Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Astro's Playroom Review

*
Λογικά το Astro's Playroom θα είναι το πρώτο παιχνίδι με το οποίο θα ασχοληθείτε συνδέοντας το PS5. Είναι ο καλύτερος τρόπος να μάθετε για τις λειτουργίες του DualSense και λεπτομέρειες θα διαβάσετε στο review μας.

Ξεκινώντας το Astro's Playroom σε πιάνει ένα μικρό σοκ. Ειδικά οι παλαιότεροι gamers που να φαντάζονταν τη δεκαετία του '80 ότι θα ερχόταν η μέρα που το χειριστήριο δεν θα χρησίμευε μονάχα για κινήσεις και fire, αλλά μέσω αυτού θα ένιωθαν όλα όσα κάνει ο πρωταγωνιστής ενός παιχνιδιού. Ουσιαστικά, το παιχνίδι λειτουργεί ως ένα tech demo των δυνατοτήτων του DualSense, οι οποίες όπου χρησιμοποιηθούν είναι σίγουρο ότι θα φέρουν το gameplay σε νέα διάσταση.




Για αρχή, παίρνουμε μια γεύση από το πως λειτουργεί η δόνηση, τα adaptive triggers, το touchpad, ο αισθητήρας κίνησης και το μικρόφωνο. Πρώτες εντυπώσεις απόλυτα θετικές από αυτό το μικρό hands-on. Υπάρχει βεβαίως και συνέχεια, ακόμα δεν μπήκαμε στην ουσία του τίτλου. Αφήνοντας γρήγορα πίσω το αρχικό tutorial, περνάμε σε ένα ακόμα επίσης σύντομο, όπου μαθαίνουμε τις κινήσεις του πρωταγωνιστή. Αφού τον εκτοξεύσουμε χρησιμοποιώντας το touchpad, διαπιστώνουμε πως Astro μπορεί να κάνει άλματα, να χτυπάει αντικείμενα (και αντιπάλους), να τραβάει καλώδια, ενώ όταν βρίσκεται στον αέρα, με τις πανίσχυρες ακτίνες που βγαίνουν από τις μπότες του μπορεί να διαλύει το οτιδήποτε. Πολύ γρήγορα μεταφερόμαστε στο εσωτερικό του PS5 και πιο συγκεκριμένα στο σημείο που ονομάζεται CPU Plaza. Αυτό αποτελεί το σημείο πρόσβασης για τα τέσσερα βασικά κομμάτια του παιχνιδιού. Το καταπράσινο GPU Jungle, το φαντασμαγορικό SSD Speedway, το ανεμοδαρμένο Memory Meadow και τα Cooling Springs όπου κυριαρχούν η άμμος και το υγρό στοιχείο. Όπως πολύ πιθανό να έχετε καταλάβει, κάθε τοποθεσία αντιστοιχεί και σε ένα στοιχείο της νέας κονσόλας, που πολύ πιθανό να έχετε ήδη στα χέρια σας. Σε καθένα από αυτά τα μέρη σας περιμένει ένα μαγευτικό ταξίδι, στη διάρκεια του οποίου, πέρα των άλλων, θα ανακαλύψετε αντικείμενα από την ιστορία του PlayStation, αρκεί βεβαίως να μην παρασυρθείτε από τη δράση και να έχετε την απαραίτητη υπομονή να μπείτε στο τριπάκι της αναζήτησης. Αν θέλετε να θυμηθείτε σημαντικούς σταθμούς της διαδρομής σας είτε με το PS1, είτε με το PS2, είτε με το PS3, είτε με το PS4, έχετε βρει τη λεωφόρο της γλυκιάς νοσταλγίας.



Λογικά δεν θα δυσκολευτείτε με τις κινήσεις του Astro, πέρα από το σημείο που μπαίνει σε έναν mini πύραυλο, οπότε και θα διαπιστώσετε ότι τα motion controls δυστυχώς δεν είναι και τόσο λειτουργικά σε στενούς χώρους. Ίσως λίγο και με τον χειρισμό του paraglider. Κατά τα άλλα, οι μηχανισμοί του gameplay είναι απλοί, προσβάσιμοι από όλους και κυρίως ετοιμαστείτε να νιώσετε στο χέρι σας τα πάντα. Οπουδήποτε πατάτε, είτε πρόκειται για χώμα, είτε για ξύλο, είτε για γυαλί, είτε για λάσπη, οτιδήποτε κάνετε, όπως για παράδειγμα να πυροβολείτε αντιπάλους, τα κέρματα που συλλέγετε, τα κουτιά που σπάτε, έχουν το καθένα τη δική του ξεχωριστή αίσθηση και σε συνδυασμό με τους ήχους από το μικρόφωνο πολύ πιθανό να νομίζετε ότι έχετε εισβάλει στην οθόνη και έχετε μπει στη στολή του Astro. Το εντυπωσιακότερο όλων η αίσθηση του αέρα που φυσάει μανιωδώς αντίθετα από την πορεία σας, εμποδίζοντας τις κινήσεις σας.



Τα γραφικά του Astro's Playroom δεν είναι κάτι ιδιαίτερο, απλά όπως θα λέγαμε, κάνουν καλά τη δουλειά τους. Μην ξεχνάμε πως ο σκοπός ύπαρξης του Astro's Playroom δεν είναι η επίδειξη του τι μπορεί να προσφέρει οπτικά το PS5, αλλά οι πρωτοποριακές δυνατότητες του DualSense, κάτι στο οποίο τα καταφέρνει πολύ καλά. Στο σημείο αυτό εκφράζουμε την ελπίδα ότι δεν θα μείνουμε απλά σε επιδείξεις και υποσχέσεις, αλλά πρώτα η Sony και μετά οι υπόλοιπες εταιρείες, θα φροντίσουν να εντάξουν σε κάθε παιχνίδι τους, όσο το δυνατό περισσότερες από τις λειτουργίες του νέας γενιάς controller.



To Astro's Playroom είναι ένα διασκεδαστικό, διαδραστικό platformer, που θα σας κρατήσει συντροφιά για περίπου 4- 5 ώρες και από αυτό παράπονο δεν μπορεί να έχει κανείς, καθώς έτσι και αλλιώς το παιχνίδι έρχεται δωρεάν, προεγκατεστημένο με κάθε PS5. Δύσκολα θα επιστρέψετε για ένα δεύτερο playthrough, εκτός αν ανήκετε στους συλλέκτες και δεν έχετε συγκεντρώσει τα πάντα. Σεβόμενη το ελληνικό κοινό, σε ένα ακόμα παιχνίδι της η Sony προσφέρει στη γλώσσα μας το μενού και τα διάφορα μηνύματα που εμφανίζονται. Βασική προϋπόθεση να έχετε επιλέξει την ελληνική γλώσσα από το μενού του συστήματος. Τέλος, ελπίζουμε να αντέξουν τα αυτιά σας την συνήθως βαρετή μουσική υπόκρουση. 

8

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ opencritic.com
ΘΕΤΙΚΑ
  • Διασκεδαστικό, διαδραστικό platformer
  • Άψογη επίδειξη των δυνατοτήτων του DualSense
  • Απλοί, προσβάσιμοι από όλους μηχανισμοί του gameplay
  • Μαγικό ταξίδι στο παρόν και το παρελθόν του PlayStation
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Τα motion controls δεν δουλεύουν ικανοποιητικά σε κλειστούς χώρους
  • Συνήθως, βαρετή μουσική υπόκρουση
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*