Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

FIFA 21 Review

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    EA Canada

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    EA Sports

  • ΔΙΑΝΟΜΗ

    EA

  • PEGI

    3+

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
  • FIFA 21
    • 3+ pegi 3+
      • 0 RATING
        ΧΡΗΣΤΩΝ (0)
      • ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
    ΕΠΙΣΗΜΟ SITE https://www.ea.com/games/fifa/fifa-21 FOLLOWERS 0 ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ
  • 8

    ENTERNITY SCORE
*
To FIFA 21 έρχεται με μικρές προσθήκες και βελτιώσεις, λίγο πριν την έλευση της νέας γενιάς. Περισσότερα στο αναλυτικό μας review.

Η αξιολόγηση ενός παιχνιδιού σαν το FIFA 21 αποτελεί περίεργη υπόθεση. Βλέπετε, κυκλοφορεί σε μια πολύ ιδιαίτερη περίοδο, λίγο πριν το λανσάρισμα των νέων κονσολών που αναμένεται να επισκιάσει οτιδήποτε στη βιομηχανία των videogames. Τουλάχιστον η κίνηση της Electronic Arts να δώσει δωρεάν την “αναβαθμισμένη” έκδοση σε Xbox Series X/S και PlayStation 5, όταν αυτά κυκλοφορήσουν τον Νοέμβριο, αφήνει τους υποψήφιους αγοραστές του FIFA 21 με την υπόσχεση πως θα έχουν κάτι να παίξουν στις καινούριες τους κονσόλες.




Ακόμα κι έτσι όμως, το FIFA 21 είναι αναγκασμένο να συμβιβαστεί, να μην καινοτομήσει. Όχι πως οι developers είχαν δείξει και τεράστια διάθεση για εξέλιξη στις προηγούμενες εκδόσεις της σειράς, τουναντίον, αλλά τουλάχιστον τώρα υπάρχει και ένα σοβαρό επιχείρημα ως προς τις απειροελάχιστες αλλαγές που βλέπουμε στη φετινή κυκλοφορία. Κάτι που σίγουρα θα αντιληφθείτε οι θιασώτες του FIFA 20, είναι πως η κίνηση των παικτών στο χώρο είναι πλέον πιο ελεύθερη, αυξάνοντας ελαφρώς τον ρυθμό των αγώνων. Αν θέλουμε να είμαστε εντελώς αυστηροί, θα λέγαμε πως με αυτήν την αλλαγή ο χειρισμός του FIFA “γέρνει” προς το arcade περισσότερο από κάθε πρόσφατη κυκλοφορία που θυμόμαστε, όμως τουλάχιστον βλέπουμε έτσι περισσότερες κινήσεις προς τους κενούς χώρους και πιο δημιουργικό ποδόσφαιρο συνολικά. Σε συνδυασμό με τον άψογο μηχανισμό της πάσας, είμαστε λίγο πιο σίγουροι φέτος πως μπορούμε να εκμεταλλευτούμε ακόμα καλύτερα πιθανά κενά στην άμυνα. Μιλώντας για την άμυνα, βελτίωση είδαμε και στον μηχανισμό του tackling, ο οποίος είναι πιο ακριβής φέτος, ενθαρρύνοντας τα κλεψίματα.. Ωστόσο κατορθώνει να ισορροπεί χωρίς να γέρνει προς την πλευρά του cheat, παρά τη βελτιωμένη του ακρίβεια, καθώς ο διαιτητής δεν διστάζει να σφυρίξει φάουλ σε ένα παρακινδυνευμένο ή επιτηδευμένο tackling. Στη μεγάλη εικόνα, η άμυνα είναι πιο δύσκολη, πιο χειροκίνητη αν θέλετε, καλώντας τον παίκτη να διαλέξει σωστά τον ποδοσφαιριστή με τον οποίο θα προσπαθήσει να κόψει μια μπαλιά προς τον επιτιθέμενο. Συνεπώς η σωστή πρόβλεψη μιας επίθεσης και φυσικά η τοποθέτηση ενός αμυντικού μπορεί να αποτελέσει μεγαλύτερη πρόκληση. Σίγουρα ο εν λόγω μηχανισμός απαιτεί περισσότερο χρόνο συνήθειας από πλευράς των παικτών, όμως, μετά από μια περίοδο προσαρμογής, κάνει την άμυνα πιο αποτελεσματική και διασκεδαστική.



