Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Anno 1800 Sunken Treasures Review

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Blue Byte

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    Ubisoft

  • ΔΙΑΝΟΜΗ

    CD Media

  • PEGI

    16+

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
*
To Anno 1800 Sunken Treasures είναι το πρώτο που κυκλοφόρησε για το Anno 1800 και μας έδωσε την ευκαιρία να επιστρέψουμε στον τίτλο για να διαπιστώσουμε αν και κατά πόσο διορθώθηκαν τα προβλήματα που συναντήσαμε.

To Anno 1800, που παρουσιάσαμε πρόσφατα στο σχετικό review, είναι το έβδομο μέρος της σειράς που ξεκίνησε η Max Design το 1998 με το Anno 1602 και συνεχίζει πλέον η Blue Byte. Με το Anno 1800 η Blue Byte φαίνεται να κάνει μια στροφή προς το παρελθόν, με σκοπό ίσως να καλοπιάσει τους βετεράνους της σειράς που δεν ενθουσιάστηκαν από την φουτουριστική θεματική και πιο streamlined μορφή gameplay των δύο τελευταίων τίτλων. Ωστόσο, όπως είδαμε, η επιστροφή στο παρελθόν δεν ήταν αναίμακτη.




To DLC με τίτλο Sunken Treasures είναι το πρώτο που κυκλοφόρησε για το Anno 1800 και μας έδωσε την ευκαιρία να επιστρέψουμε στον τίτλο για να διαπιστώσουμε αν και κατά πόσο διορθώθηκαν τα προβλήματα που συναντήσαμε. Η Blue Byte κατέβαλλε προσπάθεια να αντιμετωπίσει αρκετά από αυτά και πράγματι τα πιο σοβαρά bugs, όπως τα αποτυχημένα quests που άφηναν πίσω τους πλοία και markers του AI ή η μη λειτουργικότητα των συμμαχιών, έχουν εξαλειφθεί. Επιμένουν, ωστόσο, ορισμένα όπως τα αόρατα αντικείμενα που καταλαμβάνουν χώρο στα πλοία μας και μας εμποδίζουν να μαζέψουμε οτιδήποτε από τη θάλασσα ή από κάποιο λιμάνι. Το tutorial παραμένει επίσης τραγικά ανεπαρκές και αφήνει κενά, με πιο σημαντικό αυτό της λειτουργίας αγοραπωλησιών μετοχών σε κάποιο νησί από τον παίκτη ή τους ανταγωνιστές του. Ας περάσουμε, όμως, στο κυρίως πιάτο, το οποίο εν προκειμένω είναι το πρώτο DLC με τίτλο Sunken Treasures. Όπως κάποιος μπορεί να μαντέψει, το θέμα του DLC είναι το κυνήγι θησαυρών στις θάλασσες και αυτό επιτυγχάνεται μέσω ενός νέου τύπου πλοίου, του Salvager. Για να αποκτήσουμε πρόσβαση στο περιεχόμενο του Sunken Treasures πρέπει πρώτα να συγκεντρώσουμε 700 Artisans, να ξεκλειδώσουμε τα Expeditions και στη συνέχεια να ολοκληρώσουμε ένα από αυτά, μάλλον διαδικαστικού χαρακτήρα, καθώς η αποτυχία δεν μας φάνηκε πιθανή.



