Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Guns, Gore & Cannoli Review

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Claeys Brothers Arts

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    Crazy Monkey Studios

  • PEGI

    18+

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
  • Guns, Gore & Cannoli
    • 18+ pegi 18+
      • 8 RATING
        ΧΡΗΣΤΩΝ (1)
      • ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
    ΕΠΙΣΗΜΟ SITE http://gunsgorecannoli.com/launch.html FOLLOWERS 0 ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ
  • 7

    ENTERNITY SCORE
*
Αν μη τι άλλο, τα ζόμπι είναι από τους πλέον αγαπημένους εχθρούς στο κόσμο των video games. Τα έχουμε δει σε μεγάλες παραγωγές, τα έχουμε δει και σε μικρές παραγωγές, σε horror games, σε FPS, σε 3rd person shooter και γενικότερα τα βλέπουμε πολύ συχνά. Το Guns, Gore & Cannoli είναι ένα ακόμα παιχνίδι, indie αυτήν τη φορά, που καταπιάνεται με τα ζόμπι. Μόνο που πρωτοτυπεί ως προς την εποχή στην οποία κάνουν την εμφάνισή τους, η οποία δεν είναι άλλη από τη δεκαετία του 1920, στη μέση της ποταπαγόρευσης. Πρωταγωνιστής είναι ο Vinnie, ένας μπράβος της Μαφίας που έχει προσληφθεί από τον αρχηγό της οικογένειας Belluccio για να φέρει πίσω ένα άλλο μέλος της οικογένειας από την πόλη Thugtown, η οποία είναι γεμάτη…ζόμπι! Η υπόθεση έχει τυπικό ρόλο στο παιχνίδι το οποίο μετά από τη γρήγορη εισαγωγή μάς βάζει απευθείας στη δράση.


Πρωταγωνιστής είναι ο Vinnie, ένας μπράβος της Μαφίας που έχει προσληφθεί από τον αρχηγό της οικογένειας Belluccio για να φέρει πίσω ένα άλλο μέλος της οικογένειας από την πόλη Thugtown, η οποία είναι γεμάτη…ζόμπι!

Ο τίτλος είναι ένα κλασικό 2D side-scrolling shoot-em-up θυμίζοντας αρκετά Metal Slug, αν και διαφοροποιείται αρκετά ως προς το κομμάτι του χειρισμού. Σε αντίθεση με το Metal Slug, στο οποίο έχουμε πλήρη έλεγχο στη σκόπευση των όπλων, εδώ τα πράγματα είναι απλουστευμένα, με το Vinnie να μπορεί να πυροβολήσει με τα διάφορα όπλα που έχει ανά πάσα στιγμή στην κατοχή του, αλλά μόνο σε ευθεία δεξιά και αριστερά, είτε όρθιος είτε γονατιστός. Δεν μπορεί να στοχεύσει προς τα πάνω ή προς τα κάτω, κάτι που περιορίζει αρκετά τη δυνατότητα να αντιμετωπίσει τους εχθρούς του. Από την άλλη, αυτό απαιτεί από τον παίχτη διαφορετική στρατηγική, ειδικά από τη στιγμή που, στοχεύοντας στο κεφάλι των ζόμπι, αυτά σκοτώνονται ευκολότερα. Οπότε ίσως θα πρέπει να ανεβούμε πάνω σε κάποιο αντικείμενο και να γονατίσουμε για να εξουδετερώσουμε ευκολότερα ένα εχθρό. Από πλευράς όπλων, υπάρχουν πολλά και διαφορετικά, από το απλό πιστόλι με τα ατελείωτα πυρομαχικά μέχρι το πολυαγαπημένο, εκείνη την εποχή, tommy gun, και από κοντόκαννες καραμπίνες μέχρι ρουκετοβόλα και φλογοβόλα.
Ο τίτλος είναι ένα κλασικό 2D side-scrolling shoot-em-up θυμίζοντας αρκετά Metal Slug, αν και διαφοροποιείται αρκετά ως προς το κομμάτι του χειρισμού.
Όλα τα όπλα έχουν συγκεκριμένο αριθμό πυρομαχικών και χρειάζονται επίσης γέμισμα ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Το καλό είναι ότι ο Vinnie μπορεί να κρατάει όλα τα όπλα που βρίσκει και να τα έχει διαθέσιμα όσο έχει και πυρομαχικά για αυτά. Ακόμα, έχει στη διάθεσή του χειροβομβίδες και μολότοφ, ενώ μπορεί να χρησιμοποιήσει και κλοτσιά για να σπάσει πόρτες ή να απωθήσει εχθρούς. Όπλα όμως μπορεί να έχουν και οι εχθροί, είτε είναι αστυνομικοί-ζόμπι με πιστόλι, είτε κάποιος χασάπης-ζόμπι που πετάει μπαλτάδες, είτε αντίπαλοι μαφιόζοι που επίσης συναντάμε στο παιχνίδι. Πέρα από τη χρήση όπλων, οι εχθροί διαφοροποιούνται αρκετά με τον Vinnie να τα βάζει με απλά άμυαλα ζόμπι που θέλουν 2-3 σφαίρες (πλην κεφαλιού) για να πέσουν μέχρι δυσκολότερους εχθρούς που κινούνται γρήγορα και κάνουν μεγάλη ζημιά, όπως για παράδειγμα το ζόμπι-παίχτης του ράγκμπι. Γενικότερα, τους εχθρούς τους συναντάμε σε μεγάλες ποσότητες, οπότε χρειάζονται γρήγορες κινήσεις και καλή εκμετάλλευση του διαθέσιμου οπλοστασίου.



