Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Kill It with Fire Review

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Casey Donnellan Games LLC

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    tinyBuild

  • PEGI

    16+

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
  • Kill It with Fire
    • 16+ pegi 16+
      • 0 RATING
        ΧΡΗΣΤΩΝ (0)
      • ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
    ΕΠΙΣΗΜΟ SITE https://www.killitwithfiregame.com/ FOLLOWERS 0 ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ
  • EDITOR’S CHOICE

    7.5

    ENTERNITY SCORE
*
Το Kill it with Fire θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ο απόλυτος προσομοιωτής καταστροφής και η απόλυτη δίοδος εκτόνωσης. Όλες οι πληροφορίες στο review του Νικήτα Καβουκλή.

Πολλές φορές, ψάχνοντας με ποιο παιχνίδι να ασχοληθούμε, περνάει από το μυαλό η σκέψη για κάτι που από τη μία δεν θα βάλει επιπλέον προβλήματα στο ήδη ταλαιπωρημένο μυαλό μας, από την άλλη θα προσφέρει εκτόνωση και ταχεία έξοδο από τα προβλήματα της καθημερινότητας. Ακριβώς μια τέτοια περίπτωση είναι το Kill Ιt with Fire της  Casey Donnellan Games LLC. Αν και από τον τίτλο δεν παρέχεται σχεδόν καμία πληροφορία για το περιεχόμενό του, το θέμα του έχει να κάνει με ένα είδος πλασμάτων που προκαλούν έντονο συναίσθημα φόβου σε αρκετούς. Πρόκειται για τις αράχνες και πιο συγκεκριμένα καλείστε να εξοντώσετε όσο περισσότερες μπορείτε. Προφανώς αν "πάσχετε" από αραχνοφοβία, θα πρέπει να μείνετε μακριά ακόμα και από τη σκέψη να αντικρύσετε απλά τις πρώτες οθόνες του τίτλου.




Το παιχνίδι είναι χωρισμένο σε εννέα διαφορετικές περιοχές. Εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, όπως διαμερίσματα, κουζίνες, υπνοδωμάτια, γκαράζ, αποθήκες, γραφεία, αίθουσες ψυχαγωγίας προσωπικού, καταστήματα, χώρους περισυλλογής απορριμμάτων, κήπους και πολλά άλλα. Το βέβαιο είναι ότι στο τέλος, κανένα μέρος δεν θα είναι όπως την πρώτη φορά που πατήσατε το πόδι σας σε αυτό. Η φράση "Καμένη Γη" είναι ανεπαρκής για να περιγράψει το αποτέλεσμα της καταστροφής που θα αφήσετε πίσω σας. Και κάθε φορά που διαλύετε κάτι, θα αισθάνεστε μια ψυχική ανάταση. Είναι καταστάσεις που θα θέλατε να μπορέσετε να ζήσετε στην καθημερινότητα, αλλά η τσέπη σας δεν το επιτρέπει. Σπασμένα τζάμια, διαλυμένα ψυγεία, τραπέζια που έχουν πάρει φωτιά, πατώματα που θυμίζουν νυχτερινό κέντρο των '80s από τα πολλά πιάτα και άλλα παρόμοια είναι απλά και μόνο οι παράπλευρες απώλειες, σε ένα ανελέητο κυνήγι που θα επιδοθείτε για να ξετρυπώσετε τις αράχνες.



Όχι απλά θα πρέπει να τις εξοντώσετε, αλλά είστε αναγκασμένοι να το κάνετε μιας και μόνο έχοντας στείλει στον αραχνοπαράδεισο (ή κόλαση) συγκεκριμένο αριθμό θα μπορέσετε να ξεκλειδώσετε όλες τις πόρτες και τις κρυψώνες κάθε περιοχής. Σύμμαχός σας το υψηλής τεχνολογίας ραντάρ χειρός που δείχνει με κόκκινες κουκίδες στην οθόνη του τις κινήσεις κάθε αράχνης στον χώρο. Εννοείται θα χρειαστείτε και πολεμοφόδια. Θα ξεκινήσετε χωρίς δύναμη πυρός, με μοναδικό όπλο ένα clipboard, όπου αναγράφονται τα όσα θα πρέπει να εκτελέσετε, αν επιθυμείτε να ολοκληρώσετε το παιχνίδι κατά 100%. Το clipboard θα είναι το πρώτο εργαλείο με το οποίο θα σκορπίσετε τον θάνατο και την ισοπέδωση των πάντων. Αν και μπορεί να μην σας γεμίζει το μάτι, χρησιμοποιώντας αυτό και μόνο, άλλοτε με περισσότερη και άλλοτε με λιγότερη προσπάθεια, θα μπορέσετε να σκοτώσετε τις περισσότερες αράχνες. Αυτές εμφανίζονται σε οκτώ διαφορετικά είδη. Άλλες πετάνε, άλλες εκτοξεύουν ιστούς, άλλες ανατινάζονται. Παρασύρουν τα πάντα στο διάβα τους, λες και είναι προικισμένες με ανώτερες δυνάμεις. Σε καμία περίπτωση όμως δεν θα αποτελέσουν φόβητρο για τη ζωή των παικτών.



