Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Big Brain Academy: Brain vs. Brain Review

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Nintendo

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    Nintendo

  • ΔΙΑΝΟΜΗ

    CD Media

  • PEGI

    3+

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
*
Big Brain Academy: Brain vs. Brain σημαίνει διασκέδαση και πνευματικές διαδικασίες με ίσους όρους για όλες τις ηλικίες. Λεπτομέρειες στο review του Νικήτας Καβουκλή.

Μετά την εποχή του Nintendo DS, τα παιχνίδια που απευθύνονται σε όσους θέλουν να τεστάρουν το μυαλό τους έχουν μειωθεί δραματικά. Εξέλιξη όχι εκτός λογικής, μιας και οι τεχνολογικές δυνατότητες στη σύγχρονη εποχή προσφέρουν πρόσφορο έδαφος για πιο φαντεζί video games και πέρα από αυτό, υπάρχει μια μεγάλη ομάδα της κοινότητας που βλέπει το συγκεκριμένο χόμπι καθαρά ως μέσο χαλάρωσης, ως μια ασχολία με την οποία θα "σκοτώσει" άκοπα τον ελεύθερο χρόνο του ή απλά θα γεμίσει κενά ανάμεσα σε δραστηριότητες. Πάντως όποια και αν είναι η εξέλιξη της τεχνολογίας, η απλότητα δικαιούται πάντοτε μια θέση ανάμεσα στα γραφικά υψηλής ανάλυσης, τον ήχο 3D και πολλά άλλα που κατακλύζουν καθημερινά την ειδησιογραφία.




Το Big Brain Academy: Brain vs. Brain απευθύνεται σε όσους θέλουν στο παζλ της διασκέδασης να προσθέσουν το στοιχείο της πνευματικής δοκιμασίας. Μέσα στη γενική απλότητα που το διακρίνει από τεχνικής πλευράς υπάρχουν, επιτέλους σε παιχνίδι του Nintendo Switch touch controls, που για μία ακόμα γενιά μετά το Wii U, η γενική εντύπωση είναι ότι υπάρχουν απλά για να λέμε ότι υπάρχει και αυτή η δυνατότητα, δίχως να έχει γίνει (ούτε καν από την πλευρά της Nintendo), κάποια μαζική προσπάθεια υποστήριξής τους, ώστε να διαφοροποιηθεί ακόμα περισσότερο η υβριδική κονσόλα σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Για να μην επεκταθούμε στο HD Rumble, που ούτως η άλλως δεν θα μπορούσε να διεκδικήσει σοβαρή θέση στον τίτλο που αποτελεί το αντικείμενο του παρόντος review.



Πριν ξεκινήσετε θα πρέπει να δημιουργήσετε τον χαρακτήρα σας- ή και περισσότερους, ανάλογα με το πόσοι θα παίζουν στην ίδια κονσόλα. Η πιο σημαντικές πληροφορίες που θα εισάγετε αφορούν την ηλικία και το είδος της εργασίας σας, που θα καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό τη δυσκολία των ερωτήσεων που θα κληθείτε κάθε φορά να απαντήσετε. Η αυτόματη αυτή προσαρμογή είναι ιδιαίτερα χρήσιμη όταν σε ένα παιχνίδι μετέχουν παίκτες με μεγάλη διαφορά ηλικίας. Έτσι ένας δεκάχρονος μπορεί να συναγωνίζεται με ίσους "πνευματικούς όρους" με έναν τριαντάχρονο, δίχως να δημιουργείται το συναίσθημα ότι λόγω της απόστασης που χωρίζει την ημερομηνία γέννησής τους, κάποιος ευνοείται και κάποιος αδικείται. Οπότε, γίνεται αντιληπτό ότι το παιχνίδι απευθύνεται σε όλα τα μέλη της οικογένειας και όχι, όπως εύκολα μπορεί αρχικά να δημιουργηθεί η αντίληψη σε όσους έχουν μεγαλύτερο επίπεδο μόρφωσης ή αντίληψης.



Πάνω απ’ όλα η εκπαίδευση. Στο Practice mode θα μπορέσετε να εξασκηθείτε στις πέντε κατηγορίες δοκιμασιών. Identify, Memorize, Analyze, Compute και Visualize. Η δραστηριότητες σε κάθε μία κατηγορία ποικίλουν και είναι εντελώς διαφορετικές σε σχέση με τις υπόλοιπες. Έτσι λοιπόν, μεταξύ άλλων θα κληθείτε να αναγνωρίσετε από ποιο είδος ζώων υπάρχουν τα περισσότερα σε μία οθόνη, να επιλέξετε με την αντίστροφη σειρά μια ακολουθία αριθμών που εμφανίστηκε για ελάχιστα δευτερόλεπτα στην οθόνη, να υπολογίσετε ποιο είναι το πιο βαρύ αντικείμενο, να τοποθετήσετε τους δείκτες ενός ρολογιού στη σωστή ώρα, να καθοδηγήσετε ένα τρένο προς την έξοδο και πολλά άλλα. Κάθε δραστηριότητα διαρκεί ένα λεπτό και χωρίζεται σε επίπεδα. Αν είστε γρήγοροι και απαντάτε σωστά θα μπορέσετε, συνήθως έπειτα από αρκετή εξάσκηση, να φτάσετε στο τελευταίο. Γενικά, πέρα από τη δραστηριότητα Fast Focus της κατηγορίας Identify, όπου δυστυχώς η τύχη παίζει σημαντικό ρόλο (τον Σεπτέμβριο με τον κηδεμόνα του για επανεξάταση ο εμπνευστής της), όλα τα υπόλοιπα mini games απαιτούν απλά γρήγορη σκέψη και αντίληψη.