Μία βελτίωση βλέπουμε και στην πλευρά της επίθεσης και αυτή δεν είναι άλλη από τις σέντρες. Αυτές πλέον δεν είναι σε καμία περίπτωση διακοσμητικές. Έχει βελτιωθεί τόσο η ακρίβεια της ίδιας της βαθιάς μπαλιάς, όσο και η αποτελεσματικότητα των κεφαλιών που στο FIFA 20 αδυνατούσαν χαρακτηριστικά να βρουν στόχο. Στους υπόλοιπους τομείς, το FIFA 21 θα μπορούσε να χαρακτηριστεί δίδυμο αδερφάκι του προηγούμενου. Οι τερματοφύλακες παραμένουν μη αποτελεσματικοί στη πλειονότητα των αποκρούσεων τους, κατορθώνοντας ελάχιστες φορές να συγκρατήσουν τη μπάλα μετά από μια επιτυχημένη απόκρουση. Το Volta Mode επιστρέφει και φέτος. Εκεί βλέπουμε και ένα συμπαθητικό Story Mode, με ενδιαφέροντα cameos που ίσως κρατήσουν ως έναν βαθμό το ενδιαφέρον κάποιου. Το ίδιο και η προσθήκη πέντε νέων τοποθεσιών, όπως επίσης και η δυνατότητα να παίξουμε online, που για κάποιον λόγο έλειπε πέρυσι. Οι μικρές προσθήκες στο career mode, όπως η δυνατότητα να γίνει επανεκπαίδευση ενός παίκτη σε μια άλλη θέση, δεν είναι αρκετές για να πούμε πως η EA Vancouver κάνει πρακτικά βήματα προς τα εμπρός. Από την άλλη, βρήκαμε πολύ εμπνευσμένη την ύπαρξη της επιλογής για εξομοίωση ενός ματς. Αυτή είναι δυνατή είτε παίζουμε σε κάποιο πρωτάθλημα είτε σε κάποιο κύπελλο και φυσικά στο Career Mode όπου έχουμε και τον μεγαλύτερο αριθμό αγώνων. Μέσω αυτής μπορούμε να αφήσουμε την AI να διαχειριστεί τα ματς μικρότερου ενδιαφέροντος. ή οποιοδήποτε ματς επιθυμούμε εντός μιας σεζόν. Ακόμα όμως και αν κάτι μας χαλάσει στη ροή ενός ματς, με το πάτημα ενός πλήκτρου μπορούμε να αναλάβουμε άμεσα τον έλεγχο του εκάστοτε αγώνα.



Φυσικά για ακόμα μια χρονιά, η πιστότητα στην απεικόνιση του σπορ είναι κορυφαία και ικανή να ξεχωρίσει το FIFA από τον ανταγωνισμό. Σωρεία πρωταθλημάτων δίνουν και φέτος το παρόν, όπως επίσης και οι διοργανώσεις της UEFA, Europa και Champions League. Εξυπακούεται πως δεν γινόταν να απουσιάσει το FIFA Ultimate Team, ο πραγματικός λόγος που η σειρά δεν γίνεται να διακόψει τις ετήσιες κυκλοφορίες της. Και για ακόμα μια φορά φέτος έχουμε ελάχιστες διαφοροποιήσεις, όπως τη προσθήκη της δυνατότητας να παίξουμε συνεργατικά μαζί με κάποιον φίλο, online. Επιπλέον, η EA αποφάσισε φέτος να αφαιρέσει όλα τα consumables που επηρέασαν τα στατιστικά των παικτών και να προσθέσει αρκετά διακοσμητικά στοιχεία για το στάδιο της ομάδας μας. Όσες προσθήκες collectibles και αν γίνουν βέβαια, δεν στέκονται ικανές να αλλοιώσουν τη γεύση του Ultimate Team που, όσο πετυχημένο και αν είναι, δεν μπορεί να κρυφτεί πια το γεγονός πως είναι ένα pay-to-win mode για να φέρει ακόμα περισσότερα χρήματα στα ταμεία της Electronic Arts.



Εν τέλει, δεν μπορούμε να πούμε πως το FIFA 21 έφερε την αλλαγή που περιμέναμε, όταν πέρυσι γράφαμε πως ανυπομονούμε για την έλευσή του στη νέα γενιά. Ας μη γελιόμαστε, είναι σχεδόν σίγουρο πως οι “αναβαθμισμένες” εκδόσεις του σε Xbox Series X/S και PlayStation 5 θα έχουν να κάνουν αποκλειστικά με το οπτικό κομμάτι, στο οποίο η σειρά δεν αντιμετωπίζει και κάποιο θέμα ούτως ή άλλως. Είμαστε αναγκασμένοι βέβαια, δεδομένων των συνθηκών, να δεχθούμε για την ώρα αυτές τις μικρές βελτιώσεις και να αναβάλουμε το ραντεβού μας με την ουσιαστική ανανέωση της σειράς, πιθανώς στην επόμενή της κυκλοφορία. 

8

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ opencritic.com
ΘΕΤΙΚΑ
  • Βελτιωμένες κινήσεις των παικτών, μηχανισμός άμυνας και σέντρες
  • Δυνατότητα εξομοίωσης των αγώνων σε πολλά modes
  • Δωρεάν η “αναβάθμιση” σε Xbox Series X/S και PlayStation 5 κατά το λανσάρισμα των νέων κονσολών
  • Τα καλά στοιχεία του FIFA 20 όπως η πιστότητα στο άθλημα και η πληθώρα modes, ομάδων πρωταθλημάτων έχουν κληρονομηθεί αυτούσια
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Ελάχιστες διαφοροποιήσεις από το FIFA 20 σε συνολικό επίπεδο, κάνοντας δύσκολη την πρόταση αγοράς του
  • Καμία βελτίωση στη συμπεριφορά των τερματοφυλάκων
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*