Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Heroes of the Storm: Genji Review

*
Δεν είναι τυχαία η συστηματική προσθήκη ηρώων του Overwatch στο Heroes of the Storm. Αυτήν τη στιγμή το Overwatch είναι το πιο «καυτό» IP της εταιρείας και με ξεχωριστούς, καλοσχεδιασμένους χαρακτήρες που εύκολα μεταφέρονται σε MOBA λόγω των ικανοτήτων τους. Ο Genji μπορεί να μην ήταν ο πιο πολυαναμενόμενος ήρωας του Overwatch που κατέφθασε στο Heroes of the Storm (ούτως ή άλλως εν τέλει όλοι οι ήρωες θα κάνουν το άλμα) αλλά είναι ένας χαρακτήρας που έχει να προσφέρει στο όλο και μεγαλύτερο ρόστερ του παιχνιδιού.



Ο Shimada Genji πέρασε ανέμελα τα παιδικά του χρόνια αλλά όταν ο αδερφός του, Hanzo, του πρότεινε να συμμετάσχει στις εγκληματικές δραστηριότητες του clan τους, εκείνος αρνήθηκε, πράξη που οδήγησε στη μονομαχία των δύο αδελφών. Ο Genji έχασε και αφέθηκε από τον αδερφό του να υποκύψει στα πολλά τραύματά του. Σε αυτήν την άσχημη κατάσταση βρήκαν τον Genji πράκτορες της οργάνωσης Overwatch, τον περιέθαλψαν και αντικατέστησαν τα τραυματισμένα του μέλη με αντίστοιχα ρομποτικά. Έχοντας ήδη αρκετές γνώσεις στη τέχνη των ninja και με ενισχυμένη κράση από τα ρομποτικά του μέλη, ο Genji παρέμεινε στο πλευρό του Overwatch συμμετέχοντας σε διάφορες αποστολές τους. Κρατώντας σχεδόν αυτούσιο το skill set του από το Overwatch, ο Genji είναι ένας high mobility ranged assassin. Το trait του Genji, ονόματι Cyber Agility, είναι ουσιαστικά ένα μικρό άλμα που τον βοηθά να περνάει πάνω από τοίχους και εμπόδια που υπάρχουν στα battlegrounds. Το Q του Genji λέγεται Shuriken, με τον cyber ninja να εξαπολύει μπροστά του μια σειρά από shuriken. Το W του Genji είναι το Deflect που κάνει τον ήρωα στιγμιαία άτρωτο και για κάθε επίθεση που μπλοκάρει, επιστρέφει ένα kunai στον κοντινότερο εχθρό. Το Swift Strike που βρίσκεται στο Ε είναι και το πιο σημαντικό ability στο kit του Genji.



Στην πράξη είναι ένα μεγάλο dash με το οποίο προκαλεί damage σε όλους τους αντιπάλους που διαπερνά και, σε περίπτωση που ένας από τους αντιπάλους ήρωες πεθάνει, ο Genji μπορεί να ξαναχρησιμοποιήσει το Swift Strike. Το πρώτο Heroic Ability του Genji έρχεται αυτούσιο από το Overwatch. Ενεργοποιώντας το Dragonblade, ο Genji τραβάει την katana του και για τα επόμενα 8 δευτερόλεπτα μπορεί να κάνει μια σειρά από dashes, κόβοντας όλους τους εχθρούς που βρίσκονται στο διάβα του. Το δεύτερο Heroic Ability, το X Strike, είναι πρωτότυπο για το χαρακτήρα και δημιουργήθηκε για το Heroes of the Storm. Με δυο γρήγορα κοψίματα με katana σε σχήμα σταυρού, o Genji προκαλεί damage σε όλους τους αντιπάλους. Όπως αναφέραμε, ο Genji διατηρεί σχεδόν αναλλοίωτο το kit του από το Overwatch, αλλά, ταυτόχρονα, στο πέρασμά του στο Heroes of the Storm διατηρεί και παρόμοιο ρόλο κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού.
Γενικότερα ο Genji πάσχει στο sustain damage και στο wave clear οπότε καλό θα ήταν να αποφεύγει να έχει το ρόλο του solo laner. Με τα shuriken του μπορεί να έχει κάποιο είδους poke αλλά δυσκολεύεται να τα βάλει με tanks και bruisers που μπορούν να κάνουν out sustain το damage του. Αντιθέτως, λόγω του mobility του ο Genji μπορεί εύκολα να παρακάμψει το αντίπαλο frontline και να βρεθεί face to face με τους squishy ήρωες του αντιπάλου. Εξαιτίας του μικρού health pool του, ο Genji πρέπει να είναι προσεκτικός στο timing του Deflect, ώστε να το χρησιμοποιήσει έξυπνα και να απορροφήσει το burst του αντιπάλου. Ιδανικοί συμπαίκτες του Genji είναι ήρωες που μπορούν να τον κρατήσουν ζωντανό κατά τη διάρκεια της μάχης, όπως ο Medivh με το Force of Will και ο Uther με το Divine Shield. Ειδικά το combo του Divine Shield σε συνδυασμό με το Dragonblade κάνουν τον Genji άτρωτο καθώς εκείνος κομματιάζει τους αντιπάλους και οι περισσότερες ομάδες προσπαθούν να έχουν και τους δύο ήρωες μαζί στην ομάδα τους. Λόγω των reset στο Swift Strike, είναι σωστό για τον παίκτη που χειρίζεται τον Genji να μην μπουκάρει κατευθείαν στη μάχη αλλά να περιμένει την ομάδα του να χρησιμοποιήσει τα poke abilities.



