Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Call of the Sea Review

  • Call of the Sea
      • 0 RATING
        ΧΡΗΣΤΩΝ (0)
      • ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
    ΕΠΙΣΗΜΟ SITE https://www.calloftheseagame.com/ FOLLOWERS 0 ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ
  • EDITOR’S CHOICE

    9

    ENTERNITY SCORE
*
Το Call of the Sea όχι μόνο ικανοποιεί, αλλά συναρπάζει με το storytelling του, κρατώντας το ενδιαφέρον μας αμείωτο μέχρι το τέλος.

Ο κόσμος που έχει διαμορφώσει στα βιβλία του ο H.P. Lovecraft συνήθως μεταφέρεται στα video games, σε τίτλους που έχουν έντονο το στοιχείο του τρόμου ή της . Αυτό δεν ισχύει στη δημιουργία του στούντιο Out of the Blue, με την ονομασία Call of the Sea, που αφηγείται την εντελώς διαφορετική ιστορία του, μέσα από ένα ξεχωριστό και γεμάτο μυστήρια, puzzle adventure. Ο παίκτης μεταφέρεται στη δεκαετία του 1930 κι αναλαμβάνει τον ρόλο της Norah Everheart, η οποία προσπαθεί να βρει τον εξαφανισμένο άντρα της και την υπόλοιπη ομάδα του, καθώς άπαντες αγνοούνται έχοντας ξεκινήσει μία εξερεύνηση για τη θεραπεία της παράξενης κι ασυνήθιστης ασθένειας που ταλαιπωρεί την Norah κι έχει ταλανίσει την οικογένειά της. Η αναζήτηση αυτή οδηγεί την ηρωίδα μας σε ένα απομακρυσμένο, εξωτικό και μυστηριώδες νησί του νότιου Ειρηνικού, όπου ανακαλύπτει σιγά-σιγά το τι συνέβη στον σύζυγο της αλλά και στο υπόλοιπο πλήρωμα.




Η συνολική ιστορία είναι συναρπαστική και καθηλωτική σε όλη τη διάρκειά της, κρατώντας αμείωτο το ενδιαφέρον μέχρι και την τελευταία σκηνή του παιχνιδιού. Μέσα από τα μάτια της πρωταγωνίστριας, οι δημιουργοί του Call of the Sea παρέδωσαν μαθήματα storytelling, κρατώντας με εκπληκτικό τρόπο τον ρυθμό αφήγησης και πέτυχαν την πολυπόθητη σύνδεση των χαρακτήρων με αυτούς που την βιώνουν. Για ένα παιχνίδι που διαρκεί μόλις οκτώ ώρες, η επιτυχία αυτή είναι σπουδαία και σπάνια θα βρεθεί ακόμη και σε πολύ ανώτερους εμπορικά τίτλους. Στην επιτυχία αυτή συμβάλλει και το θεσπέσιο voice acting. Με τις φωνές τους η Cissy Jones κι ο Yuri Lowenthal δίνουν εντυπωσιακές ερμηνείες και καταφέρνουν να δώσουν ακόμη μεγαλύτερη βαρύτητα στα όσα γίνονται μέσα στο παιχνίδι. Κάθε απομακρυσμένη συνομιλία τους είναι έξοχα συναισθηματική και συνδυάζεται απόλυτα τόσο με την εποχή με την οποία διαδραματίζεται, όσο και με την κατάσταση που βιώνουν αμφότεροι, δίνοντας την απαραίτητη έξτρα διάσταση που χρειάζεται. Όλη η εμπειρία της ιστορίας συμπληρώνεται με την μουσική του συνθέτη Eduardo de la Iglesia, που δίνει τον τελικό τόνο για όσα βλέπουμε να διαδραματίζονται στην οθόνη. Η αλήθεια είναι ότι πως μερικές φορές οι ήχοι που ακούγονται ίσως να είναι λίγο παράταιροι με την γενική ατμόσφαιρα που επικρατεί, όμως στο τέλος, ειδικά μετά το οπτικοακουστικό αριστούργημα των τελευταίων σκηνών, το γενικό συμπέρασμα καταλήγει να είναι απόλυτα θετικό.



