Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Heroes of the Storm: Deckard Cain Review

*
Η κριτική μας για τον Deckard Cain και την παρουσία του στο Heroes of the Storm videogame της Blizzard.

Όλοι μας θυμόμαστε τους ήρωες μιας ιστορίας. Τους πρωταγωνιστές που κρατούν το τιμόνι της αφήγησης, που τα έργα τους καθορίζουν την ιστορία. Έχουμε μπόλικους από τέτοιους χαρακτήρες στα παιχνίδια της Blizzard. Αλλά ανάμεσα στον Thrall, τον Raynor και τον Diablo, υπάρχει και ένα ολόκληρο καστ από δευτερεύοντες χαρακτήρες που μπορεί να μην είναι γενναίοι και ικανοί στη μάχη αλλά βρίσκονται μέσα στις καρδιές των παικτών. Και δεν υπάρχει πιο ξεχωριστός και αγαπητός δευτερεύων χαρακτήρας στον κόσμο του Diablo από τον Deckard Cain. Από την πρώτη στιγμή που οι πύλες του Heroes of the Storm άνοιξαν και ήρωες από τους τίτλους της Blizzard ξεκίνησαν να κάνουν την εμφάνισή τους στο Nexus, οι παίκτες ζητούσαν επίμονα την εμφάνιση του Deckard Cain. Για όλους εσάς που τόσα χρόνια περιμένατε την έλευσή του, σας λέμε πως ήρθε η ώρα. Ο Deckard Cain έφτασε στο Heroes of the Storm.




Ο Deckard Cain εμφανίζεται και στους τρεις τίτλους του Diablo και ανέκαθεν είχε το ρόλο του σοφού γέροντα, του χαρακτήρα που βασικός του ρόλος ήταν να εκθέτει τον παίκτη στο lore του παιχνιδιού. O Deckard Cain είναι ο τελευταίος εν ζωή Horadrim, μέλος της ομάδας των μάγων που στο παρελθόν είχαν σκοπό να κυνηγήσουν τους Prime Evils, να τους φυλακίσουν σε Soulstones και στη συνέχεια να γίνουν οι φύλακές τους. Συνήθως τον Deckard Cain τον συναντούσαμε στο Tristam αλλά, ανά διαστήματα, ο σοφός γέροντας συντρόφευε τον χαρακτήρα του παίκτη σε όλες τις γωνιές του Sanctuary. Οι βόλτες μακριά από το Tristam δεν του έβγαιναν πάντα σε καλό. Ο Deckard Cain δεν ήταν ποτέ πολεμιστής, πάντα έπρεπε ο παίκτης να τον προστατέψει από κάθε κίνδυνο. Δεν ήταν λίγες οι φορές που έπρεπε οι παίκτες να τον σώσουν από δαίμονες αλλά αυτό δεν σημαίνει πως ο Cain ήταν δειλός, αφού ακολουθούσε παντού τους παίκτες, ακόμη και όταν εκείνοι πήγαν στην Κόλαση. Ο σοφός γέροντας ήταν μια κινητή εγκυκλοπαίδεια. Σε κάθε μέρος που επισκεπτόταν με τους παίκτες δίδασκε την ιστορία του τόπου και εξηγούσε τα διαφορετικά πολιτικά συστήματα αλλά και τα πλάσματα που συναντούσαν εκεί. Μα πέρα από την ασταμάτητη παροχή πληροφοριών οι παίκτες τον θυμούνται κυρίως για πιο πρακτικούς λόγους. Διότι είχε την ικανότητα να κάνει identify τα loots που μάζευαν. Και τίποτα δεν είναι πιο σημαντικό στο Diablo από το loot. Ο Deckard Cain είχε ένα ελάττωμα και αυτό το ελάττωμα ήταν πως μιλούσε πάρα πολύ. Και το εννοούμε το «πάρα πολύ». Η πιο χαρακτηριστική ατάκα του γέροντα ήταν "stay awhile and listen". Και δεν το εννοούσε το "awhile". Ευτυχώς που στο Diablo 3 υπήρχε η δυνατότητα να παρακαμφθούν οι μονόλογοι του Cain. Όσο και να αγαπάμε το lore του Diablo, όταν levelάρουμε τον πεντηκοστό χαρακτήρα και ακούμε για άλλη μια φορά την ιστορία του Tristram, κάποια στιγμή δεν μπορούμε. Λυγίζουμε.



