Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Blackwood Crossing Review

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    PaperSeven

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    PaperSeven

  • PEGI

    3+

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
  • Blackwood Crossing
    • 3+ pegi 3+
      • 0 RATING
        ΧΡΗΣΤΩΝ (0)
      • ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
    ΕΠΙΣΗΜΟ SITE http://www.blackwoodcrossing.com/ FOLLOWERS 0 ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ
  • 5

    ENTERNITY SCORE
*
Όσο και αν προβάλλεται η φράση «ουδείς αναντικατάστατος», η απώλεια ενός αγαπημένου προσώπου δεν αναπληρώνεται. Ειδικά όταν πρόκειται για τα μέλη της ίδιας μας της οικογένειας. Ναι μεν ο χρόνος λειτουργεί ως παυσίπονο, όμως πάντα υπάρχουν αναμνήσεις, όμορφες μεν, γεμάτες θλίψη δε. Σε κάθε περίπτωση, η αναζήτηση στηρίγματος στα πρόσωπα που βρίσκονται ακόμα εν ζωή είναι η πιο ενδεδειγμένη κίνηση για να προχωρήσει κανείς μπροστά. Μια τέτοια κατάσταση βιώνουν τα αδέρφια Scarlet και Finn. Έχουν χάσει και τους δυο γονείς τους, οπότε το να υπάρχει μια αρμονική σχέση μεταξύ τους είναι κάτι περισσότερο από επιβεβλημένο. Σε αυτό όμως δεν βοηθάει η διαφορά ηλικίας τους. Ο Finn είναι ακόμα παιδί και αναζητά συντροφιά για το παιχνίδι του. Από την άλλη, η Scarlet βρίσκεται στην εφηβεία. Έχει εκ διαμέτρου αντίθετα ενδιαφέροντα. Καλλωπισμός, chat με το φίλο της, tablet και άλλα παρόμοια που καταλαμβάνουν τον ελεύθερο χρόνο των κοριτσιών της ηλικίας της. O Finn όμως έχει ανάγκη να παίξει και ο μόνος τρόπος να το καταφέρει είναι να τραβήξει την προσοχή της αδερφής του.


Δύσκολο να καταλάβεις τι σημαίνει το βλέμμα του Finn.


Δίχως να το καταλάβουν, τα δυο παιδιά βρίσκονται σ' ένα φανταστικό κόσμο. Μια μυστηριώδης φιγούρα, ένα τρένο, ένα δεντρόσπιτο, ένα νησί και διάφορα άλλα συνθέτουν το περιβάλλον του Blackwood Crossing. To παιχνίδι ανήκει στην κατηγορία των first person narrative adventures και θα λέγαμε ότι πρόκειται περισσότερο για μια interactive κινηματογραφική εμπειρία, παρά για ένα παιχνίδι όπου θα χρειαστεί να καταναλώσετε φαιά ουσία για να δείτε τους τίτλους τέλους. Ως Scarlet καλείστε να χορέψετε στους ρυθμούς του Finn, δίνοντάς του την προσοχή που αναζητάει, κάνοντάς του τα χατίρια κατά κάποιο τρόπο. Τα όποια puzzles υπάρχουν και τα οποία είναι υποχρεωτικό να λυθούν για να προχωρήσει παρακάτω η αφήγηση, δεν αποτελούν ιδιαίτερη πρόκληση. Ακόμα και όσοι δεν γνωρίζουν αγγλικά για να καταλαβαίνουν τι ζητείται, θα μπορέσουν να τα επιλύσουν κάνοντας δοκιμές με διαφορετικό συνδυασμό κάθε φορά. Κοινώς, με trial and error.


To τρένο κρύβει πολλά μυστήρια.

