Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Dark Souls III: The Ringed City Review

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    From Software

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    Bandai Namco Entertainment

  • ΔΙΑΝΟΜΗ

    BNE Hellas

  • PEGI

    18+

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
  • Dark Souls III: The Ringed City
    • 18+ pegi 18+
      • 8.5 RATING
        ΧΡΗΣΤΩΝ (1)
      • ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
    ΕΠΙΣΗΜΟ SITE https://www.darksouls3.com/en/ FOLLOWERS 0 ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ
  • 8

    ENTERNITY SCORE
*
Το Dark Souls III: The Ringed City είναι το δεύτερο και τελευταίο πακέτο επέκτασης για το Dark Souls III, και ως εκ τούτου σηματοδοτεί και το τέλος της πολυαγαπημένης σειράς, τουλάχιστον στη μορφή που γνωρίζουμε ως τώρα. Δηλαδή αυτό ξέρουμε από όσα έχει αποκαλύψει ο ίδιος ο Miyazaki. Έχοντας αυτό κατά νου, δε θα μπορούσε να είναι πιο ταιριαστή και η θεματολογία του The Ringed City, αφού πραγματεύεται ακριβώς αυτό. Το τέλος του κόσμου της σειράς Souls, ενός κόσμου κουρασμένου πια από τη διαρκή μάχη του σκότους με το φως. Ένα τέλος που αναπόφευκτα πρέπει να έρθει. Σε γενικές γραμμές, οι βετεράνοι της σειράς ξέρουν τι μπορούν να περιμένουν από το πακέτο επέκτασης, και αυτό φυσικά είναι νέες περιοχές, νέα bosses, νέα όπλα και νέα spells, τα οποία και αναμένεται να καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό το meta της «πολύ σκληρής για να πεθάνει» κοινότητας της σειράς. Στην πράξη τώρα, για να φτάσετε στο Dreg Heap, την πρώτη νέα περιοχή του DLC, πρέπει να έχετε φτάσει ήδη στο Kiln of the First Flame ή να έχετε τελειώσει το τελευταίο boss fight του προηγούμενου πακέτου επέκτασης, Ashes of Ariandel. Σε αυτό το σημείο ας σημειωθεί ότι η ολοκλήρωση του Ashes of Ariendel πριν την ενασχόληση με το The Ringed City προτείνεται για όσους δίνoυν ιδιαίτερη σημασία σε και ακολουθούν το lore -  όχι βέβαια ότι η From Software θα σας διευκολύνει και ιδιαίτερα στο τελευταίο.



Ήδη από το σημείο εκκίνησης, μπορεί κανείς να καταλάβει ότι το The Ringed City αποτελεί endgame περιεχόμενο και, ως εκ τούτου, καλό θα ήταν να έχετε φτάσει σε ένα soul level της τάξης του 120 τουλάχιστον, αν θέλετε ένα ταιριαστό επίπεδο πρόκλησης. Από την πρώτη κιόλας στιγμή στο The Dreg Heap, λοιπόν, παρατηρούμε εικόνες οικίες, αλλά ταυτόχρονα διεστραμμένες, σαν η υφή του ίδιου του κόσμου να έχει αλλάξει. Η οικειότητα είναι διάχυτη σε όλες τις πτυχές και όλες τις τοποθεσίες του DLC, αφού το The Ringed City ουσιαστικά εξιστορεί πως όλοι οι κόσμοι και όλοι οι «κύκλοι» που προηγήθηκαν, συγκλίνουν λίγο πριν το οριστικό τέλος. Οι χώροι είναι μεγάλοι και ανοιχτοί, με τα άλματα στο κενό να αποτελούν το σήμα κατατεθέν όλου του DLC.
Η ολοκλήρωση του Ashes of Ariendel πριν την ενασχόληση με το The Ringed City προτείνεται για όσους δίνoυν ιδιαίτερη σημασία σε και ακολουθούν το lore.
Για τους βετεράνους το άλμα στο κενό στο Dark Souls σημαίνει σίγουρο θάνατο, εδώ όμως αποτελεί τρόπο για να διανύσει κανείς μεγάλες αποστάσεις. Όσον αφορά στο που μπορεί κανείς να κάνει τα άλματα αυτά, ο ίδιος ο τίτλος κάνει εξαιρετική δουλειά στο να καθοδηγεί τους παίκτες σε αυτά τα σημεία και το άλμα έρχεται σχεδόν διαισθητικά, με τις στάχτες (ακόμα μία λέξη-κλειδί στη θεματολογία του DSIII) να παρέχουν ασφάλεια από την πτώση. Αυτό που θα χαροποιήσει ιδιαίτερα τους fans είναι ότι σε σύγκριση με το Ashes of Ariandel, εδώ δεν υπάρχουν «νεκρά» σημεία και αδιέξοδα, όπως για παράδειγμα μετά από ένα boss fight, με τον κόσμο και τη δράση να έχουν πολύ καλύτερη ροή και συνοχή.



Και μιλώντας για boss fights, τέσσερα είναι στον αριθμό, με τα τρία από αυτά να είναι ιδιαίτερα απολαυστικά, το τέταρτο να θυμίζει κάτι από...Demon’s Souls, και ένα εκ των προαναφερθέντων τεσσάρων να είναι από τα πιο δύσκολα που έχει προσφέρει ποτέ η σειρά (σκεφτείτε δυσκολία αντίστοιχη με Nameless King και Fume Knight). NPCs από τα παλιά και NPCs που θα σας...θυμίσουν τα παλιά σας κάνουν να νοσταλγήσετε (και ίσως να “ξαναbootάρετε” την παλιά κονσόλα) τους προηγούμενους τίτλους, και γενικότερα όλα όσα έκαναν τους παίκτες να αγαπήσουν τη σειρά Souls, δίνουν δυναμικά το “παρών” σε συσκευασία «τσέπης», αφού το The Ringed City κρατάει περίπου 4 με 5 ώρες.



Και ουσιαστικά αυτό ακριβώς είναι το The Ringed City. Ένα “best-of” της σειράς και ταυτόχρονα ένας αποχαιρετισμός προς τους fans. Δεν είναι τυχαίο ότι μέσα από διαλόγους με NPCs μαθαίνουμε την τύχη χαρακτήρων που είχαμε συναντήσει σε προηγούμενους τίτλους. Ούτε το γεγονός ότι στην Ringed City συναντάμε bosses, που αντιμετωπίσαμε στο παρελθόν, να περιφέρονται. Το Dark Souls III: The Ringed City τελειώνει με εξαιρετικό τρόπο - και ταυτόχρονα ρίχνει τους τίτλους τέλους σε μια πολυαγαπημένη σειρά εξίσου εντυπωσιακά. Είναι το καλύτερο τέλος που θα μπορούσαμε να έχουμε σε μια σειρά σαν το Dark Souls – ακόμα και αν ευχόμαστε να μην ήταν αλήθεια αυτό. 

8

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ opencritic.com
ΘΕΤΙΚΑ
  • Ατμόσφαιρα Souls
  • Boss Fights
  • Σχεδιασμός επιπέδων
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Σχετικά μικρό
  • Μικροπροβλήματα στον τεχνικό τομέα (π.χ. κάμερα)
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
5 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
*