Ένας χαρακτήρας τόσο δημοφιλής όσο ο Deckard Cain ήταν σίγουρο πως κάποια στιγμή θα έφτανε στο Heroes of the Storm. Έχει χαρακτηριστική φιγούρα, είναι ένας ήρωας με προσωπικότητα, αλλά η μεταφορά του είχε ένα βασικό πρόβλημα. Πώς μεταφέρεται σε MOBA ένας χαρακτήρα που στην πραγματικότητα δεν κάνει τίποτα άλλο από το να μιλάει; Που το πιο δυνατό χαρακτηριστικό του είναι η γνώση; Αρχικά οι developers σκέφτηκαν να εστιάσουν στην ιδιότητά του ως Horadrim, δηλαδή τη μαγεία και τη γνώση του στα ξόρκια οπότε και δοκίμασαν ένα kit με burst damage. Το αποτέλεσμα δεν ταίριαζε όμως στο χαρακτήρα του ήρωα. Σίγουρα ο Cain δεν είναι Warrior και σίγουρα δεν είναι ούτε Assassin. Σε μια δεύτερη προσέγγιση οι developers εστίασαν σε ένα ρόλο που του πήγαινε καλύτερα, σε αυτόν του Support. Αφού κατέληξαν στο ρόλο, στη συνέχεια δόθηκε βάση στην εξυπνάδα και στη σοφία του χαρακτήρα και οι developers αποφάσισαν τα abilities του να απαιτούν στρατηγική και σκέψη πριν χρησιμοποιηθούν. Το τελικό αποτέλεσμα είναι πως το kit του Deckard Cain είναι από τα πιο δυναμικά που υπάρχουν στο ρόλο του Support.



Το trait του Deckard Cain ονομάζεται Fortitude of the Faithful. Όσο ο Cain βρίσκεται κοντά σε συμπαίκτες του αποκτά 10 armor και τα abilities του έχουν μικρότερο cooldown. Το πρώτο του ability είναι το Healing Potion. Ο Cain πετάει ένα Healing Potion στο έδαφος και όταν οι συμπαίκτες του έρθουν σε επαφή με τη φιάλη τότε αναπληρώνουν τα χαμένα health points τους. Για να υπάρχει λογική στο συγκεκριμένο ability μόνο 5 Healing Potions μπορούν να βρίσκονται οποιαδήποτε στιγμή διασκορπισμένα στο χάρτη. Το δεύτερο ability του Cain είναι το Horadric Cube. Ο Cain απελευθερώνει το Horadric Cube το οποίο κάνει damage και slow σε όλους τους αντιπάλους που βρίσκονται στην εμβέλεια του ability. Το Horadric Cube από μόνο του δεν κάνει πολλά αλλά συνδυάζεται άψογα με το επόμενο ability. Το Scroll of Sealing είναι το τρίτο ability του ήρωα και ενεργοποιώντας το ένα τρίγωνο σχηματίζεται σταδιακά στο έδαφος που κάνει root όλους τους αντιπάλους που βρίσκονται εντός των τριών γραμμών. Το ψωμοτύρι του συγκεκριμένου ήρωα είναι αυτά τα δύο abilities. Το slow από το Horadric Cube κάνει πιο εύκολο για τον παίχτη να κάνει root τους αντιπάλους καθώς το τρίγωνο του Scroll of Sealing χρειάζεται αρκετό χρόνο για να σχηματιστεί. Όπως μάλλον θα μπορούσε να μαντέψει κάποιος, το πρώτο Heroic Ability του Deckard Cain είναι το Stay Awhile and Listen. Ο Cain ξεκινάει να λέει μια ιστορία και όλοι οι αντίπαλοι ήρωες που βρίσκονται μπροστά του πέφτουν για...ύπνο. Ευτυχώς γι' αυτούς, η επίδραση του ύπνου σταματάει πρόωρα με το που δεχθούν damage. Το Lorenado είναι το έτερο Heroic Ability και ενεργοποιώντας το ο Cain δημιουργεί έναν ανεμοστρόβιλο από βιβλία που ταξιδεύει προς μια κατεύθυνση και σπρώχνει τους αντιπάλους όταν έρθει σε επαφή μαζί του.
Το Healing Potion είναι το μοναδικό ability που έχει ο Cain για να θεραπεύει τους συμπαίκτες του. Μπορεί να πετάξει τα potions απευθείας σε συμπαίκτη του, θεραπεύοντάς τον ακαριαία, αλλά η δυνατότητα του ήρωα να τα διασκορπίσει στο χάρτη κάνει τον Cain πολύ ιδιαίτερο. Ως healer, ο Deckard Cain λειτουργεί κάπως αντίστροφα από τους υπόλοιπους ήρωες του ίδιου ρόλου. Το healing στην πράξη είναι μια αντίδραση. Ο παίκτης που έχει αυτόν το ρόλο ενεργεί (κάνει heal) αφού έχει συμβεί πρώτα κάτι (κάποιος έχει δεχθεί damage). Αντιθέτως, ο παίκτης που χειρίζεται τον Deckard Cain πρέπει να προνοεί. Να διασκορπίζει τα Healing Potions σε σημεία που θα κινηθούν οι συμπαίκτες του και πρέπει να «διαβάζει» την τάση κάθε στιγμή. Αν ο παίκτης διαισθάνεται πως η ομάδα του βρίσκεται σε θέση να ξεκινήσει team fight θα πρέπει να τοποθετήσει τα Healing Potions επιθετικά και αντιστοίχως αν οι συμπαίκτες του πρέπει να απεμπλακούν από τη μάχη, τα Healing Potions θα πρέπει να βρίσκονται προς το ασφαλέστερο δυνατό μονοπάτι. Πέρα όμως από τον τρόπο που healάρει, ο Deckard Cain βρίσκεται σε μια ιδιαίτερη θέση για Support hero, καθώς έχει δύο abilities για crowd control. Ως εκ τούτου, ο ήρωας είναι ιδανικός σε μια ομάδα που μπορεί να ακολουθήσει το combo των Horadric Cube και Scroll of Sealing και να κάνει dive τους αντιπάλους. Πέραν όμως από το combo, το Stay Awhile and Listen είναι ένα ability που μπορεί να δημιουργήσει τις κατάλληλες προϋποθέσεις για να ακολουθήσει το crowd control της υπόλοιπης ομάδας. Για ένα χαρακτήρα που σε όσους τίτλους του Diablo έχει εμφανιστεί πάντα έτρεχε μακριά από τον άμεσο κίνδυνο, είναι πραγματικά αστείο πως ο Deckard Cain στο Heroes of the Storm έχει ένα kit που φροντίζει να μπορεί να δημιουργήσει, όσο λίγοι άλλοι ήρωες, επικίνδυνες καταστάσεις για τους εχθρούς του.