Το poke από τον Kael'thas ή από τον Greymane αφήνει τους αντιπάλους ήρωες αρκετά χαμηλά σε ζωή ώστε με ένα Swift Strike ο Genji να τους αποτελειώνει και χρησιμοποιώντας το reset ability να κυνηγά ένα ακόμα εύκολο θύμα ή να κάνει dash προς ασφαλές σημείο, μακριά από τη μάχη. Το μεγαλύτερο πρόβλημα που έχει να αντιμετωπίσει ο Genji είναι τα hard crowd control όπως τα stuns και τα silences. Ακόμα και αν οι αντίπαλοι squishies είναι με ζουμερά, χαμηλά health points και ο Genji χρησιμοποιήσει τα mobility abilities του αλλά, αντί να εξασφαλίσει το kill, φάει ένα stun από τον αντίπαλο Muradin, ή το silence από τον αντίπαλο Malfurion, ο Genji είναι εύκολο να γίνει lock down και να καταλήξει νεκρός. Η υπομονή και η ετοιμότητα είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά που χρειάζονται οι επίδοξοι mains του Genji. Μερικές φορές γνωρίζοντας κανείς το πότε θα πρέπει να χρησιμοποιήσει τα abilities του και το πως θα προσεγγίσει τη κάθε μάχη είναι πιο χρήσιμο από το να προσπαθεί απλά να πετύχει τους αντιπάλους με όλα τα skill shots και να μπουκάρει μόνος του στη μάχη.



Στα κατάλληλα χέρια ο Genji είναι μια οργισμένη ρομποτική μπάλα flipper που σκοτώνει σε κάθε dash και εκνευρίζει τους αντιπάλους του καθώς τον βλέπουν να φεύγει αλώβητος. Το ίδιο εκνευριστικός μπορεί να είναι για τους συμπαίκτες του όταν χρησιμοποιεί με λάθος timing τα abilities του, σαν μια μελισσούλα νίντζα που τσιμπάει αλλά δεν σκοτώνει και, αφού πεθάνει, γκρινιάζει πως θέλει healing. Όπως καταλαβαίνετε, ο Genji είναι ένας χαρακτήρας που προσφέρει συγκινήσεις στο Heroes of the Storm. Εάν λοιπόν αισθάνεστε ότι κρύβεται μέσα σας ένας assassin shinobi και ότι είστε ικανός για τα καλύτερα (ή και τα χειρότερα), τότε ο Genji είναι ο χαρακτήρας σας (;). 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
2 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • kitsos
    • Πολύ ωραίο και αναλυτικό άρθρο!
      Αλλά γιατί να γράψεις review για ένα σχετικά παλιό hero αντί για ότι καινούριο έχει προστεθεί στο παιχνίδι (δλδ ο Garrosh Hellscream);

      • Kalamitis
      • Μέσα στις επόμενες μέρες θα ανέβουν άρθρα για περισσότερους ήρωες μέχρι να φτάσουμε στους πιο πρόσφατους.

*