Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Hot Wheels Unleashed Review

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Milestone

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    Bandai Namco Entertainment

  • ΔΙΑΝΟΜΗ

    BNE Hellas

  • PEGI

    3+

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
  • Hot Wheels Unleashed
    • 3+ pegi 3+
      • 0 RATING
        ΧΡΗΣΤΩΝ (0)
      • ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
    ΕΠΙΣΗΜΟ SITE https://hotwheelsunleashed.com/ FOLLOWERS 0 ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ
  • 7.5

    ENTERNITY SCORE
*
Αξίζει να ασχοληθείτε με το Hot Wheels Unleashed; Η απάντηση στο αναλυτικό μας review!

Η ιταλική Milestone είναι ο επόμενος developer που καταπιάνεται με τα αμάξια – μινιατούρες της Mattel. Η θυγατρική της Koch Media ειδικεύεται στους αγώνες με τα δίκυκλα, όπως μας αποδεικνύει άλλωστε εδώ και πολλά χρόνια με τις σειρές MotoGP, Ride και Monster Energy Supercross. Τώρα, τρία χρόνια μετά το Gravel, την πιο πρόσφατη απόπειρά της στα racing games με 4 τροχούς, έρχεται ένα αρκετά διαφορετικό project. Το Hot Wheels Unleashed φάνηκε ένας πολλά υποσχόμενος τίτλος από την πρώτη στιγμή της αποκάλυψής του και πλέον βρίσκεται στα χέρια μας, φέρνοντάς μας μια ολοκαίνουργια ψηφιακή εκδοχή των μικροσκοπικών αμαξιδίων που εμπνεύστηκε ο Elliot Handler το 1968.




Το καινούργιο arcade racer ζωντανεύει τα διάσημα αμαξάκια και τις πλαστικές τους πίστες με τον πιο φανταχτερό τρόπο. Τα λαμπερά και πολύχρωμα γραφικά του συνεπάρουν  το μάτι - οριακά μη ζαλίζοντάς το με τις υψηλές ταχύτητες του gameplay - προσφέροντας ένα θέαμα γνώριμο στους fans των Hot Wheels και ταυτόχρονα προσδίδει μια ευχάριστη φρεσκάδα συνδυάζοντας τους όμορφα σχεδιασμένους (και πλήρως customizable αισθητικά) περιβάλλοντες χώρους με αρκετά ευφάνταστες πίστες που κρατούν τον παίκτη σε εγρήγορση και με πλειάδα διαφορετικών αμαξιών - παλιών κλασικών και νεότερων – τα οποία, όντας επίσης customizable, ωθούν στο κυνήγι συλλογής σε επίπεδο που ξεπερνά τη θέληση απόκτησης κάποιου συγκεκριμένου αμαξιού απλά και μόνο για χρήση του σε αγώνες. Βέβαια, το γεγονός ότι η απόκτηση αμαξιών μπλοκάρεται από την… τυραννία των blind boxes (τα αντίστοιχα loot crates) κοστίζει αρκετά. Σε ποιότητα βέβαια και όχι σε πραγματικό χρήμα. Αν συνυπολογίσουμε τον χρόνο που απαιτείται για να μαζευτούν αρκετά in-game χρήματα για την αγορά ενός blind box, τότε δεν μπορούμε να παραλείψουμε να αναφέρουμε πως το game design σπρώχνει τον παίκτη σε ένα ιδιαίτερα χρονοβόρο grind. Διότι οι αγώνες επιβραβεύουν με χρήματα, όμως με φειδώ.



Ο τίτλος περιέχει ένα single player mode, το City Rumble, στο οποίο υπάρχουν αγώνες και time attacks σε έναν χάρτη που φαίνεται ολόκληρος εξ’ αρχής, όμως ξεκλειδώνεται πίστα - πίστα. Πέραν τούτου υπάρχει η δυνατότητα αγώνα σε οποιαδήποτε πίστα ως quick race και, φυσικά, local και online multiplayer. Η single player εμπειρία εξαρτάται αποκλειστικά και μόνο από τη δυσκολία στην οποία έχει οριστεί το παιχνίδι και, ευτυχώς, μπορεί να αλλαχτεί ανά πάσα στιγμή. Αν κάποιος επιλέξει normal τα πράγματα γίνονται ακραία πιο δύσκολα από όταν επιλέγει easy. Υπάρχουν μάλιστα δύο ακόμη επίπεδα δυσκολίας, πράγμα που φανερώνει μια κάποια ανισορροπία σε αυτόν τον τομέα του παιχνιδιού. Σαφώς υφίσταται και ο παράγοντας των αμαξιών, τα στατιστικά των οποίων παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στην έκβαση του κάθε αγώνα, όμως το AI τείνει να τιμωρεί αρκετά περισσότερο από το αναμενόμενο στο “φυσιολογικό” επίπεδο δυσκολίας.



