Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Get Even Review

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    The Farm 51

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    Bandai Namco Entertainment

  • ΔΙΑΝΟΜΗ

    BNE Hellas

  • PEGI

    16+

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
  • Get Even
    • 16+ pegi 16+
      • 9 RATING
        ΧΡΗΣΤΩΝ (1)
      • ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
    ΕΠΙΣΗΜΟ SITE http://www.getevengame.com/en/ FOLLOWERS 0 ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ
  • 8

    ENTERNITY SCORE
*
Το Get Even δεν είναι απλή περίπτωση indie game. Αναπτύχθηκε από την Farm 51 και εκδίδεται την Bandai Namco Games. Και μπορεί τα trailers που πιθανώς έχετε δει να σας φέρνουν στο μυαλό τυπικά indie shooters, όμως το Get Even έχει τη δυναμική να αποτελέσει κάτι πολύ παραπάνω. Στα του σεναρίου, αναλαμβάνετε το ρόλο του Cole Black, πράκτορα ο οποίος καλείται να σώσει ένα έφηβο κορίτσι που κρατούν όμηρο τρομοκράτες. Δυστυχώς η κατάσταση δεν εξελίσσεται θετικά, με τους τρομοκράτες να έχουν τοποθετήσει μια βόμβα στο στήθος του κοριτσιού η οποία εκρήγνυται τελικά. Το αμέσως επόμενο πλάνο σάς τοποθετεί σε άγνωστο μέρος, κρατούμενο από τον Red, ο οποίος σας έχει φορέσει στο κεφάλι το Pandora, μια συσκευή σαν VR headset, και σας προκαλεί να εξερευνήσετε μία έπαυλη, έτσι ώστε να βγάλουν όλα νόημα. Σιγά σιγά αντιλαμβάνεστε ότι η εξερεύνηση της φρικιαστικής έπαυλης σε συνδυασμό με το κράνος που έχετε φορτωθεί στο κεφάλι, οδηγεί στην αφύπνιση των αναμνήσεων του Black, ο οποίος πάσχει από απώλεια μνήμης. Το συγκεκριμένο τρικ ταυτίζει αναπόφευκτα παίκτη και πρωταγωνιστή, καθώς και οι δύο δεν έχουν την παραμικρή γνώση για το μέρος ή τα γεγονότα που εξετάζονται σε κάθε περίπτωση.



Οι ανατροπές είναι πάρα πολλές και πολύ συχνές, τόσο συχνές που δεν θέλουμε να αποκαλύψουμε τίποτα παραπάνω για το σενάριο. Όσο τυποποιημένη και αν είναι η φράση «τίποτα δεν είναι τυχαίο», άλλο τόσο αλήθεια αποτελεί για την περίπτωση του Get Even, ενώ η αποδόμηση του σεναρίου από τους πρωταγωνιστές γίνεται με φυσικό τρόπο μέσα στο gameplay, βασιζόμενη στην εξερεύνηση του εκάστοτε περιβάλλοντος και στην εύρεση αντικειμένων και χαρακτήρων που αποτελούν κομβικά σημεία της ιστορίας.
Στα του σεναρίου, αναλαμβάνετε το ρόλο του Cole Black, πράκτορα ο οποίος καλείται να σώσει ένα έφηβο κορίτσι που κρατούν όμηρο τρομοκράτες.
Το Get Even χρησιμοποιεί την Unreal Engine 3, η οποία το καθιστά ελαφρύ μα όχι κάτι το ιδιαίτερο, τουλάχιστον όσον αφορά αμιγώς στην ποιότητα των γραφικών του. Ηχητικά όμως παραδίδει μαθήματα sound design σε πολλούς, σίγουρα ακριβότερους, τίτλους. Τα μουσικά θέματα χρησιμοποιούν βιολιά και ambient ήχους, κλιμακώνονται σε πολύ σωστές στιγμές και ταιριάζουν ακριβώς με ό,τι αντικρίζετε στην οθόνη σας. Ψίθυροι ακούγονται στο υπόβαθρο και δημιουργούν φόβο ουσίας, αυτήν την αίσθηση ότι κάποιος παρακολουθεί την κάθε μας κίνηση και όχι για καλό, ενώ θυμίζουν κάθε στιγμή ότι έμπροσθέν μας καραδοκεί το άγνωστο. Προτείνουμε σίγουρα τη χρήση ακουστικών ή καλού ηχοσυστήματος, που θα προσθέσουν στο immersion του παίκτη και στην ταύτισή του με τον πρωταγωνιστή.



