Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Heroes of the Storm: Malthael Review

*
Με την κυκλοφορία του Rise of the Necromancer στο Diablo 3, η Blizzard δεν ήθελε να πάει χαμένη η ευκαιρία για cross promotion αλλά επειδή ο Necromancer προϋπήρχε στο Heroes of the Storm, οι developers έριξαν μια ματιά στις σημειώσεις τους για εναλλακτικές λύσεις και φρόντισαν να προστεθεί στο roster του MOBA της εταιρείας ένας από τους πιο δημοφιλείς χαρακτήρες και ο main villain του Diablo 3: Reaper of Souls, ο Malthael, Aspect of Death. Ο Malthael είναι ένας άγγελος, πρώην μέλος του Argiris Council που εκτελούσε χρέη Aspect of Wisdom. Με το θάνατο του Prime Evil στο Diablo 3, η ανθρωπότητα, γεννημένη από αγγέλους και δαίμονες, ήταν το τελευταίο κατάλοιπο δαιμονικής δύναμης. Ρουφώντας τις ανθρώπινες ψυχές ο Malthael άλλαξε επάγγελμα και έγινε Aspect of Death, αποφασισμένος να εξαλείψει όλα τα ίχνη των δαιμόνων φτάνοντας μέχρι και το Nexus.



Παρ' ότι έχει το tag του Assassin, ο Malthael είναι στην πραγματικότητα bruiser, πιο κοντά στα χαρακτηριστικά του Thrall και της Sonya. Στο kit του, βασικό χαρακτηριστικό είναι το overtime percent-based damage βάσει του max health των αντιπάλων, με αποτέλεσμα να χάνει σε burst ενάντια σε στόχους με λίγη ζωή αλλά να κάνει γλέντι απέναντι σε bruisers και σε tanks. Τα abilities του Malthael διαφέρουν γενικότερα από τα spells που είχε στο Diablo 3 αλλά κρατάνε τη γενικότερη θεματική. Εν αντιθέσει με playable χαρακτήρες από τα διάφορα παιχνίδια της Blizzard που ως επί το πλείστον, βλέπουν το προϋπάρχον τους skill set να περνάει σχεδόν αυτούσιο στο Heroes of the Storm, σπάνια είναι εύκολο να έχουμε μια παρόμοια διαχείριση για χαρακτήρες που έχουν ρόλο boss στα αντίστοιχα παιχνίδια. Γενικότερα τα abilities των bosses είναι φτιαγμένα ώστε οι παίκτες να μπορούν να τα αποφύγουν ή τουλάχιστον να μπορούν να αντιδράσουν σε αυτά. Πατώντας λοιπόν πάνω στα abilities που έχει στο Diablo 3 και με επίκεντρο τη λογική ενός boss fight, ο Malthael είναι ένας ήρωας που οι αντίπαλοί του πρέπει να προσπαθούν να τον κρατούν μονίμως σε απόσταση αν θέλουν να επιβιώσουν.



Ολόκληρο το kit του Malthael περιστρέφεται γύρω από το trait του, το Reaper's Mark. Τα auto attacks του Malthael σημαδεύουν τους αντιπάλους του με το Reaper's Mark και για τα επόμενα 4 δευτερόλεπτα οι μαρκαρισμένοι αντίπαλοι δέχονται damage βάσει του maximum health τους. Ο Malthael μπορεί επίσης να σημαδέψει τους αντιπάλους του και με τη βοήθεια του Death Shroud. Όταν χρησιμοποιεί το Death Shroud, o Malthael στέλνει σε ευθεία γραμμή μια σκοτεινή ομίχλη που μαρκάρει όλους τους αντιπάλους με το Reaper's Mark. Αν αντίπαλοι είναι σημαδεμένοι από το Reaper's Mark, τότε ο Malthael μπορεί να χρησιμοποιήσει και τα abilities του που βρίσκονται στο Q και στο W.
Το Q ability ονομάζεται Soul Rip και χρησιμοποιώντας το ο Malthael προκαλεί ζημιά σε όσους έχουν το Reaper's Mark και ταυτόχρονα θεραπεύεται ο ίδιος. Χρησιμοποιώντας το W ability, Wraith Strike, o Malthael τηλεμεταφέρεται πίσω από τον αντίπαλό του που είναι ήδη μαρκαρισμένος από το trait του. Το πρώτο Heroic Ability του Malthael, Torment Souls, είναι η κατεξοχήν team fight επιλογή. Για τα επόμενα 4 δευτερόλεπτα, ο Malthael αποκτά 10 Armor και περιτυλίγεται από ένα κύμα ψυχών που σημαδεύει με το trait του όλους όσους ακουμπά. Η ετέρα επιλογή, το Last Rites είναι και το πρώτο Heroic Ability με quest. Μετά από 2 δευτερόλεπτα από τη στιγμή που θα χρησιμοποιηθεί, το Last Rites κάνει ζημιά ίση με το 50% της ζωής που λείπει από τον αντίπαλο ήρωα που μαρκαρίστηκε. Κάθε φορά που ο Malthael σκοτώνει έναν ήρωα χρησιμοποιώντας το Last Rites, το cooldown του Heroic Ability μειώνεται μόνιμα μέχρι να φτάσει στο minimum cooldown των 15 δευτερολέπτων.



