Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Black Future '88 Review

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    SuperScarySnakes

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    Good Shepherd Entertainment, Gambitious

  • PEGI

    16+

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
  • Black Future '88
    • 16+ pegi 16+
      • 0 RATING
        ΧΡΗΣΤΩΝ (0)
      • ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
    ΕΠΙΣΗΜΟ SITE https://www.blackfuture88.com/ FOLLOWERS 0 ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ
  • 6

    ENTERNITY SCORE
*
To Black Future '88 υπόσχεται έντονες συγκινήσεις. Αρκεί να έχετε τύχη.

Το Black Future '88 όχι μόνο έρχεται από μια άλλη εποχή, όπως μαρτυράει το όνομά του, όταν η χρονική διάρκεια ενός παιχνιδιού αντισταθμιζόταν εν μέρει από τη δυσκολία του, αλλά διεκδικεί και θέση στη σύγχρονη. Μάλιστα, τα γραφικά τύπου pixel art και η μουσική υπόκρουση θυμίζουν έντονα εποχές που ξοδεύαμε όλα μας τα χρήματα στις αίθουσες των arcades. Ο χρόνος έχει κολλήσει στο 1988, σε άγνωστο μήνα, και αν προλάβαμε να δούμε καλά στην εισαγωγή, το ρολόι σταμάτησε στις 8 και 8 λεπτά. Λόγω μιας πυρηνικής έκρηξης, το μέλλον του κόσμου καταστράφηκε και όσοι κατόρθωσαν να επιβιώσουν αρνούνται να δεχτούν ότι ο χρόνος προχωράει. Ένας τεράστιος πύργος που πλέον επισκιάζει τα πάντα, θυμίζει σε όλους το μέγεθος της συμφοράς. Το ίδιο συμβαίνει και με την όξινη βροχή που απειλεί να εξαφανίσει τα όποια ψήγματα ζωής απέμειναν. Άραγε, θα μπορέσετε να σκαρφαλώσετε ως την κορυφή του πύργου και να σκοτώσετε τον ιδιοκτήτη του;




Όσο απλή και αν είναι η περιγραφή της, τόσο δύσκολη είναι η αποστολή σας. Ο κόσμος του Black Future '88 δεν συγχωρεί τα λάθη. Με μία και μόνο λάθος κίνηση η ψυχή μπορεί να αποχαιρετίσει το σώμα σας. Κι ετοιμαστείτε να χάσετε δεκάδες, ίσως και εκατοντάδες φορές πριν την όποια συνάντηση κορυφής με τον ιδιοκτήτη του Tower. Σαν να μην έφταναν οι σφαίρες των αντιπάλων που πλημμυρίζουν την οθόνη, στην εξίσωση έρχεται να προστεθεί ο παράγοντας χρόνος. Έχετε μόλις 18 λεπτά για να φτάσετε ως το τέλος ενός ζωντανού κόσμου, τα δωμάτια του οποίου δεν είναι ποτέ τα ίδια. Αυτό σημαίνει ότι ο χρόνος σκέψης είναι ελάχιστος. Μόνο οι γρήγορες αποφάσεις σε συνδυασμό με την ταχύτητα κινήσεων ίσως σας προστατέψουν από το θάνατο που παραμονεύει σε κάθε δωμάτιο. Διπλό άλμα και dash θα πρέπει να μάθετε να τα εκτελείτε με απόλυτη ακρίβεια. Ώρες ώρες η δράση είναι τοσο ξέφρενη που η αδρεναλίνη χτυπάει κόκκινο, το ίδιο και η χαρά που συνοδεύει κάθε επιτυχία. Ακόμα και μια κλεφτή ματιά στο ρολόι μπορεί να σας αποσυντονίσει και να αποβεί θανάσιμη. Ευτυχώς, υπάρχει μια νεκροκεφαλή που σας καθοδηγεί στη βέλτιστη διαδρομή προς το τέλος κάθε ορόφου, όπου περιμένει το αντίστοιχο boss. Ευτυχώς κι εδώ η σειρά εμφάνισής τους είναι τυχαία, οπότε, τουλάχιστον, δεν θα βαρεθείτε να χάνετε συνεχώς από τον ίδιο αντίπαλο.



