσεις σχεδιαστή. Κάθε μεγαλύτερη κλάση σχεδιαστή που επιτυγχάνει ο παίκτης αυξάνει τον μισθό του. Περισσότερα Poki, περισσότερα αντικείμενα για να πάρει μαζί του σπίτι. Υποψήφιοι πελάτες υπάρχουν πολλοί και άρα διατίθεται τεράστια ύλη εργασίας προς διεκπεραίωση. Κι όσο ο παίκτης προοδεύει, τόσο αποκτά ζωή το σύμπλεγμα με τα νησιά. Αναπτύσσεται και εξελίσσεται έως ότου μεταμορφωθεί σε μια υπερσύγχρονη, μοντέρνα και πανέμορφη περιοχή που θα σφύζει από ζωή.



Το Animal Crossing: New Horizons ήταν ήδη ο καλύτερος τίτλος της σειράς. Το DLC Happy Home Paradise κάνει κάτι πολύ απλό, μα συνάμα υπερβολικά σημαντικό στην διεύρυνση… του ορίζοντα του franchise. Δίνει απόλυτη ελευθερία κινήσεων και επιταχύνει τις διαδικασίες που έχουν να κάνουν με τη διακόσμηση. Πρόκειται για ένα απαραίτητο επιπρόσθετο κομμάτι για όσους σπατάλησαν έστω και λίγες ώρες με το παιχνίδι μια και μπορεί εύκολα να τραβήξει την προσοχή όσων πείθονται από αυτό, αλλά δεν έχουν το χρόνο να… ιδρώσουν για να αποκτήσουν τα υλικά που χρειάζονται για το χτίσιμο όσων ονειρεύονται. Οι δυνατότητες δημιουργίας που προσφέρει είναι κυριολεκτικά αμέτρητες. 
EDITOR’S CHOICE

9

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ opencritic.com
ΘΕΤΙΚΑ
  • Η γνωστή φόρμουλα του Animal Crossing με μεγαλύτερη ελευθερία, λιγότερο κόπο και περισσότερες δυνατότητες διακόσμησης και επεξεργασίας χώρου
  • Πολλά καινούργια κτίρια και αντικείμενα που κάνουν την εμπειρία με το παιχνίδι ακόμα πιο πλούσια
  • Κάνει τη ζωή όσων ήθελαν να ασχοληθούν τον τίτλο δίχως να σπαταλήσουν αμέτρητες ώρες στο grinding πολύ ευκολότερη
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Σχεδόν προσπαθεί να παραμείνει ξεχωριστή οντότητα με το βασικό παιχνίδι τη στιγμή που χαρακτηριστικά του θα βοηθούσαν τη ζωή του κύριου νησιού μας
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*