Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Bubble Bobble 4 Friends: The Baron is Back! Review

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    ININ Games

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    ININ Games

  • PEGI

    3+

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
*
Αν έχετε βάλει στη wishlist σας το Bubble Bobble 4 Friends: The Baron is Back! τότε καλύτερα να διαβάσετε πρώτα το αναλυτικό μας review.

Το Bubble Bobble ήταν ένα από τα παιχνίδια που σημείωσαν τεράστια επιτυχία στις αίθουσες των arcades στα μέσα της δεκαετίας του '80. Ο πρώτος τίτλος της σειράς κυκλοφόρησε το 1986, με πρωταγωνιστές δύο αδέρφια, τους Bub και Bob, τους οποίους ο μοχθηρός βαρόνος Von Bluba είχε μετατρέψει σε δράκους αφού πρώτα είχε απαγάγει τις αγαπημένες τους. Το παιχνίδι μεταφέρθηκε σε πολλές άλλες πλατφόρμες της εποχής και είχε δύο κύριες συνέχειες, το Rainbow Islands The Story of Bubble Bobble 2 και το Parasol Stars. Τώρα, η Taito Corporation, θέλοντας να επαναφέρει στο προσκήνιο μια σειρά που έγραψε τη δική της ιστορία στο πάνθεο των video games, παρουσιάζει το Bubble Bobble 4 Friends: The Baron is Back! που είχαμε την ευκαιρία να παίξουμε στο PlayStation 4.




Το σενάριο είναι για μια ακόμα φορά απλό. Η αρχική σκηνή μοιάζει βγαλμένη από ταινία Toy Story. Σε ένα παιδικό δωμάτιο, μια αχτίδα φωτός δίνει ζωή στα παιχνίδια που υπάρχουν εκεί. Ο Bonner, ένας σκοτεινός μάγος δεν είναι καθόλου ικανοποιημένος από το θέαμα που αντικρύζει. Μόλις διαπιστώνει ότι αγαπημένο παιχνίδι του παιδιού είναι ένας μικρός πράσινος δράκος, του ρίχνει μια και τον πετάει μακριά από το κρεββάτι. Ο δράκος δεν είναι άλλος από τον Bub, που στο σημείο αυτό, ρίχνεται ξαφνικά σε μια ακόμα μεγάλη περιπέτεια. Το παιχνίδι είναι χωρισμένο σε θεματικές περιοχές και καθεμιά αποτελείται από δέκα πίστες. Στην τελευταία περιμένει το αντίστοιχο boss, που μόλις αντιληφθείτε το μοτίβο κίνησής του, θα μπορέσετε να το νικήσετε δίχως ιδιαίτερη δυσκολία. Τις περισσότερες φορές, ένα μικρό-ατύχημα θα το ζαλίσει και με τη σειρά σας θα περιποιηθείτε με ένα πλούσιο μπάνιο από φούσκες. Μετά το πρώτο παιχνίδι της σειράς, οι φούσκες είναι και πάλι το βασικό όπλο του πρωταγωνιστή. Με αυτές μπορεί να αιχμαλωτίζει τους εχθρούς και στη συνέχεια, σπάζοντάς τις, τους στέλνει να συναντήσουν τον πλάστη τους. Όσο περισσότερους εγκλωβισμένους σκάσει ταυτόχρονα ο πρωταγωνιστής, τόσο περισσότεροι πόντοι προστίθενται στο σκορ του.



