Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity
** ";

Το κριτήριο σας πρέπει να ειναι τουλάχιστον 3 χαρακτήρες

Dishonored 2 Review

 • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

  Arkane Studios

 • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

  Bethesda Softworks

 • ΔΙΑΝΟΜΗ

  AVE

 • PEGI

  18+

 • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
*
Η Arkane έκανε πολλά κεφάλια να γυρίσουν με την κυκλοφορία του Dishonored το 2012 (ναι, πάνε τόσα χρόνια). Και αν πολλοί δεν το περίμεναν να αντικρίσουν το Thief που θα έπρεπε να έχει κυκλοφορήσει (ναι, εσένα κοιτάμε Eidos Montreal), η κυκλοφορία του Dishonored 2 ήταν λίγο-πολύ αναμενόμενη. Και η Arkane φρόντισε να μην αφήσει το κοινό παραπονεμένο, δουλεύοντας σε έναν από τους πλέον αναμενόμενους τίτλους - και μάλιστα αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις μέσα από το μικρό, πρώτο δείγμα, που έδωσε στη δημοσιότητα, κατά τη διάρκεια της φετινής παρουσίασης της Bethesda στην Ε3. Όπως ήταν ήδη γνωστό, τα γεγονότα του Dishonored 2 λαμβάνουν χώρα στην Karnaca, προσφέροντας ένα διαφορετικό σκηνικό από τον προκάτοχό του, ενώ προσφέρει αφήνει τους παίκτες να επιλέξουν τον πρωταγωνιστή τους. Αυτός είναι είτε ο Corvo, πρωταγωνιστής του Dishonored και προστάτης της βασιλικής οικογένειας (αν και δεν έκανε πολύ καλή δουλειά την πρώτη φορά που χρειάστηκε), είτε η Emily, κόρη της εκλιπούσας αυτοκράτειρας. 15 χρόνια έχουν περάσει από τις περιπέτειες του Corvo Attano στους δρόμους του Dunwall, και μετά το θάνατο της μητέρας της, η Emily τη διαδέχθηκε στο θρόνο και στέφθηκε αυτοκράτειρα. Με τη βοήθεια του Corvo κατάφερε να γίνει άξια ηγέτιδα του λαού της, ενώ ταυτόχρονα φρόντισε να προετοιμαστεί για όλες τις πιθανές επιθέσεις και προδοσίες που θα μπορούσαν να λάβουν χώρα. Εκτός από αυτήν που δεν περίμενε.Στην 15η επέτειο από το θάνατο της Jessemine, ο Δούκας της Karnaca, Luca Abelle, παρουσιάζει το δώρο του στην Emily – και αυτό δεν είναι άλλο από την Delilah, ετεροθαλή αδερφή της μητέρας της. Η Delilah δε χάνει χρόνο με τις συστάσεις και ουσιαστικά «κλέβει» το θρόνο της αυτοκράτειρας με τη βοήθεια μαγείας, και μιας ανταρσίας που ετοιμαζόταν εδώ και χρόνια. Η δεξίωση πολύ γρήγορα μετατρέπεται σε λουτρό αίματος και ο Corvo, μετά από ένα μαγικό ξόρκι, σε πέτρινο άγαλμα (ή η Emily, αναλόγως του ποιον θα διαλέξετε ως πρωταγωνιστή της περιπέτειας). Από εκείνο το σημείο και μετά, είτε ο Royal Protector θα αναλάβει να επαναφέρει την αυτοκράτειρα στο θρόνο, είτε η ίδια η αυτοκράτειρα θα φροντίσει να επαναφέρει την τάξη και να σώσει τον προστάτη της, με τον οποίο έχουν έναν ιδιαίτερο δεσμό (περισσότερα δε θα αποκαλυφθούν για αυτό, αφού είναι πιθανά spoilers για όσους δεν έχουν ολοκληρώσει τον πρώτο τίτλο).
Όπως ήταν ήδη γνωστό, τα γεγονότα του Dishonored 2 λαμβάνουν χώρα στην Karnaca, προσφέροντας ένα διαφορετικό σκηνικό από τον προκάτοχό του, ενώ προσφέρει αφήνει τους παίκτες να επιλέξουν τον πρωταγωνιστή τους.
Το ενδιαφέρον στην όλη ιστορία είναι το γεγονός ότι η Arkane δε χρησιμοποίησε την πλοκή και τα γεγονότα του Dishonored ως μια απλή δικαιολογία για το sequel, αλλά φρόντισε να «υφάνει» τους χαρακτήρες και τα γεγονότα της περιπέτειας του Corvo στη νέα ιστορία με τρόπο που σπάνια βλέπουμε. Η αλήθεια είναι πως είτε επιλέξουμε την Emily, είτε τον Corvo, οι διαφορές στην πλοκή και τα cut-scenes είναι μικρές, ωστόσο είναι ευχάριστες πινελιές που αλλάζουν την παρουσίαση. Το σημαντικότερο όμως είναι πως όλοι οι σημαντικοί χαρακτήρες έχουν σχέση με τα γεγονότα που έλαβαν χώρα στο Dunwall πριν από 15 χρόνια, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, και το Dishonored 2 αποτελεί μια ουσιαστική συνέχεια της ιστορίας. Επιπρόσθετα, η πλοκή εκτυλίσσεται με τρόπο που μπορεί να ακολουθηθεί με ευκολία. Δε διεκδικεί δάφνες πρωτοτυπίας ή γραφής, παρόλα αυτά είναι ευχάριστη, χωρίς κενά και δεν μπερδεύει κανέναν.Αυτό που θα χαροποιήσει ιδιαίτερα τους fans (και όχι μόνο), είναι ότι το ίδιο μπορεί να ειπωθεί και για το gameplay, αλλά και για όλες τις πτυχές του τίτλου. Ότι έχουμε να κάνουμε δηλαδή με ένα ουσιαστικό sequel και όχι απλά έναν τίτλο στον οποίο απλά κόλλησαν το «2» δίπλα στο όνομα. Το πρώτο πράγμα που έρχεται στο μυαλό είναι το πόσο ο Corvo και οι Emily είναι «διαφορετικοί», και ευτυχώς η αίσθηση που αφήνουν είναι πράγματι σωστή. Οι «κοινές» ικανότητές τους είναι λίγο-πολύ ίδιες, ωστόσο, στο ξεκίνημα της περιπέτειάς τους, οι πρωταγωνιστές συναντούν τον Outsider, που προτίθεται να τους χαρίσει μια σειρά από δυνάμεις που κάνουν τη ζωή τους (ομολογουμένως) ευκολότερη. Ο Corvo έχει τις ίδιες ικανότητες με το παρελθόν, ενώ η Emily, με εξαίρεση την τηλεμεταφορά, μπορεί να χρησιμοποιήσει μια σειρά από εξόχως ενδιαφέρουσες δυνάμεις, όπως για παράδειγμα το domino, που κάνει την τύχη μιας ομάδας εχθρών κοινή, ή αλλιώς, ό,τι πάθει ο ένας, το παθαίνουν όλοι.
 
 • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login
  • paulgouv
  • Πολύ ωραίο και αναλυτικό review!!Αντε να δώ πότε θα πάρω PS4 να το λίωσω!!!

  • mysterious
  • Πράγματι πληρέστατο review που συνδέει και ωραία τα δυο Dishonored.Ευτυχώς είναι άξια συνέχεια του αριστουργηματικού πρώτου μέρους αν και δυστυχώς έχει τα bugs του που ελπίζω σύντομα να εξαλειφθούν.Δύο σημεία του κειμένου που θέλω να σχολιάσω είναι αυτό:"Η αλήθεια είναι πως είτε επιλέξουμε την Emily, είτε τον Corvo, οι διαφορές στην πλοκή και τα cut-scenes είναι μικρές, ωστόσο είναι ευχάριστες πινελιές που αλλάζουν την παρουσίαση"

   Kαι αυτό:"Σε κάθε μία από τις 9 αποστολές προσφέρεται (πλην ελαχίστων εξαιρέσεων) πραγματική ελευθερία ως προς τον τρόπο προσέγγισης της κάθε κατάστασης, ενώ ο σχεδιασμός των επιπέδων είναι αριστοτεχνικός. Το Dishonored 2 είναι ένα από εκείνα τα ελάχιστα παραδείγματα τίτλων που ενθαρρύνουν τους παίκτες με έναν λεπτό, σχεδόν ανεπαίσθητο τρόπο, να εξερευνήσουν κάθε γωνιά του επιπέδου και να «χαθούν» στον κόσμο του"

   Αυτές οι πινελιές είναι που κάνουν τη διαφορά όπως και στο πρώτο παιχνίδι όπου ανάλογα τις αποφάσεις μας οι χαρακτήρες άλλαζαν συμπεριφορά και ειδικά η μικρή-τότε-Emily με τις αλλαγές στη ψυχοσύνθεσή της να είναι κάτι το εκπληκτικό.Και χαίρομαι που η ελευθερία που αποπνέει το παιχνίδι όπως και ο σχεδιασμός των επιπέδων παραμένουν στο ίδιο υψηλό επίπεδο.Όντως αν δεν εξερευνήσεις και την παραμικρή γωνιά,αν δε δοκιμάσεις όλες τις εναλλακτικές επίτευξης του αποτελέσματος και δεν παρακολουθήσεις τις συζητήσεις δε γίνεται να εισπράξεις 100% την εμπειρία που λέγεται Dishonored και να βυθιστείς στο μοναδικό του κόσμο...μπράβο για το εξαιρετικό review!

   YΓ. @paulgouv ήταν φραγμένο στο στοίχημα ότι θα σχολιάσεις :D

  • katapelt
  • Αρκετά καλό και γεμάτο review!!!

Μείνε ενημερωμένος

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΝΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΝΕΟ ΜΑΣ, ΚΑΝΕ ΤΩΡΑ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ ENTERNITY.GR!