Από πλευράς διάρκειας, τα 12 επίπεδα που προσφέρει προσφέρουν κάποιες ώρες gameplay αλλά όχι αρκετές, αφού μπορεί κανείς να το τελειώσει σε ένα απόγευμα. Δεν υπάρχει online multiplayer, όμως προσφέρεται τοπικό co-op με έως τέσσερις παίκτες να μπορούν να διασκεδάσουν ταυτόχρονα. Καλό όμως είναι να έχετε διαθέσιμα gamepads γιατί ο χειρισμός με το πληκτρολόγιο δεν βοηθάει ιδιαίτερα. Τα διαθέσιμα achievements και τα τέσσερα επίπεδα δυσκολίας μπορεί να προσφέρουν κάποιο παραπάνω χρόνο ενασχόλησης με το παιχνίδι, ωστόσο, σε γενικές γραμμές, μόλις κάποιος ολοκληρώσει το Guns, Gore & Cannoli, δεν έχει πρακτικά κάποιο λόγο να επιστρέψει, εκτός και αν βρεθεί με παρέα. Όσον αφορά στον οπτικοακουστικό τομέα, τα πράγματα είναι συμπαθητικά με καρτουνίστικη προσέγγιση και χοντρές μαύρες γραμμές να υπάρχουν σαν περίγραμμα γύρω από τους χαρακτήρες. Υπάρχει ποικιλία ως προς τους χώρους ενώ το animation είναι καλό, αλλά όχι κάτι το συγκλονιστικό. Ο ήχος πάλι κάνει καλά τη δουλειά του, με τα εφέ τον όπλων να έχουν καλή απόδοση ενώ υπάρχει και voice-over για τον πρωταγωνιστή που λέει διάφορα ωραία πραγματάκια, τα οποία όμως γρήγορα γίνονται επαναλαμβανόμενα. Η μουσική υπόκρουση, τέλος, έχει το δικό της ενδιαφέρον αφού ταιριάζει στην εποχή που διαδραματίζεται το παιχνίδι με μπόλικη τζαζ και ιταλικού τύπου υπόκρουση.



Το Guns, Gore & Cannoli είναι μια καλή πρόταση για τους λάτρεις του κλασικού, ειδικά από τη στιγμή που υπάρχει μεγάλη έλλειψη το τελευταίο καιρό σε 2D shoot-em-up, αφού η indie σκηνή καταπιάνεται κυρίως με τα rogue-like. Δεν είναι κάτι ξεχωριστό που θα μείνει αξέχαστο, όμως έχει τις στιγμές του, ειδικά σε τοπικό multiplayer, και για αρκετούς η ενασχόλησή μαζί του αξίζει, πόσο μάλλον όταν κοστίζει μόνο 10 ευρώ στο Steam.


 

7

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ opencritic.com
ΘΕΤΙΚΑ
  • Πολλά ζόμπι για σκότωμα
  • Κλασικό, old school 2D shoot-em-up
  • Χαμηλό κόστος
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Μικρή διάρκεια
  • Μόνο τοπικό multiplayer
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
3 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
*