Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Asteroids: Recharged Review

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Adamvision

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    Atari

  • PEGI

    3+

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
  • Asteroids: Recharged
    • 3+ pegi 3+
      • 0 RATING
        ΧΡΗΣΤΩΝ (0)
      • ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
    ΕΠΙΣΗΜΟ SITE https://recharged.atari.com/ FOLLOWERS 0 ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ
  • 6.5

    ENTERNITY SCORE
*
Πόσο εύκολο είναι να τραβήξει κανείς την προσοχή του κοινού εν έτει 2022 μ’ έναν τίτλο που βασίζεται στις ρίζες του 1979; Το Asteroids: Recharged αποτελεί τη νέα προσπάθεια της Atari να κυκλοφορήσει μία ανανεωμένη έκδοση του ιστορικού παιχνιδιού Asteroids σ’ όλα τα μοντέρνα συστήματα βιντεοπαιχνιδιών, προσπαθώντας να ισορροπήσει ουσιαστικά τη νοσταλγία του παρελθόντος με τις απαιτήσεις του σήμερα. Oι χρήστες μικρότερων ηλικιών που θα δουν το εξώφυλλο του Asteroids: Recharged και την περιγραφή «Πόσο καιρό μπορείτε να επιβιώσετε στα βάθη του διαστήματος» ενδεχομένως να περίμεναν κάτι παραπάνω από ένα τριγωνικό διαστημόπλοιο που πυροβολεί αστεροειδείς και ιπτάμενους δίσκους με πάρα πολύ απλοϊκά γραφικά. Αντίθετα, οι γονείς τους (για να μη πούμε παππούδες) θα δουν μία αναβίωση του θρυλικού Asteroids στο Nintendo Switch με πιο έντονα χρώματα, πιο καθαρά textures, αλλά με το ίδιο αγαπημένο gameplay. Το gameplay είναι άλλωστε κλειδί στην περίπτωση του Asteroids: Recharged ώστε να αρέσει ως παιχνίδι και στους νέους users και όχι μόνο στους μαθουσάλες.



Oι developers του τίτλου επέλεξαν να εστιάσουν την προσοχή τους στις βάσεις του αυθεντικού παιχνιδιού και σε δύο βασικά modes. To gameplay και η φύση του Asteroids ήταν πάντοτε το addictive και επαναλαμβανόμενο μοτίβο του trial & error και πάνω σε αυτό το σχέδιο χτίστηκε μία εμπειρία με ρεκόρ και πόντους. Το μενού καλωσορίζει τον παίκτη με λίγα και ξεκάθαρα πραγματάκια και δίνει την επιλογή ανάμεσα στο Endless Arcade Mode και στο Challenges Mode. H δυνατότητα μάλιστα να απολαύσουμε την όλη εμπειρία και σε Co-Op Mode κάνει τα πάντα ακόμη πιο διασκεδαστικά, προσφέροντας μ’ αυτό τον τρόπο έναν παραπάνω λόγο για να επισκεφθεί κανείς τον τίτλο ξανά και ξανά. Το Arcade Mode παρουσιάζει μία ατελείωτη λούπα από αστεροειδείς και εχθρικά ιπτάμενα σκάφη τα οποία εμφανίζονται μπροστά μας σε μία fixed εικόνα και εμείς καλούμαστε να αντέξουμε βάση των ικανοτήτων μας αλλά και τον εξτρά όπλων και power ups που μαζεύουμε καθ΄ όλη την πορεία μας. Σε αυτό το σημείο αξίζει να αναφερθεί ότι όσο εύκολο και αν μοιάζει το concept του να ελέγξουμε το αστρόπλοιο και την κατεύθυνση όπου στοχεύουμε με τους μοχλούς και τα κουμπιά, άλλο τόσο δύσκολο είναι να ανακαλύψουμε κάποια μικρά τρικ που κάνουν τη ζωή μας πιο εύκολη στο παιχνίδι. Ένα tutorial θα ήταν καλοδεχούμενο σε αυτό το σημείο, πόσο μάλλον όταν μιλάμε για ένα παιχνίδι με αυξανόμενη δυσκολία και με τον χαρακτήρα του trial & error ως βιτρίνα του παιχνιδιού.