Όσο για τη multiplayer εμπειρία, πρόκειται για το κομμάτι από το οποίο αντλείται η μεγαλύτερη απόλαυση. Το local multiplayer, όταν παίζουμε δηλαδή με κάποιον φίλο (ή φίλους), το δίδυμο ανταγωνισμός και διασκέδαση φτάνουν επίπεδα Mario Kart, κάτι που λέει πολλά από μόνο του. Το online multiplayer - που μας βάζει αντιμέτωπους με παίκτες από όλο τον κόσμο - είναι ίσως ο καλύτερος τρόπος προπόνησης και δοκιμής νεύρων ταυτόχρονα. Τα διαθέσιμα lobbies εντοπίζονται άμεσα και με ελάχιστα προβλήματα συνδεσιμότητας (που μας εκτοπίζουν από κάποιο lobby δευτερόλεπτα αφότου έχουμε μπει) και τότε είναι που ξεκινά ένα ψυχαγωγικότατο ξόδεμα ωρών για το οποίο ουδείς δε θα αισθανθεί ένοχος.



Το customization του παιχνιδιού ξεπερνά τα όρια της επεξεργασίας των αμαξιών και των χώρων στους οποίους τοποθετούνται οι πλαστικές πίστες των Hot Wheels. Το Hot Wheels Unleashed περιέχει το δικό του track builder για να προάγει την ευρηματικότητα του κάθε παίκτη στη δημιουργία πιστών, τις οποίες μπορεί μετά να χρησιμοποιήσει για να παίξει μόνος του εναντίον AI, μαζί με φίλους ή για να τις δημοσιεύσει, κάνοντάς τες διαθέσιμες και στους υπόλοιπους παίκτες. Η ομάδα του παιχνιδιού φρόντισε να συμπεριλάβει τα ίδια εργαλεία που χρησιμοποίησε η ίδια για τη δημιουργία των πιστών του παιχνιδιού, κάνοντας τη διαδικασία χτισίματος εύκολη ώστε να μην απαιτούνται αμέτρητες ώρες από μεριάς παικτών για τη δημιουργία μιας πίστας. Εδώ οι δυνατότητες είναι φαινομενικά άπειρες, όμως, και πάλι, δεν είναι τα πάντα διαθέσιμα μονομιάς καθώς τα ποικίλα αντικείμενα του track builder χρειάζονται ξεκλείδωμα και κάπως έτσι επιστρέφουμε στο θέμα του grinding.



Η Milestone δημιούργησε ένα πανέμορφο παιχνίδι Hot Wheels που δε μαστίζεται από σοβαρά τεχνικά προβλήματα, αλλά αντίθετα προσφέρει γρήγορη και ανεπηρέαστη από framedrops εμπειρία που θα κάνει τους fans του franchise, αλλά και του arcade racing γενικότερα να κολλήσουν στα χειριστήριά τους. Παρασπονδίες τύπου loot crates και αλλοπρόσαλλο σύστημα δυσκολίας θα μπορούσαν να παραληφθούν ελέω δυνατού τομέα multiplayer και πολλών δυνατοτήτων του track builder που σίγουρα θα προσφέρει πίστες διαμάντια προχωρώντας. Βέβαια, είναι αυτά τα χαρακτηριστικά που αποτρέπουν το Hot Wheels Unleashed από το να χαρακτηριστεί ένας πραγματικά άψογος racing τίτλος, τουλάχιστον για… τα δικά του κυβικά. 

7.5

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ opencritic.com
ΘΕΤΙΚΑ
  • Πανέμορφα γραφικά, σχεδόν αψεγάδιαστος τεχνικός τομέας, ασταμάτητα υψηλές ταχύτητες και δυνατό multiplayer
  • Καλοσχεδιασμένες πίστες και μεγάλη ποικιλία αμαξιών με μεγάλες δυνατότητες customization
  • Το track builder είναι εύκολο στη χρήση και, στο μέλλον, θα “γεννήσει” πίστες που θα προσφέρουν ακόμα πιο θεότρελους αγώνες
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Το loot crate system του θα αναγκάσει σε πολύωρο grind όποιον θέλει να μεγαλώσει τη συλλογή του από αμάξια ή από αντικείμενα για χρήση σε customization
  • Μεγάλη ανισορροπία στα επίπεδα δυσκολίας, κάνοντας - μερικές φορές - ακόμα και την επιλογή normal να δικάζει τον παίκτη
  • Ορισμένα μικροκολλήματα των servers πετάνε τον παίκτη εκτός lobby
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*