Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Heroes of the Storm: Whitemane Review

*
Εδώ και ένα χρόνο και μερικούς μήνες κάτι συμβαίνει με τους developers του Heroes of the Storm. Ανά τακτά χρονικά διαστήματα, και πιο συχνά απ’ ό,τι γινόταν στο παρελθόν, κάνει και την εμφάνισή του ένας νέος ήρωας με ρόλο support. Και εντύπωση προκαλεί γιατί φαίνεται να έχουν βρει τρόπο οι developers να πρωτοπορούν συστηματικά πλέον στο συγκεκριμένο ρόλο, πολύ περισσότερο απ’ όσο το καταφέρνουν στους υπολοίπους. Μια τέτοια περίπτωση είναι και αυτή της Whitemane, του νέου support που προστέθηκε στο Heroes of the Storm.



Το ποια είναι η Sally Whitemane και για ποιο λόγο μπήκε στο Heroes of the Storm είναι δύο ερωτήσεις με απαντήσεις που αλληλοκαλύπτονται. Η Whitemane είναι μια από τις πιο χαρακτηριστικές περσόνες του World of Warcraft. Το Scarlet Monastery είναι εδώ και χρόνια μια σταθερά κατά τη διάρκεια του levelling στο WoW και η Whitemane, με την ιδιαίτερη εμφάνισή της, είναι το τελευταίο boss του dungeon. Ακόμη όμως και αν οι παίκτες δεν έχουν κίνητρο να την πολεμήσουν για το experience που απαιτεί το levelling, η Whitemane έχει ως loot το καπέλο της που είναι τόσο ιδιαίτερο που το κυνηγούν μανιωδώς οι παίκτες που συλλέγουν εμφανίσεις για transmogrification. Είναι τόσο χαρακτηριστική η φυσιογνωμία της Whitemane που σε κάθε Blizzcon βλέπουμε cosplayers που κυκλοφορούν ντυμένες με το κουστούμι της. Πέρα από την εμφάνισή της, η Whitemane είναι επίσης και μια ιδιαίτερη προσωπικότητα. Είναι φανατισμένη ιερέας, μέλος και ιεροεξεταστής του Scarlet Crusade, του σώματος που σκοπός του είναι να καταστρέψει τους απέθαντους του Azeroth. Στο Heroes of the Storm εμφανίζεται να είναι ακόμη ζωντανή, οπότε καλό είναι να μην της πει κάποιος πως κατά τη διάρκεια του campaign των Death Knights στο Legion οι παίκτες την ανέστησαν και πλέον, ως απέθαντη κι η ίδια, είναι μέλος των Four Horsemen. Τουλάχιστον κράτησε το φανατισμό και την τρέλα της ακόμη και μετά το θάνατο. Δεν αλλάζουν οι άνθρωποι θα πουν κάποιοι. Το ίδιο φανατισμένη και τρελή ήρθε και στο Heroes of the Storm.