Αυτή όμως η διαπίστωση δεν σημαίνει πως ο Deckard Cain στο Heroes of the Storm έχει διαφορετική προσωπικότητα απ' ότι στο Diablo. Τουναντίον, για έναν χαρακτήρα που ποτέ δεν είχε παρουσιάσει συγκεκριμένες ικανότητες στη μάχη, είναι εκπληκτικό το αποτέλεσμα που έχουν καταφέρει οι developers του Heroes of the Storm. Όλα τα abilities του Cain ταιριάζουν απόλυτα στο χαρακτήρα του. Το trait του παρουσιάζει το σοφό γέροντα που πρέπει να βρίσκεται κοντά στους συμπαίκτες του για να μπορούν να τον προστατεύσουν. Ο τρόπος που λειτουργεί το Healing Potion και το Scroll of Sealing παρουσιάζει χαρακτήρα που δεν χρησιμοποιεί ωμή δύναμη στη μάχη αλλά στρατηγική και σκέψη. Ακόμη και το Lorenando, ένα ability που είχαν δημιουργήσει οι developers του Diablo για το πρωταπριλιάτικο Archivist class, ταιριάζει γάντι στον Deckard Cain. Είναι τόσο αρμονική η συνύπαρξη του συγκεκριμένου kit με το χαρακτήρα του ήρωα που μπορούμε να πούμε πως αν ο Cain είχε abilities στο Diablo, θα είχε αυτές που απέκτησε στο Heroes of the Storm.



Οι developers ξεκίνησαν με λευκό καμβά στην περίπτωση του Deckard Cain και με οδηγό την προσωπικότητα του χαρακτήρα δημιούργησαν έναν ήρωα στο Heroes of the Storm που έχει και την αίσθηση και τα abilities που πραγματικά του ταιριάζουν. Δεν είναι σπάνιο αυτό το αποτέλεσμα από τη συγκεκριμένη ομάδα αλλά όταν το βλέπουμε να συμβαίνει, το φαινόμενο είναι εξαιρετικό. Ο Deckard Cain βρίσκεται πλέον στο Nexus και, μετά από χρόνια που πέρασε ως τριτοδεύτερος χαρακτήρας, ήρθε η ώρα του να πρωταγωνιστήσει.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
2 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • kitsos
    • Καλό review και χαίρομαι που ασχολείται κάποιος με το Heroes of the Storm, αλλά αρκετά καθυστερημένο εφόσον το βίντεο το ίδιο έχει ανάρτηση τον Απρίλιο και ο χαρακτήρα βγήκε την ίδια ή επόμενη εβδομάδα από αυτό. Ήδη έχει βγει νεότερος χαρακτήρας στο παιχνίδι καθώς και δύο ή τρία πετυχημένα events άξια αναφοράς.
      Ανάλογο του άρθρου αυτού είναι να έγραφε κανείς τώρα για τα trailers της Ε3.

      • Kalamitis
      • Καλησπέρα kitso.

        Καταλαβαίνω και συμφωνώ μαζί σου πως το review του Deckard Cain βγήκε με μεγάλη καθυστέρηση.

        Θα ήθελα λοιπόν να υπάρχει όση περισσότερη διαφάνεια γίνεται ώστε να καταλάβεις το λόγο για τον οποίο υπήρξε αυτή η καθυστέρηση. Τα κείμενα για τους ήρωες κυκλοφορούν αφού η Blizzard μας έχει προμηθεύσει τον αντίστοιχο κωδικό. Το ιδανικό θα ήταν να μπορούσα να γράψω το κείμενο αμέσως μετά την κυκλοφορία ενός ήρωα αλλά δυστυχώς οι κωδικοί πολλές φορές αργούν. Και όσον αφορά τον Deckard Cain, ο κωδικός άργησε πολλούς μήνες επειδή έτυχε ένα συμβάν στη Blizzard που τους εμπόδισε να είναι και εκείνοι στην ώρα τους. Καλώς ή κακώς, αυτά συμβαίνουν.

        On the bright side, θα σε ενημερώσω πως σύντομα θα είναι διαθέσιμο το κείμενο του πιο πρόσφατου ήρωα.

        Cheers!

*