* ";

Το κριτήριο σας πρέπει να ειναι τουλάχιστον 3 χαρακτήρες

Gravity Rush 2 Review

 • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

  Sony (SIE)

 • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

  Sony (SIE)

 • ΔΙΑΝΟΜΗ

  Sony

 • PEGI

  12+

 • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Gravity Rush 2 Review
Δε χρειάζεται και πολύ για να αποκομίσει κάποιος την εντύπωση ότι ο κόσμος του Gravity Rush 2 μοιάζει να είναι βγαλμένος μέσα από παραμύθι. Πραγματικά, αν ο γράφων μπορούσε να απονείμει βραβείο καλλιτεχνικής διεύθυνσης, ο τίτλος όχι απλά θα ήταν πρώτο φαβορί, αλλά οι ανταγωνιστές του θα ακολουθούσαν κατάκοποι και ιδρωμένοι. Οι συνοικίες των πόλεων αιωρούνται στον ουρανό σαν να είναι αστέρια. Τα εκπληκτικά γραφικά και η παλέτα χρωμάτων που όμοιά της θα βρει κανείς μόνο σε παιχνίδια της Nintendo. Tο μέγεθος του κόσμου που συνεχώς έχει κάτι νέο να δείξει στους παίκτες. Όλα αυτά, μαζί με την εκπληκτική μουσική επένδυση, συνθέτουν ένα μοναδικό έργο τέχνης. Νομίζει κανείς ότι έχει μπει στην οθόνη και πρωταγωνιστεί σε γαλλική ταινία της δεκαετίας του ’70. Και λέμε γαλλική λόγω της μοναδικής ποιότητας και φινέτσας που ξεχειλίζουν από άκρη σε άκρη της περιπέτειας που θα βιώσουν όσοι αποφασίσουν να ασχοληθούν με το παιχνίδι.


H Kat σηκώνει ό,τι βρίσκεται γύρω της.

Πρωταγωνίστρια είναι και πάλι η Kat, μια νεαρή που αντλεί τις αντιβαρυτικές δυνάμεις της από τη γάτα της, το μαύρο πλάσμα που ονομάζεται Dusty. Μαζί με τον Syd, τον αστυνόμο από το πρώτο παιχνίδι, έχοντας παρασυρθεί από μια τρομερή δίνη, βρίσκονται αρχικά στον αιωρούμενο, κινητό οικισμό Banga και λίγο αργότερα στην πόλη Jirga Para Lhao. Δεν θα αργήσετε και πολύ να καταλάβετε ότι το μήνυμα που θέλει να περάσει η ομάδα ανάπτυξης έχει να κάνει με τη διαχείριση του ορυκτού πλούτου και των καυσίμων. Έτσι λοιπόν, στο πρώτο κιόλας κεφάλαιο, η Kat βρίσκεται σε ένα ορυχείο μαζεύοντας πολύτιμους κρυστάλλους που βοηθούν όχι μόνο στην κίνηση του οικισμού αλλά και στην εξασφάλιση των απαραίτητων αγαθών για την επιβίωση. Το εμπόριο ανθεί στο Gravity Rush 2 και, μαζί του, όλα εκείνα τα στραβά και ανάποδα που κάνουν κάποιους καλοθελητές να πλουτίζουν σε βάρος της πλειοψηφίας. Κι αν υπάρχει κάποιος που μπορεί να διορθώσει την κατάσταση, δεν είναι άλλος από την πρωταγωνίστρια που, κυριολεκτικά, δεν νιώθει τι σημαίνει φόβος, δεν διστάζει να τα βάλει με οποιονδήποτε εχθρό. Η ώρες ώρες παιδική αθωότητά της, η ανεξήγητη αφέλειά της, θα την οδηγήσουν σε μεγάλους μπελάδες. Όμως ταυτόχρονα διαθέτει ισχυρή θέληση και αυτό είναι που τελικά θα την οδηγήσει πολύ ψηλά στην εκτίμηση όλων όσων την περιβάλλουν. Είναι κάτι σαν σύγχρονος Ρομπέν των Δασών και σε αρκετές περιπτώσεις καλείται να πάρει αποφάσεις υπέρ αδυνάτων, βάζοντας στην άκρη το προσωπικό συμφέρον και την καλλιέργεια καλών σχέσεων με την εξουσία.


Ώρα για θανατηφόρες κλοτσιές.

