Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Destruction AllStars Review

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Lucid

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    Sony (SIE)

  • ΔΙΑΝΟΜΗ

    Sony

  • PEGI

    12+

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
*
Το Destruction AllStars είναι αδιαμφισβήτητα ένας καλός τρόπος να ξεσπάσετε τα νεύρα σας. Για όλα τα υπόλοιπα θα πρέπει να διαβάσετε το review του Νικήτα Καβουκλή.



Το Destruction AllStars είναι ένα παιχνίδι συνώνυμο της καταστροφής, που ακολουθεί το δόγμα διάλυσέ τους πριν σε διαλύσουν. Στην απορία, πως επιτυγχάνεται κάτι τέτοιο έρχεται να δώσει άμεση απάντηση η ομάδα ανάπτυξης, Lucid Games Limited, μέσω ενός άκρως κατατοπιστικού tutorial, που αν δεν το ολοκληρώσετε δεν πρόκειται να βιώσετε τι θα πει πραγματική μάχη στις αρένες του παιχνιδιού. Μέσω αυτού θα μάθετε όχι μόνο πως να χειρίζεστε το όχημα που κάθε φορά οδηγείτε, αλλά και πως να κινείστε πεζή, αποφεύγοντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις κινούμενες με ιλιγγιώδη ταχύτητα απειλές.



Το παιχνίδι προσφέρει τέσσερα διαφορετικά modes και η Sony το προωθεί με τη λογική του Live Service, κάτι που σημαίνει πως θα το τροφοδοτεί τακτικά με νέο περιεχόμενο. Το Mayhem είναι το mode που πιθανό θα περάσετε τον περισσότερο χρόνο σας. Εδώ τα πράγματα είναι πολύ απλά, μπαίνετε στο αυτοκίνητό σας και πατάτε τέρμα το γκάζι, βάζοντας ως στόχο τα αντίπαλα αυτοκίνητα. Κάθε φορά που κατορθώνετε κάποιο χτύπημα, κερδίζετε πόντους και όπως είναι πολύ λογικό, στο τέλος του χρόνου, νικητής είναι εκείνος που θα έχει συγκεντρώσει τους περισσότερους. Στο Carnado διαλύοντας τα αυτοκίνητα των άλλων παικτών κερδίζετε γρανάζια, που μπορείτε να μετατρέψετε σε πόντους, αρκεί να οδηγήσετε το αυτοκίνητό σας στο κέντρο της αρένας, όπου υποχρεωτικά θα εκραγεί, άρα στη συνέχεια θα πρέπει να αναζητήσετε νέο. Παρόμοια κατάσταση επικρατεί στο Stockpile, μόνο που εδώ, για να μαζέψετε τα γρανάζια πρέπει να αποχωριστείτε την "άνεση" του καθίσματος και να τα μεταφέρετε σε ειδικά σημεία που προσπαθείτε να ελέγξετε. Τέλος, το Gridfall θα μπορούσαμε να το αποκαλέσουμε και battle royale. O τελευταίος που θα μείνει στην αρένα θα ανέβει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου. Όμως υπάρχει συγκεκριμένος αριθμός respawns και το κυριότερο, όσο προχωράει η ώρα τόσο περισσότερα κομμάτια της αρένας βυθίζονται στο χάος και θέλει μεγάλη προσοχή αν δεν θέλετε να έχετε την ίδια τύχη.



Υπάρχουν δεκαέξι καλοσχεδιαμένοι, επιλέξιμοι χαρακτήρες, ο καθένας με τη δική του προσωπικότητα και ικανότητες. Πέρα από τα τυχαία οχήματα που υπάρχουν διαθέσιμα σε κάθε αρένα, στον καθένα αντιστοιχεί το λεγόμενο αυτοκίνητο breaker, που γίνεται διαθέσιμο μόνο όταν γεμίσει ένας συγκεκριμένος μετρητής και είναι εφοδιασμένο με επιπλέον, ειδικές, λειτουργίες, που διευκολύνουν την αποστολή των παικτών. Όμως δυνάμεις τύπου breaker έχει και ο κάθε χαρακτήρας και θα σας φανούν απόλυτα χρήσιμες όταν θα πρέπει για τον οποιονδήποτε λόγο να κινηθείτε στην αρένα με τα πόδια. Η οδήγηση είναι απολαυστική. Θα μπορούσε κανείς να αφιερώσει άπλετο χρόνο να πηγαίνει πάνω κάτω στην αρένα, πατώντας το γκάζι στο τέρμα και χρησιμοποιώντας το χειρόφρενο για να κάνει στροφές 180 μοιρών. Η κίνηση των αυτοκινήτων είναι απόλυτα ομαλή χάρη, κατά ένα μεγάλο βαθμό, στον ρυθμό ανανέωσης που είναι καρφωμένος στα 60 καρέ ανά δευτερόλεπτο. Ταυτόχρονα, η κάμερα δεν δημιουργεί προβλήματα και ακολουθεί πιστά την πορεία του οχήματος που οδηγείτε. Βεβαίως, η όλη μαγεία είναι όταν κατορθώσετε να εμβολίσετε κάποιο αντίπαλο όχημα και χάρη στις λειτουργίες του DualSense δεν αποκλείεται να νιώσετε πως όντως βρίσκεστε στην αρένα, πίσω από τιμόνι του οδηγού. Υπάρχει όμως και ένα αλλά. Οι αρένες είναι έξυπνα δομημένες, γεμάτες προκλήσεις και παγίδες που θα κάνουν το αυτοκίνητό σας φέτες πριν καταλάβετε τι έχει συμβεί. Όμως, είναι τεράστιες σε σχέση με τον αριθμό των αυτοκινήτων. Έχοντας διανύσει μεγάλες αποστάσεις, πολλές φορές θα αναρωτιέστε που χάθηκαν οι αντίπαλοι. Οι δρόμοι της ομάδας ανάπτυξης είναι δύο. Είτε να συρρικνώσει τις αρένες, είτε να διπλασιάσει των αριθμό των παικτών. Το τελευταίο ίσως δεν είναι ανέφικτο στο εγγύς μέλλον, μιας και σημαίνει διπλασιασμό των χαρακτήρων. Ένα μικρό παράπονο, αν μπορεί να χαρακτηριστεί έτσι, είναι πως δεν υπάρχει τρόπος να γνωρίζεις τι συμβαίνει πίσω σου, πέρα από κάποιες οπτικές ενδείξεις, που όμως δεν παρέχουν πλήρη εικόνα. Από την άλλη, αυτός είναι ένας παράγοντας που αυξάνει την αδρεναλίνη, μέσω της αγωνίας για το άγνωστο.



Θέλετε δεν θέλετε, για διάφορους λόγους, θα αναγκαστείτε να περπατήσετε τις αρένες. Όχι για μετρήσετε πόσες πιθαμές είναι από άκρη σε άκρη, αλλά κυρίως για να μαζέψετε γρανάζια, να επιβιβαστείτε σε νέο αυτοκίνητο ή να εισβάλετε σε ένα αυτοκίνητο που ήδη κινείται στην αρένα- πράγμα που δεν κατορθώσαμε όσο και αν προσπαθήσαμε. Προφανώς το εγχείρημα είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο μιας και αποτελείτε εύκολο στόχο για τα αντίπαλα αυτοκίνητα που με την πρώτη ευκαιρία θα σας σαρώσουν κυριολεκτικά στο πέρασμά τους. Παρόλα αυτά, κάθε χαρακτήρας έχει όλα τα απαραίτητα εφόδια, όχι μόνο για να αποφύγει κάθε κίνδυνο, αλλά για να αποτελέσει κίνδυνο και ο ίδιος, ενεργοποιώντας τις δυνάμεις breaker. Στην εξίσωση μπαίνει και στο στοιχείο parkour, που λειτουργεί άψογα, δίνοντας έναν ξεχωριστό τόνο στο gameplay. Ίσως να νομίζετε ότι τα παραπάνω είναι η εισαγωγή για μια ανεπανάληπτη εμπειρία στο single player. Τις πρώτες ώρες είναι πολύ πιθανό να δημιουργηθεί αυτή η εντύπωση. Δυστυχώς όμως παίζοντας και κάνοντας τα ίδια πράγματα, δίχως ουσιαστικό κίνητρο, όπως για παράδειγμα η αναβάθμιση των ικανοτήτων των χαρακτήρων, σύντομα η δίψα θα σβήσει, το παιχνίδι θα μπει στην άκρη και η μνήμη θα το ανασύρει μόνο αν ψάχνετε διέξοδο να ξεσπάσετε κάπου. Για περισσότερο ενδιαφέρον θα πρέπει να ασχοληθείτε με το online κομμάτι, που παρέχει τα ίδια ακριβώς modes, όμως με πολλές δοκιμασίες και δυνατότητες αναβάθμισης των χαρακτήρων. Εκεί, εννοείται ο ανταγωνισμός είναι σκληρός και δίχως καλή προπόνηση δύσκολα θα ξεφύγετε από τις τελευαίες θέσεις της κατάταξης. Τουλάχιστον, όλα λειτουργούν άψογα online. Όσες φορές θελήσαμε να παίξουμε και μάλιστα σε διάφορες ημέρες και ώρες, το matchmaking  ήταν γρήγορο και οι αγώνες δίχως lag.