Τα Challenges που υπάρχουν είναι διασκεδαστικά, έξυπνα και κάποια απ’ αυτά αρκετά απαιτητικά. Ο συνδυασμός γρήγορων κινήσεων και της έξυπνης χρήσης των power ups που εμφανίζονται μέσα στο εκάστοτε level αποτελούν τα κλειδιά για μία διασκεδαστική και εθιστική εμπειρία που θα θέλαμε να δούμε από έναν τίτλο σαν το Asteroids: Recharged. Σύμφωνοι, δεν παρουσιάζεται κάτι το ολοκαίνουργιο και ολόφρεσκο, οι developers πατάνε ουσιαστικά στην αρχαία φόρμουλα αλλά και σε σχεδιασμούς άλλων (mobile) games που στηρίζονται σε challenges, αλλά προσφέρεται ένα ξεκάθαρο, απλοϊκό και fun game για κυριολεκτικά όλες τις ηλικίες.



Είτε σε docked mode είτε σε portable, το Nintendo Switch δεν αντιμετώπισε κάποιο πρόβλημα με το παιχνίδι. Βέβαια, αν βλέπαμε προβλήματα στο Asteroids: Recharged θα αναρωτιόμασταν για πολλά πράγματα, μιας και δεν πρόκειται για έναν απαιτητικό τίτλο. Τα έντονα και neon χρώματα προσδίδουν στον τίτλο πάντως μία ιδιαίτερη spacey ομορφιά και σε συνδυασμό με τo synth based soundtrack μας μεταφέρθηκε σε αρκετά σημεία μία όμορφη δόση ‘80s. To ανανεωμένο αυθεντικό soundtrack του Megan McDuffee πατάει σε ταιριαστά grooves που θα αρέσει σίγουρα στους gamers που αγαπούν τα vibes του αυθεντικού Asteroids, αλλά νομίζουμε ότι υπήρχε χώρος για μερικές ιδέες ακόμη για να εμπλουτιστεί λίγο παραπάνω ηχητικά το παιχνίδι.



Kάτι που θα μπορούσαμε γενικά να πούμε για το Asteroids: Recharged. Ωραίες αναμνήσεις, όμορφη neo-futuristic μεταφορά στο σήμερα, αλλά και άδειο σε κάποια σημεία. Μόνο δύο modes, έλλειψη εναλλαγής του οπτικοακουστικού υλικού παρών με παρελθόν, έλλειψη νέων online modes ή της δυνατότητας για online co-op, γενικότερα μας λείπουν κάποια πράγματα που θα γέμιζαν αυτό το αξιόλογο remake ενός retro τίτλου με περισσότερο περιεχόμενο. Η Atari κυκλοφόρησε ένα project αποδεικνύοντας  ή για να το θέσουμε πιο σωστά, υπενθυμίζοντας ότι τα βιντεοπαιχνίδια μπορούν να παραμείνουν διασκεδαστικά με ιδιαίτερα απλούς τρόπου, έστω και αν μιλάμε για μία φόρμουλα που ξεπερνάει τα 30 χρόνια. Την ίδια στιγμή όμως, εγκλώβισε κατά κάποιον τρόπο το Asteroids: Recharged και μας υπενθυμίζει ότι αυτό το παιχνίδι έχει ξεπεραστεί ως core εμπειρία μέχρι και από mobile τίτλους, με αποτέλεσμα να μη μπορεί να παραμείνει ανταγωνιστικό στο είδος του όπως π.χ. το Tetris Connected. Μέσα στον ενθουσιασμό τους και στην ανάγκη του να ανανεώσουν το Asteroids με μεράκι και πιστότητα, η Adamvision Studios ξέχασε κάπου στη πορεία και μία σημαντική φράση στον χώρο της διασκέδασης: Content is king. 

6.5

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ opencritic.com
ΘΕΤΙΚΑ
  • Διασκεδαστικό και εθιστικό gameplay
  • Το παλιό, καλό Asteroids που αγαπήσαμε ανανεωμένο και όμορφο
  • Local Co Op
  • Ταιριαστά και απαιτητικά Challenges
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Υστερεί σε περιεχόμενο
  • Απουσία online δυνατοτήτων πέρα από κάποια ladders
  • Υπήρχε χώρος για παραπάνω ανανεώσεις στον οπτικοακουστικό τομέα
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*