Σταδιακά, εφόσον ψάξετε και λίγο κάθε χώρο, θα έρθουν στην κατοχή σας μια σειρά από αντικείμενα, που θα κάνουν το κυνήγι πιο εύκολο. Ένας αναπτήρας για να βάζετε φωτιά και ένα μπετόνι βενζίνη για να εξαπλώνονται πιο εύκολα οι φλόγες, όπλα που εκτοξεύουν πραγματικές σφαίρες, ένα τηγάνι και πολλά άλλα, προσφέρουν ευκαιρίες να προσεγγίσετε το gameplay με τρόπο που ταιριάζει καλύτερα στο δικό σας στυλ. Η ελευθερία είναι απόλυτη, είτε προτιμάτε να μην ξοδέψετε κυριολεκτικά ούτε μία σφαίρα, είτε έχετε σκοπό να κάνετε πλήρη επίδειξη δύναμης με πραγματικά πυρά. Σε κάθε περίπτωση το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. Ευτυχώς, η ομάδα ανάπτυξης προτίμησε να μην προσθέσει στην όλη εμπειρία στοιχεία που θα την έκαναν πολύπλοκη και θα την απομάκρυναν από το επίπεδο της ξέγνοιαστης διασκέδασης. Είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο πως για τον παραπάνω λόγο δεν είναι απαραίτητο να σκοτώνετε συγκεκριμένα είδη από αράχνες με συγκεκριμένα όπλα.



Οι δευτερεύοντες στόχοι σε κάθε περιοχή, συνήθως δεν προσφέρουν κάτι επιπλέον και κινούνται σε στυλ αντιδιαμετρικά αντίθετο με τον πυρήνα των βασικών αποστολών. Έτσι λοιπόν, σε ένα περιβάλλον που θυμίζει τοπίο μετά από επίθεση αναρχικών, θα κληθείτε να βάλετε σακούλες σε κάδους απορριμμάτων, να τακτοποιήσετε εργαλεία σε αποθήκες, να τοποθετήσετε αγαλματίδια στη θέση τους και άλλα παρόμοια. Σε άλλες περιπτώσεις, θα πρέπει να σκορπίσετε ακόμα περισσότερο χάος, όπως για παράδειγμα να σκορπίσετε τα δεκάδες αντικείμενα ενός ψυγείου. Καταστάσεις άσχετες με το κυνήγι αραχνών, που δεν είναι άλλο παρά μια μέθοδος για να μεγαλώσει ο χρόνος που το παιχνίδι θα σας κρατήσει καθηλωμένους μπροστά από την οθόνη. Στο τέλος, μπορεί και να σας μείνει η απορία. Χάος ή τακτοποίηση; Τα γραφικά θυμίζουν εποχές PlayStation 3 και ακόμα πιο πίσω. Οι όποιες λεπτομέρειες συνήθως αγνοούνται, με τον σχεδιασμό κάθε περιοχής και τα διάφορα οπτικά εφέ, να χαρακτηρίζονται από μινιμαλιστικές τάσεις. Θα πει κανείς, εφόσον στο τέλος όλα θα έχουν καταστραφεί, πόση σημασία έχει η όποια ομορφιά είχαν; Είναι κι αυτή μια άποψη, προσωπικά πάντως θα θέλαμε κάτι να θυμίζει και λίγο τις δυνατότητες του συστήματος που παίζουμε. Ηχητικά, ακολουθείται παρόμοιο μοτίβο, που όμως ταιριάζει απόλυτα με το στυλ της περιπέτειας, με τα εφέ που συνοδεύουν την καταστροφή ενός αντικειμένου να σπάνε τη σιωπή, ατμοσφαιρικές μελωδίες να αυξάνουν την ένταση όταν κοντά βρίσκονται αράχνες, ενώ το πιο ενδιαφέρον είναι το μουσικό κομμάτι που ακούγεται κάθε φορά που ξεκινάτε το παιχνίδι, που θυμίζει "Επικίνδυνες Αποστολές".



Την εποχή του κορονοϊού και της καραντίνας, το Kill It with Fire αποτελεί μία μικρή όαση, προσφέροντας την ευκαιρία να εκτονώσετε τα νεύρα σας καταστρέφοντας τα πάντα. Η γοητεία του είναι η απλότητά του. Μην περιμένετε ούτε καμπύλες μάθησης σε μηχανισμούς ούτε τίποτα. Το πόσο θα εμβαθύνετε στη χρήση κάθε μέσου είναι αποκλειστικά δική σας επιλογή. Φτάνοντας στο τέλος, δεν υπάρχουν ιδιαίτεροι λόγοι να επανέλθετε για δεύτερο playthrough, παρόλα αυτά οφείλετε να δώσετε την ευκαιρία στον εαυτό σας να χαλαρώσει. Πυρομανής, λάτρης των FPS ή αντικειμένων που μοιάζουν με μυγοσκοτώστρα, το Kill It with Fire δεν θα αφήσει παραπονεμένο κανέναν. 
EDITOR’S CHOICE

7.5

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ opencritic.com
ΘΕΤΙΚΑ
  • Ευκαιρία για εκτόνωση
  • Απόλυτη ελευθερία στην προσέγγιση του gameplay
  • Απλό και γοητευτικό
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Δευτερεύουσες αποστολές εκτός κλίματος
  • Γραφικά περασμένων εποχών
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*