Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Kingdom Hearts HD 1.5 + 2.5 ReMIX Review

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Square Enix

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    Square Enix

  • ΔΙΑΝΟΜΗ

    CD Media

  • PEGI

    12+

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
  • Kingdom Hearts HD 1.5 + 2.5 ReMIX
    • 12+ pegi 12+
      • 9.5 RATING
        ΧΡΗΣΤΩΝ (2)
      • ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
    ΕΠΙΣΗΜΟ SITE http://www.kingdomhearts.com/1525/gb/ FOLLOWERS 1 ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ
  • 8

    ENTERNITY SCORE
*
Το πόσα remasters, remakes, re-releases, ReMIXES, REMixes ή όπως θέλει να τα ονομάζει κάθε εταιρεία, μπορεί να αντέξουν η υπομονή και το πορτοφόλι ενός gamer, μέχρι να βγει ο επόμενος βασικός τίτλος μιας σειράς, είναι μέγεθος απροσδιόριστο. Δεν είναι υπερβολή να πει κάποιος ότι από το 2002 και μετά, η Square Enix έχει πάρει σβάρνα τις κονσόλες της Sony, με συνεχώς αναβαθμισμένες εκδόσεις των παιχνιδιών Kingdom Hearts. Αυτήν τη φορά προσφέρει τις συλλογές Kingdom Hearts HD 1.5 Remix και Kingdom Hearts HD 2.5 ReMIX ως ένα ενιαίο πακέτο, αποκλειστικά για κατόχους PlayStation 4. Σε θέματα που έχουν να κάνουν με τον κορμό της ιστορίας και την αφήγηση των γεγονότων δεν υπάρχουν αλλαγές. Οπότε είναι άνευ ουσίας να γράψουμε ξανά τι θα βρείτε στο διάβα σας. Αρκεί απλά μέσω των παραπάνω συνδέσμων να διαβάσετε τις αναλυτικές κριτικές των συνεργατών της ιστοσελίδας μας. Όσοι αποφασίσουν να αποκτήσουν τη συλλογή, πέρα από τις αρκετές δεκάδες έως και εκατοντάδες ώρες παιχνιδιού (ανάλογα με το πόσο θέλει ο καθένας να εμβαθύνει), χωρισμένες σε τέσσερις διαφορετικούς τίτλους και δύο ταινίες, θα χαθούν και στο μαγικό κόσμο των παραμυθιών της Disney, έχοντας όμως το ρόλο των ηρώων της Square Enix.


Οι περιπέτειες των διάσημων ηρώων σε μια ολοκληρωμένη συλλογή.


Είναι από τις περιπτώσεις όπου εύλογα καταλήγει κάποιος στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για τον ορισμό ενός επιτυχημένου γάμου. Από τη μια, η διαχρονικά κορυφαία εταιρεία στον κόσμο των κινουμένων σχεδίων, από την άλλη μια εταιρεία συνώνυμη με τον όρο RPG. Δυο διαφορετικά στοιχεία ενώνονται μεταξύ τους με απόλυτη αρμονία. Η δυτική κουλτούρα συναντά εκείνη της Άπω Ανατολής και από το 2002, οπότε κυκλοφόρησε ο πρώτος τίτλος, εκατομμύρια gamers έχουν αποκοιμηθεί έχοντας στο μυαλό εικόνες από τη σειρά Kingdom Hearts.
Αν και στο PlayStation 3 είχε γίνει πολύ καλή δουλειά στον οπτικό τομέα, υπήρχαν αρκετά περιθώρια βελτίωσης και έτσι στο PlayStation 4, τα γραφικά είναι ανώτερα σε ποιότητα.
Σε περίπτωση που θελήσετε να ασχοληθείτε με το περιεχόμενο της συλλογής έχοντας στο νου το timeline και τη χρονολογική παράθεση των γεγονότων, πρώτα πρέπει να ξεκινήσετε το Birth by Sleep. Ακολούθως το Kingdom Hearts I Final Mix και μετά η επιλογή θα είναι αποκλειστικά δική σας, καθώς τα γεγονότα των Kingdom Herts 358/2 Days και Chain of Memories λαμβάνουν χώρα παράλληλα. Πέμπτο στη σειρά το Kingdom Hearts ΙΙ Final Mix και για το τέλος κρατάτε το Kingdom Hearts Re:coded που θα σας κρατήσει για σχεδόν ένα τρίωρο.