Το Destruction AllStars παίρνει άριστα στον τομέα της παρουσίασης. Από την εικαστική αποτύπωση κάθε αρένας ως τον τρόπο που εισέρχονται οι παίκτες σε αυτή, τα οπτικά εφέ των συγκρούσεων και όχι μόνο, τους ήχους που παράγουν τα αυτοκίνητα, το animation της κίνησης των παικτών και πολλά άλλα που θα διαπιστώσετε με τα μάτια σας και τ' αυτιά σας, είναι κάτι παραπάνω από φανερό ότι η ομάδα ανάπτυξης δούλεψε με μεράκι αναδεικνύοντας το ταλέντο της. Στο σημείο αυτό δεν θα πρέπει να παραλείψουμε ότι το παιχνίδι έρχεται πλήρως μεταγλωττισμένο στα ελληνικά και οφείλουμε να αποδώσουμε τα εύσημα στην δουλειά που έχει γίνει. Ειδικά ο εκφωνητής δίνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τον παλμό πριν ξεκινήσει κάθε αναμέτρηση. Μόνο που, οι ατάκες του είναι πολύ λίγες, με αποτέλεσμα να επαναλαμβάνονται ανά λίγα δευτερόλεπτα.



Το απαραίτητο αλατοπίπερο για να δέσει η συνταγή σε τέτοιου είδους παιχνίδια είναι, δυστυχώς, τα microtransactions. Δεν εξετάζουμε το βάθος στο οποίο χρησιμοποιούνται. Η ύπαρξή τους και μόνο αρκεί για να βάλει σε πειρασμό μια μεγάλη μερίδα των παικτών να ξοδέψει πραγματικά χρήματα και επιπλέον, είναι ακόμα ένα λιθαράκι για την επιβίωση του εν λόγω επιχειρηματικού μοντέλου. Τέλος, για το επόμενο δίμηνο, το παιχνίδι θα διατίθεται δίχως επιπλέον χρέωση για τους συνδρομητές PlayStation Plus. Είναι αν μη τι άλλο μια καλή ευκαιρία να δοκιμάσετε αν ταιριάζει στις προτιμήσεις σας. 

6.5

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ opencritic.com
ΘΕΤΙΚΑ
  • Απολαυστική οδήγηση
  • Το DualSense αναβαθμίζει την εμπειρία
  • Εξαιρετική παρουσίαση
  • Online gaming διχως προβλήματα
  • Πλήρως μεταγλωττισμενο στα ελληνικά
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Μεγάλες αρένες λίγα αυτοκίνητα
  • Ρηχή εμπειρία στο single player
  • Microtransactions
  • Λίγες και επαναλαμβανόμενες οι ατάκες του εκφωνητή
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*