Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Heroes of the Storm: Fenix Review

*
Πως κρίνεται η παρουσία του Fenix στο Heroes of the Storm; Η απάντηση στο review μας!

Αν κάτι ξέρει να κάνει καλά η Blizzard είναι να δημιουργεί χαρακτήρες που παραμένουν στη μνήμη μας πολλά χρόνια μετά το ντεμπούτο τους. Ανάμεσα στο τεράστιο ρόστερ των χαρακτήρων που έχουν κάνει την εμφάνιση τους όλα αυτά τα χρόνια στους τίτλους της εταιρίας, λίγοι είναι αυτοί που ξεπερνούν σε εκτόπισμα το καστ του πρώτου StarCraft. Υπάρχει μια συγκεκριμένη γοητεία στην ιστορία του campaign από το συγκεκριμένο παιχνίδι. Η αφήγηση, η ανάπτυξη των χαρακτήρων, η ίντριγκα και οι αλληλεπιδράσεις μεταξύ των πρωταγωνιστών αποτελούν το κορυφαίο δείγμα που έχει καταφέρει να δημιουργήσει η Blizzard. Πολλοί θυμούνται την Kerrigan, τον Raynor και τον Zeratul, ήρωες που πλέον έχουν γίνει σύμβολα της κουλτούρας των video games. Οι παλιοί όμως παίκτες του πρώτου StarCraft θυμούνται ακόμη καλύτερα έναν άλλο χαρακτήρα, ένα χαρακτήρα που έχει μείνει στη καρδιά τους: τον Fenix.




Ο Fenix ήταν κάποτε μέλος της κάστας των Zealots, πολεμιστής των Protoss. Ο Fenix δεν ήταν απλά ένας Zealot, ήταν ο πιο σκληρός Zealot στην ιστορία των Zealots. Τα ηρωικά κατορθώματά του έχουν μείνει στην ιστορία του λαού του, οπότε όταν ήρθε η ώρα για την υπεράσπιση του Aiur, του πατρογονικού πλανήτη των Protoss, από τα zergs, ο Fenix ήταν πρώτος στη γραμμή άμυνας. Όλα πήγαιναν σχετικά καλά στη μάχη με τα zergs, μέχρι που σταμάτησαν να πηγαίνουν καλά και ο Fenix έπεσε στη μάχη. Όμως οι περιπέτειες του ήρωά μας δεν σταμάτησαν σε αυτό το σημείο. Το να είναι ζηλωτής προϋποθέτει πολλά και ένα από αυτά είναι πως δεν σταματά να πολεμά ακόμη και αν το μισό του σώμα έχει καταστραφεί. Έτσι λοιπόν και ο Fenix, ή μάλλον ό,τι είχε μείνει από το σώμα του, είχε την τιμή να χωθεί μέσα σε ένα ρομποτικό εξωσκελετό και να μεταμορφωθεί σε Dragoon. Νέος, τετράποδος και σκληρός όπως πάντα, ο Fenix ξαναμπήκε στη μάχη. Για άλλη μια φορά όλα πήγαιναν σχετικά καλά για τον Dragoon Fenix μέχρι που αποφάσισε να μπλέξει με κακές παρέες και να βρεθεί σε μια απρόβλεπτη τριπλέτα, μαζί με τον Raynor και την Kerrigan. Η Kerrigan πρόδωσε τους δύο σύμμαχούς της και ο Fenix έπεσε στη μάχη για δεύτερη και τελευταία φορά. Ο θάνατος του Fenix δεν ήταν άσκοπος. Σε αυτό το σημείο, ο ρόλος του Fenix ήταν αυτός του καταλύτη. Ο θάνατός του ήταν η στιγμή που όλοι όσοι έπαιξαν το campaign αποδέχτηκαν πως δεν υπάρχει λύτρωση για την Kerrigan. Ήταν η προδοσία της Kerrigan που χάραξε στο μυαλό των παικτών τον ηρωικό μα άτυχο Fenix. Γι' αυτό, 20 χρόνια μετά, ακόμη τον θυμόμαστε.