Αρχικά είναι διαθέσιμοι οι δύο από τους συνολικά πέντε χαρακτήρες. Οι υπόλοιποι ξεκλειδώνουν σταδιακά, όσο περισσότερο ασχολείστε με το παιχνίδι. Ο καθένας έχει τις δικές του ικανότητες και οπλισμό και, στην αρχική του κατάσταση, κανένας δεν διαθέτει τα απαραίτητα προσόντα για να φτάσει στο τέλος. Ενεργώντας έξυπνα, η ομάδα ανάπτυξης έχει βρει τον τρόπο να κρατάει τους παίκτες όσο το δυνατό περισσότερο μέσα στο παιχνίδι. Όσο περισσότερο παίζετε, τόσο ανεβαίνει το επίπεδό του χαρακτήρα σας μιας και μαζεύετε experience points (ναι, υπάρχουν και χρήματα που όπως λέει και ο λαός δεν τα παίρνετε στον τάφο σας) και το θετικό είναι πως όσες φορές και αν χάσετε, διατηρείτε το επίπεδό σας. Η άνοδος σε επίπεδο δεν ξεκλειδώνει μόνο νέες ικανότητες αλλά και νέα όπλα που αφήνουν πίσω τους οι αντίπαλοι. Μεγάλη η ποικιλία τους, αλλά, δυστυχώς, δεν μπορείτε να κουβαλάτε περισσότερα από δύο τη φορά. Υπάρχει όμως και χειρότερο. Η απόφαση για το ποια όπλα θα αφήσετε πίσω σας είναι ιδιαίτερα κρίσιμη, μιας και το Tower έχει την ικανότητα να τα απορροφάει, αυξάνοντας έτσι τις δυνάμεις του.



Δεν υπάρχει λογική ως προς το τι όπλο -και αν- θα αφήσει πίσω του κάθε αντίπαλος που εξοντώνετε. Ακόμα και εδώ η κατάσταση είναι τελείως τυχαία, με αποτέλεσμα ουκ ολίγες φορές να βρεθείτε στη δυσάρεστη κατάσταση να πρέπει να αντιμετωπίσετε ένα boss με οπλισμό που δεν θα σας επιτρέψει να επιβιώσετε για περισσότερα από μερικά δευτερόλεπτα. Όσο προχωράτε, θα βρίσκετε μπροστά σας εμπόρους που σας πουλάνε αναβαθμίσεις και έξτρα οπλισμό, όμως δεν είναι βέβαιο ότι θα έχετε πάντοτε τα απαραίτητα χρήματα για να μπορέσετε να ισοφαρίσετε την όποια «αδικία» δημιουργεί ο παράγοντας τύχη. Όσο ξέφρενη και αν είναι η δράση, δεν θα περάσει απαρατήρητο το γεγονός ότι από ένα σημείο και μετά αντιμετωπίζετε τους ίδιους και τους ίδιους εχθρούς, με απαράλλακτα μοτίβα επιθέσεων. Επιπλέον, είναι τέτοιος ο φωτισμός και τόσο γρήγορες οι κινήσεις κάποιων bosses που μερικές φορές θα ψάχνετε να βρείτε σε ποιο σημείο της οθόνης βρίσκεστε. Μέχρι να συνειδητοποιήσετε τη θέση σας, μπορεί να έχετε αποδημήσει στους ουρανούς και το παιχνίδι απλά θα περιμένει να ξεκινήσετε το επόμενο playthrough.



Το σίγουρο είναι οτι το Black Future '88 δεν ειναι για όλους. Ναι μεν η ομάδα ανάπτυξης έχει φροντίσει να διευκολύνει την κατάσταση με το Assist Mode, όπου η ταχύτητα του παιχνιδιού πέφτει σε επίπεδο slow motion, όμως, και πάλι, δίχως τα κατάλληλα όπλα, ο ιδιοκτήτης του Tower θα συνεχίσει να κάνει πάρτι γύρω από το άψυχο κορμί σας. Πάλι καλά που η SUPERSCARYSNAKES δεν αποφάσισε το μοντέλο χειρισμού να βασίζεται αποκλειστικά σε μηχανισμούς twin-stick shooter και πρόσθεσε αυτόματη στόχευση μέσω πλήκτρων. Ακόμα, είναι αμφίβολο αν ολοκληρώνοντας το παιχνίδι θα έχετε τη διάθεση και το κουράγιο να επαναλάβετε από την αρχή την προσπάθεια. Κλείνοντας, μετά από τα παραπάνω, καταλαβαίνετε ότι το καλύτερο που μπορείτε να ευχηθείτε στον εαυτό σας, αν αποφασίσετε να ασχοληθείτε με το παιχνίδι, είναι τύχη. 

6

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ opencritic.com
ΘΕΤΙΚΑ
  • Έντονες συγκινήσεις
  • Assist Mode
  • Ποικιλία όπλων
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Βαθμός δυσκολίας
  • Η επιτυχία είναι κυρίως θέμα τύχης
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*