Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Hearthstone: Knights of the Frozen Throne Review

*
To πετυχημένο card game της Blizzard επιστρέφει με πιο σκοτεινό art style, έχοντας στο προσκήνιο τον Lich King, έναν από τους πιο αγαπητούς «κακούς» στην ιστορία των video games. Φυσικά, η γνωστή Αμερικανική εταιρεία δεν αρκέστηκε σε στιλιστικές, επιφανειακές αλλαγές στις κάρτες του Hearthstone, αλλά εμβάθυνε το gameplay του παιχνιδιού με ουσιαστικές αλλαγές που παρουσιάστηκαν με το νεότερο expansion, το Knights of the Frozen Throne. Πριν εισχωρήσουμε στην καρδιά του νέου expansion, δηλαδή στις 135 ολοκαίνουριες κάρτες, αξίζει να αναφερθούμε και στο single player mode του παιχνιδιού. Το Knights of the Frozen Throne λανσαρίστηκε και μέσω νέων πακέτων, δίνοντας στους παίκτες τη καθιερωμένη επιλογή της προπαραγγελίας 50 booster packs, της σταδιακή αγοράς μεμονωμένων πακέτων ή μικρότερων σε αριθμό packs, έναντι του καθιερωμένου χρηματικού ποσού ή in-game gold currency.



Μέσα σε όλα αυτά, παρουσιάστηκαν και τα ολοκαίνουρια Missions (θυμίζοντας έντονα τα κλασικά Wings), τα οποία ξεκλειδώνουν χωρίς να χρειάζεται χρηματικό αντίτιμο ή gold, μόνο που αυτήν τη φορά η δυσκολία του να «πέσει» το εκάστοτε boss είναι μεγαλύτερη και συνεπώς πολύ πιο ενδιαφέρουσα η αναμέτρηση. Διαφορετικά phases και το γνωστό χιουμοριστικό στιλ γραφής της Blizzard, συνθέτουν μια διασκεδαστική εμπειρία ακόμη και για τους πιο έμπειρους παίκτες του Hearthstone. Μέσα σε όλα αυτά, με το που ανοίξει ο παίκτης το πρώτο Mission/Wing, λαμβάνει ένα τυχαία legendary Death Knight Hero Card και στη πορεία κερδίζει νέα booster packs, έχοντας ως απώτερο σκοπό την απόκτηση του Arthas Menethil ως hero του Paladin class. Ορθή σκέψη από την εταιρεία, αφού ανεβάζοντας τη δυσκολία του single player mode θα μπορούσε να δυσκολέψει αρκετούς (νέους) παίκτες. Από τη στιγμή που οι επιβραβεύσεις των missions εστιάζουν σε booster packs και έναν hero που θα αντικαταστήσει τον Uther στο Paladin class, οι χρήστες δεν έχουν το άγχος να κερδίσουν το εκάστοτε boss ώστε να ξεκλειδώσουν σημαντικές legendary (και μη) κάρτες, όπως π.χ. στο “One Night In Karazhan”. Σίγουρα, τα νέα πακέτα προσφέρουν καινούριες κάρτες, αλλά από τη στιγμή που ο παίκτης μπορεί να αποκτήσει πρόσβαση στις 135 νέες κάρτες με τον παραδοσιακό τρόπο, η όλη διαδικασία των νέων free missions είναι ουσιαστικά προαιρετική.



Σε ό,τι αφορά το Knights of the Frozen Throne, η μεγαλύτερη αλλαγή που λανσαρίστηκε ήταν προφανώς τα νέα Death Knight Hero Cards. Πρόκειται για κάρτες που αντικαθιστούν τον hero (όπως η Warlock κάρτα Lord Jaraxxus) και οι οποίες προσφέρουν τρία πράγματα: +5 armor, battlecry ability και νέο hero power που συνήθως είναι αρκετά εντυπωσιακό. Παραδείγματος χάριν, η κάρτα Death Knight Hero του Priest αντικαθιστά τον Anduin Wrynn με τον Shadowreaper Anduin, καθαρίζοντας το board απ’ όλα τα minions με επίθεση από 5 και πάνω και αντικαθιστώντας το Hero Power που προκαλεί 2 damage σε αντίπαλο της επιλογής σου. Συν τοις άλλοις, το νέο Hero Power ανανεώνεται κάθε φορά που ο παίκτης παίζει νέα κάρτα. Φανταστείτε, λοιπόν, τι ωραίοι συνδυασμοί μπορούν να γίνουν με αυτό το Hero Card και την legendary κάρτα Raza the Chained από προηγούμενα expansions. Το meta game αλλάζει ουσιαστικά με τα νέα Death Knight Hero Cards, αν και κάποια classes είναι εμφανώς ρηγμένα σε σχέση με άλλα. Όχι σε τραγικό βαθμό, αλλά σίγουρα θα συναντήσετε λιγότερες φορές τα DK Hero Class Cards των Warrior και Paladin σε σχέση με εκείνα των Druid και Priest. Βέβαια, τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα σε σχέση με την ισορροπία που (δεν) υπήρχε ανάμεσα στα legendary Quest Cards στο “Journey to Un’Goro” expansion, αφού όλα τα DK cards θα βρουν ουσιαστικό ρόλο στα decks που θα φτιάξει ο μέσος παίκτης.
Το σημαντικότερο στοιχείο του Knights of the Frozen Throne είναι ο παράγοντας “fun”, ο οποίος βρίσκεται σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα το τελευταίο διάστημα, εξαιτίας των νέων legendary hero cards. Ο συνδυασμός και η συνέργεια που δημιουργείται με τις υπόλοιπες νέες κάρτες που προσφέρουν νέα deathrattle effects και freeze αποδεικνύεται ιδιαίτερα διασκεδαστικός για το μέσο χρήστη. Φυσικά, αξίζει να αναφερθούμε και στον καινούριο μηχανισμό “Lifesteal”, ο οποίος υπήρχε σε μεμονωμένες περιπτώσεις, τώρα όμως πρόκειται για έναν κανονικό μηχανισμό και με την κατάλληλη ένδειξη. Κάρτες με Lifesteal προκαλούν damage και παράλληλα προσφέρουν το ανάλογο heal στον hero, με τους Mages να αποτελούν το class που βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στο «νέο» αυτό μηχανισμό. Ο λόγος προφανής: το νέο Mage DK Hero Card προσφέρει σε όλα τα elementals του deck “Lifesteal”, δίνοντας στον Mage νέες ιδέες για τη κατάρτιση ενός deck, βασιζόμενος ουσιαστικά στα Elementals που λανσαρίστηκαν σε προηγούμενα expansions. Γενικότερα, τα νέα class legendary cards δημιουργούν όμορφες συνέργειες και με το πρόσφατο παρελθόν του Hearthstone και αυτό είναι σίγουρα ενθαρρυντικό για το μέλλον του παιχνιδιού.