Από το 2015 ήθελε η Blizzard να προσθέσει τον Fenix στο Heroes of the Storm. Σκοπός των developers ήταν να μεταφράσουν αποδώσουν σε όρους gameplay τη μετάβαση του Fenix από Zealot σε Dragoon, με τον ήρωα να αλλάζει μορφή κάθε φορά που πεθαίνει. Αλλά επειδή είχε κυκλοφορήσει εκείνη την εποχή ο Leoric, δίστασαν να προσθέσουν ένα ακόμη resurrection mechanic στο παιχνίδι. Οι developers ήθελαν να ήταν ο Fenix ο πρώτος warrior από το StarCraft αλλά, βλέπετε, πλησίαζε η κυκλοφορία του Legacy of the Void και το νέο expansion έπρεπε να συνοδεύεται και από έναν ήρωα Protoss στο Heroes of the Storm. Όμως poster boy του Legacy of the Void ήταν ο Artanis και γι' αυτό ο Artanis έγινε ο πρώτος warrior από το StarCraft. Μ' αυτά και μ' αυτά ο Fenix πέρασε στο περιθώριο. Τρεισήμισι χρόνια μετά και το StarCraft γιορτάζει φέτος τα 20 χρόνια από την κυκλοφορία του. Αυτήν τη φορά, ήρθε και δικαιωματικά η σειρά του Fenix να κάνει την εμφάνισή του στο Heroes of the Storm.



Με τον Artanis να έχει εκπληρώσει ήδη το ρόλο του Zealot, στον Fenix έμεινε ο ρόλος του Dragoon. Αυτή η επιλογή επέτρεψε στους δημιουργούς να αποφύγουν γενικότητες στο kit του Fenix, να επικεντρωθούν στο τι μπορεί να σημαίνει για το Heroes of the Storm ένας Dragoon και να μεταφέρουν ρετουσαρισμένη την τόσο χαρακτηριστική φιγούρα του από το 1998 στο 2018. Το W του Fenix, αντιπροσωπεύει την κεντρική θεματική ενός Dragoon και παρουσιάζει την ικανότητα που έχουν οι μονάδες του StarCraft να εξελιχθούν και να γίνουν πιο δυνατές μέσω αναβαθμίσεων. Ενεργοποιώντας το συγκεκριμένο ability ο Fenix μπορεί να διαλέξει μεταξύ του Repeater Cannon που προσφέρει επιπλέον attack speed στον ήρωα και του Phase Bomb που αυξάνει την εμβέλεια και το damage των basic attacks του Fenix, που πλέον κάνουν splash damage. Το Plasma Cutter, το ability που βρίσκεται στο Q, δημιουργεί μια ακτίνα λέιζερ που περιστρέφεται γύρω από τον Fenix κάνοντας damage και slow στους αντιπάλους. Στο E, βρίσκεται το Warp που δίνει στον Fenix την ικανότητα να τηλεμεταφερθεί σε μικρή απόσταση κατά τη διάρκεια της μάχης. Το πρώτο Heroic Ability του Fenix ονομάζεται Purification Salvo. Ο Fenix σαρώνει μια περιοχή μπροστά του και κλειδώνει τους αντίπαλους ήρωες. Όταν η σάρωση ολοκληρωθεί,  ο Fenix εξαπολύει πυρά προς τους κλειδωμένους στόχους. Το δεύτερο Heroic Ability είναι το Planet Cracker, που δίνει τη δυνατότητα στον Fenix να πυροδοτήσει μια καταστροφική ακτίνα λέιζερ που ταξιδεύει σε όλο μήκος του battleground κάνοντας απίστευτη ζημιά στους αντιπάλους. Τέλος, το trait του ήρωα είναι το Shield Capacitor, που δίνει στον Fenix ένα shield που αναπληρώνεται όσο εκείνος δεν έχει δεχθεί damage τα τελευταία 5 δευτερόλεπτα. Το kit του Fenix προσφέρει πολλαπλά εργαλεία για να αντιμετωπίζει διαφορετικές καταστάσεις κατά τη διάρκεια της μάχης και ταυτόχρονα τον κάνει να ξεχωρίζει από τους υπόλοιπους ranged assassins του παιχνιδιού.
Με το συγκεκριμένο σετ από abilities, ο Fenix παρουσιάζει ένα ανταγωνιστικό και ξεχωριστό kit, αλλά ταυτόχρονα αντιπροσωπεύει θεματικά όχι μόνο το αρχέτυπο των Dragoons αλλά και ολόκληρη τη φυλή των Protoss. Έχει shield όπως οι περισσότερες μονάδες των Protoss, το Plasma Cutter φέρνει στη μνήμη Colossus από το StarCraft 2 και το Planet Cracker αντιπροσωπεύει τις καταστροφικές ικανότητες των Carriers και των Motherships. Ακόμη και στον τρόπο που κινείται ο Fenix είναι ξεχωριστός. Όπως όλοι οι Dragoons, έτσι και το σώμα του Fenix δεν περιστρέφεται, τα πόδια του «κοιτάζουν» πάντα προς την ίδια κατεύθυνση, τα γόνατά του είναι στατικά και η κίνησή του έχει μια μηχανική, ρομποτική ροή. Το μοναδικό σημείο του σώματός του που γυρνάει προς την κατεύθυνση της πορείας του είναι το πάνω μέρος του κορμού του. Ο Fenix δεν έχει απλώς την όψη και την αίσθηση ενός Dragoon από το StarCraft. Ο ήρωας προσφέρει την εμπειρία του Fenix ως Dragoon, ενός ελίτ πολεμιστή της φυλής των Protoss.