Αν και στο PlayStation 3 είχε γίνει πολύ καλή δουλειά στον οπτικό τομέα, υπήρχαν αρκετά περιθώρια βελτίωσης και έτσι στο PlayStation 4 τα γραφικά είναι ανώτερα σε ποιότητα. Όσοι διαθέτουν το βασικό μοντέλο της κονσόλας θα απολαύσουν ανάλυση 1080p. Από την άλλη, οι κάτοχοι PlayStation 4 Pro μπορούν να περηφανεύονται για ανάλυση 4Κ. Σημαντικότερη όμως όλων είναι η αύξηση του ρυθμού ανανέωσης στα 60 καρέ ανά δευτερόλεπτο. Το animation είναι πιο ομαλό, οι μάχες γίνονται ακόμα πιο απολαυστικές και ταυτόχρονα φαίνεται πως υπάρχει καλύτερη απόκριση στις εντολές μέσω του χειριστηρίου. Αλλαγές παρατηρούνται και στους χρόνους φορτώματος. Η νέα τεχνολογία δίνει έξτρα ώθηση και σκηνές που στο PlayStation 3 χρειάζονταν περίπου 30 δευτερόλεπτα για να φορτώσουν, πλέον κάνουν λιγότερο από 10, περιορίζοντας στο ελάχιστο δυνατό τις διακοπές στη δράση. Από εκεί και πέρα θέματα που υπήρχαν με τον προσανατολισμό της κάμερας στα Kingdom Hearts I & II συνεχίζουν να υπάρχουν και οι παίκτες απλά θα πρέπει να συνεχίσουν να συμβιώνουν με το εν λόγω πρόβλημα.



Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι, αργά ή γρήγορα, οι φανατικοί της σειράς θα προσθέσουν στη βιβλιοθήκη τους το Kingdom Hearts HD 1.5 + 2.5 ReMIX. Μαζί με το Kingdom Hearts HD 2.8 Final Chapter Prologue είναι μιας πρώτης τάξης ευκαιρία να αποκτήσουν τα αγαπημένα τους παιχνίδια στις πλέον ολοκληρωμένες εκδόσεις και με τον καλύτερο δυνατό οπτικοακουστικό τομέα. Οι υπόλοιποι, ακόμα κάθεστε; Που θα ξαναβρείτε την ευκαιρία να αποκτήσετε άποψη για τη σειρά; Αν και το franchise όχι απλά έχει τραβηχτεί από τα μαλλιά, αλλά από όπου υπάρχουν μαλλιά, η κίνηση της Square Enix να προσφέρει σε ένα πακέτο το προαναφερθέν περιεχόμενο, μόνο αδιάφορη δεν μπορεί να χαρακτηριστεί. Εν όψη της κυκλοφορίας του Kingdom Hearts III (για να δούμε πότε βέβαια), στις οικονομικά δύσκολες εποχές που βιώνουμε, έχετε την καλύτερη ευκαιρία να ξοδέψετε χρήματα για το αγαπημένο σας χόμπι, δίχως να νιώσετε τύψεις. To value for money έχει πραγματικά εκτιναχθεί σε δυσθεώρητα ύψη. 

8

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ opencritic.com
ΘΕΤΙΚΑ
  • Πλούσιο περιεχόμενο
  • Δυνατότητα δημιουργίας ολοκληρωμένης άποψης για τη σειρά
  • Αναβαθμίσεις στον οπτικό τομέα
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Τα έχουμε ξαναδεί και ξαναπαίξει
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
1 ΣΧΟΛΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
*