Μιας και αναφερθήκαμε στον τεχνικό τομέα, τα τμήματα με shooting στο Get Even είναι δυστυχώς και τα λιγότερο ποιοτικά. Μπορεί αυτά να μην είναι πολλά σε αριθμό αφού κατά βάση μιλάμε για ένα first person game που ακροβατεί μεταξύ εξερεύνησης, περιπέτειας και τρόμου, ούτε ιδιαίτερα εκτός κλίματος σεναριακά, όμως ο μηχανισμός του shooting αποδεικνύεται στην καλύτερη άνευρος. Τα όπλα από 45άρια μέχρι αυτόματα και καραμπίνες θυμίζουν νεροπίστολα σε αίσθηση, διαφοροποιούνται ελάχιστα στη ζημιά που προξενούν στους αντιπάλους, ενώ η προσθήκη του corner gun πολύ γρήγορα ξεχνιέται ως απλά ένα gimmick που επιτρέπει στους παίκτες να πυροβολούν πλαγίως και τίποτα παραπάνω. Αντιλαμβάνεστε λοιπόν πως τα σημεία όπου το βάρος πέφτει εκεί, είναι εκ των πραγμάτων πιο αδύναμα, ενώ ο ίδιος ο μηχανισμός δεν ενοχλεί υπό άλλες συνθήκες, αφού την εξερεύνηση πιθανώς να διακόψουν ένας-δύο πυροβολισμοί προς ενδεχόμενη απειλή.



Από την άλλη, πετυχημένο gimmick αποτελεί η χρήση του smartphone του πρωταγωνιστή. Οι ανιχνευτές που έχει ενσωματωμένοι το μετατρέπουν από χάρτη της περιοχής, σε λάμπα υπεριώδους φωτός, θερμικό ανιχνευτή και φωτογραφική μηχανή που έχει τη δυνατότητα να ανιχνεύσει και να αναλύσει δακτυλικά αποτυπώματα ή ψήγματα DNA και να μας παρέχει πολύτιμες πληροφορίες. Μετά τους τίτλους τέλους, ίσως να θέλαμε τη χρήση του δεμένη λίγο πιο οργανικά στους λίγους αριθμητικά γρίφους που θα συναντήσετε, οι οποίοι με τη σειρά τους βασίζονται κατά κύριο λόγο στην παρατηρητικότητα. Όμως, και πάλι, ο εν λόγω μηχανισμός δεν ενοχλεί σε καμία περίπτωση.



Το Get Even μας άφησε κάτι παραπάνω από ικανοποιημένους. Δεν είναι ότι δεν έχει μειονεκτήματα. Ναι, ο μηχανισμός του shooting θα μπορούσε να είναι καλύτερος, όπως και η γραφική του απεικόνιση, όμως πετυχαίνει σε σενάριο, αφήγηση αυτού, δημιουργία ατμόσφαιρας, ενώ ακροβατεί πετυχημένα μεταξύ των ειδών που συνδυάζει, όπως adventure και horror. Τόσο πετυχημένα που η κατηγοριοποίησή του, ακόμα και μετά τους τίτλους τέλους αποτελεί ευχάριστο πονοκέφαλο. Εμείς, προτιμήσαμε να το δούμε εν τέλει σαν μια εμπειρία που προτείνουμε ανεπιφύλακτα. 

8

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ opencritic.com
ΘΕΤΙΚΑ
  • Σενάριο
  • Sound Design
  • Πετυχημένος συνδυασμός διαφορετικών ειδών gameplay
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Οπτικά μη εντυπωσιακός τεχνικός τομέας
  • Gunplay
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
3 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
*