Η δυνατότητά του να αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο εκτελούνται οι βασικές επιθέσεις του είναι το πιο δυνατό σημείο του ήρωα. Ο Fenix μπορεί να pushάρει waves, εξαιτίας του range του να παρενοχλεί τους αντίπαλους ήρωες και χάρη του shield του, που του δίνει survivability, ο ήρωας μπορεί να κάνει bullying σε πολλούς solo laners. Ταυτόχρονα όμως είναι εξαιρετικός και στα team fights. Το Plasma Cutter τού δίνει την δυνατότητα να κρατάει τους αντίπαλους στην απόσταση που θέλει, ενώ με το Warp μπορεί να επανατοποθετηθεί κατά τη διάρκεια της μάχης σε πιο ευνοϊκά γι' αυτόν σημεία. Και τα δύο Heroic Abilities του είναι δυνατά. Σε περίπτωση που η ομάδα του έχει αρκετό lock down και crowd control, το Planet Cracker μπορεί να λιώσει τους αντιπάλους που δεν μπορούν να ξεφύγουν από την πορεία της ακτίνας του. Από την άλλη, το Purification Salvo είναι η καλύτερη επιλογή όταν βρίσκεται απέναντι σε ήρωες με mobility καθώς οι αντίπαλοι που έχουν κλειδωθεί από το scan δεν μπορούν να αποφύγουν τα πυρά του. Γενικότερα πρέπει να αναφέρουμε πως ο Fenix είναι αρκετά δυνατός ώστε η παρουσία του στο παιχνίδι να επισκιάζει άλλους ranged assassins. Ευτυχώς για τους αντιπάλους, υπάρχουν αδυναμίες στο kit του Fenix που μπορούν να χρησιμοποιηθούν εναντίον του. Το μεγάλο του hitbox τον κάνει ευάλωτο σε skillshots και παρόλο που το Shield Capacitor τού δίνει ένα μπόνους, ο Fenix έχει health pool που οι περισσότεροι mages μπορούν να λιώσουν με τα combos τους. Πριν χρησιμοποιήσει το Warp για να τηλεμεταφερθεί, υπάρχει ένα μικρό χρονικό περιθώριο που δίνει τη δυνατότητα στους αντιπάλους να διακόψουν με stuns το ability, αφήνοντας τον Fenix εκτεθειμένο και χωρίς να μπορεί να επανατοποθετηθεί. Όσο όμως ο Fenix μπορεί να παραμείνει σε μια ασφαλή απόσταση από την αντίπαλη ομάδα, έχει αρκετά κόλπα στο οπλοστάσιό του για να αντιμετωπίσει τις περισσότερες καταστάσεις.



Περιμέναμε χρόνια την είσοδο του Fenix στο Heroes of the Storm και παρότι μπορεί να μη λάβαμε την εκδοχή του ως Zealot, οι developers μάς έδωσαν τον πιο σκληρό Dragoon στην ιστορία των Dragoons. Ο Fenix αποτελεί μια από τις καλύτερες προσθήκες ήρωα στο Heroes of the Storm, που πέτυχε περισσότερο από ποτέ να μεταφέρει την αίσθηση, το playstyle και την προσωπικότητα ενός χαρακτήρα. 20 χρόνια μετά το ντεμπούτο του, ο Fenix επιστρέφει και αυτή τη φορά είναι πιο δυναμικός από ποτέ.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*