Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Crysis Remastered Trilogy Review

*
Η Crytek αγγίζει ευαίσθητες χορδές με το Crysis Remastered Trilogy. Πληροφορίες για το αν αξίζει να το αποκτήσετε στο review του Enternity.

Λένε πως όλα είναι θέμα timing και σωστής εξέλιξης. Έτσι, 14 χρόνια μετά την κυκλοφορία του πρώτου Crysis το 2007, η Crytek δεν παύει να μας εκπλήσσει με την έκδοση remastered των Crysis, που μάλιστα ήρθε και με την μορφή τριλογίας, έχοντας ως κύριο στόχο να απογειώσει την εμπειρία, στα ώριμα πλέον first person shooters, που στην ουσία αναπτύχθηκαν μαζί με εμάς μέσα σε δυο γενιές κόνσολών.




Στο Crysis Trilogy Remastered δεν παρατηρούνται ιδιαίτερες αλλαγές στο περιεχόμενο, δεν χρειάστηκαν, αλλά στα τεχνικά χαρακτηριστικά και των τριών παιχνιδιών, καθώς οι αναβαθμίσεις εστιάζονται στο σύστημα φωτισμού, στη βελτίωση της απεικόνισης των χαρακτήρων, των όπλων αλλά και του περιβάλλοντος. Το shooting δεν άλλαξε καθόλου και αν έχετε συνηθίσει κάτι σε πιο ακριβές τύπου άλλων δημοφιλών σειρών, καλύτερα ξεχάστε το. Τέλος, προστέθηκαν textures υψηλότερης ανάλυσης. Με τις βελτιώσεις στην απεικόνιση, τα τρία  παιχνίδια τρέχουν σε δυναμική ανάλυση 4K στα 60fps. Πάμε να δούμε λοιπόν το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Το πρώτο Crysis Remastered συνεχίζει να είναι εκπληκτικό, με τρομερά σκηνικά και εναλλαγές περιβάλλοντος, δεκάδες τρόπους προσέγγισης αποστολών, ελευθερία κινήσεων καθώς και τεράστια ποικιλία όπλων. Παρ' όλα αυτά το παιχνίδι δείχνει σε πολλά σημεία την ηλικία του, όπως για παράδειγμα στην έλλειψη head-bobbing, που κάνει την κίνηση να φαίνεται «επίπεδη», στο σύστημα στόχευσης, αλλά και σε κάποια κακοσχεδιασμένα animations των εχθρών. Έτσι, αν δείξετε ανοχή σε αυτήν την «παρατυπία», λόγω των τότε δεδομένων λαμβάνοντας υπόψιν το τεράστιο άλμα της Crytek στα δυο επόμενα παιχνίδια, εκμηδενίζονται οι "αστοχίες" με βάση τα σημερινά δεδομένα. Όσον αναφορά την νέα γενιά κόνσολών, στο PS5 το πρώτο Crysis είναι αρκετά «δύστροπο» στον χειρισμό με το DualSense.



Τα Crysis 2 και 3 ήταν αρκετά απαιτητικά παιχνίδια και η μετάβασή τους από το PC στις κονσόλες PS3 & Xbox 360 φάνταζε εύκολη, όμως φάνηκε να πάσχουν από το χαμηλό και ασταθές framerate και την τρομερή πτώση της ανάλυσης. Έτσι οι εκδόσεις remastered, φαίνεται να προσπερνάνε τα παραπάνω και να προσφέρει μια αξέχαστη εμπειρία με άριστες επιδόσεις. Πιο συγκεκριμένα: Το Crysis 2 Remastered είναι ένα πολύ ώριμο και ολοκληρωμένο story driven fps, με σενάριο που πολλοί το θεωρούν ως το κορυφαίο της σειράς, το οποίο από την αρχή μέχρι το τέλος παρουσιάζει μια αρκετά προσεγμένη ιστορία, εξασφαλίζει πιο ευθύγραμμα επίπεδα στα σκηνικά, (από ατελείωτη βλάστηση, σε μια ρεαλιστική πόλη), σε σχέση με τον πρώτο τίτλο, προσφέροντας στον παίκτη την ευκαιρία να σκεφτεί, να εξελιχθεί και να βελτιωθεί σε ένα όχι και τόσο ανοιχτού κόσμου παιχνίδι. Τα σημεία που παρατηρήθηκαν βελτιώσεις είναι το shooting, το stealth, όπως και το AI των εχθρών, που ναι μεν είναι βελτιωμένο, ίσως υψηλότερου επιπέδου από ότι θα έπρεπε, καθώς πολλές φορές οι εχθροί φαίνεται να γνωρίσουν από πριν που θα πάμε και αυτό είναι ίσως κάπως κουραστικό. Επίσης η κίνηση του χαρακτήρα φαντάζει πιο ρεαλιστική και πιο ομαλή  στην ροή του παιχνιδιού. Επιπλέον, ένα ακόμη αξιοσημείωτο κομμάτι του Crysis 2 Remastered, είναι το “level design” της σχεδόν εγκαταλελειμμένης Νέας Υόρκης.