Αυτό που θα προβληματίσει έντονα σε αρκετές περιπτώσεις είναι ο χειρισμός. Τουλάχιστον στο Xbox One, όπου είχαμε τη δυνατότητα να δοκιμάσουμε το παιχνίδι, το να φέρουμε το σύμβολο που παίζει το ρόλο του κέρσορα στο κατάλληλο σημείο για να αλληλεπιδράσει κάποιος με τα σημεία ενδιαφέροντος, μπορεί να καταλήξει σε σπάσιμο νεύρων, λόγω της ακρίβειας που απαιτείται. Από την άλλη, ενώ υπάρχουν ορισμένες έξυπνες ιδέες, σχετικές με τις ικανότητες της Scarlet, η ομάδα ανάπτυξης επέλεξε να μην επεκταθεί ιδιαίτερα, δίνοντας περισσότερο χώρο σε ανούσιους γρίφους του τύπου «βρες ποιος μιλάει σε ποιόν», που, σα να μην έφτανε η ύπαρξή τους, επαναλαμβάνονται κιόλας.
Ως Scarlet καλείστε να χορέψετε στους ρυθμούς του Finn, δίνοντάς του την προσοχή που αναζητάει, κάνοντάς του τα χατίρια κατά κάποιο τρόπο.
Στην εκμετάλλευση των έξυπνων ιδεών σίγουρα δε βοηθάει η μικρή διάρκεια του παιχνιδιού που είναι κάτι παραπάνω από δύο ώρες. Όχι ότι η διάρκεια είναι σημαντικός παράγοντας για την όλη εμπειρία. Εκτός αν έχετε τη δική μας τύχη να πέσετε σε σημείο δίχως επιστροφή που λέμε, οπότε αναγκαστικά το παιχνίδι ξεκινάει και πάλι από το μηδέν. Πάντοτε με ανοιχτό το ενδεχόμενο να συμβεί το ίδιο, με αποτέλεσμα το uninstall για να αδειάσει ο χώρος στο δίσκο να είναι η πιο λογική συνέχεια.


Ποιος δεν θα ήθελε ένα δεντρόσπιτο;

Αν εξαιρεθεί η κίνηση της Scarlet που είναι αργή, αισθητικά δύσκολο να βρεθεί κάτι αρνητικό. Παρόλο που πρόκειται για indie παραγωγή, το στοιχείο που εντυπωσιάζει είναι τα voice overs των πρωταγωνιστών. Όχι ότι τα γραφικά υστερούν σε ποιότητα. Ο κόσμος του παιχνιδιού θα μείνει για πολύ καιρό χαραγμένος στο μυαλό σας. Θα υπάρξουν στιγμές που θα νομίζετε πως ό,τι βλέπετε στην οθόνη αποτελεί φυσική προέκταση του χώρου που βρίσκεστε.



Αρκούν όσα θετικά αναφέρθηκαν παραπάνω για να αξίζει η ενασχόληση με το Blackwood Crossing; Δύσκολο να το αποσαφηνίσουμε Παραπάνω λεπτομέρειες για το σενάριο δεν μπορούμε να αποκαλύψουμε. Οτιδήποτε επιπλέον ειπωθεί, κινδυνεύει να χαρακτηριστεί ως spoiler. Όμως οφείλουμε να σημειώσουμε την κυριαρχία προβλέψιμων καταστάσεων. Ναι μεν το σενάριο αγγίζει ευαίσθητες χορδές, όμως η έλλειψη αγωνίας για τη συνέχεια είναι σταθερή. Οι όποιες εναλλακτικές υπάρχουν στους διαλόγους ελάχιστα ως καθόλου συμβάλλουν στη διαφοροποίηση της «ανάπτυξης» των χαρακτήρων. Το replayability το ξεχνάμε, εκτός αν είστε κυνηγοί achievements και σας ξεφύγουν κάποια από τα λιγοστά και δίχως επιπλέον αξία collectibles. Με τα δεδομένα αυτά, μένει σε εσάς να αποφασίσετε αν η όλη ιδέα αξίζει την επένδυση ή όχι. 

5

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ opencritic.com
ΘΕΤΙΚΑ
  • Οπτικός τομέας
  • Ποιοτικά voice overs
  • Το σενάριο αγγίζει ευαίσθητες χορδές
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Ανούσια puzzles
  • Προβλέψιμες καταστάσεις
  • Δυσκολίες στο χειρισμό
  • Πιθανότητα να πέσετε σε αδιέξοδο
  • Έξυπνες ιδέες που δεν εκμεταλλεύτηκαν όσο έπρεπε
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*