Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Fragments of Him Review

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Sassybot

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    Sassybot

  • PEGI

    18+

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
  • Fragments of Him
    • 18+ pegi 18+
      • 0 RATING
        ΧΡΗΣΤΩΝ (0)
      • ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
    ΕΠΙΣΗΜΟ SITE http://fragmentsofhim.com/ FOLLOWERS 0 ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ
  • 8

    ENTERNITY SCORE
*
Η συζήτηση σχετικά με το εάν το Fragments of Him κατατάσσεται ή όχι στην κατηγορία των video games, είναι πολύ μεγάλη και σίγουρα δεν θα αποτελέσει το βασικό αντικείμενο του παρόντος review. Πάντως, για όσους αρέσκονται σε τέτοιους διαχωρισμούς, το δημιούργημα της Sassybot είναι περισσότερο μια κινηματογραφική εμπειρία. Βασικός πρωταγωνιστής ο Will, ένας τριαντάρης αστός της μεσαίας τάξης που, προφανώς επειδή δεν του λείπει κάτι, έχει αρχίσει να βλέπει τη ζωή του σαν ρουτίνα. Για το λόγο αυτό, υπόσχεται να κάνει τα πάντα για να αλλάξει την κατάσταση. Δίχως όμως να μπορεί να γνωρίζει του τι επιφυλάσσει η μοίρα. Γύρω από τη δική του, άλλοτε ξετυλίγεται, άλλοτε περιπλέκεται το κουβάρι της ιστορίας τριών ακόμα ανθρώπων. Της Mary που είναι η γιαγιά του, της Sarah, ερωμένης του στο κολέγιο, και του εραστή του, Harry, με τον οποίο συζεί και υπάρχουν σοβαρές σκέψεις να παντρευτούν και να δημιουργήσουν τη δική τους οικογένεια. Καθένας από τους χαρακτήρες έχει τη δική του ιστορία σχετικά με τον Will.


Όταν ο Will συνάντησε το Harry.


Οι τρεις τους συνδέονται με έναν αόρατο κρίκο που με τη σειρά του καταλήγει, με ακτίνες, στον Will που βρίσκεται για συγκεκριμένες χρονικές περιόδους στο επίκεντρο της ζωής τους. Η γιαγιά είναι αυτή που στην ουσία τον μεγάλωσε και προσπάθησε να του δώσει τις βάσεις για μια φυσιολογική ζωή. Με την Sarah ένιωσε το πρώτο σοβαρό ερωτικό σκίρτημα, έμαθε τι σημαίνει αγάπη. Τέλος, με τον Harry ολοκληρώθηκε ως άνθρωπος. Βρήκε σίγουρο λιμάνι για να δέσει την καρδιά του. Μπορεί ο μοναδικός μηχανισμός του gameplay να είναι το κλικ πάνω στους χαρακτήρες ή σε συγκεκριμένα σημεία του περιβάλλοντος που γίνονται highlight, πάντοτε για να συνεχιστεί η αφήγηση, όμως το πραγματικό παιχνίδι γίνεται με τα αισθήματα.
Οι ήρωες μοιάζουν με πλαστικές κούκλες που έχουν δραπετεύσει από βιτρίνα καταστήματος ρούχων, όμως ακόμα και έτσι, η συγκεκριμένη επιλογή κρίνεται ως απόλυτα επιτυχημένη.
Από την καθημερινότητα στον έρωτα, από τη στοργή στην απόρριψη, από την απόλυτη απόλαυση στο απόλυτο μηδέν, από την προσμονή μιας συνάντησης στην απογοήτευση, από την προσπάθεια να καλυφθούν τα συναισθήματα υπό το πέπλο της λήθης στην ανάγκη οι μνήμες να παραμείνουν για πάντα ζωντανές. Οι όποιοι διάλογοι υπάρχουν, με τις όποιες επιλογές προσφέρονται απλά έχουν το ίδιο αποτέλεσμα, δίχως να προσφέρεται μια εναλλακτική στο σενάριο. Η ακολουθία είναι προαποφασισμένη. Παρόλα αυτά, το γεγονός ότι η ομάδα ανάπτυξης πέτυχε να δημιουργεί συναισθήματα με την εναλλαγή και ανατροπή των καταστάσεων δύσκολα θα αφήσει ανεπηρέαστο όποιον ασχοληθεί με το Fragments of Him. Τεχνικά, το παιχνίδι δεν έχει να προσφέρει κάτι ξεχωριστό.


O Will βυθισμένος στις σκέψεις του.

Ο σχεδιασμός του περιβάλλοντος έχει περάσει σε δεύτερη μοίρα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι έχει γίνει πρόχειρη δουλειά. Στο προσκήνιο βρίσκεται το σενάριο και οι σκέψεις των πρωταγωνιστών. Μάλιστα, για να δοθεί ακόμα περισσότερη έμφαση στις μνήμες και τα συναισθήματα, ακόμα και τα χαρακτηριστικά των προσώπων περιορίζονται στα απολύτως βασικά. Οι ήρωες μοιάζουν με πλαστικές κούκλες που έχουν δραπετεύσει από βιτρίνα καταστήματος ρούχων, όμως, ακόμα και έτσι, η συγκεκριμένη επιλογή κρίνεται ως απόλυτα επιτυχημένη. Ένα μήνυμα, ανάμεσα στα πολλά που θέλησε να περάσει η Sassybot. Δεν έχει τόσο μεγάλη σημασία η εξωτερική εμφάνιση, ένας άνθρωπος δεν πρέπει να κρίνεται μονάχα από μια πτυχή της ζωής του, δεν πρέπει να παραχωρείται στον έρωτα χώρος υπέρ τρίτων, δεν είναι δυνατό να σβηστούν όσα ζήσαμε. Όλα αυτά διακοσμούν με πολύ καλλιτεχνικό τρόπο, από την αρχή ως το τέλος, την εμπειρία που βιώνουν οι παίκτες.



Το αρνητικό, αν και μιλάμε για αποσπασματική αφήγηση, είναι η συχνότητα με την οποία εμφανίζεται η οθόνη φόρτωσης αλλά και ο χρόνος μετάβασης μεταξύ των περίπου 30 διαφορετικών σκηνών του παιχνιδιού, κάτι που μπορεί να διαλύσει το κρίκο ανάμεσα στις συναισθηματικές καταστάσεις. Η διάρκεια της ενασχόλησής σας δεν θα ξεπεράσει τις δύο ώρες, οπότε μαζί με ένα ζεστό καφέ, το Fragments of Him θα αποτελέσει την ιδανική συντροφιά για ένα βράδυ του κρύου χειμώνα. Η όποια επιπλέον αναφορά εκ μέρους μας στο σενάριο, όχι μόνο θα ήταν άσκοπη, αλλά, κυρίως, θα χάλαγε την όποια προσμονή για το άγνωστο. Πάντως, αυτό που με ασφάλεια μπορεί να πει κάποιος είναι ότι η ψυχή και το μυαλό όλων θα ακροβατήσουν πατώντας στις λεπτές κλωστές της χαρμολύπης. Κάποιοι θα ταυτίσουν τα όσα νιώσουν με τη "Νοσταλγία" του Μαρκόπουλου ή το "Βαλς των χαμένων ονείρων" του Χατζιδάκι. Η συνέχεια επί της οθόνης σας. 

8

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ opencritic.com
ΘΕΤΙΚΑ
  • Σενάριο
  • Δημιουργια και εναλλαγές συναισθημάτων
  • Ο σχεδιασμός του περιβάλλοντος
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Μεγάλοι χρόνοι φορτώματος
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*