Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Dead Rising 4: Frank’s Big Package Review

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Capcom

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    Capcom

  • ΔΙΑΝΟΜΗ

    CD Media

  • PEGI

    18+

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
  • Dead Rising 4: Frank’s Big Package
    • 18+ pegi 18+
      • 0 RATING
        ΧΡΗΣΤΩΝ (0)
      • ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
    ΕΠΙΣΗΜΟ SITE https://deadrising.com/ FOLLOWERS 0 ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ
  • 7

    ENTERNITY SCORE
*
Ένα χρόνο μετά την κυκλοφορία του στο Xbox One και το PC, το Dead Rising 4 βρίσκει το δρόμο του προς στο PlayStation 4 με το Frank’s Big Package, ή αλλιώς την πλήρη έκδοση του τίτλου, με όλο το επιπλέον περιεχόμενο. Και αν η μεγάλη επιστροφή του Frank West άργησε έναν ολόκληρο χρόνο να έρθει και στην πλατφόρμα της Sony, σίγουρα είναι ευπρόσδεκτη, δεδομένης της απουσίας του DR3. Frank is back (για ακόμα μια φορά) λοιπόν, με τον Frank West να αναλαμβάνει ξανά το ρόλο του πρωταγωνιστή και να επιστρέφει στην πόλη του Willamette, για να αντιμετωπίσει, πάλι, την απειλή των zombies.


Σκεφτείτε το πιο «αλλού» σύνολο για να σκοτώσετε ζόμπι. Πιθανότατα θα βρείτε κάτι να σας καλύψει.


Με την ελευθερία να εξερευνήσετε το Willamette με την άνεσή σας (και τα θετικά και αρνητικά που αυτό έφερε μαζί), μπορείτε να απολαύσετε την περιπέτεια του Frank West και να «θερίσετε» κυριολεκτικά χιλιάδες zombies με τον ιδιαίτερο και πέρα για πέρα ξεχωριστό τρόπο που η σειρά έχει καθιερώσει – βγάζοντας ταυτόχρονα και μια-δυο selfies στην πορεία. Θέλετε να δείτε πόσα zombies μπορείτε να «καθαρίσετε» ντυμένος σαν πυροσβέστης και κραδαίνοντας τσεκούρι; Κανένα πρόβλημα. Θέλετε να δείτε πώς θα τα καταφέρετε με ένα μαχαίρι και cosplay της Morrigan; Μπορείτε να το κάνετε. Η απόλυτη ελευθερία να αντιμετωπίσετε τους απέθαντους είναι σίγουρα το δυνατό χαρτί του DR4, και με την απουσία των χρονικών περιορισμών, κάτι τέτοιο είναι ακόμα πιο εύκολο. Αν και κάπως έτσι ο τίτλος χάνει την εστίαση που είχαν οι προκάτοχοί του. Με κυριολεκτικά δεκάδες όπλα και τα ευφυέστατα combos αυτών, οχήματα και exo-suits, το story mode θα σας χαρίσει αρκετές ώρες διασκέδασης, ενώ το Frank Rising expansion θα δώσει και το απαραίτητο τέλος στην ιστορία (αφού το main story κλείνει με cliffhanger). Το «Χριστουγεννιάτικο» DLC, αλλά και αυτό με θεματολογία…Αγ. Βαλεντίνου θα δώσουν λίγο περισσότερο χρώμα στη σφαγή, αν και τα πιο «δυνατά» πακέτα δεν είναι άλλα από το Super Ultra Dead Rising 4 Mini Golf και το Capcom Heroes.


Ποιος μπορεί να πει όχι σε λίγο cosplay;

To πρώτο είναι αυτό ακριβώς αυτό που περιγράφει ο τίτλος. Ένα mini golf mini-game, με το twist του Dead Rising, όπου οι παίκτες χρησιμοποιούν exo-suits και…διαφορετικά μπαστούνια. Είναι απλό, και παραδόξως ιδιαίτερα διασκεδαστικό, κυρίως με παρέα. Το Capcom Heroes, από την άλλη, είναι το απόλυτο fan service, αφού έχουμε να κάνουμε με replay της κεντρικής ιστορίας, αλλά αυτήν τη φορά με τον Frank West να μαζεύει collectibles και να ξεκλειδώνει κοστούμια από ήρωες της Capcom, μέσα από ένα χορταστικό roster. Τα κοστούμια χαρίζουν στον Frank διαφορετικές ικανότητες, και ο παράγοντας «γελοιότητα» (με την καλή έννοια) εκτοξεύεται. Από τεχνικής άποψης, ο τίτλος τρέχει ικανοποιητικά στο PlayStation 4, με το μεγάλο αριθμό ζόμπι στην οθόνη να μην έχει αντίκτυπο στις επιδόσεις, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, οι οποίες κιόλας δεν επηρεάζουν το gameplay. Οι γιορταστικές μουσικές δίνουν τη δική τους ξεχωριστή…νότα στην ατελείωτη σφαγή, ενώ οι ερμηνείες των χαρακτήρων συμβαδίζουν με τη γενικότερη αισθητική b-movie της σειράς. Ο «νέος» χαρακτήρας του Frank West μπορεί να ξενίσει αρχικά, η ερμηνεία όμως ταιριάζει γάντι στον πρωταγωνιστή.



Γενικότερα, το Dead Rising 4: Frank’s Big Package είναι, αναμενόμενα, η απόλυτη έκδοση του Dead Rising 4. Με όλο το επιπλέον περιεχόμενο και όλη την τρέλα που χαρακτηρίζει τον τίτλο αλλά και τη σειρά, είναι η ιδανική πρόταση για όσους θέλουν μια γενναία δόση απλής, καθαρής, ενίοτε γελοίας διασκέδασης. Ο προσανατολισμός της Capcom Vancouver ήταν ξεκάθαρος, αν και δεν ήταν χωρίς τα μειονεκτήματά του. Σε γενικές γραμμές, είναι ο πιο προσιτός τίτλος της σειράς, αν και αυτό σημαίνει ότι αρκετές ενδιαφέρουσες ιδέες του παρελθόντος έπρεπε να φύγουν. Παρ’όλες τις ελλείψεις και το τι θα μπορούσε να έχει γίνει, το Dead Rising 4 παραμένει ένας από τους πιο διασκεδαστικούς τίτλους. Και το Frank’s Big Package είναι αυτό που ακριβώς που λέει. Ένα μεγάλο «πακέτο» διασκέδασης. 

7

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ opencritic.com
ΘΕΤΙΚΑ
  • Δράση
  • Περιεχόμενο
  • Χιούμορ
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Έλλειψη co-op στο campaign
  • Απουσία στοιχείων του παρελθόντος που αφαιρούν από τον χαρακτήρα
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
1 ΣΧΟΛΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • TheLuckyShamrock
    • Φίλε μου, 7/10 δε θα του έδινα ούτε αν με βαράγανε σαν το χταπόδι. Αυτό το παιχνίδι δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τα προηγούμενα Dead Rising παιχνίδια. Είναι η ντροπή των Dead Rising παιχνιδιών. Έχω κάνει και αρνητική κριτική στο steam πάνω σε αυτό το παιχνίδι, απαριθμώντας τα πάμπολλα μειονεκτήματά του. Το χειρότερο μειονέκτημα όλων, βέβαια, είναι η αντικατάσταση των ψυχοπαθών με τους μανιακούς - σε αυτό το σημείο κατάλαβα ότι το παιχνίδι δεν παλεύεται.

*