Αν νομίζετε ότι η επανάληψη θα σκοτώσει το gameplay κάνετε λάθος. Σε καμία περίπτωση δεν υπάρχει προκαθορισμένη σειρά εμφάνισης των ερωτήσεων, η ποικιλία τους δεν είναι μικρή, οπότε οι οπαδοί της απομνημόνευσης δεν θα βρουν την "παιδική χαρά" τους. Καταγράφεται όμως ως παράπονο ο μικρός αριθμός δραστηριοτήτων (τέσσερεις) ανά κατηγορία. Ολοκληρώνοντας, ανάλογα με το πόσους βαθμούς έχετε συγκεντρώσει, θα κερδίσετε το αντίστοιχο μετάλλιο και αριθμό αστεριών. Εννοείται ότι η οποιαδήποτε δραστηριότητα μπορεί να επαναληφθεί άπειρες φορές. Γεμίζοντας τη συλλογή σας με χρυσό και αστέρια, όλο και κάποια έκπληξη μπορεί να σας περιμένει. Παράλληλα, κάθε φορά που ασχολείστε με οποιαδήποτε δραστηριότητα, στο λογαριασμό σας προστίθενται νομίσματα. Συμπληρώνοντας δέκα, ξεκλειδώνει κάποιο item για να "στολίσετε" τον χαρακτήρα σας. Αυτός είναι ένας από τους κύριους λόγους για να συνεχίσετε να ασχολείστε με το Solo play και όταν δεν υπάρχει κάτι άλλο να αποκαλυφθεί αρχίζει να φθίνει το ενδιαφέρον για το single player.



Έχοντας εξοικειωθεί με τον πυρήνα του gameplay, δεν θα ήταν κακή ιδέα να τεστάρετε τις δυνάμεις σας. Οι κατηγορίες παραμένουν οι ίδιες με τις πέντε που προαναφέρθηκαν. Οι βαθμοί που θα λάβετε σε κάθε μία στο τέλος αθροίζονται και ο "δάσκαλος" σας τοποθετεί σε συγκεκριμένη κατηγορία εγκέφαλου. Το ενδιαφέρον ανεβαίνει ακόμα περισσότερο με τα Ghost Battles. ΄Πρόκειται για το λεγόμενο asynchronous multiplayer. Έχετε την ευκαιρία να διαγωνιστείτε με Ghosts τυχαίων αντιπάλων από οποιαδήποτε γωνιά του κόσμου, φίλων, μελών της οικογένειάς σας ή να αναζητήσετε συγκεκριμένο άτομο με βάση το Ghost ID που παρέχει το παιχνίδι σε κάθε χρήστη. Όμως αυτό που θα απογειώσει κυριολεκτικά την εμπειρία είναι το local multiplayer, με τη συμμετοχή έως και τεσσάρων παικτών, Αν πρόκειται για δύο μπορούν να παίξουν στην ίδια κονσόλα με touch controls. Διαφορετικά θα πρέπει να υπάρχει ο απαιτούμενος αριθμός Joy-Cons ή άλλων controllers.



Προφανώς δεν περιμένετε ένα τέτοιο παιχνίδι να αριστεύει οπτικά, πάντως από άποψη παρουσίασης, η ομάδα ανάπτυξης έχει κάνει εξαιρετική δουλειά. Ιδανική συντροφιά κατά την πλοήγηση στα μενού ή στις δοκιμασίες αποτελεί το μουσικό θέμα του. Σύντομο, εθιστικό, μένει πολύ εύκολα στη μνήμη, θυμίζει soundtracks κλασσικών παιχνιδιών των '80s. Πάντως, αυτό που χαρακτηρίζει καλύτερα το Big Brain Academy: Brain vs. Brain είναι η φράση διασκέδαση για όλη την οικογένεια. Είναι μια εμπειρία που προσθέτει νέα διάσταση στα λεγόμενα party games. 

7

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ opencritic.com
ΘΕΤΙΚΑ
  • Αυτόματη προσαρμογή του βαθμού δυσκολίας
  • Ιδανικό για παρέα
  • Touch controls
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Το ενδιαφέρον για το solo play φθίνει αφότου ξεκλειδώσετε όλα τα items
  • Θα θέλαμε περισσότερες δραστηριότητες ανά κατηγορία
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*