Λόγω του εξαιρετικού του sustain, ο Malthael είναι από τους καλύτερους solo laners του Heroes of the Storm ενώ το percent damage από το trait του τον κάνει να είναι από τα καλύτερα picks εναντίον πολλών tanks ή bruisers. Από την άλλη, λόγω του μηδαμινού mobility χωρίς μαρκαρισμένο αντίπαλο, ο Malthael αντιμετωπίζει προβλήματα με χαρακτήρες που μπορούν να κρατούν αποστάσεις. Το Death Shroud μπορεί να τον βοηθάει να μαρκάρει χαρακτήρες από απόσταση αλλά επειδή είναι ένα αργό σε ταχύτητα skill shot ability είναι εξίσου εύκολο και να αποφευχθεί από τους αντιπάλους. Γενικότερα ο Malthael λάμπει απέναντι σε χαρακτήρες που δεν έχουν mobility και δεν μπορούν να τον κάνουν out-sustain. Ήρωες όπως ο Arthas, o Stiches ή η Sonya δεν μπορούν να ξεφύγουν εύκολα από τον Aspect of Death. Αντιθέτως, χαρακτήρες όπως η Tracer ή η Valla τους μπορούν να "χορέψουν" σε απόσταση ασφαλείας απέναντί του και ταυτόχρονα να του κάνουν damage. Ο Malthael μπορεί να έχει πολύ καλό sustain αλλά από την άλλη, πέρα από το Heroic Ability του, Torment Souls, δεν είναι ούτε κατά διάνοια ένας tanky χαρακτήρας. Έχοντας πρόβλημα εναντίον του burst και του crowd control, ο Malthael είναι πολύ καλύτερος σε μικρά skirmishes ακόμα και αν βρίσκεται μόνος του ενάντια σε δύο αντιπάλους. Το μοναδικό burst damage στο kit του Malthael βρίσκεται επίσης σε Heroic Ability, το Last Rites, αλλά λόγου του χρόνου μέχρι να ολοκληρωθεί το ability, οι αντίπαλοι έχουν πολλές φορές το χρόνο είτε να λάβουν ένα heal που θα τους σώσει, είτε κάποιο από τα αρκετά abilities που προσφέρουν invulnerability.



Μπορεί το percentage damage του Malthael να τον κάνει γενικότερα αρεστό στα περισσότερα team compositions, όμως ιδανικό θα ήταν να υπάρχουν ήρωες στην ομάδα του που να συγκαλύπτουν τις αδυναμίες του. Ο Arthas με τα slows και τα roots του βοηθά τον Malthael να παραμένει πάνω στον αντίπαλό του, ενώ abilities που αυξάνουν το healing done όπως τα banners του Varian, αυξάνουν το survivability του Aspect of Death. Γενικότερα όμως, ο Malthael, καλύπτει πολλά από τα θετικά στοιχεία που χρειάζονται σε μια ομάδα και δεν είναι τυχαίο που από την μέρα που κυκλοφόρησε είναι first ban, first pick material. Έχοντας ένα kit που λειτουργεί άψογα στις περισσότερες περιπτώσεις ενός παιχνιδιού αλλά ταυτόχρονα έχει τις αδυναμίες του, ο Malthael είναι από τις «καλές» προσθήκες στο Heroes of the Storm. Οι developers κατάφεραν να πετύχουν σε θέμα gameplay την αίσθηση ενός χαρακτήρα που αντιπροσωπεύει τον ίδιο το θάνατο. Εξαρτάται βέβαια σε ποια ομάδα βρίσκεται ο Malthael. Γιατί ενώ στην αντίπαλη ομάδα ο Malthael είναι ο Θεριστής Ψυχών που μακελεύει τους συμπαίκτες μου, ο Malthael στην ομάδα μας συνήθως γίνεται το Aspect of Death επειδή πεθαίνει τουλάχιστον 10 φορές κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. «Ανλάκι».

Malthael Spotlight
 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*