Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Golden Force Review

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Storybird

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    Just For Games

  • ΔΙΑΝΟΜΗ

    Enarxis

  • PEGI

    7+

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
*
Αξίζει να ασχοληθείτε με το Golden Force; Διαβάστε την απάντηση στο αναλυτικό μας review.

Η δυσκολία είναι ένας από τους βασικούς παράγοντες που καθιστούν ένα παιχνίδι διασκεδαστικό. Ενώ μερικοί επιζητούν το χαλαρό, για να απολαύσουν την ιστορία ενός παιχνιδιού και το περιβάλλον του, άλλοι δοκιμάζουν το πείσμα τους και την αντοχή τους με πιο απαιτητικά παιχνίδια. Σε αυτό το τομέα προσπαθεί να εστιάσει και η Storybird Games με το 2D retro-style action adventure Golden Force. Ας δούμε αναλυτικά τι συμβαίνει.




Η ιστορία είναι απλή. Οι τέσσερις χαρακτήρες έχουν επιβιβαστεί στο The Golden Boat και αναζητούν τον θησαυρό του Great Demon. Ο καθένας από αυτούς είναι playable και, εκτός από τα όπλα και την εμφάνιση τους, οι κινήσεις τους είναι ίδιες. Πέρα από το βασική επίθεση, ο πρωταγωνιστής μπορεί να εκτελέσει slide, heavy και slash attacks. Τα τελευταία συγκεκριμένα βοηθούν και στο platforming, αφού δίνουν λίγο παραπάνω ώθηση. Τέλος, με όσα περισσότερα χτυπήματα πραγματοποιήσει, τόσο περισσότερο θα γεμίσει και η μπάρα του Special Attack. Κατά την διάρκεια του, το Golden Boat εκτοξεύει οβίδες από τα κανόνια του, προκαλώντας area of effect damage στους αντιπάλους.



Από τα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού, καταλάβαμε πόσο δύσκολο και απαιτητικό είναι. Το πρώτο στοιχείο ήταν ότι ο χαρακτήρας ξεκινάει με Max Health πέντε χτυπημάτων. Ακόμη και το παραμικρό τέρας μπορεί να προκαλέσει μοιραία ζημιά. Έπειτα από σύντομες μάχες με τέτοιους εχθρούς, εμφανίζεται το πρώτο boss fight. Εκεί διαπιστώσαμε πως το timing, η σωστή διαχείριση των ζωών και η θέση του πρωταγωνιστή στο χάρτη έπρεπε να επιτευχθούν με ακρίβεια. Ένα ελάχιστο λάθος μπορούσε να μας οδηγήσει πάλι στην αρχή. Μετά από μερικές προσπάθειες, φτάσαμε στο πρώτο νησί του παιχνιδιού. H Golden Force πρέπει να περάσει από τέσσερα νησιά πριν φτάσει στο The Great Demon, με συνολικά είκοσι δύο levels μοιρασμένα σε αυτά. Το κάθε επίπεδο έχει τρεις χρυσές μάρκες και ένα κοχύλι, που σε συνδυασμό με τα coins που ρίχνουν οι εχθροί, είναι το συνάλλαγμα του παιχνιδιού. Ξοδεύοντας τα στο Item Shop, ο χαρακτήρας μπορεί να μεγαλώσει το max life του αλλά και να προμηθευτεί buffs όπως φωτιά και πάγο. Τα παραπάνω μπορούν να βρεθούν και στα chests που είναι διάσπαρτα στο stage.



Όσον αφορά την σχεδίαση των επιπέδων, παρέχουν ελάχιστα εως μηδενικά checkpoint. Αν ο παίκτης πεθάνει, ακόμα και αν βρίσκεται στο τέλος του επιπέδου, θα το ξεκινήσει πάλι από την αρχή, χάνοντας όλη την πρόοδο του (coins, μάρκες/κοχύλια και το Special Attack). Αν και είναι μέρος της δυσκολίας του παιχνιδιού, μπορεί να καταλήξει κουραστικό και εκνευριστικό. Τέλος, τα Boss Fights αποτελούν το πιο ψυχαγωγικό κομμάτι του τίτλου. Αν και αδυσώπητα, δίνουν ένα μικρό παραθυράκι στο παίκτη να καταλάβει τις αδυναμίες τους και τις κινήσεις τους μετά από μερικές προσπάθειες. Σίγουρο είναι πως μετά την νίκη απέναντι σε αυτά, μένει ένα αίσθημα ικανοποίησης.



Εν κατακλείδι, η Superbird Games κατάφερε να δημιουργήσει ένα διασκεδαστικό και παράλληλα απαιτητικό παιχνίδι με γραφικά pixel art, τα οποία φέρνουν νοσταλγία στους λάτρεις των retro-style. Το Golden Force προσκαλεί νέους και παλαιάς σχολής gamers σε μια μοναδική εμπειρία. 

8

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ opencritic.com
ΘΕΤΙΚΑ
  • Το απαιτητικό playstyle
  • Τα boss fights
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Η έλλειψη checkpoints μπορεί να εξαντλήσει και να εκνευρίσει τον παίκτη
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*