Με τον ερχομό της Yrel στο Heroes of the Storm ήταν εύκολο να κατηγορήσουμε την Blizzard πως δημιούργησε ένα χαρακτήρα που ήταν μόνο κατ’ όνομα Retribution Paladin. Στην περίπτωση της Whitemane έχουμε Discipline Priest σε όλα εκτός από τα ονόματα των abilities. Atonement; Το έχει. Penance; Επίσης. Για τους αμύητους, το ιδιαίτερο που προσφέρει η Whitemane στο ρόλο του support είναι πως για να θεραπεύσει τους συμπαίκτες της πρέπει πάνω απ’ όλα να κάνει damage. Το πρώτο ability της Whitemane είναι το Desperate Plea. Χρησιμοποιώντας το θεραπεύει ένα συμπαίκτη και εξασφαλίζει το Desperation debuff. Το Desperation αυξάνει το κόστος σε mana του Desperate Plea και μπορεί να γίνει stacked έως 3 φορές. Εδώ έρχεται και κουμπώνει το Zeal, το trait της ηρωίδας. Τα abilities που κάνουν heal προσθέτουν και το Zeal, ένα buff που μετατρέπει το damage της Whitemane σε heal για όσους ήρωες επηρεάζονται απ’ αυτό. Το δεύτερο ability ονομάζεται Inquisition και είναι ουσιαστικά ένα channel ability που κάνει damage και slow σε έναν αντίπαλο ήρωα. Το Searing Lash είναι το τελευταίο basic ability. Χρησιμοποιώντας το, μια γραμμή φωτός καίει τους αντιπάλους και αν πετύχει αντίπαλο ήρωα, εμφανίζεται μια δεύτερη γραμμή. Το πρώτο Heroic ability είναι το Scarlet Aegis που θεραπεύει και προσφέρει armor σε όλους τους συμπαίκτες που βρίσκονται γύρω από Whitemane όταν αυτό ενεργοποιηθεί. Το Divine Reckoning είναι η δεύτερη και πιο επιθετική επιλογή καθώς ενεργοποιώντας το η Whitemane κάνει συνεχόμενο damage σε μια περιοχή. Με την επιλογή του Scarlet Aegis ο παίκτης έχει τη δυνατότητα να προστατέψει την ομάδα του αυξάνοντας τις πιθανότητες επιβίωσης των συμπαικτών του κόντρα σε burst των αντιπάλων και δημιουργεί τις προϋποθέσεις για να αλλάξει η ροή της μάχης. Σε περίπτωση που συνδυαστεί με heavy crowd control από την ομάδα της, το Divine Reckoning μπορεί να αποδώσει πέρα από damage και πολύ heal, αρκεί βέβαια οι συμπαίκτες της Whitemane να έχουν πάνω τους το buff του Zeal.



Εν αντιθέσει με την Auriel, που χρησιμοποιεί έναν damage dealer ως μπαταρία για να μπορέσει να healάρει, η Whitemane βασίζεται στο δικό της damage για να μπορέσει να θεραπεύσει τους συμπαίκτες της. Το Desperate Plea μπορεί να είναι ο πιο άμεσος τρόπος για να κάνει heal, αλλά το επαυξανόμενο κόστος σε mana δεν το καθιστά την πιο αξιόπιστη μέθοδο για τέτοιο σκοπό. Η βασικότερη χρησιμότητα του Desperate Plea είναι να προσθέτει το buff του Zeal, πρέπει όμως να χρησιμοποιείται με φειδώ και να spamάρεται μόνο σε έκτακτη ανάγκη. Βέβαια σε περίπτωση που δεν υπάρχει άμεσος κίνδυνος και απλά ο παίκτης θέλει να «γεμίσει» τη ζωή που χάσανε οι συμπαίκτες, τότε το Desperate Plea μπορεί να χρησιμοποιηθεί με μέτρο, περιμένοντας να «πέσει» κάθε φορά το Desperation για να μην καταναλωθεί υπερβολικό mana.
Για να κάνει αποδοτικά heal η Whitemane, πρέπει να κάνει damage και αυτό σημαίνει πως πρέπει να πλησιάσει τους αντιπάλους. Δεν σημαίνει απαραίτητα πως θα κινδυνεύσει το ίδιο με ένα άλλο support, για παράδειγμα την Alexstrasza. Η Whitemane καταπίνει divers όπως ο Illidan ή ο Zeratul καθώς μπορεί να αντέξει το burst τους και να τους το ανταποδώσει, κάνοντας damage και ταυτόχρονα θεραπεύοντας τον εαυτό της. Ο τρόπος να την αντιμετωπίσει κάποιος είναι απομονώνοντάς την ή τραβώντας την μακριά από την ομάδα της, καθώς η Whitemane δεν έχει κάποιο μέσο στο kit της για να μπορεί να διαφύγει. Crowd control όπως stun και silence είναι εξίσου αποτελεσματικά καθώς την εμποδίζουν να κάνει damage που θα τη healάρει και θα τη βοηθήσει να επιβιώσει. Αντιθέτως, τα πάει εξαιρετικά ενάντια σε poke teams καθώς, ενώ οι αντίπαλοι κοιτάζουν να φθείρουν τους συμπαίκτες της από μακριά, αρκεί να κάνει damage στο αντίπαλο frontline ώστε να θεραπεύσει την οποιαδήποτε ζημιά.