Περνάμε στο Crysis 3 Remastered τώρα και εδώ μιλάμε για ένα καθαρά κόσμο, post-apocalyptic, καθώς το σκηνικό μιας εγκαταλελειμμένης πόλης κυριαρχείται από την φύση και ένα μεγάλο μέρος του παιχνιδιού θυμίζει ένα «πάντρεμα» του πρώτου Crysis με το δεύτερο όσον αναφορά τα σκηνικά, σε αρκετά πιο βελτιωμένη έκδοση, με πιο ελκυστικό περιεχόμενο. Στο κομμάτι των βελτιώσεων, παρατηρείται ότι στο Crysis 3 Remastered, υπάρχει ένα upgrade κυρίως στο stealth κομμάτι του παιχνιδιού, με τη βελτίωση της αντίληψης των εχθρών, περισσότερο και από το Crysis 2 Remastered,  αλλά και την προσθήκη του τόξου ως το κύριο,  ή αλλιώς το σήμα κατατεθέν, όπλο του παιχνιδιού. Το Crysis Remastered Trilogy κυκλοφορεί για PS4, Xbox One, Nintendo Switch και PC όμως δεν κυκλοφορούν ξεχωριστές εκδόσεις για τις νέας γενιάς κονσόλες PlayStation 5 & Xbox Series X, Xbox Series S. Μπορούμε να απολαύσουμε όμως την  διαφορά των εκδόσεων next gen του παιχνιδιού μέσω του «backwards compatibility», που δικαιώνουν τις απαιτήσεις ενός σύγχρονου παίκτη.



Τα τρία μέρη, έχουν διάρκεια περίπου 10 ώρες έκαστο, παρουσιάζοντάς μας το καθένα ξεχωριστά με μία μεγάλη αξία αναπαραγωγής, εξαιτίας των ατελείωτων σκηνικών όπως και των προκλήσεων που καλείται να αντιμετωπίσει ο παίκτης. Εν κατακλείδι, οι εκδόσεις για το Crysis Remastered Trilogy (κυρίως για το δεύτερο και τρίτο μέρος,  τρέχουν σε πολύ σταθερά σε 30fps σε PS4 και Xbox One και η ανάλυση τους αγγίζει τα 1080p και 900p αντίστοιχα. Αν περιμένατε κάποιο έξτρα περιεχόμενο, οποιασδήποτε μορφής, το Crysis Remastered Trilogy δεν προσφέρει τίποτα επιπλέον. Το Crysis Remastered Trilogy δοκιμάστηκε σε PlayStation 5, με πολύ καλές επιδόσεις.



Περνάμε λοιπόν στην επόμενη φάση, για τον κόσμο του gaming, όμως δεν παύει σε ορισμένα σημεία τα τρία campaigns να προδίδουν την ηλικία τους. Αυτό όμως δεν επηρεάζει κρίση μας στο να αναγνωρίσουμε ότι έγιναν πάρα πολλές βελτιώσεις και πως το gameplay παραμένει εντυπωσιακό. 

8.5

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ opencritic.com
ΘΕΤΙΚΑ
  • Εμφανείς βελτιώσεις στον οπτικό και τον τεχνικό τομέα
  • Σενάριο με μεγάλο ενδιαφέρον
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Φανερή η ηλικία του πρώτου παιχνιδιού
  • Καθόλου έξτρα περιεχόμενο
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
1 ΣΧΟΛΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • vasilas432
    • Στο πρωτο παιχνίδι το πρόβλημα βρίσκεται στο ότι έχουμε την έκδοση του Xbox 360 και όχι του PC. Μειωμένα physics κατά πολύ, φωτισμοί, σκιές και objects
      Αντιθέτως το πρώτο Crysis φαίνεται και παίζει φοβερά σε handheld mode στο Switch

*