Όπως και να έχει, με την ολοκλήρωση του expedition ανακαλύπτεται μια νέα περιοχή, η τρίτη κατά σειρά μετά το Old World και το New World του Anno 1800. To Cape Trelawney (που αποτελεί ίσως αναφορά στον John Trelawney από το κλασικό βιβλίο Το Νησί των Θησαυρών) περιέχει ένα μεγάλο νησί και αρκετά μικρότερα, καθώς και ένα νέο NPC, τον Old Nate, ο οποίος θα φροντίσει να μας προμηθεύσει το πρώτο μας Salvager και να μας βοηθήσει να το εξοπλίσουμε κατάλληλα για να βρίσκουμε περισσότερους θησαυρούς. Μαζεύοντας scrap και άλλες πρώτες ύλες μπορούμε να αποκτήσουμε ορισμένα ισχυρά αντικείμενα για τα πλοία, αλλά και για τα κτήριά μας. Τα αντικείμενα αυτά αποκτώνται και μέσω quests που μας δίνει ο Old Nate, αλλά τα quests που δίνουν πραγματικά χρήσιμα αντικείμενα είναι πολύ σπάνια. Όπως και να έχει, αν θέλουμε να αποφέρει καρπούς το κυνήγι μας θα πρέπει να επενδύσουμε αρκετές ώρες. Αλλά πώς γίνεται αυτό; Το Cape Trelawney ήταν ο τόπος μιας μεγάλης ναυμαχίας μεταξύ του βασιλείου του Old World και της La Corona (της αντίστοιχης Ισπανίας στον κόσμο του Anno) οπότε είναι γεμάτο από ναυάγια, τα οποία εξερευνούμε με τη βοήθεια του diving bell (ένα πρωτόγονο βαθυσκάφος) που διαθέτει το Salvager. Τα ναυάγια κρύβουν συνήθως scrap, παλιοσίδερα τριών κατηγοριών σπανιότητας ή και διάφορα χρήσιμα (ή όχι και τόσο) αντικείμενα. Το νέο σκάφος διαθέτει ένα είδος σόναρ το οποίο μας πληροφορεί για τη γενική κατεύθυνση, απόσταση και το είδος θησαυρού που βρίσκεται κοντά μας.



Το κυνήγι θησαυρού είναι ένα αρκετά διασκεδαστικό mini-game για λίγο, ωστόσο απαιτεί αρκετή από την προσοχή του παίκτη, πράγμα που δεν συνάδει πάντα με το micromanagement που απαιτούν τα νησιά μας. Ορισμένα quests απαιτούν να βρείτε κάποιο συγκεκριμένο νησί μόνο από το σχήμα του (θυμίζοντας το Sea of Thieves), ενώ κάποια έχουν συγκεκριμένο χρονικό περιθώριο. Υπάρχουν τέλος και quests στα οποία ο θησαυρός προστατεύεται από νάρκες, οπότε αν απλά στείλετε το Salvager στα τυφλά, μάλλον θα καταλήξει και αυτό ναυάγιο στον πάτο της θάλασσας. Παρόλα αυτά, το Cape Trelawney μας προσφέρει και το νησί Crown Falls, το οποίο είναι άνετα το μεγαλύτερο από όσα θα βρούμε στο campaign του παιχνιδιού και μας δίνει τη δυνατότητα να δημιουργήσουμε μια μεγάλη πόλη και να αποκτήσουμε Investors (την ανώτατη κατηγορία κατοίκων) με μεγαλύτερη άνεση από τα άλλα νησιά. Φυσικά, το παιχνίδι το λαμβάνει υπόψη αυτό, οπότε για να ολοκληρωθεί πλήρως το DLC θα χρειαστεί ο παίκτης να συγκεντρώσει πολλούς Investors. Με λίγα λόγια, το Sunken Treasures είναι ένα αρκετά ενδιαφέρον DLC, το οποίο θα το συνιστούσαμε ως συμπλήρωμα σε όσους άρεσε το βασικό παιχνίδι. 

7

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ opencritic.com
ΘΕΤΙΚΑ
  • Πολλά σημαντικά bugs και ελλείψεις έχουν διορθωθεί
  • Το κυνήγι του θησαυρού είναι διασκεδαστικό ως mini-game
  • Η προσθήκη του Crown Falls δίνει χώρο στον παίκτη να… απλωθεί με την άνεσή του!
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Δεν έχουν διορθωθεί όλα τα bugs
  • To κυνήγι του θησαυρού απαιτεί αρκετή προσοχή από τον παίκτη και δεν συνδυάζεται πολύ καλά με το micromanagement
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*