To κατά πόσο οι παραπάνω αλλαγές είναι αρκετές ώστε να προσελκυθεί νέος κόσμος στο Hearthstone είναι άγνωστο, όπως και η τελική έκβαση του meta game. Το νέο DK Hero Class Card του Hunter φαινόταν στην αρχή ως μια αδύναμη κάρτα και τις τελευταίες εβδομάδες τη συναντάμε όλο και περισσότερο σε Ranked Games, αποδεικνύοντας ότι τελικά μόνο αδύναμη δεν ήταν. Αυτό που μπορούμε να πούμε με σιγουριά, είναι ότι το Hearthstone πήρε μια βαθιά ανάσα φρεσκάδας με το Knights of the Frozen Throne, τόσο από άποψη θεματολογίας, εξαιτίας της πιο σκοτεινής παρουσίασης, αλλά και, φυσικά, από άποψη μηχανισμών. Το γεγονός ότι τα Legendary Quest cards από το προηγούμενο expansion δεν βρίσκουν καθόλου play στο παιχνίδι (με εξαίρεση αυτή του Mage και λίγο του Warrior) ενδεχομένως να ξενίσει όσους παίκτες επένδυσαν σε αυτές πριν από μερικούς μήνες. Δυστυχώς όμως, αυτή είναι μία παθογένεια αυτών των παιχνιδιών που δύσκολα θα διορθωθεί (αν μπορεί να διορθωθεί), αν και σίγουρα θα μπορούσε να γίνει μεγαλύτερη προσπάθεια από πλευράς Blizzard.



Τέλος, πρέπει να αναφερθούμε και στην οικονομική πολιτική της Blizzard που αυτήν τη φορά την κάνει να μοιάζει πιο ανοιχτοχέρα σε σχέση με το “Journey to Un Goro”. Οι τιμές που αυξήθηκαν δεν έπεσαν, αλλά προσφέρονται περισσότερα packs μέσα από το παιχνίδι, free single player mode, και η όλη λογική των νέων καρτών και των νέων μηχανισμών απαιτεί πιο χαλαρή επένδυση σε σχέση με το προηγούμενο expansion. Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι το Hearthstone δεν αποτελεί ένα ακριβό χόμπι, μιας και το βασικό μοντέλο δεν έχει αλλάξει, συνεχίζοντας να κουβαλά μεγάλο μέρος των προβληματισμών που υπήρχαν σχετικά με διάθεση-κόστος των καρτών. Θα σχολιάζαμε και το γεγονός ότι το drop rate των καρτών legendary και epic είναι επίσης πολύ καλύτερο σε σχέση με του “Journey To Un’Goro”, με το γράφοντα να συμμερίζεται τους προβληματισμούς της κοινότητας του Hearthstone κατά τον περασμένο Απρίλιο σχετικά με αυτό το θέμα. Aπό τη στιγμή όμως που δεν μπορεί να αποδειχθεί κάτι τέτοιο με σιγουριά και στοιχεία, θα αρκεστούμε στο γεγονός ότι, αυτήν τη φορά, μάλλον αρκετοί από εμάς σταθήκαμε πιο τυχεροί κατά το άνοιγμα των booster packs. 
ΘΕΤΙΚΑ
  • Νέα legendary Death Knight Hero Class Cards με διασκεδαστικούς μηχανισμούς
  • Σημαντικές αλλαγές που φέρνουν τα πάνω κάτω στο meta game
  • Σκοτεινή και άκρως ενδιαφέρουσα θεματολογία καρτών
  • Πιο σωστή και δίκαιη διάθεση νέων/free booster packs
  • Ό,τι καλύτερο έχουμε δει σε single player experience σε wings έως τώρα
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Κάποια legendary Quest Cards αχρηστεύτηκαν πλήρως μέσα σε 6 μήνες
  • Ξεκάθαρη υπεροχή κάποιων Death Knight Hero Class Cards συγκριτικά με τις υπόλοιπες
  • Δύσκολα να προσελκύσει νέο κοινό στο Hearthstone με το εν λόγω expansion
  • To Hearthstone συνεχίζει να κινείται στη κατηγορία του «ακριβού σπορ»
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*