Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

At Sundown: Shots in the Dark Review

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Mild Beast Games

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    Versus Evil

  • PEGI

    16+

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
  • At Sundown: Shots in the Dark
    • 16+ pegi 16+
      • 0 RATING
        ΧΡΗΣΤΩΝ (0)
      • ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
    ΕΠΙΣΗΜΟ SITE https://sundown-game.com/ FOLLOWERS 0 ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ
  • 6

    ENTERNITY SCORE
*
H πρόκληση σε έναν τίτλο χαμηλού μπάτζετ και λίγου περιεχομένου είναι να μπορέσει να διατηρηθεί σε υψηλό επίπεδο για αρκετή ώρα η ποιότητά του. Αυτό φάνηκε πως είχαν στο μυαλό τους κι οι δημιουργοί του At Sundown: Shots in the Dark, καθώς από μόνος του ένας τίτλος που βάζει 2 ή περισσότερους αντιπάλους να μάχονται σε μια αρένα μέχρις εσχάτων είναι αρκετά κενός. Έτσι έχει δοθεί έμφαση σε τρία σημεία, τα οποία προσπαθούν να διαφοροποιήσουν τον τίτλο από τα υπόλοιπα top-down shooter που βρίσκονται στην αγορά. Το πρώτο αφορά στην αισθητική του παιχνιδιού. Το φως και τα τερτίπια του έχουν βασική θέση στο At Sundown, καθώς ελάχιστα σημεία του εκάστοτε χάρτη είναι φωτισμένα κι οι εχθροί πρέπει να εντοπίζουν τους αντιπάλους τους και ταυτόχρονα να μένουν προστατευμένοι από αυτούς. Κάπως έτσι δίνεται ένα πολύ διαφορετικό και αποδοτικό setting, το οποίο πετυχαίνει το στόχο του απόλυτα. Οι μάχες είναι γεμάτες ένταση κι αγωνία και το ενδελεχές customisation στους κανόνες της κάθε μάχης, είτε μιλάμε για deathmatch, είτε για παιχνίδι απέναντι σε ΑΙ, αποφέρει ένα πολύ διασκεδαστικό αποτέλεσμα.



Παράλληλα, ο τίτλος μπορεί να είναι αρκετά μικρός σε περιεχόμενο, όμως υπάρχει μια αξιοπρόσεκτη ποικιλία στους χάρτες που είναι διαθέσιμοι στους παίκτες. Κάθε μια από τις 6 ξεχωριστές τοποθεσίες έχει τουλάχιστον 5 διαφορετικά πεδία μάχης, με το καθένα να διαθέτει και τα δικά του χαρακτηριστικά. Για παράδειγμα, μπορεί μια από αυτές να διαθέτει λέιζερ, τα οποία, εάν χτυπήσουν τον παίκτη, προδίδουν τη θέση του σε όλους, ή ακόμη και παγίδες στις οποίες, εάν πέσει κάποιος, τότε μένει ακινητοποιημένος για σύντομο χρονικό διάστημα. Σε οποιαδήποτε περίπτωση, η δουλειά που έχει γίνει είναι πολύ εντυπωσιακή, όμως ακόμη κι έτσι, μετά τις πρώτες ώρες ενασχόλησης, η αίσθηση της επανάληψης κάνει την εμφάνισή της. Προκειμένου να αποφευχθεί αυτό, οι άνθρωποι της Mild Beast Games, προσέθεσαν κι ένα κομμάτι για παιχνίδι ενός ατόμου με διάφορες δοκιμασίες και αποστολές. Αυτές μπορεί να είναι αρκετές, όμως σε καμία περίπτωση δεν είναι ικανοποιητικές και μοιάζουν παράταιρες τόσο στο λειτουργικό, όσο και στο αισθητικό μέρος. Το καλό είναι ότι με τη συμπλήρωση αυτών o παίκτης μπορεί να πάρει πόντους, τους οποίους μπορεί να επενδύσει στην αγορά νέων όπλων και την ενεργοποίηση βοηθειών κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού.



Από εκεί και πέρα, στο gameplay τα πράγματα συνεχίζουν να είναι απλά, αν και όχι με την απόλυτα θετική έννοια. Τα όπλα που βρίσκονται εξ αρχής στη διάθεση του παίκτη είναι συγκεκριμένα και μάλλον δεν αρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες του παιχνιδιού, ενώ δεν υπάρχει κάποια ισορροπία, καθώς γίνεται αντιληπτό ότι κάποια είναι πολύ πιο δυνατά. Σαν αποτέλεσμα και σε συνδυασμό με τη χρήση των βοηθειών, οι μάχες διαρκούν ελάχιστα και το γεγονός ότι αυτές οι βοήθειες δεν χάνονται στην πορεία της μάχης παρά μόνο αν χαθεί η ίδια η μάχη, αλλοιώνεται ακόμη περισσότερο η όποια ισορροπία. Φυσικά στον τίτλο είναι κάτι παραπάνω από εμφανές πως ένα σημαντικό μέρος του διεξάγεται online. Όλα τα κομμάτια που είναι διαθέσιμα στις μάχες μεταφέρονται αυτούσια στο κομμάτι του multiplayer, ενώ υπάρχει και σύστημα που βάζει παίκτες κοντινών levels να μάχονται μεταξύ τους. Το κακό είναι πως, παρότι το παιχνίδι συνεχίζει να είναι διασκεδαστικό, oι servers δεν δείχνουν να είναι σε κατάσταση να υποστηρίζουν τη σύνδεση όλων των παικτών. Τo lag είναι έντονο σε αρκετές περιπτώσεις, ενώ η αρκετή ώρα που χρειάζεται για να ολοκληρωθεί η φόρτωση και να ξεκινήσει το παιχνίδι, κάνει ακόμη χειρότερη την κατάσταση.



Συνοπτικά, το At Sundown μπορεί να θεωρηθεί μια καλή προσπάθεια. Σίγουρα, όταν βάλει κανείς στη ζυγαριά το χαμηλό του κόστος και την αρκετή διασκέδαση που προσφέρει, ειδικά στις πρώτες ώρες ενασχόλησης του, δεν θα βγει χαμένος. Όμως, το γεγονός ότι το υλικό που προσφέρεται δεν είναι αρκετό, παρότι έχει υψηλή ποιότητα, δύσκολα θα κρατήσει κάποιον παραπάνω από τις αρχικές αυτές στιγμές. 

6

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ opencritic.com
ΘΕΤΙΚΑ
  • Εξαιρετικός τίτλος για στιγμές διασκέδασης με την παρέα στο σπίτι ή με τους online φίλους
  • Ιδιαίτερη αισθητική με αρκετές όμορφες λεπτομέρειες στους διαφορετικούς χάρτες μάχης
  • Χαμηλή τιμή
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Προβλήματα με το multiplayer, που αποτελεί και βασικό κομμάτι του παιχνιδιού
  • Πρόσθετα modes αποστολών και δοκιμασιών χωρίς έμπνευση
  • Περιεχόμενο που δεν θα κρατήσει αρκετά μετά τις πρώτες ώρες
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*