Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Hitman: Episode 6 - Hokkaido Review

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    IO Interactive

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    Square Enix

  • ΔΙΑΝΟΜΗ

    CD Media

  • PEGI

    18+

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
  • Hitman
    • 18+ pegi 18+
      • 8.3 RATING
        ΧΡΗΣΤΩΝ (4)
      • ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
    ΕΠΙΣΗΜΟ SITE https://hitman.com/ FOLLOWERS 13 ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ
  • 8

    ENTERNITY SCORE
*
Το έκτο και τελευταίο επεισόδιο της πρώτης σεζόν του Hitman φέρνει τον Agent 47 στην Ιαπωνία, και μάλιστα σε ένα exclusive, απομονωμένο θέρετρο, όπου φιλοξενείται η παγκόσμια ελίτ για τις όποιες ιατρικές εργασίες θέλει να κάνει, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Κάτι εξαιρετικά ευχάριστο και ευτυχές για τον 47, αφού καθιστά ιδιαίτερα εύκολη την αναγνώριση της τοποθεσίας των επόμενων -και τελευταίων, για αυτή τη σεζόν- στόχων του. Ο ένας εκ των δύο αποκαλύφθηκε στο τέλος του προηγούμενου επεισοδίου, ενώ ο δεύτερος έχει εξίσου μεγάλη σημασία, αφού αν κάποιος από τους δύο ζήσει, τότε το μέλλον της ICA δεν διαγράφεται ιδιαίτερα λαμπρό. Χωρίς να μπούμε στη διαδικασία να αποκαλύψουμε spoilers, θα αρκεστούμε στο να σημειώσουμε ότι ο ένας εκ των δύο στόχων ήταν μάλλον προφανής από το πρώτο κιόλας επεισόδιο της σειράς, κάτι που μόνο κολακευτικό δεν είναι για το σενάριο και την πλοκή. Και αν η IO δεν τα καταφέρνει να παρουσιάσει μια πραγματικά ενδιαφέρουσα ιστορία, ευτυχώς τα καταφέρνει πάρα πολύ καλά σχεδόν σε όλες τις υπόλοιπες πτυχές.


Όσο περισσότερο εξερευνάτε και ανακαλύπτετε αντικείμενα και τρόπους επίτευξης των στόχων σας, ο τίτλος σάς ανταμείβει με νέες ευκαιρίες και καλούδια.

Η ιδιαιτερότητα της τοποθεσίας είναι το κλειδί στη δημιουργία ενός επεισοδίου που συγκρίνεται εύκολα με την Sapienza, την κορυφαία στιγμή του Hitman μέχρι τώρα. Και αυτό όχι μόνο γιατί ο σχεδιασμός του επιπέδου είναι εξαιρετικά ενδιαφέρων, αλλά γιατί ο βαθμός της δυσκολίας ανεβαίνει με έξυπνο τρόπο, καταλήγοντας κάτι σαν αποχαιρετιστήριο δώρο προς του βετεράνους της σειράς.  Για να μπορέσει λοιπόν ο 47 να πλησιάσει τον στόχο του, πρέπει να υποδυθεί για ακόμα μία φορά τον Tobias Reaper, ούτως ώστε να αποκτήσει πρόσβαση στις εγκαταστάσεις ως ασθενής. Αυτό σημαίνει ότι δε θα μπορέσει να ξεκινήσει με οποιαδήποτε μορφή οπλισμού επάνω του, ενώ το έργο του θα γίνει ακόμα πιο δύσκολο λόγω της ΚΑΙ. Η τελευταία είναι ΑΙ που ελέγχει πρακτικά κάθε σημείο των εγκαταστάσεων, επιτρέποντας μεταξύ άλλων την πρόσβαση στις διαφορετικές πτέρυγες μέσω των μικροτσίπ που βρίσκονται εγκατεστημένα στον ρουχισμό του κάθε ασθενή ή υπαλλήλου.



Αυτό σημαίνει ότι πρώτον, ο 47 πρέπει να αποκτήσει την κατάλληλη αμφίεση για να αποκτήσει πρόσβαση σε καθέναν από τους χώρους, και δεύτερον, ότι το Suit Only challenge είναι ένας (πολύ ευχάριστος) πονοκέφαλος για τους purists. Όπως θα γνωρίζετε πλέον, η επανάληψη είναι η μήτηρ μαθήσεως στο Hitman, έτσι όσο περισσότερο εξερευνάτε και ανακαλύπτετε αντικείμενα και τρόπους επίτευξης των στόχων σας, ο τίτλος σάς ανταμείβει με νέες ευκαιρίες και καλούδια, για να είναι το έργο σας ακόμα πιο εύκολο ή και -γιατί όχι- πιο ευφάνταστο την επόμενη φορά.
Είναι ασφαλές να πούμε ότι το Hokkaido συγκαταλέγεται ανάμεσα στους κορυφαίους προορισμούς του Hitman, και είναι σίγουρα ένα επεισόδιο που δεν πρέπει να χάσουν οι φίλοι της σειράς.
Από τους χώρους φιλοξενίας των ασθενών μέχρι τους στενούς διαδρόμους των υπογείων, το Hokkaido είναι γεμάτο ευκαιρίες και χώρους για ελιγμούς, ενώ φυσικά δεν απουσιάζουν και τα opportunities για εσάς που θέλετε μια κάποια…βοήθεια, έστω για τα πρώτα σας βήματα στο επεισόδιο. Κατά τα άλλα, μπορείτε να περιμένετε μια σειρά από contracts, escalations αλλά φυσικά μια νέα τοποθεσία για τα elusive targets, ενώ οι κάτοχοι PS4 αποκτούν πρόσβαση και σε έναν ακόμη στόχο των “Sarajevo Six”. Όσοι ακολουθούν τον τίτλο από το πρώτο επεισόδιο, θα χαρούν να μάθουν ότι η ΙΟ Interactive δεν έχει σταματήσει να κάνει βελτιώσεις στο UI σε κάθε πτυχή του τίτλου, με τις μικρές λεπτομέρειες (από την ταξινόμηση των challenges στο menu μέχρι την εμφάνιση των active targets στις οθόνες loading) να κάνουν πράγματι τη διαφορά και να αποδεικνύουν την επιρροή που μπορούν να έχουν στη γενικότερη παρουσίαση αλλά και εμπειρία.



Έχοντας αναφέρει όλα τα παραπάνω, είναι ασφαλές να πούμε ότι το Hokkaido συγκαταλέγεται ανάμεσα στους κορυφαίους προορισμούς του Hitman, και είναι σίγουρα ένα επεισόδιο που δεν πρέπει να χάσουν οι φίλοι της σειράς. Θα ήταν ωραίο, βέβαια, να έχει γίνει καλύτερη δουλειά στο σενάριο και να μην τελειώνει η σεζόν με cliffhanger που περισσότερο εκνευρίζει παρά τονώνει το ενδιαφέρον, αλλά, ακόμα και έτσι, η σεζόν κλείνει με εξαιρετικό τρόπο – και ένα επεισόδιο που πραγματικά δικαιώνει την επιλογή της IO να κυκλοφορήσει την επόμενη περιπέτεια του Hitman με αυτόν τον τρόπο.


 

8

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ opencritic.com
ΘΕΤΙΚΑ
  • Σχεδιασμός
  • Εμπειρία Hitman
  • Βελτιώσεις
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Σενάριο, πλοκή
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
2 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
*