Πολύ θα θέλαμε να συνεχίσουμε να μιλάμε για χαρακτηριστικά που έκαναν τη σειρά διάσημη, όμως δυστυχώς η ομάδα ανάπτυξης πήρε το μεγαλύτερο φτυάρι που βρήκε μπροστά της και τα έθαψε όσο πιο βαθιά μπορούσε. Πρώτα απ' όλα ξεχάστε το βασικό χαρακτηριστικό της σειράς που ήταν η μεγάλη ποικιλία των power-ups. Που πήγαν άραγε τα λυχνάρια, τα δαχτυλίδια, οι ομπρέλες, το παπουτσάκι, οι τσίχλες, τα μπουκαλάκια, οι κεραυνοί, τα νερά, η βίβλος και τόσα άλλα; Που πήγαν μυστικά όπως οι διαμαντόπιστες, τα διαφορετικά φαγώσιμα στο τέλος κάθε πίστας αν υπήρχε ο σωστός συνδυασμός στα ψηφία του score; Τίποτα από αυτά δεν θα βρείτε στο Bubble Bobble 4 Friends: The Baron is Back! Στη θέση τους, κάποια δύσχρηστα power-ups που ξεκλειδώνετε σταδιακά, είναι αναβαθμίσιμα και μπορείτε να τα εναλλάσσετε ανά διαφορετική περιοχή που επισκέπτεστε. Δεν μπορείτε να περνάτε ανάμεσα από τις πλατφόρμες, παρά μονάχα από συγκεκριμένα σημεία. Οι φούσκες δεν σπάνε πλέον αν πέσετε πάνω τους, αλλαγή που δημιουργεί τεράστια ερωτηματικά και μεγάλο πρόβλημα στους fans του πρώτου παιχνιδιού. Επιπλέον, οι μικροί δράκοι μπορούν τώρα να σκύβουν περνώντας από πολύ χαμηλά περάσματα, προσθήκη που μόνο ερωτηματικά προκαλεί όσον αφορά τη χρησιμότητά της. Είναι ο ορισμός του προσθέσαμε κάτι, έτσι απλά για να δείτε κάτι νέο. Την εμφάνισή τους κάνουν ακόμα και αγκάθια πάνω σε πλατφόρμες και παρόλο που είναι μία ακόμα μη ευπρόσδεκτη προσθήκη, τουλάχιστο ανεβάζει λίγο το βαθμό δυσκολίας, μιας και ως επί το πλείστων, οι υποτακτικοί του Bonner συμπεριφέρονται σαν άβουλα όντα που απλά περιμένουν τον θύτη τους. Η παρουσία της λέξης EXTEND, συνοδεύεται από κύματα νοσταλγίας, όμως από μόνη της, δεν μπορεί παρά απλά να αποτελεί μια υπενθύμιση για το όνομα του παιχνιδιού που παίζουμε.



Έχοντας στα χέρια της μια άκρως αξιόλογη κληρονομιά, η ομάδα ανάπτυξης δεν έκανε σχεδόν τίποτα για να την εκμεταλλευτεί. Αντ' αυτού θέλει να πείσει τον εαυτό της πως τυλίγοντας τη δημιουργία της με ένα τόσο βαρύ όνομα θα μπορέσει να μας κάνει να συμπαθήσουμε ένα παιχνίδι που σε καμία περίπτωση δεν μοιάζει με το Bubble Bobble της καρδιάς μας. Αντί να υπάρχει η αγωνία να φτάσουμε στο τέλος, υπάρχει ανυπομονησία να ολοκληρώσουμε την τρέχουσα περιοχή, να γίνει το auto-save να κλείσουμε την κονσόλα και να συνεχίσουμε όποτε βρούμε τα ψυχικά αποθέματα. Εικόνα απόλυτης απαξίωσης. Χρυσός που λάμπει ανάμεσα στην πίσσα, το original Bubble Bobble που περιλαμβάνεται στο πακέτο, το οποίο όμως μπορείτε να αποκτήσετε ανεξάρτητα και μάλιστα με πολύ λιγότερα χρήματα.



Τα γραφικά είναι συμπαθητικά, ταιριάζουν απόλυτα σε ένα παιχνίδι που προορίζεται για όλα τα μέλη της οικογένειας. Σημαντικό φάουλ η ηχητική επένδυση. Μόνο στην πρώτη περιοχή ακούγεται το κλασσικό αγαπημένο μουσικό κομμάτι του Bubble Bobble και ακολουθείται από άλλα, εντελώς αδιάφορα, που καμιά φορά εκτιμάς τη φωνή του πλανόδιου μανάβη που σπάει την ησυχία την ίδια ώρα, κάθε μέρα του καλοκαιριού.



Πολύ θα θέλαμε, παίζοντας Bubble Bobble 4 Friends: The Baron is Back! να μας δινόταν η αφορμή να τραγουδάμε το "Όλα σε θυμίζουν" της Χάρις Αλεξίου, αλλά η πραγματικότητα απέχει χιλιόμετρα από αυτή την κατάσταση. Για το τέλος, αφήσαμε τη δυνατότητα local co-op με έως και τέσσερεις παίκτες. Ίσως είναι ο μοναδικός λόγος που θα σας παρακινήσει να στηθείτε με την οικογένειά σας μπροστά από την τηλεόραση για να διασκεδάσετε παρέα. 

5

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ opencritic.com
ΘΕΤΙΚΑ
  • Η ύπαρξη του original Bubble Bobble
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Bubble Bobble μόνο κατ' όνομα
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*