Δίχως heavy crowd control στο basic kit της, η Whitemane πρέπει να βασίζεται στην ομάδα της για να κάνει παιχνίδι. Δεν είναι playmaker όπως ο Deckard Cain ή ο Stukov. Τα abilities της δεν είναι φτιαγμένα για να δημιουργεί kills. Είναι φτιαγμένα για να θεραπεύει και να σκοτώνει. Και σε περιπτώσεις που δεν διατρέχει κίνδυνο από τους αντιπάλους, η Whitemane μπορεί να κάνει damage που συναγωνίζεται αυτό ενός assassin. Αλλά αυτές οι ευκαιρίες εμφανίζονται μόνο όταν οι αντίπαλοι δεν έχουν τα μέσα να τη σκοτώσουν. Ένα άλλο πρόβλημα που έχει η Whitemane, όπως και οι περισσότεροι πλέον healers, είναι πως δεν τα πάει καλά στο PvE. Το Inquisition μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο σε ήρωες και το Searing Lash από μόνο του δεν επαρκεί για να καθαρίσει ένα minion wave. Η Whitemane μπορεί να εξασφαλίζει mercenaries camps χωρίς προβλήματα αλλά όχι σε ταχύτητα που να δίνει ουσία στο να το κάνει μόνη της.



Γενικότερα, είναι κοινή παραδοχή πως η Whitemane τα κάνει όλα και συμφέρει. Και σε μερικές περιπτώσεις τα παρακάνει καλά για το καλό του παιχνιδιού. Βγάζει πολύ heal και πολύ damage και ενώ στα πρώτα levels υπάρχει ουσιαστικός φόβος να τελειώσει γρήγορα το mana, όσο το παιχνίδι προχωρά παύει να την απασχολεί πώς θα πάει OOM. Το μεγαλύτερο θέμα που έχει η ηρωίδα είναι πως το πιο δυνατό της build αυτήν τη στιγμή βασίζεται στο Desperate Plea. Και το συγκεκριμένο build κάνει το Desperate Plea να μην τιμωρεί την κακή διαχείριση του mana και το heal του ίδιου του ability να αρκεί τις περισσότερες φορές για να κρατήσει εκτός κινδύνου τους συμπαίκτες της. Το αποτέλεσμα αυτού του build είναι πως η Whitemane μπορεί να μείνει στο backline και να θεραπεύει αποτελεσματικά χωρίς να χρειάζεται εκτίθεται σε κίνδυνο για να κάνει damage. Και αυτό αλλοιώνει το ρόλο που ήθελαν οι developers να έχει στο παιχνίδι. Τουλάχιστον το πρόβλημα που αναφέρουμε είναι κάτι που εύκολα διορθώνεται αλλάζοντας τους αριθμούς και δεν αποκλείουμε μέσα στις επόμενες βδομάδες να δούμε patch που θα τροποποιεί τη δύναμη που έχουν τα abilities της.



Η Sally Whitemane είναι μια ενδιαφέρουσα προσθήκη στο Heroes of the Storm. Το playstyle της είναι διασκεδαστικό και επιβραβεύει τους παίκτες που θα αφιερώσουν χρόνο στην ηρωίδα. Η Blizzard φαίνεται να έχει βρει ένα καλό ρυθμό στην ποικιλία και το τι προσφέρουν τα supports της. Αν σας αρέσει να διορθώνετε τα λάθη των συμπαικτών σας και να τιμωρείτε τους άτακτους αντιπάλους χειριζόμενοι μια μαζοχίστρια ιερέα, η Whitemane είναι για σας. 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*