Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Assassin’s Creed Odyssey: The Fate Of Atlantis - Episode 3: Judgement Of Atlantis Review

*
Η κριτική μας για το Assassin’s Creed Odyssey: The Fate Of Atlantis - Episode 3: Judgement Of Atlantis. Αξίζει να επενδύσετε;

Στα πρώτα δυο επεισόδια του The Fate Of Atlantis DLC, ο παίκτης δεν ξέρει προς τα πού ωθείται στην πραγματικότητα. Ναι, υποτίθεται πως κάνει ό,τι κάνει για να μάθει περισσότερα για το ραβδί του Ερμή Τρισμεγίστου, διάφοροι υπόσχονται ότι θα του μάθουν να το χρησιμοποιεί, αλλά, σε τελική ανάλυση, όλα είναι περιτύλιγμα, απλό παίδεμα για τον πρωταγωνιστή, καθώς τα πράγματα προχωρούν σημειωτόν στον πραγματικό κόσμο με την Layla Hassan. Στο τρίτο επεισόδιο είναι που αρχίζουν να βγάζουν νόημα όλα. Ο Ποσειδώνας, που είδαμε ως περιφερειακή παρουσία στο προηγούμενο επεισόδιο, φέρνει την Κασσάνδρα (ή τον Αλέξιο) στην Ατλαντίδα, ένα ουσιαστικά από τα «βασίλεια» και «πραγματικότητες» των Isu. Έχοντας πεισθεί από τις πράξεις των ηρώων ότι ξέρουν να ισορροπούν αναγκαιότητα και ηθική με τρόπο δίκαιο, ο Ποσειδών, «βασιλεύς δικαστής» της Ατλαντίδας, διορίζει τον ήρωα στο ρόλο δικαστή που πρέπει να εντοπίσει και να αντιμετωπίσει προβλήματα που απασχολούν τους κατοικούντες στο συγκεκριμένο βασίλειο.




Εδώ άνθρωποι και Isu συνυπάρχουν. Είναι ξεκάθαρο ότι οι πρώτοι δημιουργήθηκαν από τους τελευταίους και πως γίνεται συνειδητή προσπάθειας ισορροπημένης συνύπαρξης, αν και όχι από όλους. Μακράν οι πιο ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες κρύβονται σε σημειώσεις και τα λεγόμενα Insights, προς την ανακάλυψη των οποίων ωθεί έτσι κι αλλιώς η κανονική ροή του επεισοδίου. Εκεί διαφαίνονται οι εσωτερικές διαμάχες των Isu, που οδηγούν σε προφανώς ανήθικο πειραματισμό σε ανθρώπους αλλά και στη θεωρία ότι η ανθρωπότητα, γενικά, είναι μια ατυχής στιγμή που καλό θα ήταν να παραμεριστεί τελικά. Μέχρι και η Juno καταλήγει να βγάζει λίγο νόημα παραπάνω, παρότι δεν έχει όντως ρόλο εδώ. Είναι χαρακτηριστικό βέβαια ότι προσπαθούμε να καταλάβουμε το σκεπτικό της Juno από την εποχή του Assassin’s Creed II. Σε αυτές τις συνθήκες ο Ποσειδώνας έχει ένα αρκετά ξεκάθαρο αίτημα. Θέλει να αποφασίσει ο δικαστής, μετά από τριβή με τους ντόπιους και τις υποθέσεις τους, αν δικαιούται να συνεχίσει να υπάρχει η Ατλαντίδα. Αν είναι πραγματικός φάρος γνώσης και πολιτισμού που έχει να προσφέρει ή δεν έχει καν νόημα η πολλοστή απόπειρα να καταστεί κάτι τέτοιο. Εν τω μεταξύ η Layla Hassan πραγματικά… μπουρδολογεί, με την Αλήθεια να απορεί δικαίως για το αν καλώς την επέλεξε για νέο κάτοχο του ραβδιού. Στον πραγματικό κόσμο τα πράγματα κινούνται όσο κινούνται αλλά ποτέ δεν μένει η αίσθηση ότι οδηγούν ή πως θα οδηγήσουν, αργότερα, κάπου συγκεκριμένα.



Δεν έχει καμία σημασία βέβαια αυτή η θεσμοθετημένη πλέον πλήξη αφού αντικρίσει κανείς την Ατλαντίδα. Μαζί με το μεταθανάτιο βασίλειο του Akhenaten από το DLC του Assassin’s Creed Origins, είναι, με διαφορά, οι πιο εντυπωσιακές, αισθητικά, τοποθεσίες της σειράς αλλά και δημιουργίες της Ubisoft. Η τοποθεσία αυτή, λοιπόν, έχει σίγουρα τη μεγαλύτερη πυκνότητα σε skill points σε σχέση με κάθε άλλο DLC ή βασική τοποθεσία και μέρος του παιχνιδοιύ. Είμαστε πλέον στο στάδιο που χρειάζεται να προσπαθήσει κανείς για να μην καταλήξει με γεμάτο skill. tree, ενώ τα modifiers για υπάρχοντα skills που αποκτούμε εδώ αποδεικνύονται πιο ενδιαφέροντα από εκείνα των προηγούμενων επεισοδίων. Μέχρι και Isu powered state έχει το μενού. Η ροή των quests είναι επίσης πολύ καλή, παρότι η γραφή τους και η απόδοσή τους παραμένει κατώτερη των περιστάσεων -κάτι συνηθισμένο πλέον-, ο αριθμός τους είναι πιο μαζεμένος σε σχέση με άλλα DLC όμως και οδηγούν οργανικά εκεί που πρέπει. Θετικό διότι η πρόοδος μπλοκάρεται από το επίπεδο κατανόησης των Isu, το οποίο ανεβαίνει μαθαίνοντας περισσότερα από διάφορα σημειώματα, αντικείμενα κ.λπ. που δεν απαιτούν ειδική ενασχόληση για να συγκεντρωθούν.



Το τρίτο επεισόδιο του The Fate Of Atlantis DLC είναι, γενικότερα, και το πιο μεστό. Δεν αλλάζει το ποιόν του παιχνιδιού, δεν φέρνει νέα προτερήματα ή μειονεκτήματα, αφήνει όμως καλύτερη εντύπωση από τα δυο προηγούμενα επεισόδια, σχεδόν σε κάθε τομέα, δείχνοντας πως με τα δόκιμα υλικά σταθερά, η λογική ισορροπία διέφυγε της Ubisoft για μεγάλο χρονικό διάστημα αλλά, τουλάχιστον, δεν διέφυγε μέχρι τέλους. Και όπως και να το δει κανείς, πάντα θα έχουμε το «οφθαλμόλουτρο». 
ΘΕΤΙΚΑ
  • Εντυπωσιακή απόδοση της Ατλαντίδας
  • Περισσότερα στοιχεία για τη σχέση Isu και ανθρώπων
  • Αρκετά καλός ρυθμός
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Side quests καλουπιού
  • Διάλογοι ελαχίστου κοινού παρανομαστή
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*