Οι σεναριακές ανατροπές είναι αρκετές και τίποτα δεν πρέπει να κρίνεται με την πρώτη ματιά. Η αφήγηση της ιστορίας γίνεται με τη βοήθεια anime, κάτι που προφανώς εντάσσεται στο πλαίσιο της ιαπωνικής κουλτούρας των δημιουργών και δίνει ένα διαφορετικό τόνο στο παιχνίδι. Μοιάζει με ήρεμο διάλειμμα έπειτα από καταιγιστική δράση. Μια ευκαιρία για ανάπαυση του μυαλού και ανασύνταξη δυνάμεων, μέχρι την επόμενη αποστολή.
Η Kat είναι κάτι σαν σύγχρονος Ρομπέν των Δασών και σε αρκετές περιπτώσεις καλείται να πάρει αποφάσεις υπέρ αδυνάτων, βάζοντας στην άκρη το προσωπικό συμφέρον και την καλλιέργεια καλών σχέσεων με την εξουσία.
Στις περίπου 35 ώρες που χρειάζονται για την ολοκλήρωση του τίτλου, η Kat καλείται να κάνει τα πάντα. Κυριολεκτικά. Από τον ταχυδρόμο που πρέπει να μοιράσει προσκλήσεις, την καλή κυρία που σκίζει τους ουρανούς για να πιάσει το μπαλόνι που έφυγε από τα χέρια ενός μικρού παιδιού, την εξερευνήτρια, την αστυνόμο, τη φωτογράφο, έως την προστάτιδα όσων έχουν ανάγκη και τη σκληρή τιμωρό κάθε δυνάστη. Μάλιστα, οι αποστολές χωρίζονται σε δύο κατηγορίες, αυτές που ανήκουν στην κυρίως ιστορία και τις δευτερεύουσες, η ολοκλήρωση των οποίων δεν είναι απαραίτητη για να δει κανείς τους τίτλους τέλους. Ευτυχώς που υπάρχει ο χάρτης και χρήση waypoints, ο προσανατολισμός ως προς το που θα πρέπει να κινηθεί κάθε φορά η Kat γίνεται απλή υπόθεση. Από εκεί και πέρα, υπάρχουν σημεία ενδιαφέροντος, που έχουν να κάνουν με πληροφορίες που σας παρέχουν διάφοροι πολίτες, πάντοτε συμπληρωματικές για την ιστορία και όχι αναγκαίο να τις ακούσετε.


Ο χάρτης παρέχει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για τις μετακινήσεις σας.

Οι μάχες δίνονται είτε σώμα με σώμα είτε εξ αποστάσεως. Τα πόδια της Kat είναι τόσο δυνατά που είτε με κοντινά είτε με gravity kicks μπορεί να διαλύσει οποιονδήποτε εχθρό, ενώ η ικανότητά της να δημιουργεί βαρυτικό πεδίο, της δίνει την ευχέρεια να εκτοξεύει οτιδήποτε βρίσκεται σε συγκεκριμένη περίμετρο γύρω από τον εαυτό της. Πέρα από τα Navi, τα τέρατα δηλαδή του πρώτου τίτλου, αυτήν τη φορά, το στρατόπεδο των εχθρικών δυνάμεων περιλαμβάνει στρατιώτες αλλά και ρομπότ όλων των διαστάσεων.
 
 • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login
  • GiannisRethymno
  • Tο αγαπημένο μου παιχνίδι του ps vita. Ανυπομονώ να χαθώ στο δεύτερο μέρος.

  • Tanno
  • Η απουσία του στόχαστρου υπάρχει ήδη από το προηγούμενο παιχνίδι, οπότε... Εγώ πάντως με λίγη υπομονή έχω βρει ένα κολπάκι να το ακολουθώ όπου κι αν πάει, και αν είμαι κοντά του, άμεσα ειδική κίνηση.

   Το ψήνω να το πάρω για να «χαρώ» αυτήν την γκομενάρα.

  • Tanno
  • Και, Μήτσο, αυτό το γατί είναι αρσενικό. ;)

  • abaddon77
  • 35 ώρες είναι παραπάνω από ικανοποιητική διάρκεια. Επίσης το art style μου κάνει κλικ, δεν έχω παίξει το πρώτο παιχνίδι. Αλλά definitely μπαίνουν και τα 2 στο wishlist. Δυνατό exclusive για το PS4.

  • john-data
  • Καλό γκομενάκι και το έχεις 35 ώρες live πληρώνοντας 1 Belvedere!
   Mόλις πέσει λίγο η τιμή θα το τιμήσω.

  • Tanno
  • @abaddon, να παίξεις το πρώτο, γιατί συνδέονται σεναριακά. Οι 2 χαρακτήρες στο παιχνίδι είναι από το προηγούμενο. Η Ρέιβεν είναι καινούργια χαρακτήρας.

  • DrManolo
  • Πρέπει να το ξαναπαίξω στο vitaki να θυμηθώ το story θυμάμαι ήταν πολύ καλό. Είχε γίνει το αγαπημένο μου παιχνίδι στο στρατό.

Gravity Rush 2 Review - Σελίδα 2

Μείνε ενημερωμένος

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΝΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΝΕΟ ΜΑΣ, ΚΑΝΕ ΤΩΡΑ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ ENTERNITY.GR!

Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity