Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Immortals: Fenyx Rising - Myths of the Eastern Realm Review

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Ubisoft Quebec

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    Ubisoft

  • ΔΙΑΝΟΜΗ

    CD Media

  • PEGI

    12+

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
*
Το Immortals: Fenyx Rising - Myths of the Eastern Realm είναι εδώ. Αξίζει να επενδύσετε;

Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τη δοκιμή μας του A New God DLC για το Immortals: Fenyx Rising, το οποίο μας είχε αφήσει με ανάμεικτες εντυπώσεις. Η εμμονή της ομάδας ανάπτυξης να συμπεριλάβει όλο και πιο περίπλοκους γρίφους. σε συνδυασμό με τον μικρότερο και πιο ανούσιο κόσμο, κατόρθωσε να διαταράξει την ισορροπία που είχε πετύχει ο αρχικός τίτλος. Το δεύτερο DLC βέβαια, Myths of the Easterns Realm, δείχνει πως θα ακολουθήσει την αρχική συνταγή, οπότε ήμασταν αρκετά περίεργοι στο ενδεχόμενο της δοκιμής του.




Το Myths of the Eastern Realm αλλάζει πρωταγωνιστή και σκηνικό. Μεταφερόμαστε στην αρχαία Κίνα όπου ο Ku, ο χαρακτήρας που χειριζόμαστε, ξυπνάει με παρόμοιο τρόπο με αυτόν του Fenyx από το αρχικό παιχνίδι για να διαπιστώσει πως όλοι οι υπόλοιποι άνθρωποι του βασιλείου έχουν μετατραπεί σε πέτρα. Στην πορεία θα συναντήσει τη θεότητα Nuwa, η οποία σύμφωνα με τη Κινεζική μυθολογία έδωσε ζωή σε όλα τα ζωντανά πλάσματα του κόσμου και θα προσπαθήσει να συνεργαστεί μαζί της για να επαναφέρει μια τάξη στο χάος. Η ιστορία είναι αρκετά ενδιαφέρουσα και διαρκεί περίπου 8 με 10 ώρες, για αυτούς που θέλουν να ασχοληθούν και με τις πιο μικρές λεπτομέρειες στην παραμυθένια αρχαία Κίνα. Οι γρίφοι που συναντάμε σε αυτόν τον πολύ μικρότερο κόσμο μας γνωστοποιούν αρκετά (και ενδιαφέροντα) στοιχεία για τη Κινεζική μυθολογία τα οποία θα ήταν δύσκολο να γνωρίζαμε εκ των προτέρων χωρίς να έχουμε ασχοληθεί μαζί της σε βάθος. Η αισθητική του Immortals έχει μεταφερθεί αυτούσια, αλλά με τα σχετικά αγάλματα, κτίρια μα και φυτά φέρνουν ένα διαφορετικό, πιο ανατολίτικο άρωμα το οποίο θεωρούμε πως ταιριάζει μια χαρά στο όλο εικαστικό.



Ιδανικά θα θέλαμε να ασχοληθούμε περισσότερο με την αρχαία Κίνα, σε κάποιο sequel πιθανώς, μιας και πρόκειται για μια μυθολογία που, όπως και η αντίστοιχη Ελληνική, έχει τεράστιο βάθος, όμως όλα είναι πιθανά, αν και όποτε ανακοινωθεί ένα ολοκληρωμένο sequel. Επιπλέον, ίσως η ομάδα ανάπτυξης θα έπρεπε να έχει εστιάσει και σεναριακά στους λόγους για τους οποίους ο Ku μοιράζεται τόσες πολλές κοινές δυνάμεις με τον Fenyx. Θυμηθείτε για παράδειγμα πως τα Burial at Sea DLC’s του BioShock: Infinite καταλήγουν να ενώνουν σεναριακά το σύμπαν των τριών τίτλων. Μπορεί η τελική ιστορία να μην άρεσε σε πολλούς, αυτό όμως δεν μειώνει την προσπάθεια που έκαναν οι δημιουργοί ώστε να δώσουν μια κοινή βάση μεταξύ των Vigors και των Plasmids.



Ο χειρισμός του Ku διαφέρει ελάχιστα από αυτόν του Fenyx, τόσο που αρχικά περισσότερο φαίνεται σαν κάποιος να έχει εφαρμόσει ένα skin στον πρωταγωνιστή και τον κόσμο παρά ως κάτι νέο και, κυρίως, φρέσκο. Διορθωμένη βρήκαμε την απόκριση του heavy weapon, που στην περίπτωση του Ku είναι αρκετά πιο γρήγορο στα χτυπήματά του, άρα και πολύ πιο χρήσιμο απέναντι σε κάθε λογής αντιπάλους. Οι αντίπαλοι είναι αδελφάκια αυτών του αρχικού τίτλου και η κλιμακούμενη δυσκολία του τίτλου αποδίδεται σωστά ως προς το πόσο απαιτητικές μπορούν να γίνουν οι διαφορετικές μάχες. Οι γρίφοι στον κόσμο του Ku είναι τροποποιημένοι έτσι ώστε να διατηρούν το ενδιαφέρον ακόμα και για όποιον έχει ολοκληρώσει τον αρχικό τίτλο. Το σημαντικότερο όμως είναι πως ο νέος κόσμος ακολουθεί την ίδια λογική στο σχεδιασμό του, κρατώντας τα καλύτερα στοιχεία από τον αντίστοιχο του Fenyx. Και εδώ η περιπλάνηση πάντα φέρνει κάτι να ασχοληθούμε, χωρίς να νιώσουμε πως αυτή η ροή περιεχομένου γίνεται μη-οργανικά. Κυρίως χωρίς να μας κουράζει με ατελείωτο πέρα δώθε για ανούσια fetch quests. Καθώς περιπλανιόμαστε συναντάμε γρίφους, chests, αλλά και τέσσερα νέα vaults που είναι εμπνέονται από το A New God σε ό,τι αφορούν τη  χρήση των δυνάμεων του πρωταγωνιστή για την ολοκλήρωσή τους. Ευτυχώς εδώ πέρα είναι πιο εύκολα χωρίς ποτέ να χάνουν έναν συγκεκριμένο βαθμό πρόκλησης και διέπονται από περισσότερη λογική στο σχεδιασμό τους, χωρίς να οδηγούν τον παίκτη σε συνεχείς αποτυχημένες προσπάθειες λόγω του εκνευριστικού βαθμού ακριβείας που συναντήσαμε στο A New God.



Οι δέκα ώρες που μας απασχόλησε το Myths of the Eastern Realm δεν μας αφήνουν σε καμία περίπτωση απογοητευμένους. Ιδανικά θα θέλαμε να δούμε σεναριακά με ποιον τρόπο ο Ku συνδέεται με τον Fenyx, μιας και μοιράζονται πολλά abilities για τα οποία δεν υπάρχει κάποια σεναριακή εξήγηση, ίσως και λίγο μεγαλύτερη διάρκεια. Βέβαια, ανά καιρούς έχουμε σίγουρα δει πολύ χειρότερα DLC’s τόσο σε διάρκεια όσο και σε περιεχόμενο, οπότε συγκριτικά δεν μας μένουν πολλοί λόγοι για γκρίνια. Η αισθητική του Immortals αποδεικνύεται πετυχημένη και στη περίπτωση της αρχαίας Κίνας, ενώ οι γρίφοι είναι αρκετοί σε αριθμό και τόσο δύσκολοι ώστε να προκαλούν, χωρίς να σπάνε νεύρα. Όσοι απολαύσατε το Immortals: Fenyx Rising, σίγουρα θα διασκεδάσετε και με την περιπέτεια του Ku. 

7

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ opencritic.com
ΘΕΤΙΚΑ
  • Η αρχαία Κίνα αποδίδεται πανέμορφα μέσω της ίδιας μηχανής γραφικών του αρχικού τίτλου
  • Ιδανικός βαθμος δυσκολιας των γρίφων και των μαχών
  • Καλά δομημένος χάρτης με αρκετές δραστηριότητες και σωστά μοιρασμένες
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Η ομοιότητες στις δυνάμεις των Ku και Fenyx δεν εξηγούνται σεναριακά
  • Θα θέλαμε λίγο μεγαλύτερη διάρκεια
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*