Μιλώντας για τον οπτικοακουστικό τομέα, τα γραφικά δεν μπορούν να είναι εντυπωσιακά, καθώς το Call of the Sea θυμίζει περισσότερο animation, ακολουθώντας τα βήματα των The Walking Dead και Wolf Among Us. Αυτό όμως δεν εμπόδισε σε τίποτα την δημιουργία μερικών πανέμορφων τοπίων, όπου τα ζωντανά χρώματα του νησιού και των δασών του, εναλλάσσονται ιδανικά με τα κρύα χρώματα της θάλασσας, σε κάθε ένα από τα έξι διαφορετικά κεφάλαια της ιστορίας. Το τελικό αποτέλεσμα είναι μαγευτικό και ικανό να αφήσει με το στόμα ανοιχτό όσους ασχοληθούν με τον τίτλο. Φυσικά, το βασικό κομμάτι ενός puzzle adventure είναι, εχμ, τα puzzles. Εκεί, ειδικά στην αρχή του παιχνιδιού, παρατηρούνται μερικές ιδιοτροπίες. Αρχικά αξίζει να σημειωθεί πως τα περισσότερα εξ αυτών είναι ιδιαίτερα δύσκολα κι απαιτούν αρκετή σκέψη, καθώς δεν υπάρχει το παραμικρό στοιχείο από το παιχνίδι.



Η ηρωίδα μας θα πρέπει να εντοπίσει από μόνη της τόσο το πρόβλημα, όσο και την λύση του, κάτι που φυσικά δεν είναι κακό, αντίθετα προσφέρει σημαντικά στο παιχνίδι. Όμως το θέμα είναι ότι σε κάποια δύσκολα παζλ που χρειάζεται να ολοκληρωθούν αποστάσεις και να περάσει αρκετή ώρα ανάμεσα στα επιμέρους στοιχεία του και δεν υπάρχει η παραμικρή ένδειξη από το παιχνίδι για το εάν έχουν συμπληρωθεί όλα όσα χρειάζονται για να επιλυθεί. Σε δεύτερη ανάγνωση βέβαια, αυτό ίσως και να μην είναι καν ένα πρόβλημα, αλλά μία επιλογή των δημιουργών για να ανεβάσουν τη δυσκολία του τίτλου, καθώς δεν υπάρχουν επιμέρους επίπεδα δυσκολίας. Σε κάθε περίπτωση πάντως, τα puzzles είναι αρκετά διασκεδαστικά και παρότι μπορεί να σας κρατήσουν για ώρα σε σκέψη, η ποιότητα των υπόλοιπων κομματιών του παιχνιδιού μάλλον θα σας αποτρέψουν από το να κάνετε δεύτερες σκέψεις.



Συνοπτικά, το Call of the Sea είναι ένα υπέροχο παιχνίδι. Προσφέρει μία συγκλονιστική ιστορία, η οποία γίνεται ακόμη πιο έντονη συναισθηματικά χάρη στην εντυπωσιακή ποιότητα που υπάρχει στους υπόλοιπους βασικούς τομείς του τίτλου. Ως ένα παιχνίδι που βασίζεται στην ιστορία του και μόνο, δεν έχει αρκετά μεγάλο πήχη να ξεπεράσει, ωστόσο πετάει πολύ πιο ψηλά από αυτόν. Συνδυάζει ιδανικά κάθε στοιχείο της ιστορίας του και παρά την αυξημένη δυσκολία του είναι ένας από τους τίτλους που αξίζει κανείς να ασχοληθεί. Η μικρή του διάρκεια επιτρέπει την ολοκλήρωση του σε τρία ή τέσσερα απογεύματα, ενώ η διάθεση του μέσω του Game Pass και το ελάχιστο μέγεθός του στον σκληρό δίσκο, μπορούν να πείσουν ακόμη και τους πιο διστακτικούς να ασχοληθούν με αυτό. Και το σίγουρο είναι πως δεν θα χάσουν. 
EDITOR’S CHOICE

9

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ opencritic.com
ΘΕΤΙΚΑ
  • Μία συγκλονιστική ιστορία, βγαλμένη από τα καλύτερα όνειρα του H.P. Lovecraft
  • Εντυπωσιακό voice acting
  • Σπουδαίος οπτικοακουστικός τομέας
  • Άκρως διασκεδαστικά, στη συντριπτική τους πλειοψηφία, puzzles
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Η δυσκολία σε κάποια puzzles είναι μάλλον υπερβολική
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
2 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • joehok
    • Η κίνηση του χαρακτήρα ο τρόπος αλληλεπίδρασης με το περιβάλλον ακόμα και για adventure παιχνίδι είναι απαράδεκτος εν έτη 2020. Τεχνικά σε απλές εκδόσεις το παιχνίδι δεν τρέχει σταθερά και το υγρό στοιχείο δεν είναι καθόλου εντυπωσιακό δυστυχώς άσχετα αν είναι στον τίτλο του παιχνιδιού. Το loading βελτιώνεται λίγο με τον ssd. Η ερμηνεία αφήγησης είναι αμφιλεγόμενη καθώς τα περισσότερα άτομα που ασχολήθηκαν την βρήκαν πρόχειρη στην καλύτερη. Σε όλα τα υπόλοιπα που είναι και τα πιο σημαντικά για adventure puzzle παιχνίδι το review είναι κατατοπιστικό.

*